CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hayırdır inşallah...  (Okunma Sayısı 2391 defa)
GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« : Ağustos 21, 2007, 01:55:09 ÖÖ »

Hadi bilin bakalım...kim bu ünlü üretici tube amplifier üreticisi...Hadi gücünüde söylüyorum 2*45 rms Mr. Green

« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2007, 01:58:31 ÖÖ Gönderen: GHOST » Logged

Only Blaupunkt gamma Headunit

Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2007, 11:07:02 ÖÖ »

%5k $ vermem ben o amp a Very Happy  neyse bi çıkartsınlar  da artık  bakalım neler olacak

Ana Unite : Alpine F#1 Status DVI-9990J
Islemci : Alpine F#1 Status PXI-H990J
Amp 1: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Amp 2: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Hoparlorler : Alpine F#1 Status SPX-Z18T mighty revelator Very Happy
Tweeter : R29/7000
Mid : 12M
MidBass : 18M
Subwoofer : JL Audio 8w7
Rca Kablolar : Van Den Hul Thunderline Hybrid
Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass  Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer
Kablo Shielding : 3M
Elektriksel Alt Yapi : Stinger SP2150 Aku ve Stinger Pro guc kablolari
Yalitim : Dynamat Extreme + Wurth

www.roketoyun.com
karanis
Hasan Karanis
Tiryaki Üye

« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2007, 11:42:31 ÖÖ »

digital designs desem

By Karanis ®
Team Natural Sound
2xDD 9515 sub 1xDDz1 amp
154.2db Legal
155.7db illegal
1XDD 9515 sub 2xfor-x 6000.1amp:155,5db
banfy
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2007, 12:56:54 ÖS »

us amps desem

ALİ CAN M. PARLAK  İSTANBUL/BAĞCILAR 
fery
Fanatik Üye

oda X buda X

« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2007, 02:46:42 ÖS »

for-x Very Happy

Ferhat - BURSA
granpe punto tjet '08
220 km/h

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #5 : Ağustos 21, 2007, 03:20:43 ÖS »

aynen öyle... DD den hiç beklenmiyecek bir hamle smile Yoksa yeni 660gti ile sıkı bir ikilimi olacaklar ? Surprised
Ürünün 20 yıl garantili oldugundan bahsediliyor bir çok forumda...
Ve yine gündemde olan tartışmalar ise tube vs transiztör...

Birazcıkta spec...

Features:
- True Soft Turn On
- Quick Start Low Voltage Protect (10.8 v)
- Dual Thermal Protection
- Over Current Protection
- 100% all Tube Push/Pull Design
- Reserve Voltage Protection

Specs:
- Power at 8 ohms 45 W x 2ch
- Power at 4 ohms 45 W x 2ch
- Dimensions 18.25" L x 13.75" W x 4.5" H
- Shipping weight 41 lbs.

rsteam
Cemil
Fanatik Üye

« Yanıtla #6 : Ağustos 21, 2007, 04:52:06 ÖS »

Helix de çıkardı bakalım nasıl olacak merak ediyorum smile

Ana Ünite: -
Tweeter:  Morel Mt-23 SATILIK
Mid:         Morel Cdm-54
Woofer:    Morel Dotech mkII 6''SATILIK
+ morel mx-33 crossover
Amp. 1: -
Amp. 2: -
Sub Woofer:  Dls Ultimate SP15
Kablolama: Stinger Expert RCA + 4 awg power.
Akü:         Delphi Freedom 72A. 680 cca (EN)
banfy
Tiryaki Üye

« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2007, 07:00:19 ÖS »

dd yer Very Happy kanımca

ALİ CAN M. PARLAK  İSTANBUL/BAĞCILAR 
nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2007, 01:12:56 ÖS »

tam benim tarzım lambalarıda modifiye ettik mi tamamdır  Surprised

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2007, 01:42:49 ÖS »

şuan McIntosh marka var lambalı meşur olanlardan
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2007, 01:52:24 ÖS Gönderen: crazy3333 » Logged

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......
sanal_ortam_baydi_artik
Aktif Üye
**

« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2007, 04:04:11 ÖÖ »

tube vs. transistör asla olmaz bence ama tube amp. larda şöyle bi sorun var yksek çalışma voltajları dolayısıyla düşük empedans bağlanamıyor malesef ama şuda bi gerçekki 2x150W lık bi transistörlü amp. olucağına 2x45W bi tube amp. olsun daha iyi tabi bu amfiler tamamen SQL cielr için hi-end sistem kurmayı planlıyanalr için biçilmiş kaftan diyebiliriz bence hakkaten DD ye helal olsun hayırlısı olsun bakalım class-a amfilere geri dönüyoruz sanırım Very Happy

NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2007, 09:04:35 ÖS »

http://forum.soundpressure.com/showthread.php?t=4697

http://www.soundpressure.com/products3.asp?R=DD3&L=1

He he..  bikaç hafta önce Soundpressure'da bahsi geçmişti bu arada  3100€'cuk fiyatı  ve şaşırmış bunnar yahu. Ban öyle geliyor ki  SoundPressure'ın (DD Avrupa takımı)  parmağı var gibi bu işte yoksa ne işi olur DD Amerika'nın SQ ile filan's Mr. Green

Attention !  Club_Stock 155+ Mr. Green

CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR

2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db
2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db
2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db

The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer !

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2007, 09:46:17 ÖS »

tube vs. transistör asla olmaz bence ama tube amp. larda şöyle bi sorun var yksek çalışma voltajları dolayısıyla düşük empedans bağlanamıyor malesef ama şuda bi gerçekki 2x150W lık bi transistörlü amp. olucağına 2x45W bi tube amp. olsun daha iyi tabi bu amfiler tamamen SQL cielr için hi-end sistem kurmayı planlıyanalr için biçilmiş kaftan diyebiliriz bence hakkaten DD ye helal olsun hayırlısı olsun bakalım class-a amfilere geri dönüyoruz sanırım Very Happy

Düşük empedanslara inememesi lablalı olduğu içindir..
Transistörlü amplarda transistör sayısını fazla tutup çıkışları paralel bağlarlar dolayısı ile amplifier düşük empedanslara iner..
Lambalılarda bu yoktur çünki ihtiyaç yoktur amaç ise sql değil pure sq dur.

Neden 2x150w transistörlü olacağına 2x45w lambalı olsun onu anlayamadım anlatırsanız sevinirim smile
Seçme hakkı olsaydı ben 4 yada 6 kanalı tercih ederdim aktif sürebilmek için smile
DD ye bende helal olsun diyorum büyük cesaret büyük beceri. 2 kanal olması aktifçiler için dezavantaj sadece buda lambaların kaderi olsa gerek Very Happy
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2007, 09:47:53 ÖS Gönderen: harunAY » Logged

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
sanal_ortam_baydi_artik
Aktif Üye
**

« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2007, 10:59:08 ÖS »

2 x150 solid state yerinbe 2x45 lambalıyı tercih ederim dememin sebebini açıklamak biraz karmaşık aslıdna ama basit olarak şöyle ifade edeyim eğer kaliteli bi 50Wlık lambalı amfi dinlediysen bunun yanındada 150Wlık bi solid state amfi dinlersen aradaki farkı anlarsın lambalı amfi lambalı amfilerde daha parlak tizler daha temiz ve yüksek ses alabilirsin buna karşı solidstate yani transitörlü amfilerde bunu alman mümkün değil transistörlerde aynı şekilde yüksek besleme voltajında aynı yük empedansında çalışmaları için bile lambalı amfilerde tek lamba yeterken transistörlülerde yan yana 1er çift birbirini eşdeniği transistörlerden oluşan bi amfi yapman gerekir malese elektronik her ne adkar ilerlesede halen daha lambaların kalitesine ulaşılabilicek transistörler yada mosfetler üretilemedi ama şuda bir gerçekki lambalı bi amfi düşük frekanslarda (bas frekanslarında) solidstate amfiler kadar kuvvetli bas vuruşları yakalıyamıyorlar ama nitekim biraz daha naturel daha tatlı bir tonlama ortaya çıkarabiliyorlar. tube ve solidstate amp. larla ilgili daha fazla bilgi isterseniz elimden geldiğince aralarında farkları artıları eksileri sizlerle paylaşmak isterim

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2007, 10:02:06 ÖÖ »

Benim şahsi görüşüm tüm yorumların yanlış..
Amplifier müziğe bir ahenk katmamalı tizleri parlatır basları öldürür gibi ibareler yanlıştır çünki amplifierin tek amacı gelen sinyali yükseltmektir.

Kaçtane kaliteli transistörlü amp dinledinizki kaliteli lambalı dinlerseniz aradaki farkı anlarsınız diyorsunuz smile (bunu cevaplarken marka ve model belirtirseniz sevinirim)

tek lamba yeterken yanyana çifter çifter transistör koyuyorlar örneğiniz 2 litre turbolu 500hp araç var diyorsunuz ancak 5 litre atmosferik 500hp yapmışsınız biz iki litre ile çözdük diyorsunuz da genelde 5 litre olan turboluyu geçiyor Very Happy

Haa son olarakta lambalı amplifier dinledim çok kaliteli olmasa da sizin dediğiniz gibi tizleri parlatmıyor zaten tizleri parlatan amplifier, amplifier değildir

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
sanal_ortam_baydi_artik
Aktif Üye
**

« Yanıtla #15 : Ekim 13, 2007, 11:21:46 ÖS »

kusura bakmayın uzun süredir siteye giremiyorum ama sonudna tekrar geri döndüm şöyle söyliyeyim tizleri parlatmıyor demişsiniz onu kıyaslamasını hangi koşullar altında yapğtınız çok merak ediyorum. onu denemesini yapabiliceğiniz en basit yöntem aynı ana üniteden çıkan sinyali transistörlü ve lambalı amfilere girerek ve her ikisininde çıkışlarına aynı hoparlörlerden bağlıyarak ve sinyal üzerinde hiçbir eko ayarı yapılmadan yani sinyali flat olarak amfilere göndererek çıkan sesleri kıyaslamanızı tavsiye ederim aradaki farkı hissedersiniz. ve o şekilde dinlerken lambalı amfilerin baslarda biraz sayıf kaldığınıda hissedersiniz. diğer yandan sorduğunuz bir diğer soruyada cevap vermek istiyorum lambalı amfiyle kıyasladığım transistörlü amfi marantz pm-15s1 idi

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #16 : Ekim 14, 2007, 02:40:10 ÖÖ »

Öncelikle uzun süredir forumdan ayrı kaldığınızdan olacakki aslında kendi kullandığınız cümleyi benim kullandığımı sanmışsınız ben parlatmıyor demedim lambalılar parlattı diyen sizdiniz smile
Benim bahsettiğim konu amplifier in kullanım amacı ile ilgili idi sese herhangi bir aheng katması değil tam tersi katmaması gerekli sadece yükseltici olacak kullanılır dedim.

Kıyaslama şu şekilde olur sizin kulağınız malesef doğru ölçemez bu farkı smile alırsınız bir audio control sa3055 RTA da bakarsınız benim montajcımda var ihtiyaç duyarsanız pm den iletişim bilgilerini veririm..

Son olarakta araç ile ilgili konuşuyorken ev işine nasıl geçtik anlayamadım Very Happy bu arada bende evde marantz amplifier ve marantz dvd kullandığımı belirteyim (resimlerini yayınlayacağım)
Ancak konumuza dönersek araç ile ilgili konuştuğumuzu varsaydığım için oto amplifier lerinden bahsetmiştim referans transistörlü amplifier ler dinlememişsiniz muhtemelen şiddetle tavsiye ederim..
Brax grafik ler olsun Audison hv venti ler olsun vrx ler olsun helix a serileri olsun dls a serileri olsun zapco competition olsun dc referance olsun genesis olsun bu gibi amplifier leri dinleme şansı bulabildiğim ve detaylı test olanağı bulduğum için transistörlü amplifier leri yabana atmayın derim ben..

sanal_ortam_baydi_artik
Aktif Üye
**

« Yanıtla #17 : Ekim 14, 2007, 04:29:18 ÖÖ »

sanırım cümleleri kurma şeklimden ötürü genel anlamda bir yanlış anlaşılma oldu. ben transistörlü amfileri yabana atmyorum ama şuda bir gerçekki yüksek giriş empedansları ve bundan kaynaklanan düşük harmonikleri sayesinde henüz lambalı amfilerin kalitesine birebir erişebilmiş bir transistörlü amfi yok eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Bu arda eklemeyi unuttuğum ufak bir nokta daha var oda şu transistörlü amfilerin bu denli yaygın ve lambalı amfilerin ise bu denli revaşta olmamasının yada diğer bi yandan transistörlü amfilerin bu denli güçlü olmasına karşın lambalı amfilerin bu kadar yüksek güçlerde üretilmemesinin sebebi lambalı amfilerde transistörlü amfilerin aksine yüksek çıkış empedansı sebebiyle çıkış trafosu kullanılması gerekmektedir buda büyük güçler söz konusu olduğunda sorun yaratmaktadır malum güç arttıkça trafoda büyümekte ve çıkış trafolarında ferit nüve kullanılamadığı için ferromanyetik silisli saç nüveler kullanılıyor buda ağır ve hantal amfiler yapılmasına sebep oluyor. güç arttıkça bu trafonunda ne denli büyüyeceğini tehmin edebilirsiniz. iyi sarılmış 500W lık bir çıkış trafosunun yaklaşık 9kg olduğunu düşünürseniz ne demek istediğimi anlarsınız sanırım
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2007, 04:33:53 ÖÖ Gönderen: sanal_ortam_baydi_artik » Logged

dynamit
Aktif Üye
**

« Yanıtla #18 : Ekim 25, 2007, 09:29:03 ÖS »

gençler yavaş olun tartışmak yok kardeşlik var.abiniz size bu mevzuyuda açıklar.ama 15 dakika zamanım var hemen gidicem.bu anfilerin üretim amacı arabada ev akustiğini yakalamak. zaten bu anfilerde engüzel ses 8 ohm lu hoparlorlerde alınır.8 ohm hoparlorlerin akustiğinide hiç bir hoparlor vermez onuda söyleyeyim.8 ohm adamı mest eder..tabi bass delilerinden yada kulak zarlarının esnemesinden hoşlananlardan bahsetmiyorum.evet doğrudur bu anfilerde alt frekanslara çok fazla inilmez.zaten gerekte duyulmaz çünkü hangi sinemaya giderseniz gidin zaten alt frekansları çok bariz duyurtacak sistemler yapılmaz.ama akustik insanı perdeye doğru çeker.en kral sq anfisini getirin lambalı anfilerle karşılaştırın.hiç birinde lambalıdaki sesi alamazsınız.ev anfilerinde lambalı sistemler çok başarılı oluyor.öyle tatlı bir bas vuruşu vardırki çilekli pasta gibi tadına doyum olmaz.ben bunu wooferima takayımda güm güm vursun olayı yoktur.ama bunu anfilere takacağınız speakerlar neodinyum mıknatıslı olacak kablolar altın gümüş destekli olacak ana ünite clarion olacakki tadına doyum olmasın.bu anfi bas manyakları için değil koca orkestrada küçücük bir flut ün sesini bile duymak isteyenler için üretilmiş. bu anfilerde tiz çığırır bas altta kalır diye bir olay yoktur.en büyük özelliği tizleri belli frekanstan yukarda alamazsınız.şöyle söyleyeyim clarionun tizini sonuna kadar açın artı birde deck 16 band sinyal işlemci koyun onunda tizlerini sonlayın  6 tanede harici tweeter bağlayın yinede tiz sesi sizi rahatsız etmez çünkü tizlerin çok yukarda çalmasına izin vermez.seneye sonbahar gibi kanal sayıları abartılmış olan modelleri çıkacak ozaman bende benim lincolne birtane bu tür bi sistem yapacam.şimdilik takipteyim.

select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #19 : Kasım 26, 2007, 02:15:35 ÖS »

bu tarz anfileri arabadaki sarsıntıda nasıl kullanıyorlar?
özellikle 20 yıl Very Happy

"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein)
MSN kullanmıyorum, Lütfen istemeyin.Pioneer 7950 USB (satıldı)
Alpine 9835 (yükleniyor)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (alınacak)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4
JL 300/2 (yükleniyor)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
UCS Pro İşlemci (yükleniyor)
İzolasyon (yükleniyor)
Alt yapı (beklemede)
GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2007, 02:44:12 ÖS »

IBMlerdeki Shock detected kurarız abi Mr. Green civa filan şekil olur ahah

darkwhite
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #21 : Kasım 30, 2007, 08:30:32 ÖS »

bu  herifler yakında   lpg  veya  doğalgazla  çalışan  anfi  çıkarırsa  şaşmayın   Mr. Green

ANA ÜNİTE      : ALPİNE IVA-D100R
                     : PIONEER DEH 9650 MP
TV  TUNER       : AVT AP-280
SUBWOOFER    : 2 X KICKER S15L74 
SUB.ANFİ         : GROUND ZERO 1,5000SPL
SUB. ANFİ        : AUDİOBAHN A2300 HCT
KOMPENANT     : 4X FOCAL K2 POWER
KOMPENANT      : FOCAL K3 POWER (ARANIYOR)
KOMPENANT ANFİ:AUDİSON VRX 2,400
KOMPENANT ANFİ :AUDİSON VRX 4,300
CAPASİTÖR :STİNGER SHDH 35 FARAT
CAPASİTÖR :GROUND ZERO 1,2 F. (satılık)
SİGORTA              :ASS 150 AH.+ASS 100 AH.
TÜM  KABLOLAMA   : ASS + ROCKFORDFOSGATE
AKÜ                     :STİNGER SP 2150
xname
Sedat Karasu
Tiryaki Üye

DD Fanatics!

« Yanıtla #22 : Kasım 30, 2007, 09:04:08 ÖS »

sanırım cümleleri kurma şeklimden ötürü genel anlamda bir yanlış anlaşılma oldu. ben transistörlü amfileri yabana atmyorum ama şuda bir gerçekki yüksek giriş empedansları ve bundan kaynaklanan düşük harmonikleri sayesinde henüz lambalı amfilerin kalitesine birebir erişebilmiş bir transistörlü amfi yok eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Bu arda eklemeyi unuttuğum ufak bir nokta daha var oda şu transistörlü amfilerin bu denli yaygın ve lambalı amfilerin ise bu denli revaşta olmamasının yada diğer bi yandan transistörlü amfilerin bu denli güçlü olmasına karşın lambalı amfilerin bu kadar yüksek güçlerde üretilmemesinin sebebi lambalı amfilerde transistörlü amfilerin aksine yüksek çıkış empedansı sebebiyle çıkış trafosu kullanılması gerekmektedir buda büyük güçler söz konusu olduğunda sorun yaratmaktadır malum güç arttıkça trafoda büyümekte ve çıkış trafolarında ferit nüve kullanılamadığı için ferromanyetik silisli saç nüveler kullanılıyor buda ağır ve hantal amfiler yapılmasına sebep oluyor. güç arttıkça bu trafonunda ne denli büyüyeceğini tehmin edebilirsiniz. iyi sarılmış 500W lık bir çıkış trafosunun yaklaşık 9kg olduğunu düşünürseniz ne demek istediğimi anlarsınız sanırım

kesinlikle +1

lambalıdaki dogallıgı ve distorsiyonsuz sesi transistorluler gunumuzde veremiyor bu bir gercek..

ayrıca bilgiler icin tesekkurler

..is back!
Pioneer Deh P9650 MP   (NW mode)
Kicker RS Tweeter              (aktif)
Kicker RS 6 Midbas            (aktif)
Digital Designs 2515 x 2     (aktif)
Sierra SRA 100.4 Comp. Ampli.
JBL 1201.1 x2 SubWoofer Ampli
Aktif Üye
**

« Yanıtla #23 : Ocak 30, 2008, 11:56:53 ÖS »

kesinlikle +1

lambalıdaki dogallıgı ve distorsiyonsuz sesi transistorluler gunumuzde veremiyor bu bir gercek..

ayrıca bilgiler icin tesekkurler
+1 Surprised

punk
Tiryaki Üye

« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2008, 12:03:06 ÖS »

bu ürünle dd firmasının çok yönlü oluşu ortaya çıkıyor

karanis
Hasan Karanis
Tiryaki Üye