CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Focal Power Dual Monitor - DSP'li referans sınıfı güç amfisi  (Okunma Sayısı 660 defa)
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« : Eylül 22, 2006, 01:08:05 ÖS »

Focal'in Power serisi amfileri piyasaya çıkarken, en üst model olarak Dual Monitor adında bir versiyon olacağını belirtmişlerdi.
Fakat bu tipin piyasaya sürülmesi bu Eylül başına kadar sarktı ve tüm dünyada DM'ler müşterilere yeni yeni teslim edilmeye başlandı. Bu vesileyle bu şirin canavarı tanıtma vakti de geldi ...

Amfinin hem kutusu hem de kendisi olabildiğince sade ve gösterişten uzak tasarlanmış.

Mat siyah rengi ve işlenmiş metal kasasıyla oldukça şık bir cihaz olan DM, kanal başına 4 Ohm'da 300W üreten
bir güç amfisi. Köprülendiği zaman 4 Ohm'da 800W veren DM, 2 Ohm'da da 1200W RMS'e kadar çıkabiliyor.

Autohifi testinde lab. sonuçlarına göre 2 x 261W üretebildiğini de belirteyim. Merak etmeyin, 260+ W her türlü component'i pasif olarak sürmeye yeter de artar...

Amfinin yanında ana ses kumandası ve amfi ayarlarının da yapılabildiği ufak bir modül de fiyata dahil olarak geliyor.

Laptopla rahatça yapılan 5 değişik ayar amfiye USB üzerinden aktarıldıktan sonra, bu modül sayesinde araçtan inmeden hafızadan çağrılabiliyor. İlgili yazılım da CD içinde veriliyor.

Bağlantı terminalleri altın kaplama ve sağlam duruyorlar. DM'de optik giriş de mevcut ve zaten bu amfinin en büyük avantajlarından biri. Üst sınıf makul bir ön üniteden optik çıkışla DM'e yollanan sinyal, 24 bit/96 kHz DAC'lar ve sol sağ ayrı iki kanal DSP'lerde işleniyor. 0,2 ile 5 V arası giriş gerilimine sahip cihaz,  110 dB S/N oranı da çok başarılı. 4 ohm'da sönümleme faktörü 600'den büyük olarak belirtilen DM için, THD oranı ise %0,03 mertebesinde (auto-Hifi testi). Frekans bandı ise 10 Hz-45 kHz arası, Audison VRx'lerin yanında (2 Hz-70kHz) düşük olsa da istatistiksel bir büyüklük olarak kabul edilebilir. Hayati önemi yok.

Amfinin iç yapısını da takip eden resimlerde görebilirsiniz. Audison VRx titizliğinde olmasa da, baya derli toplu denebilir. Montajı Kore'de yapılan DM'ler, bu sayede hedef konulan maliyete üretilebilmiş ama bu kafalarda çok da soru işareti bırakmamalı. Audison, Genesis gibi markalar dışında Avrupa'da üretim yapan pek de firma kalmadı.

54cm x 24 cm boya rağmen ancak sığmış gibi...

Dual Monitor'ün DSP'si ile zaman ayarı yapmak da mümkün ama aktif sistemlerin aksine her hoparlör için ayrı ayrı değil, sol ve sağ kanal için komple bir geciktirme yapılabiliyor. 10 Hz ile 30 kHz arasında ayarlanabilen Hi-Pass, Lo-Pass ve bandpass içeren DM, 1 bant dijital parametrik EQ ve ayrıca sol+sağ için 30'ar bant 1/3 oktavlık grafik EQ'ya sahip.

Avrupa çapında geçerli 2000 €'luk fiyatıyla (henüz farklı fiyat sunan bir pazara rastlamadım) referans sınıfta yer alan Dual Monitor. Auto-hifi testinde aldığı 6 yıldız ve 81 puan ile bu parayı hakettiğini gösteriyor.

Zapco'nun da bu tip ürünleri olduğunu hatırlatırım. Hatta Zapco'da mono'dan 6 kanallıya her ihtiyaca uyan bir ürün ailesi oluşturulmuş. Önümüzdeki yıl, amfi pazarında bu tip bir dijital gelişim bekleyebiliriz...

OO=00=OO
The Ultimate Driving Machine

HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif)
TW: Focal Utopia Beryllium TBe
MR: Focal Utopia Beryllium 3W2
WF: Focal Utopia Beryllium 6W3
SW: Focal Utopia 33WX
Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition)
Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)

Ufuk Özdemir

tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2006, 01:20:30 ÖS »

2000 euro az para değil.uzakdoğuda üretildiği halde bu fiyatlara satılması çok garip.fiyatları neden daha aşağıda tutmazlar anlamıyorum.bide kapasiteler gözüme biraz ufak gözüktü!!!

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2006, 01:23:03 ÖS »

eline sağlık ufukcum güzel tanıtım
amp iç devreleri ilede kendini gösteriyor müthiş..
bildiğim kadarı ile focal in fransada amp fabrikası yok acep italyadamı üretim yapıyor yoksa fransayada açtılarmı ?

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2006, 01:24:00 ÖS »

Alıntı sahibi: "tonmaister"
2000 euro az para değil.uzakdoğuda üretildiği halde bu fiyatlara satılması çok garip.fiyatları neden daha aşağıda tutmazlar anlamıyorum.bide kapasiteler gözüme biraz ufak gözüktü!!!

bu tip referance cihazlar genelde aynı fiyatlarda smile
sonra uzak doğuda üretim yaptığı bilgisini nerden buldunuz? ve bu bilgi gerçekmidir ?

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
megabass
Fanatik Üye

7gen civic driver

« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2006, 01:37:41 ÖS »

Alıntı sahibi: "harunAY"
Alıntı sahibi: "tonmaister"

bu tip referance cihazlar genelde aynı fiyatlarda smile
sonra uzak doğuda üretim yaptığı bilgisini nerden buldunuz? ve bu bilgi gerçekmidir ?

yukarıda yazıyor Haruncm ""Montajı Kore'de yapılan DM'ler, bu ..."" die devamedior  
çok güzel bir tanıtım olmus tesekkür ederim

MuЯaT GÖNEY
İzmir-Bornova

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2006, 01:53:10 ÖS »

görmedim teşekkür ederim muratcım

çok şaşırdım kore bandından çıkmasına
ozaman fiyat gerçekten pahalı korede malum iş gücü fazla dolayısı ile maliyet çok ucuz günlük 1 dolarlara çalışıyor işçiler
uzak doğuda montajlanması sorunmudur değilmidir bilmem ama bu tarz cihazların hiçbiri marka bazında uzak doğu ile alakaları olmuyor
örnek zapco genesis brax tru sinfoni audison

tonmaister
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2006, 02:08:29 ÖS »

markadan dolayı her uzakdoğu cihaza şüpheyle yaklaşmak biryere kadar tamam doğru değil ama,şöyle bi örnek vermek isterim tespit açısından.
cep telefonu tamiri ile uğraştığım için elimize geçen nokia telefonların avrupa ve asia modelleri arasında gözle görünmeyen ama tamirinde sorun çıkartan farklar var.bu ürünler nokia'nın kendi ürünleridir ayrıca.yani yasal olarak nokia tarafından çin'de ucuz işçilik ve düşük vergisinden yararlanılır.fiyatları avrupadakinden ucuzdur ve garantileri avrupada geçmez aynı türkiyede geçmediği gibi.yani cihazın finlandiya veya kore malı olduğunu içini açmadan anlayamazsınız.ikisi arasındaki fark ise kullanılan chip ve şebeke elemanlarının arasındaki kalite farklarıdır.bunu chip üzerindeki yazılardan okuyarak ve kullanılan bord renginden anlarız.uzakdoğudada telefonun montajını nokia tarafından kurulan robot bantlar yapıyor ama kullanılan elemanlar 2.sınıf ve bu ürünler avrupaya sokulmuyor.

jl audio 8w3v*2
jbl507ce*4
jbl506ce*2
jbl75.6
alpine9827
nokia 4'' mid*2
nokia 2'' tiz*2
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2006, 02:22:20 ÖS »

Alıntı sahibi: "harunAY"
görmedim teşekkür ederim muratcım

çok şaşırdım kore bandından çıkmasına
ozaman fiyat gerçekten pahalı korede malum iş gücü fazla dolayısı ile maliyet çok ucuz günlük 1 dolarlara çalışıyor işçiler
uzak doğuda montajlanması sorunmudur değilmidir bilmem ama bu tarz cihazların hiçbiri marka bazında uzak doğu ile alakaları olmuyor
örnek zapco genesis brax tru sinfoni audison

Kore'yle Çin veya Tayvan'ı karıştırmayalım. Kore Tayvan'a göre refah düzeyi çok daha yüksek olan bir ülke ve iş gücü ucuz ama o kadar da değil.

Samsung, LG gibi markalarıyla, Kore elektronik üretiminde dünyada önemli bir yer tutuyor. Tabii ki Fransa'da el üretimi bir amfi daha güzel gelse de, fizibilite açısından montajı Kore'ye kaydırmak mantıklı duruyor.

Audison, kendi amfilerini İtalya'da üretirken (SRX'leri bile), kendi ürünü Hertz'leri yerini henüz bilmediğim bir Uzakdoğu ülkesinde yaptırıyor.

Fiyatı belirleyen ise Burr-Brown op. amp.ler ile Toshiba devreler olsa gerek çünkü bu tip high-end parçalar işin içine girince, fiyatlar otomatik olarak tavana vuruyor.

Bu arada Alpine F1 ailesinin de bir çok parçası yine Uzakdoğu üretimidir. Ana ünite ve işlemciden emin değilim, belki Barış altına bakıp söyleyebilir.

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2006, 08:02:16 ÖS »

Hehe...
Okuyoruz canım hxd2 optic ile dual monitör desteği nasıl alabilirim problemlerini smile optik ile sadece data alabilirsin wink
Vrx in Frekans aralıgı 70k deniyor ama bu sizi aldatmasın...Bu kriter değil kriter frekansın kırılmaya başladıgı nokta buda 20khz civarlarında oluyor...ki daha fazla bw için her zaman kaynak bw sinin daha geniş olması gerekiyor...kısacası tweeterların 25k 30k ya kadar gitmesi pekte baz alınakacak bir kriter değil...Bu eğrinin başlangıç noktasındaki lineerliği arttırıyor sadece...

Üretim yerlerine gelince zaten hepiniz biliyorsunuz ki focal in amp üretecek bir arge birimi yok.Bence olmasında...Herkez bildiği işi yapsın... Partneri audison'un desteği göz ardı edilemez...Parçaların orda montajlanması olabilir belki...Yeni Accesslerdeki gibi...
Ama bazen soğuyorum alman testlerinden...
Amerikanların sub testleri gibi test yapamıyorlar mesela...Herşey aynı tezgahtan çıkmış gibi sanki sevmiyorum bunu ben..klişeleri özellikle...

Şunuda söyliyeyim bahsedilen bir çok high end parça düşündüğünüzden daha ucuzdur.Ki bunun seri üretim olarak satın alındıgını düşünürseniz...
Basit bir örnek incelemek isteyenler bakabilir... www.madisound.com burdan parça getirip kendi pasiflerinizi,hoparlör ve aksamlarınızı yapabilirsiniz...
Bir scan speak lere göz atın isterseniz smile

ileride var bir projem burası ile ilgili...

Son olarak teşekkürlerimide ekliyeyim wink

Only Blaupunkt gamma Headunit
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2006, 10:24:25 ÖÖ »

alper+1 herkes kendi bildiği uzman olduğu işi yapacak
kore ile çin arasında hiçbir fark yok ufukcum sadece korede 3 büyük amp fabrikası var korede yapılmasının tek amacıda bu olsa gerek Surprised

audison da şimdi sub comp mu yapsın Very Happy hiç sanmıyorum ya Surprised
toshiba parçalara gelince illaki belli başlı devre elemanlarından pahalıdır fakat 2000 euro maliyeti düşünürsek hiçte az değil sanırım 1000 euro su focal logosundan gelmiş..

the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2006, 11:30:02 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "GHOST"
Hehe...
Okuyoruz canım hxd2 optic ile dual monitör desteği nasıl alabilirim problemlerini smile optik ile sadece data alabilirsin wink
Vrx in Frekans aralıgı 70k deniyor ama bu sizi aldatmasın...Bu kriter değil kriter frekansın kırılmaya başladıgı nokta buda 20khz civarlarında oluyor...ki daha fazla bw için her zaman kaynak bw sinin daha geniş olması gerekiyor...kısacası tweeterların 25k 30k ya kadar gitmesi pekte baz alınakacak bir kriter değil...Bu eğrinin başlangıç noktasındaki lineerliği arttırıyor sadece...

Üretim yerlerine gelince zaten hepiniz biliyorsunuz ki focal in amp üretecek bir arge birimi yok.Bence olmasında...Herkez bildiği işi yapsın... Partneri audison'un desteği göz ardı edilemez...Parçaların orda montajlanması olabilir belki...Yeni Accesslerdeki gibi...
Ama bazen soğuyorum alman testlerinden...
Amerikanların sub testleri gibi test yapamıyorlar mesela...Herşey aynı tezgahtan çıkmış gibi sanki sevmiyorum bunu ben..klişeleri özellikle...

Şunuda söyliyeyim bahsedilen bir çok high end parça düşündüğünüzden daha ucuzdur.Ki bunun seri üretim olarak satın alındıgını düşünürseniz...
Basit bir örnek incelemek isteyenler bakabilir... www.madisound.com burdan parça getirip kendi pasiflerinizi,hoparlör ve aksamlarınızı yapabilirsiniz...
Bir scan speak lere göz atın isterseniz smile

ileride var bir projem burası ile ilgili...

Son olarak teşekkürlerimide ekliyeyim wink

okumak iyidir, daha öğrenecek çok şeyimiz var!  Smile  yorumlar için de ben tşk ederim
hem normal VRx'i Direct'e nasıl çeviririz sorusunun da cevabını okumak lazım değil mi?  Surprised

Scanspeak çok iyi bir hoparlör, hatta öyle iyi ki Alpine F#1 Status fazla kasmadan onları alıp basit bir arma değişimi ile kendi ürünü gibi satıyor  Cool

Solid-state'ciler şimdi köpürecektir, ama DIY işine gireceksen, bir de lambalı pre yapmak da iyi bir fikirdir. Az da olsa lambanın "ruhunu" katar ... zaten ucuz denemekten ne çıkar???

Frekans aralığını istatistik olarak vermiştim...

Haruncum, senin şu Zapcoların da logoları biraz büyük değil mi o zaman?  Razz  neyse...

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2006, 11:35:22 ÖÖ »

yok logosunun büyüklüğü ile ilgili demedim markaya basmışlar binliği Very Happy
hiç zapco deme adam fabrikasında işçisine 10.000usd maaş veriyo koredeki gibi 1 dolar değil Very Happy maliyet maliyet maliyet. electromedia da kendi fabrikasında üretim yapıyo fiyatlarde belli zaten

benim son görüşüm focal e yakıştıramadım hernekadar uzak doğu üretimi kimse için problem olmasada..

SerCy
Tiryaki Üye

« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2006, 12:19:23 ÖS »

görüntüsü inanılmaz güzel büyüledi beni smile yazıları bile okuyamadım.

RF 45o.4 mü 4oo4mü alıyım derken aynı kargaşada kaldım krom alıcagıma yeni ürün alıyım dedim oda dış görüntü olarak bu tarz bişey cok hoş.

Alpine IVA-D106R
Alpine RUE-4190 Remote Control
Alpine PXA-H100 Imprint Sound Processor
Alpine KTX-H100 Imprint Sound Calibration Kit
Alpine KCE-422i Full Sped Ipod Connection Cable
Apple Ipod 5g 3o GB Video (Black)
Mb Quart Reference Series RCE-216 Comp.
Mb Quart Reference Series RCE-216 Comp.
Rockford Fosgate Punch 450.4 (New Style)
Stinger HPM Series Power Wiring Kits 1/0 AWG
Stinger Expert Series Power Wire 4 AWG
Stinger Expert Series Speaker Wire 14 AWG
Stinger Bullet Series RCA Cable x 3
Stinger Midi Digital Fuse Distribution
Stinger HPM Series Battery Terminal
Bosch Silver Plus 74A

Satılık Pioneer DEH-P 88 RS - Pioneer CD-IB100II[/color
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2006, 12:35:39 ÖS »

Alıntı sahibi: "SerCy"
görüntüsü inanılmaz güzel büyüledi beni smile yazıları bile okuyamadım.

RF 45o.4 mü 4oo4mü alıyım derken aynı kargaşada kaldım krom alıcagıma yeni ürün alıyım dedim oda dış görüntü olarak bu tarz bişey cok hoş.

Dual Monitor çok ciddi bir amfidir, saydığınız RF'lerin Focal'deki karşılığı FP 4.75 veya iki kanallı olarak FP 2.75 ve 2.150'dir. Zaten fiyat olarak da daha makuller!

Kullandığınız komponentler için önerilen maks. amfi güçlerine bakarak tercih etmeniz gerekir, Dual Monitor testte bile 2 x 261 W verdiğinden bir çok komponentin canını acıtacak güçtedir... aman dikkat!

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2006, 12:46:06 ÖS »

dls iridium 3 yollular için ideal olsa gerek Smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #15 : Eylül 23, 2006, 12:55:30 ÖS »

Iridium 8.3'e çok güzel olur hatta bu sayede o UCS, 8004 filan boşa çıkar satarsınız!!!
Artık zaman ayarı da sol/sağ birer tane olur, idare ediverin...

7998 optik çıkış da veriyorsa, tadından yenmez artık  smile

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #16 : Eylül 23, 2006, 01:07:07 ÖS »

VRx konusuna attıgın cevabı gördüm çok uzun zaman önce  Surprised
şema olmadan xoverları by pass edemem...
satıp direct almak daha mantıklı ama şuan işlemci kullanmıcam.

Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #17 : Eylül 23, 2006, 02:58:56 ÖS »

Simdi F1 japon mali ,daha dogrusu benim F1 im japonya ic pazar mali yani su amerikali high-end ci arkadaslarin kullanmak icin kendilerini  yirttiklari yurtdisina ihrac edilmeyen seriden , fark kullanilan ic malzeme kalitesi  burda . Japonyanin 3 uretim yolu war , bir yurtdisi uretim , 2 japonyada uretilip yurtdisina  ihrac edilenler , birde japonyada uretilip yurtdisina kesinlikle satilmiyanlar Very Happy , benim ki 3 . kategoride Very Happy  cunku sizin 3 yil garanti aldiginiz bi urune  japonya ic pazarinda 5 yil garanti aliyosunuz Very Happy ve garanti sistemleri  cok ciddi Very Happy

Japon ic pazar urunlerinde kullanilan devre elemanlarinin tamami   japon mali oluyo  ve cok daha yuksek kalite urunler kullaniliyo o nedenle bir japon ic pazar maliyla  made in japan yazan bir mal ayni kalitede olmuyo maglesef . Kisacasi yurtdisindan made in japan  aldiginiz seyler aslen en ust kalite degil yurtdisina ihrac edilen en ust kalite urunler sadece.

Ana Unite : Alpine F#1 Status DVI-9990J
Islemci : Alpine F#1 Status PXI-H990J
Amp 1: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Amp 2: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Hoparlorler : Alpine F#1 Status SPX-Z18T mighty revelator Very Happy
Tweeter : R29/7000
Mid : 12M
MidBass : 18M
Subwoofer : JL Audio 8w7
Rca Kablolar : Van Den Hul Thunderline Hybrid
Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass  Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer
Kablo Shielding : 3M
Elektriksel Alt Yapi : Stinger SP2150 Aku ve Stinger Pro guc kablolari
Yalitim : Dynamat Extreme + Wurth

www.roketoyun.com
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #18 : Eylül 23, 2006, 03:01:23 ÖS »

Kank yoksa benim alettemi o kategoriden ne diyorsun Very Happy

Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #19 : Eylül 23, 2006, 03:08:55 ÖS »

alpi senin ki de japonyadan  geldi cnm Very Happy

Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass  Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer

www.roketoyun.com
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2006, 03:12:15 ÖS »

carrozzeria koktum birden Mr. Green

Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2006, 04:59:43 ÖS »

rs-d7XIII

www.roketoyun.com
bigbang
Tiryaki Üye