CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: VW GOLF V Önerilerinizi bekliyorum...  (Okunma Sayısı 426 defa)
Bjorn
Yeni Üye
*

« : Mayıs 12, 2008, 07:22:11 ÖS »

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katılmış bir üye olarak hatam olursa affınıza sığınıyorum.Profesyonel anlamda müzikle uğraşıyorum bu yüzdende gerçekten kaliteli müziğe doymak ilk amacım,ikincisi ise dışarıya da elbette dinletmek.Sistemler hakkında çok fazla bilgim olmasada en azından şu anda küçük fikirlerim var.Bunlarıda sizinle paylaşacağım.Aracımın orjinalliği kesinlikle bozulmayacak.Teyp kapılar herşey orjinaline sadık kalınarak yapılabilinecek olanın en iyisini sizlerin yardımlarıyla yapmaya çalışacağım.Sağlam bir sürücü ünitem olmayacağı için performansta yüzde 30 luk bir kayıp yaşayacağım malum.Öncelikle ön taraftaki 6 adet yuvaya Focal K3P compoanent takım almayı düşünüyorum.Kapıya zarar vermeden bunları oturtmak yada otursa bile tam performansta güzel bir ses elde etmek mümkün mü?Arka kapılara mid bass düşünüyorum (öndeki compenant takım tizler konusunda oldukça başarılı olucaktır herşey yolunda giderse) bu yüzden arabayı tiz cenneti çıs çıs haline getirmek istemiyorum.Tabi ilerleyen aşamada belki daha iyi yorumlarınız olacaktır.Bagajada jacklı istediğim zaman söküp takabileceğim bir Kicker yada Rockford fosgate 750 - 1000 watt rms civarında çift subda olabilir yada L7 gibi tek bas kullanabilirim.Orjinal box halinde bagaja umarım girecektir.Sizlere aşağı yukarı ne tür birşey istediğimi anlatmaya çalıştım.Hem kaliteli,hemde güçlü bir ses alacağım bir sistem istiyorum.Caddelerde hergün gördüğümüz içinden bas sesi ve titreşim sesleri gelen müziğin duyulmadığı yada çok dengesiz bir sistemin yer aldığı saçma sapan birşey istemiyorum.Eğer ileride çok gerekirse bir head unit alabilirim.Ama şu anda ilk etapta söylediğim gibi Focal,Mb Quart mid tiz takımı , Kicker yada bu ayarda güçlü bir bas.amfi olarak Audison öneriyorlar sizler ne düşünüyorsunuz?Audison,Kicker,Rockford Fosgate hangi marka hangi model amfiler kullanmalıyım böyle bir sistemi beslemek için?Kapasitör,Bağlantı kabloları vs... her konuda önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 09:05:27 ÖS Gönderen: Bjorn » Logged

I-HANNs TEAM
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 10:46:40 ÖS »

öncelikle sunu söyliyim daha bugün bi golf V ile uğraştık arkadaşımda aynı senin gibi düşündü aracın kapılarını bozmamak için orjınal yerlerini kullandık ve mid olarakda HELİX RS6.3 baglandı fakat şöyle bi sorun var kapıdakı midrange yeri cok basit biyerde wooferda cok geride kalıyo saolsun (WOİCE)WEYSEL KOÇ abim 1-2 saatlik bi ayardan sonra midlerin yarı sesini alabildik volum olarak oyüzden tavsiyem sana o araca kapı yapmadan istediğin sesi almak ınan cok zor şimdiden kolay gelsin
benim yaptığım aracda helix RS6.3 mid HELİX B2 amfi HELİX mid ve HELİX FOUR amfiRE XXX15(2 adet) dd Z1 amfi CLARİON MAX678RVD unıt Alto mobile TOTAL RECALL işlemci ALTO MOBİLE SUB16 işlemci  kullanıldı woofer ıptal ediliyo harıka bı ses var aracda, bambam olsun ıstedıgımız zaman SUB kontrolden actıkmıda bambam oluyo smile

I-HANNs TEAM GARAGE
   Ayhan YILDIRIM
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2008, 11:11:44 ÖS »

Ayhan'ın da belirttiği gibi ve forumda da daha önceleri ile konuşulduğu gibi Golf V'in kapıları yapılmadan çok da verimli bir ses alacağınız düşünemeyiz. Dinlediğin müzik türleri + bu iş için ayırabileceğin bütçeyi belirtirsen daha sağlıklı sistem kombinasyonları ortaya çıkacaktır.

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2008, 11:32:56 ÖS »

İlginizden dolayı gerçekten teşekkür ederim.Araçta dinlenecek müzik tarzı seçimlerde büyük bir önem teşkil ediyor.Genel olarak R&B,Pop,House tarzda müzik dinlemek için kullanacağım.Basların ne çok tok ne de çok yayılan bir yapı izlemesini istemiyorum.Tam olarak dinlediğim müziği gerçekten yansıtabilecek olması aradığım en önemli özelliklerden biri.Ayırabileceğim bütçe Head Unit olmadan (Mid -Tiz takımı,arka kapılara mid bass,mid ve tizleri bastırmayacak oranda 750-1000 watt rms arasında orjinal box'unda dual yada tek olarak subwoofer ve bunları besleyecek amfiler) 3500 Ytl gibi bir bütçe ayırdım.Kablo ekipmanları,Kapasitör,kurulum derken bi 500-600 ytl de oraya harcarım sanırım.Yaklaşık 4000 gibi düşünebilirsiniz.Ana ünite hariç diğer aklınıza gelen tüm işlemler aracın orjinalliği bozulmadan bu bütçe ile yapılmaya çalışılacak.(Bagajda bunlara dahil malesef).Benim istediğim marka modeller olmayabilir belki sizlerin çok daha üst seviyede bilginiz ve daha geniş fikir yelpazeniz var önerilerinizi bu bilgiler dahilinde yine bekliyorum.

Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2008, 01:49:24 ÖS »

Ayrıca öğrenmek istediğim birşey var Focal'in K3P compeanant hoparlörleri 2 tweeter 2 Midrange 2 Midbass'tan mı oluşuyor.Ürün resimlerinde iki farklı hoparlör görüyorum.Yoksa 3 yollu olmasından kaynaklanan 2 tweeter 1 midrange 1 midbass mı?Bunu öğrenmek istiyorum.K2P den ne farkı var?Ayrıca sistem için paraya kıyacağım herşey olmuşken istediğim gibi olsun istiyorum.İleride sorunla karşılaşmak eklentiler yapmak istemiyorum.En iyi filtreleme,bağlantı kabloları,kapasitör vs...Herşeyi tam anlamıyla mükemmel olsun istiyorum.Kapıların mutlaka yapılması gerektiğinden bahsetmişsiniz.Kapıları yaptırırsam eğer aracı satarken kapıları eski haline çevirebilir miyim?Aracın orjinalliği benim için çok önemli.

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş / EdİrNe

« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2008, 03:29:30 ÖS »

component takım derseniz her bir parçadan çift bulunur

Dream Car Project START

W123 280CE (1980)

Değişimler oldu sürpriz  

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2008, 11:53:06 ÖS »

Tşk ederim.Bu komponentler tam istediğim gibi demek ki bana bir takım komponent bile yeticek anlaşılan arka kapılara mid bass ya da bir component takım daha koymama gerek kalmayacak.Araştırırken Hertz'in Golf V e tam uyumlu bir komponent sistemi var ama 250 ytl işin açıkçası pek güvenemedim.Focal K3P 1.700 ytl civarında neredeyse 7 takım hertz alabilirim demek ki bariz bir fark var.Ana ünite değişmeden ve kapıları kestirmeden ne yapabilirim Golf V e arkadaşlar?İşin içinde sıkıştım kaldım.Daha önce ne tür bir sistem istediğimi,ne tür müzik dinleyeceğimi,bütçemi açıkladım bir fikri olan yok mu Sad

I-HANNs TEAM
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2008, 12:53:51 ÖÖ »

darılma ama senin istediğin gazoz ağacı oda burda yetişmez hem orjınal unıte hem kapıları kesmeden hemde guzel ses

bi örnek vermek gerekirse gidip 320 kadranı olan ferrrarı alıyon ama araban 160 kmyı gecmıyo 160 kmyı gecmıycekse neden ferrarı alıyonkı smile

I-HANNs TEAM GARAGE
   Ayhan YILDIRIM
Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2008, 01:50:09 ÖÖ »

Darılıcak bir pozisyon yok ki Very Happy Doğru söze düzgün eleştiriye cevap vermeye ne hacet.Ben olabildiğince orjinalini korumaya çalışıyorum dostum ilginden dolayıda teşekkür ediyorum.Arabamın orjinali dahilinde yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum.Tam anlamıyla ne olur ne olmaz bilemediğim için sizlerden yardım istiyorum.Hep birlikte acaba ne yapabiliriz konuşmak ve bir açıklık getirmek!Eğer kapılara fiber yada benim bilmediğim sizin bildiğiniz farklı bir uygulama yapılabiliyorsa ve kapıyı istediğim zaman orjinal haline çevirebileceksem kapıyı yaptırırım ama dönüşü olmayacak bir şeyse malesef kapılara elletemem.Yapılacak tek iş kalıo bu durumda bu sadece en kötü ihtimal için fikrim arkaya bi mdf 4 oval 250 lik ortaya 1000 watt woofer apaçi modifiye gezinti Very Happy ne diim başka

bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2008, 08:54:51 ÖÖ »

ön kapılarının kalıbı alınıp fiberden yeniden yapılabilir sonra da üzerindeki deriye yakın deri ile kaplanır. Biraz problemli oluyor Golf V için hatırladığım kadarı ile. Benim kapılar da bu şekilde yapıldı.

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Mb Quart PCE-216 (Arka)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004

I-HANNs TEAM
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2008, 01:25:48 ÖS »

ozaman şöyle bifikir var benim uyguladığım cıkmacılara gidip cıkma kapı döşemesi alıyorsun seninkilerini sokup evde garaja koyyorsun aldıgın cıkma dosemelere fıber poyester calısması yapıyorsun kullanıyorsun aracını satıcagın zamanda fıberlı dosemelerı sokuyorsun orjınallerını takıp satıyorsun yıne golf V alırsan dosemen hazır oluyo yok baska marka arac alırsanda elındeki dosemeleri golf V i olan arkadaslara verıp degerlendırıyorsun Surprised

daha ne diyim smile

I-HANNs TEAM GARAGE
   Ayhan YILDIRIM
Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : Ağustos 20, 2008, 03:23:36 ÖS »

Uzun araştırmalardan sonra kapıları yaptırmaya karar verdim.Focal K3P kompenant takımını ön tarafa koyucam.Arka kapıları yaptırıp bir çift Focal K3P daha koyayım mı yoksa K2P mi kullanayım.Sonrasında bu iki çift Focal K3P yi hangi amfiyle beslemeliyim?İki takımın yaklaşık 400 watt rms civarında bir gücü olucak.İkisinede 175 Watt rms versem zorlamama ve kabinleri yakmama açısından bir faydasını görürmüyüm.En son olarakda Bagaja bir adet 30 ya da 33 cm lik 500 - 600 watt rms aralığında woofer koymayı planlıyorum.Bu benim fikrim elbette.Sizler çok daha iyi biliyorsunuz.Böyle bir sisteme nasıl bir woofer nasıl bir amplifikatör???Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... roll

TANEROZCAN48
CADENCE DAYTONA
Tiryaki Üye

« Yanıtla #12 : Ağustos 20, 2008, 04:11:17 ÖS »

ozaman şöyle bifikir var benim uyguladığım cıkmacılara gidip cıkma kapı döşemesi alıyorsun seninkilerini sokup evde garaja koyyorsun aldıgın cıkma dosemelere fıber poyester calısması yapıyorsun kullanıyorsun aracını satıcagın zamanda fıberlı dosemelerı sokuyorsun orjınallerını takıp satıyorsun yıne golf V alırsan dosemen hazır oluyo yok baska marka arac alırsanda elındeki dosemeleri golf V i olan arkadaslara verıp degerlendırıyorsun Surprised

daha ne diyim smile
+10 çıkma kapılar ile fiber uygulaması en mantıklı olanı. artık orj parça kullanılmıyor. çünkü sıfır arabanın dahi çıkma parçası bulunuyor. focal k3p yerine morel elate 6,3 de olabilir. focalden daha uygun fiyatı
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2008, 04:14:32 ÖS Gönderen: TANEROZCAN48 » Logged

anaünite: pioneer avh-p5950dvd
sinyal işlemcisi: cadence ceq:650
subwoofer:cadence daytona dcw-15c (1500watt rms)
subwoofer amfi: cadence daytona dca-1600,1(1600watt rms)
stereo amfi: cadence txa-6004(4x150watt rms 4ohm)
compenant:2x cadence cvl-6k(200watt rms)
coaxial: 2x for-x  x69(180watt rms)
capasitör: 2x cadence 1,2 farad
rca kablo: 3x cadence
power kablo:audiopipe 0ga power kablo
sigortalar:audiopipe 300ah sigorta
stinger kablo dağıtıcı
akü:delphi 72ah
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #13 : Ağustos 20, 2008, 05:57:26 ÖS »

Arkada 3 yola gerek yok; önde sahne oluşumu önemli smile

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Mb Quart PCE-216 (Arka)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004

Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #14 : Ağustos 20, 2008, 06:08:14 ÖS »

Şimdi aklıma takıldı söylemiş olduğun Morel Compenantlara(6,3)baktım.Morel'in de ses işinde iyi olduğunu biliyorum.Peki önermiş olduğun Morel, Focal K3P nin yerini tutar mı ses kalitesi bakımından.Eğer tutarsa 1000 ytl fazla para vermek bende istemem işin açıkçası.Altyapı ve amfi önerileriniz nelerdir.Araç Golf V sıfır aldım.Her yerini elletmek istemiyorum.İzolasyon yaptırırsam tavan vs... herşey sökülecek anladığım kadarıyla.Ön kapı direklerinde airbagler var.1500 ytl den aşağı tutmaz tahminimce izolasyon.İşin içinden çıkılmaz bi durumdayım.Kendim profesyonel anlamda müzikle uğraşıyorum ve sizlerde çok iyi bilirsiniz ki ben seslerin eşitliğinden yanayım.100 watt compenant takımına 1000 watt subwoofer koymam bu benim şahsi görüşüm.Etrafta çokça görüyorum.Araç geçiyor bir emek verilmiş ama müzik sesi yok sadece kulakları tırmalayan aracın plaka ve saç cızırtıları içinde bir bas sesi.Ben hem kaliteli bir biçimde yüksek sesle müzik dinlemek hem de aynı tınıyı dışarıya dinletmek istiyorum.Güç kablosu,bağlantı kabloları mutlaka güzel birşeyler olmalı.Sistemde en ufak bir eksik ya da kalitesize yöneliş tüm sistemi etkileyecek sizlerinde iyi bildiği gibi. 2 takım Morel 6.3 mü 2 takım Focal K3P mi? Ve bu compenantları hangi amfiyle sürmeliyim?(Compların gerçek ses kalitesini alabilmek için)Comp'a 1000 ytl para verip amfimi Edison alayım diye birşey asla düşünemem.Edison kötü amfidir demiyorum.Hiçbirşeyi kötülemek değil amacım ama bu işi bilenler beni gayet iyi anladılar.Bu compenant sistemlere nasıl bir subwoofer tercih edilmeli ki kaliteli bir ses alabileyim?Ben genelde daha öncede söylediğim gibi R&B,House ve pop ağırlıklı müzik dinleyeceğim.Bassların ne çok kick(sert) havasında ne de çok yayılan titreşim yayan bir yapıda olmasını istemiyorum.Vibe'ın wooferlarını inceledim fena değil gibi duruyor.Mono Block III die bir amfisi var ayrıca Vibe'ın amfiyi %75 de çalıştırarak gayet doyurucu makul bir ses elde edebilirim diye düşündüm.Ama bu subwoofer tavsiyesinide sizlere bırakıyorum.500,600 en fazla 1000 watt rms aralığında tek ya da çift subwoofer ne alabilirim?Hangi amfiyle sürmeliyim.Herkese yorumlarından ve tavsiyelerinden dolayı şimdiden teşekkürler...

Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #15 : Ağustos 20, 2008, 07:18:19 ÖS »

Aklıma gelmişken artık madem kapıları yaptırıyoruz bu düşündüğüm compenant takımlarından ön kapılara 2 çift koyabilirim.Arka kapılarda Mid bass desteği olabilir başka yönden bakarsak 1 çift compenant olabilir 3 yollu yada 2 yollu 2 takım alabilirim.Hangisi performans ve ses kalitesi yönünden iyi olur?Araçta 2 tane amfi kullanmayı düşünüyorum.3. sü benim için çok masraflı olur bütçemide elektriksel donanıma yapılacak masrafıda beni aşar.Kapasitör olarak,kullanılacak kablo olarak,sigorta olarak önerilerinizi bekliyorum.Ekstra aküye ihtiyacım olur mu?Olmaması benim için daha iyi.Ama sistemi düşünürsek olmazsa olmaz birşeyse ekstra aküyüde koyucaz mecburen.

rsteam
Cemil
Fanatik Üye

« Yanıtla #16 : Ağustos 20, 2008, 07:38:34 ÖS »

Sizin isteğinizi bence k3p daha iyi karşılayacak, madem kapı da yaptıracaksınız.

Arkalar bence de şimdilik dursun.

Satılık Dotech MkII Woofer 16.5 cm.
Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #17 : Bugün 01:25:46 ÖÖ »

Arkadaşlar sanırım yazılarım oldukça uzun oluyor bu yüzdende isteğim yanıtları tam olarak alamıyorum.Kısa kısa sormakta fayda var Ön kapılara FOCAL KP3 mü yoksa MOREL ELATE 6.3 Limited Edition mu?Arka kapılarada MOREL SUPREMO ULTRA AKTİF 6 koymayı planlıyorum.SQL bir sistem istiyorum ve yapmışken bir kere yapmak istiyorum.Ayrıca bu compenant takımlarını beslemek için Zapco'nun hangi amfisini kullanmalıyım?Digital işlemcili, compenantlara hakkını verdirecek bir tavsiye olursa sevinirim.2 comp. takımı tek bir amfi ile beslemek istiyorum!!!
« Son Düzenleme: Bugün 01:29:52 ÖÖ Gönderen: Bjorn » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.