CarAudioTurkey CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
Garaj'da okumadığınız yorumlar var(ayrıntılar aşağıda). Garaja gitmek için tıklayınız
1)Okumadığınız yorumlar var.
2006 Fiat Tipo  

Gösterim : 357 
Gönderen : SPL 
Garaj : HI-FI GARAGE 

DASHBOARD SYSTEM  

Gösterim : 22 
Gönderen : RC-SQ 
Garaj : RC&SQ GARAGE 

stinger expert  

Gösterim : 169 
Gönderen : GHOST 
Garaj : Müzik Kutum 

NAKAMICHI CD 700 II  

Gösterim : 77 
Gönderen : RC-SQ 
Garaj : RC&SQ GARAGE 

Helix 4awg güç kablosu ve Sigorta Audison  

Gösterim : 164 
Gönderen : ilkercom 
Garaj : Çıtır ses sistemim 

Rockford Fosgate BD1501  

Gösterim : 150 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

Orion  

Gösterim : 145 
Gönderen : dj_haypha 
Garaj : Megane II Sedan Re Audio 

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Octavia A4 için sistem önerisi lütfen!!  (Okunma Sayısı 236 defa)
zbicer
Yeni Üye
*

« : Eylül 04, 2008, 06:27:56 ÖS »

Selamlar herkese arkadaşlar siteden yaptığım araştırmalar sonucu başlangıç için aşağıdaki gibi bir sistem düşüncem var ve olumlu-olumsuz yorum ve tavsiylerinizi mutlaka bekliyorum..

Ünite: JVC LHX552 Touchscreen ve SD kart girişi olan EXAD serisi değişik bir cihaz.. (Şu an sadece bu üniteyi almış durumdayım, diğer parçalara sizlerin tavsiyeleriyle karar vericem inş.)

Comp: Hertz Esk 165 ve Esk 130 birer takım ön kapı arka pandizot için. ( bu arada VW grubu araçlar için mid hoparlörün derinlikleriyle ilgili sorun olurmu acaba kapıdaki orjinal yerlerine montaj yapılırken? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim)

Woofer: Hertz ES 300d çift bobin 350W RMS ( Aracımın bagajı baya bi büyük, lpg tankı vs. gibi şeylerde yok ve liftback yani arka camla beraber kalkıyor bagaj kapağı açılınca. Bu özellikler göre kabin önerisinde bulunmanızı rica ediyorum.)

Amphi: JBL 755,6 / SoundMagus H500 ya da H505 / HERTZ EP 5 / Audison SrX5  ( En çok kararsız kaldığım nokta anfi konusu gördüğünüz gibi. Bu yazdıklarım 300-400 YTL fiyat aralığında sıfır ya da ikinci el olarak temin edebilicem ürünler. Bu fiyat aralığında başka önerileriniz varsa bekliorum. Benim düşüncem tek anfiyle işi çözmek yönünde o yüzden 5 kanal istiyorum)

Altyapı : Bulunduğum şehirde (kayseri) yardım alabileceğim ve güvenebileceğim çok fazla profesyonel insan olmadığı için en büyük sıkınkı çektiğim konulardan birisi. Nereye gitsem bana kablo vs.nn cok önemli olmadığını montajı da bi şekilde halledecğini söylediler ama hiçbirisi güven vermedi maalesef. Çok fazla teknk bilgim yok ama kablolamanın ses kalitesinde çok büyük önemi olduğunu biliyorum. 20-30 liraya piyasada satılan kablolarla montaj yapılsın istemiyorum ve burda kaliteli malzeme kullanan birilerini bulamayacağımı düşünüyorum. STINGER 4 AWG KABLO KİTİ diye bi ürün buldum ve bu montaj-altyapı konusuyla ilgili yardımlarını da şiddetle bekliorum..

Herkese şimiden çok teşekkürler,kolay gelsin..

HS06
Elbet bir gün...
Global Moderator
Tiryaki Üye

International psychopath

Üye Garajı

« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2008, 08:34:38 ÖS »

Component Montajı konusunda çok emin değilim ancak bir sorun çıkacağını sanmıyorum.Ampli konusunda teknik verilere bakınca hertz,jbl ve audisonun sub çıkışı düşük h500 ise iyi bir sub çıkışı var işinizi hayli hayli görücektir. Stinger 4 awg kit ile aküden ampliye olan sigortalıkda dahil montajı gerçekleştirirsiniz.Geri kalanı ise rca ve hoparlör kablosu almanız. Subwoofer kutusu konusunda hangi tarz müzik dinlediğinizi yazarsanız iyi olur aracınız müsayit ama müzik zevki ayrı bir konudur...

Forum sakinlerine önemli duyuru mutlaka okuyunuz

Cin olmadan Adam çarpmaya çalışma, İlk önce ADAM ol!!!
Geçici sitemim:
Ana Ünite    : .....  (Bekliyoruz)
Component  : Focal Utopia 165w3 & TLR Tweeter
Amplifikator  : Audison VRX 4.300 CS 2 (3 Chanel 2x 102 + 1x 380 Rms 4 Ohm)
Woofer        : Hertz Hs 200 x 2
zbicer
Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2008, 09:12:12 ÖS »

Bende verilere bakınca anfi için SoundMagus H500 yada H505 in değerlerinin daha iyi olduğunu düşündüm fakat bu markayı daha önce hiç kullanmadığım için tereddüt ettim.. Biraz araştırma yaptım forumda ve bu markanın made in China deil direkt Çin menşeili olduğunu fakat kaliteli bir ürün olduğunu öğrendim. Componentlar ve wooferla takım olur diye Hertz' in anfisini düşünmüştüm ama onun değerleri biraz düşük kalıyor sistem için.. Bu yazdığım anfilerden kullanan yada başka önerisi olan arkadaşların fikirlerini de bekliyorum..

Kabin konusuna gelince; yumuşak ama derin ve de çok fazla homurtulu olmayan bas sesinden hoşlanıyorum.. Çok yoğun bir basın arka pandizottaki comp. dan gelecek olan mid ve tiz sesleri bastırmasını da istemiyorum. Bunun için kaç cm'lik woofer ve nasıl bir kabin önerirsiniz??

İlginiz için teşekkürler

Tourgod
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2008, 12:01:51 ÖÖ »

Aracın büyük olduğu için portlu bi kabin öneririm komp seçimin güzel kapılarda bi sorun yaşamazsın amfi olarak sound magus gerçekten yeni olmasına rağmen güzel bir marka bir kaç defa dinlemiştim performansı güzeldi Basını portlu kutuda tavsiye ederim benim düşüncem...

Fight Fire With Fire

Ana ünite: Pioneer deh-6050ub + 40GB hdd
Amfi : Kajiwa 4*100 watt rms
Önler: Infinity referance 13 cm
Arka: 6*9 sony oval
Bass: Jbl gt4 12'' 250 watt rms
Rca: ass

Sade ama tatlı ses...
explat
By Ersin
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2008, 09:04:33 ÖÖ »

benm derimki az biraz daha para koy hertz hsk 165 serisini al esklern crosları küçük, hsklrn crosları prof esklerde gain ayarını iyi tutturamasan tweterleri eline alırsn ama güzel bi ayar yapılırsa sorunsuz calışır yani bağlaycak ustaya bağlı kolay gelsn

By Explat
Araç .............: Peugeot 306 xr
Ana ünite ......: Pioneer DEH-P 6050 UB (Usb, Aux, İpod)
Tavan Monitörü: AVT RM9020D DVD
Compenant.....: Focal Acces 165 A1
Coaxial..........: ?
Subwoofer.....: Nilestrem NSX-12D2 PRO (350W RMS)
Stereo Anfi....: Cadence FXA 5100 (5 channel)
Mono Anfi......: olmayacak cünkü anfim 5 kanal bi anfi belki ilerde Smile
Capasitor......: Cadence 1.2F Capasitör
Rca kablo......: 3x Cadence RCA
Power kablo...: Stinger Pro 0 Awg
Sigorta..........: Stinger 250A

satılıklarım
http://www.caraudioturkey.com/forum/pazar-yeri/satilik-focal-access-165-a1-compenant-t23908.0.html
barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş / EdİrNe

« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2008, 09:57:59 ÖÖ »

hsk serisi comp üst sei bir üründür paranın karşılığı yani ...

ampli olarakta sana crunch markasının 5 kanalını önerceğim ...

jbl çift bobib bassını beslemez çünkü 2ohm desteklemez bass kanalında sanırım yeni seride bir 5 kanal bir amplisi var onu inceleyin jbl derseniz ...

audison srx5 eski seri ise 180wrms bir bass kanalı var ama yeni seride dah yukarıda onu belirteyim ama fiyat olarak araştırın derim ..

bass olarakta 30cm hertz iyi bir seçim ama d serisi olamayan modelde alınabilir tek farkları bobindir alacağınız ampliye göre seçin derim ben bassınızı kutu olarakta dinleyeceğiniz müzik türü ve şekli çok önemli

Dream Car Satıldı yeni araç bakılmakta hala kararsız durumda olmak çok kötü Sad

sistem konfig sonlandı işimiz araca kaldı smile

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
zbicer
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2008, 12:13:51 ÖS »

Aracın büyük olduğu için portlu bi kabin öneririm komp seçimin güzel kapılarda bi sorun yaşamazsın amfi olarak sound magus gerçekten yeni olmasına rağmen güzel bir marka bir kaç defa dinlemiştim performansı güzeldi Basını portlu kutuda tavsiye ederim benim düşüncem...

cahilliğimi bağışlayın ama portlu ve portsuz kabinin tam olarak farkı nedir, bana ne gibi avantataj-dezavantaj sağlarlar öğrenebilirmiyim??

zbicer
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2008, 12:20:35 ÖS »

benm derimki az biraz daha para koy hertz hsk 165 serisini al esklern crosları küçük, hsklrn crosları prof esklerde gain ayarını iyi tutturamasan tweterleri eline alırsn ama güzel bi ayar yapılırsa sorunsuz calışır yani bağlaycak ustaya bağlı kolay gelsn
başlangıçta jbl 6507 için düşünüyordum comp. olarak ama forumda okuduklarımdan sonra biraz daha imkanlarımı zorlayarak hertz esk almaya karar verdim. Açıkcası zorlayacak imkanım da kalmadı artık smile 2 takım esk yı 300 ytl civarı alabiliyorum ama hsk nın bir takımı o fiyat nerdeyse 2 kat fiyat farkı var yani..
burda en büyük sıkıntım montaj dediğiniz gibi tweeterları da elime almak istemiyorum daha dinlemeden.. KAYSERİ de montaj konusunda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa özellikle onların yardımlarını bekliyorum!!
teşekkürler herkese...

zbicer
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2008, 12:34:41 ÖS »

hsk serisi comp üst sei bir üründür paranın karşılığı yani ...

ampli olarakta sana crunch markasının 5 kanalını önerceğim ...

jbl çift bobib bassını beslemez çünkü 2ohm desteklemez bass kanalında sanırım yeni seride bir 5 kanal bir amplisi var onu inceleyin jbl derseniz ...

audison srx5 eski seri ise 180wrms bir bass kanalı var ama yeni seride dah yukarıda onu belirteyim ama fiyat olarak araştırın derim ..

bass olarakta 30cm hertz iyi bir seçim ama d serisi olamayan modelde alınabilir tek farkları bobindir alacağınız ampliye göre seçin derim ben bassınızı kutu olarakta dinleyeceğiniz müzik türü ve şekli çok önemli
Crunch marka 5 kanal anfi araştırdım biraz ama bulamadım maalesef. Değerler ve fiyat bilgisi için bi link verebilirmisiniz?
Aslında çok da kafamı karıştırmak istemiyorum hertz esk comp.lar ve hertz es300d çift bobin woofer için SoundMagus H500 anfiye ok işini görür derseniz 300 ytl civarı bi fiyata alabiliyorum o cihazı.
Ayrıca sizden altyapı konusunda yardım isticem.. En ekonomik ve kaliteyi bozmayacak şekilde hangi ürünlerle halledebiliriz bu işi? Piyasada "anfi montaj kiti" adı altında satılan komple setler var 30-40 liraya bunlardan verim alabilirmiyiz? ( Westa, Boss Audio,Osawa... gibi markalar var) Ya da biraz daha kasarak 80-100 lira bütçeyle bu işi çözebileceğimiz daha kaliteli ürünler mevcutmudur?

Ahmet055
<<<αнмєт055>>>
Tiryaki Üye

(gzв) z€утιηвυяηυ мєякєѕ

« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2008, 02:30:05 ÖS »

cahilliğimi bağışlayın ama portlu ve portsuz kabinin tam olarak farkı nedir, bana ne gibi avantataj-dezavantaj sağlarlar öğrenebilirmiyim??
Portlu kutuda basslar daha yumuşak uzun çalar,portsuz(kapalı)kutuda ise basslar daha kısa ve sert çalar Surprised

barb_alone
SQ_For All
Tiryaki Üye

Barbaros Şenbaş / EdİrNe

« Yanıtla #10 : Eylül 05, 2008, 02:31:06 ÖS »

belirttiğiniz markalar yerine adı duyulmuş stringer audison cable gibi markaların giriş seviyesi ürünleri alın daha yarar lı olacaktır .....

crunch ampli leri biraz araştırmanız lazım çok geniş bir şekilde piyasada bulunmuo ayrıca cadence markasınında bass kanalı güçlü bir ürünü var

bass olarak hala bass kanalı 2 ohm desteklemeyen ürün alırsanız ve çift bobin bass isterseniz o ürünün 2+2 ohm modeline bakın derim

Dream Car Satıldı yeni araç bakılmakta hala kararsız durumda olmak çok kötü Sad

sistem konfig sonlandı işimiz araca kaldı smile

pm le yardımcı olmayacağım sadece konunuzun linkini atın bana .....!!!!!!!!
zbicer
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : Eylül 05, 2008, 09:07:31 ÖS »

Portlu kutuda basslar daha yumuşak uzun çalar,portsuz(kapalı)kutuda ise basslar daha kısa ve sert çalar Surprised
ok anladım aslında portlu kabin bildiğim bişeymiş zaten ama bizim burda ismi farklı bilindiği için anlamamışım ben Very Happy yine de teşekkürler...

zbicer
Yeni Üye
*

« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2008, 09:16:22 ÖS »

belirttiğiniz markalar yerine adı duyulmuş stringer audison cable gibi markaların giriş seviyesi ürünleri alın daha yarar lı olacaktır .....

crunch ampli leri biraz araştırmanız lazım çok geniş bir şekilde piyasada bulunmuo ayrıca cadence markasınında bass kanalı güçlü bir ürünü var

bass olarak hala bass kanalı 2 ohm desteklemeyen ürün alırsanız ve çift bobin bass isterseniz o ürünün 2+2 ohm modeline bakın derim
bugün biraz araştırma yaptım kablo ve sigorta konusunda..100-150 liraya komple stinger ürünleriyle halledicem inş.
tek kararsız kaldığım nokta anfi şu an.. Hertz Ep5 için 370 USD istiyolar. Benim bütçemin üzerinde biraz aslında ama ii sonuç alacaksam son bi fedakarlık yapabilirim Very Happy Değerlerini tam olarak bilmiyorum, yine sizin tecrübelerinize ihtiyacım var.. sizce bu anfi 2 takım esk companent ve çift bobin es300d yi beslemek için yeterli olurmu??

zbicer
Yeni Üye
*

« Yanıtla #13 : Eylül 06, 2008, 02:00:23 ÖS »

Arkadaşlar nihai önerileriniz bekliyorum, 2-3 gün içinde halletmem gerek çünkü tesisat işini. Benim son kararım ve fiyatlar şöyle:

Comp. - Hertz ESK165       : 150 YTL
Comp. - Hertz ESK130       : 150 YTL
Woofer- Hertz ES300 D      : 150 YTL
Ampli  - SoundMagus H500 : 330 YTL
Altyapı- Stinger               : 150 YTL

Herhangi bi anormallik söz konusu değilse bu ürünleri alıp montajını yaptırmak istiyorum artık.. Fiyatlar yukarda yazdığım gibi, daha uygun temin edebileceğim bildiğiniz yerler varsa ya da elinde bu ürünlerin 2. eli olan arkadaşlar varsa yazsınlar lütfen.. Birde KAYSERİ den bana montaj konusunda yardımcı olabilecek kimse varmı üyelerden ???

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.