CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
CaraudioTurkey Özel
»
Yeni Ürünler
»
DLS Ultimate Serisinin baştacı TA2 vakum tüplü amfi
Kullanıcı Adı:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Parola:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Giriş Yap
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: DLS Ultimate Serisinin baştacı TA2 vakum tüplü amfi (Okunma Sayısı 1161 defa)
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
:
Ağustos 28, 2006, 03:52:59 ÖS »
Herkese merhaba,
DLS firması Ultimate amfi serisinin en üst ürünü olarak TA2 kodlu vakum tüplü versiyonunu piyasaya sürmüş. Tüp üretimi ve tedariği kısıtlı olduğundan, üretim de limitli sayıda olacakmış. Önümüzdeki aylarda 4 kanallı versiyonunun da piyasaya sürüleceğini bir basın bülteninde okudum. Hi-End ev ses sistemlerinde önemli bir yer tutan vakum tüplü amfiler, DLS ile birlikte SQ araç ses sistemleri kullananların hizmetine sunulmuş oluyor.
4 Ohm'da 2x100W (2 Ohm'da da 200Wx2) güç üreten amfiyi köprüleyerek veya bas amfisi olarak kullanmak
mümkün değil
. Başaşağı montaj da haliyle tavsiye edilmiyor.
Sitedeki tanıtımında, tüplerin 45 saniye içinde ısınarak amfi üzerindeki mavi ışığın kırmızıya döndüğünü gösteriyor. Ama ev sistemlerinde olduğu gibi maks. performans ve ses kalitesi için en az yarım saatlik bir çalışma süresi şart. Genel olarak "rodaj" ise bir ayı buluyor. Tüpler Valve Elec. firmasının CV4010 kodlu pentodları ve DLS'nin açıklamasına göre zamanında üretilen (1982-1984) en güzel ses veren tüpler. Ee tüpler bozulunca veya ömrünü bitirince ne yapacağız? diyebilirsiniz. Tanıtımda ürünlerin askeri amaçla da kullanılan yedek parça olduğu belirtilmiş. Zaten fiyat olarak çok pahalı olacakları için, düşük arz-talep dengesi içerisinde yedek parça sıkıntısı yaşanmayacaktır.
Tüplerin genel olarak transistörlere göre daha yumuşak ve doğal bir ses tonu olduğu söylenir. Bu özel amfi ile bu ses kalitesine araç içerisinde ulaşabilecek olmak, SQ'cular için güzel bir haber. (Amfi A/B olarak çalışıyor.)
Foruma resim nereden ekleniyor bulamadım ama
www.dls.se
sayfasında ürünü ve detaylarını görebilirsiniz. Hatta iç yapısı bile konmuş. Dışı ise standart DLS tipinde yani fazla albenisi yok!
OO=00=OO
The Ultimate Driving Machine
HU:
Clarion HX-D2 (4 yollu aktif)
TW:
Focal Utopia Beryllium TBe
MR:
Focal Utopia Beryllium 3W2
WF:
Focal Utopia Beryllium 6W3
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition)
Amp 2:
Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
syberia_general
Fanatik Üye
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 28, 2006, 04:37:41 ÖS »
bu iyi bir gelişme bende yaklaşık bir yıl önce bi hurdalıkta bulduğum tüplü bi ev amfisini şuan evimde kullanıyorum tabi tamamı orjinal değil beslemesi falan baştan yapıldı ve eminim ki hiç bir transistörlü amfi onları alt edemez
Ahmet İSTİF
1* RE Audio mt15
2* Sierra sra4800D
1*Stinger sp1700
Stock alternator
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 28, 2006, 05:02:38 ÖS »
Herhalde yaşlandığım için gözler görmüyor, yazı alanının altında "add image to post" diye link varmış demin görmemişim. Neyse buyrun DLS sitesinden, ürünün ön ve arkadan resimleri...
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
bigbang
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 28, 2006, 05:48:14 ÖS »
Çıkacağını duymuştum ; hayırlı olsun Sq severlere
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM
Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA
Bülent Ergücü, Arkent / Artur
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 28, 2006, 06:27:49 ÖS »
mmmmmmm
Yeni haber olarak en kısa zamanda ekleyelim...
Only Blaupunkt gamma Headunit
Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 29, 2006, 01:49:30 ÖÖ »
bakalim ne zaman tr de gorebilicez
Ana Unite : Alpine F#1 Status DVI-9990J
Islemci : Alpine F#1 Status PXI-H990J
Amp 1: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Amp 2: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Hoparlorler : Alpine F#1 Status SPX-Z18T mighty revelator
Tweeter : R29/7000
Mid : 12M
MidBass : 18M
Subwoofer : JL Audio 8w7
Rca Kablolar : Van Den Hul Thunderline Hybrid
Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer
Kablo Shielding : 3M
Elektriksel Alt Yapi : Stinger SP2150 Aku ve Stinger Pro guc kablolari
Yalitim : Dynamat Extreme + Wurth
www.roketoyun.com
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 29, 2006, 10:46:24 ÖÖ »
eline sağlık ufukcum
dls güzel amp yapmış araçta hi-ende yaklaşmak sanırım birazdaha kolaylaşacak ancak fiyatın çok uçuk olacağı kesin buna sebep araçlarda görmek zor olur
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
djoz
Fanatik Üye
~~Do it Yourself~~
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 29, 2006, 12:22:50 ÖS »
Ürün hakkında bilgim yok ama vakum tüplü amfiler hakkındaki bilgilerime dayanarak "gereksiz" olduğunu söyleyebilirim...
Farklılık peşinde koşan varlıklı insanların tercihi olabilir...
Paylaşım için teşekkürler...
Engin Demirkaya
~inadına eski, inadına farklı~
>
Onlara taş atanlardan mısın yoksa yiyecek atanlardan mı?
<
Ermeni soykırımı iftirasını hazmedebiliyorsan sisteminde amerikan ve fransız ürünleri kullan..
barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye
Barbaros Şenbaş / EdİrNe
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 29, 2006, 01:39:35 ÖS »
ellerine sağlık
bu arada dls bayisi kim türkiyede yada nerden ulaşacağıs en azından fiyatlara ....
Dream Car Satıldı yeni araç bakılmakta hala kararsız durumda olmak çok kötü
sistem konfig sonlandı işimiz araca kaldı
pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #9 :
Ağustos 29, 2006, 01:54:24 ÖS »
www.dls.se
sayfasında "representatites" başlığına girince aşağıdaki bilgiye ulaştım:
AKTAN Elektronik San. Ve Tic. A.S
Sarayardi Caddesi No:49 Kat:3
Hasanpasa-Kadikoy, Istanbul
Phone: +90 216 327 32 05
Fax: +90 216 327 32 06
E-mail:
e.aktan@aktanelektronik.com.tr
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #10 :
Ağustos 29, 2006, 02:48:10 ÖS »
Aktan'da değil şu an bildigim kadarı ile.
Daha öncedende mac in amplarını araca uyarlayanlar vardı.Extreme kategorilerde yarışmalara katlıyorlardı zaten.
Hep transistörün daha sert bir tonu oldugunu söylerler.
Ancak bunu söyliyenler gözü kapalı bir şekilde dinledikleri amfinin tüplümü,transistörlümü aktif sistemmi pasif sistemmi olduklarını anlayabiliyorlarmıdır hep merak etmişimdir...
Lakin uçuk kablocu bir abimizde RCA uçlarının ses kalitesi farklılıklarını anladıgını idda etmektedir.
İlerleyen günlerde bir teste tabi tutacagım kendisini
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #11 :
Ağustos 29, 2006, 03:01:14 ÖS »
alper emin olki rca uçlukları dahi farkettiriyor
bunla ilgili ufuk bir test yaptı kendi aracında tecrübelerini bizle aktarır herhalde
değilmi ufuk ?
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #12 :
Ağustos 29, 2006, 03:07:43 ÖS »
Eder tabiki illaki ama bu konuda benim görüşüm biraz farklı neden söyliyeyim hemen.
Arabanda 10$ lık bir uç varsa ve sen gidip paraya kıyıp 40-50$ lık bir uç alırsan aradaki farkı yakalayabilirsin.Benim mantıgıma göre aradaki ikilem fiyatlar arttıkca azalıyor yani arada ters bir orantı var.
Kısaca aracında 50$ lık bir uç varken son noktaya gelip 100$ a bir uç alman ve bunu test etmen sonucunda ortaya çıkacak fark ilk oluşan farktan daha az olacaktır belkide olmayacaktır.
High end camiasında bildiğiniz gibi bu tarz işlemler çok yapılır.Çok ünlü bir hoparlör alırsınız 3000€ kadar para verirsiniz...6 ay sonra xoverdaki kablonun birisi tamamen gümüş yapılır ve aynı ürüne atıyorum 20.yıl edition denir fiyat 5000€ olur ancak aradaki 2000€ luk farkı algılarmısınız yada algıladıgınıza değer mi ?
Yani bence herzaman verdiğimi almak önemli...Gerisi ticari entirika ve politikalar...
Saygılar,sevgiler...
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #13 :
Ağustos 29, 2006, 03:19:11 ÖS »
Kablo demişken:
Bugün akşam veya yarın siteye bir kablo değerlendirme yazısı ekleyeceğim. RCA uç farkından değil ama yaptığımız test ve kablo farklarından bahsedeceğim. Onu okuyunca benim de kablo delisi olduğum zannedilmesin diye baştan belirteyim istedim.
Blind test mevzusu ise ev hi-end sektöründe de çok tartışılan bir yöntemdir. Senin de dediğin gibi çoğu uzman farkları gözü kapalı söyleyememektedir.
Tüplü amfiler genel olarak her markanın en üst düzey ürünleri olduğundan, daha özel olduklarını ve en kaliteli parçalarla üretildiklerini unutmayalım!
DLS'nin basın bülteninde Dawid Koniarski adlı bir firma yetkilisi, "TA2'yi dinleyince, diğer Reference ve Ultimate'ların kulağa ne kadar kötü geldiğine şaşıracaksınız" diye bir açıklamada bulunmuş. Herhalde boşu boşuna kendi mallarını kötülemez değil mi?
DLS'nin yeni distribütörü kimse, bir zahmet ana firmaya yazıp kendini tanıtsın o zaman...
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #14 :
Ağustos 29, 2006, 03:21:07 ÖS »
yani kısaca fiyat performans diyorsun alper aga tabiiki tüm tüketicilerin beklentisi bu
ama insanoğlu işte hep daha iyisi olsun diyoruz
tabiiki 10 dolarlık bir kablo ile 50 dolarlık bir tutamayız
3000 ile 5000 arasındaki farka gelince malitey abicim
çok özel bir malzeme kullanıp (kulak farketmese bile) maliyeti yükseklerde tutmak mümkün, yapılıyorda
örneğin komple gümüş kablonun interconnect ile hoperlör kablosu olarak kullanmanın çok büyük farklılıklar gösterdiğini biliyorum 5 metresi 500 euro olan bir kablonun kulak farlı olacak 100 euro luk bir kablo ile aynı performansı verdiğinide biliyorum
ama biri komple gümüş maliyet işte
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 29, 2006, 03:36:37 ÖS »
DLS'lerle ilgili bir bilgiye daha rastladım (Bosna Hersek Car audio sitesinde
)
TA2 modeli 2 x 100W RMS ile 4500 km (kilometre değil para birimi), daha çıkmamış olan TA4 modeli ise 4 x 70W RMS ve 5000 km imiş. Ortalama çevrim oraları ile 2.200 € ve 2.500 € liste fiyatı olacak. Demek ki, 6 kanal vakum tüplü aktif sistem için şöyle bir 4.000-4.500 € kenara koyalım.
Türkiyeye daha ucuza gelebilme ihtimalini ise göz ardı etmiyoruz tabii...
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
bigbang
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 29, 2006, 06:21:27 ÖS »
dls nin ciddi bir distiribütöre ihtiyacı var aslında. Web sayfası bile yok Türkiye için
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM
Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA
Bülent Ergücü, Arkent / Artur
djoz
Fanatik Üye
~~Do it Yourself~~
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 29, 2006, 06:39:30 ÖS »
Alıntı sahibi: "GHOST"
Hep transistörün daha sert bir tonu oldugunu söylerler.
Ancak bunu söyliyenler gözü kapalı bir şekilde dinledikleri amfinin tüplümü,transistörlümü aktif sistemmi pasif sistemmi olduklarını anlayabiliyorlarmıdır hep merak etmişimdir...
Ağzı olan konuşuyo dostum, hangi transistörlü amfinin sesi sert miş, en doğru frekans yanıtını ve en düzgün sinyali normal transistörler verir
(mosfet transistörler bile aslında anahtarlama maksadıyla üretilir ve o kadar iyi değildir)
Evet lambalı amfiler bundan yarım asır önce transistörlülerden (3-4 transistörlü basit amfiler varken) üstündü ama şu anda böyle bişey sözkonusu değil, zaten şimdiki lambalı amfiler de tam anlamıyla lambalı değil, sadece çıkış katına iki lamba koyuyolar gerisi entegre dolu...
Ayrıca lambalı amfiler yüksek gerilim - düşük akımda çalışırlar ve bundan dolayı amfinin çıkışında trafo olması gerekir (ve frekans yanıtı doğrusal olan bi trafo henüz üretilmedi), hem bu cihazda trafo yok hemde pencereden görünen tek bi lambayla stereo amfiyi nasıl üretmişler hayret doğrusu...
Öte yandan lambalar (vakumlu tüpler) güç elektroniğinde kullanılmaz, 70~100 watt verecek lamba kola kutusu büyüklüğünde olmalıydı, evet bu lambalı bi amfidir, bende amfimin üstüne bi tane lamba bağlıycam menimkide lambalı olucak..
Tabi alan memnun satan (daha) memnunsa bana susmak düşer...
Engin Demirkaya
>
<
Ermeni soykırımı iftirasını hazmedebiliyorsan sisteminde amerikan ve fransız ürünleri kullan..
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 30, 2006, 01:29:41 ÖÖ »
Sevgili djoz,
Ben DLS distribütörü, bayisi veya müşterisi bile değilim. Sadece müziğe ilgi duyan birisiyim. O gözle okursanız faydalı olur.
Hangi resme baktınız anlamadım ama DLS'nin websitesinde o delikte iki adet lamba var. İsterseniz
www.dls.se
sitesinde "Car audio" ve "Amplifiers" başlıklarına girip TA2'yi bir kez daha inceleyin.
Bunun dışında DLS'nin hiç entegre içermeyen bir amfi yapmak gibi bir iddiası olduğunu söylemedik. Sadece çıkış katında iki tane tüp kullanmaları o bakımdan gayet normal. Sonuçta arabada eve kıyasla çok daha zor şartlar mevcut. Adamlar şartlara uygun bir tasarım yapmışlar. Buraya ürün gelmeden dünyadaki diğer forumlarda testlerini okuruz, bir kusuru varsa zaten ömrü uzun olmaz. Seri üretim anlamında benim bildiğim bu ilk deneme ve umarım bunun gibi gelişmeler diğer rakiplerden de gelir.
Transistör mü tüp mü tartışmasında verdiğiniz hükümlere pek katılamıyorum. Referans kaynak olarak ise boş bir vaktinizde Türkiye'nin yetiştirdiği kıymetli mühendislerden Değer Terem'in çalışmalarına ve ürettiklerine göz atmanızı tavsiye ederim.
www.vocalese.com
Transistörler ses kalitesinde bu kadar iyi ise, neden hi-end camiasında pek rağbet görmüyorlar? 50 yıl geçmesine rağmen sadece insanların nostaljik özlemleriyle tüplerin ayakta kaldığını düşünmüyorum.
Tüp büyüklüğü ile ilgili görüşünüze katılıyorum, amfi boyutunu ve tüpleri incelemek gerekir. Konunun başında pentotların numarası var. Google'da basit bir araştırmayla boyutları öğrenilebilir.
Saygılarımla,
Ufuk Özdemir
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 30, 2006, 03:01:43 ÖÖ »
Yine Home hifi ile keskin karşılaştırmalar yapılıyor...Bence doğru olan bu değil...Madem öyle bir düşünce var arabaya para harcamaya hiç gerek yok
sizde biliyorsunuz ki bu sadece alınan amp ile bitmiyor...Araç içinde en büyük problem her zaman akustik olmuştur ki 20 hz lerin gerçek anlamda duyulma mesafesi 8-10m kadardı yanlış hatırlamıyorsam bu konuda tecrübeli insanlarla çok konuştum bu konuyu.Amaç gerçek ,saf ses kalitesi ve müzik keyfi ise araçlar her zaman bir engel olarak karşımızda.Gerek akustik ,gerek elektriksel olarak.
Olması gerekenle,olmasını istediğim her zaman benim söylediğim bir sözcüktür.Yarışmalarda olması gereken klişeler olabilir ancak burda benim için gerekli kriter olmasını istediğimdir.
Fazla sınırları zorlamak boşa para harcamaktan öte gidemiyor araba high end sistemlerde çoğu zaman...
djoz
Fanatik Üye
~~Do it Yourself~~
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 30, 2006, 12:52:09 ÖS »
Yok kardeş, benim senin şahsınla alakalı bi sorunum yok, veya bu aletin ticaretini falan yaptığını düşünmüyorum, sende burada yeni haberleri paylaşan diğer üyeler gibi birisin...
Lamba sayısına gelirsek 1 olmuş 2 olmuş 4 olmuş zaten farketmiyor, demek istediğim sadece çıkış katına lamba koymak (hem evde hem otoda) göz boyamaktan öte bişey değildir, yıllardır hep böyle yapıldı ve çok ta iyi fiyatlarla satıldı, ayrıca hi end dediğiniz lambalı sistemlerde genelde hi-end olan tek şey müşteri kitlesinin parasıdır bence...
Tüpler sadece nostalji merakından dolayı değil "benim kulağım iyi, ben bu işten anlıyorum" imajı yaratmak isteyen insanlar sayesinde ayakta kalıyor ve uzun süre de kalacak gibi görünüyor, çünkü bişeye talep varsa o mal üretilir, sesin nasıl olduğu mühim değil adamlar ticaret yapıyor, evinde lambalı amfisi olan insanlara bi tanede bundan satmak istiyolar doğal olarak...
Alperin bahsettiği olumsuzluklardan haberi bile olmayan bi sürü "kulağı
ve cüzdanı iyi" odyofil var piyasada, demin de dediğim gibi adamlar ticaret yapıyor, talep oldukça herşey üretilir ve satılır...
Engin Demirkaya
>
<
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #21 :
Ekim 04, 2006, 09:05:11 ÖÖ »
DLS'nin bu lambalı amfileri ile ilgili Car&Hifi'da bir habere rastladım, güncelleme maksadıyla paylaşalım...
DLS toplam olarak 1500 tane tüp yaptırmış ve 2 ve 4 kanallı amfilerinde tüpler bitene kadar üretim yapacakmış.
Topicte daha yukarıda tüplerin çıkış katında olduğu gibi bir bilgi yazılmıştı, bu konuda da düzeltme gerekiyor.
Bu amfi, aslında hibrid tabir edilen tüplerin preamfi olarak girişe konduğu bir tasarıma sahip. Lambadan geçen sinyal, daha sonrasında transistörlere geçiyormuş...
Buna benzer ürünler ise, Tru Copper Hybrid, Butler Audio Tube Driver Blue gibi tasarımlar. Zaten Milbert, HSS Fidelity, Tru Copper Alltube gibi komple tüplü şirin amfilerde güç seviyeleri 30-35W'ı geçmiyor...
OO=00=OO
HU:
TW:
MR:
WF:
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Amp 2:
Ufuk Özdemir
djoz
Fanatik Üye
~~Do it Yourself~~
«
Yanıtla #22 :
Ekim 05, 2006, 10:54:39 ÖS »
Hımm çıkışta değilse daha mantıklı, "kola kutusu boyutunda lamba gerekli" sözümü geri alıyorum bu durumda
Tüplerin verebileceği güç seviyesi sonda bahsettiğin (bence) "gerçek tüplü amfi"lerden belli zaten
konuya açıklık getirdiğin için teşekkürler..
Engin Demirkaya
>
<
the-only-one-TR
Fanatik Üye