|
RSteam
|
 |
« : Ağustos 27, 2007, 09:01:25 ÖS » |
|
Daha önce morel pulse kullanıyordum pasif olarak. Bugün Haluk abiden (nickless) aldığım Mt-23'leri sisteme ekleyerek aktif kullanıma geçtim. Sub. olmadığından eksikilk hissediliyor ama yüksek seslerde hafif bir bozulma var gibi geliyor şu anda, ampliden dolayı mı tam çözemedim, yarın birde helix B4'le deneyeceğim emanet olarak. (Tizlerin gain'i oldukça kısık 7v. civarlarında) Bir de kafama takılan 8650'de aktif modda sağ-sol koltuk seçimi yapılmadan zamanlama ayarı yapılamıyor, göz kararı bir zaman ayarı yapıp denedim soldan ses daha baskın geliyor, balance ayarını 1-2 kademe sağa kaydırınca bile. Tweeterlar montajlanmadı daha, açısına karar veremedim büyük ihtimalle A sütunlarına montajlanacak. Yarın bir foto ekleyip açı konusunda önerilerinizi bekliyorum  Bu arada sub arayışı içindeyim, 25 cm. almayı düşünüyorum bu sefer.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 27, 2007, 03:44:32 ÖS Gönderen: rsteam »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fery
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2007, 09:06:43 ÖS » |
|
hayırlı olsun.. sq camiası coğalıyor galiba resimleri bekliyoruz...
|
|
|
|
|
|
Ferhat - BURSA gp tjet 220 km/h deh-p 8650^gzna 4350x^front cvl-6k^rear pulse 6^kicker k^stinger bullet^ 2 awg power^mt 23^soloX 12 ^sm 3200^kicker 300 A^ 
|
|
|
|
|
RSteam
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2007, 09:20:28 ÖS » |
|
SQL diyelim  Sub olarak DD 2510 aklıma takılıp duruyor  Fotoları yarın eklerim gerçi daha düzgün bir montaj yok..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fishi
fishi
Tiryaki Üye

fishiiii
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2007, 09:38:48 ÖS » |
|
hayırlı olsun resımlerınıde isteriz.....
|
|
|
|
|
|
pıoneer:dehp-9600mp focal utopia 165w3 focal k2p focal k3p O SİMDİ ASKER...
|
|
|
|
ManyaXotesi
ManyaXotesi
Hiperaktif Üye

[URL=http://img108.imageshack.us/my.php?image=tr20
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2007, 10:00:53 ÖS » |
|
hayırlı olsun.. resım yada video beklıyoruz
|
|
|
|
|
|
ANA UNITE: Sony CDX-F7500 ON COMP: Sierra DSP2620 16 cm Component RMS 75 Watts MAX 150 Watts ARKA COMP:Kicker KS Series KS5.2 Max Rec Amp Power 130/65 Sensitivity (dB 1W/1M)88 COMP AMP: Sierra SRA 754 RMS 75 W x 4 Ch @ 4 ohm RMS 120 W x 4 Ch @ 2 ohm RMS 240 W x 2 Ch @ 4 ohm Köprü SUBWOOFER: 2 X CADENCE SUB 12'' 800 RMS 1600 PEAK SUB AMP: Sierra SRA 2400 D RMS 750 W x 1 Ch @ 4 ohm RMS 1250 W x 1 Ch @ 2 ohm RMS 1800 W x 1 Ch @ 1 ohm Köprü KAPASİTOR: 2.5 F Cadence RCA KABLOLAR : Sierra EK AKÜ : Mutlu 75 amp
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2007, 10:10:25 ÖS » |
|
Hayırlı olsun dark blue4 bir arkadaşımın aracında vardı üst frekansları problemli (RTA da da zor toplanmıştı) ama yinede fiyat aralığına göre güzel amplifier. B4 eminim daha iyi olacaktır imkan varsa A serisi seçilmeli..
Birde kesimleri nereden yaptınız ? amplifier den ise x-just yada rta gerekli doğru kesimler için
Kolay gelsin..
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
|
RSteam
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2007, 10:27:51 ÖS » |
|
Teşekkürler arkadaşlar.
Kesimleri ana üniteden yaptım. tweeter 2khz. 6db/oct. midler ise 80hz-1,6 khz 6db-oct. aralığında şu anda.
Üst frekans netliği sanırım dediğiniz gibi amp.'den kaynaklanıyor shame de bahsetmişti galiba bundan, o da kullanıyor helix db4.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
djzonk
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2007, 10:31:53 ÖS » |
|
Hayırlı olsun abim ..
|
|
|
|
|
|
Pioneer deh-p7950UB usb (8 gb fuji flash disc + 8 in card reader + 4 in usb coklayıcı ) Phonocar 2 way 100 rms Sierra SRA 1004 4 ohm only Rockford fosgate BD1501 Rockford fosgate power T115D2 4 ohm only Digital Desings 9515 2 ohm only Stinger 35 farad cap. Stinger 0 awg mono amp. Stinger 8 awg stereo amp. Stinger 250 amper digital sigorta + g.zero digital 200 amper sigorta Stinger gümüş kaplama artı ve eksi akü kutup baslıgı Delphi Freedom 55Ah 550CCA
|
|
|
|
|
erseldede
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2007, 12:02:44 ÖÖ » |
|
SQL diyelim  Sub olarak DD 2510 aklıma takılıp duruyor  Fotoları yarın eklerim gerçi daha düzgün bir montaj yok.. 3510 daha iyi seçenek  sistem şimdiden hayırlı olsun
|
|
|
|
|
|
VM :MONDEO GHİA-X MU :FORD 5000 CD COMP. CC :FORD 6 CD CHANGER FC :MOREL PULSE 6,25 BC :STOCK CA :JBL 75,4 II SW :RF PUNCH P110S4 SB :0,65 CU FT SEALED SC :A.S.S EXPERT PC :A.S.S EXPERT FU :A.S.S BT :72 Amp 900 cca
|
|
|
|
|
RSteam
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2007, 12:07:36 ÖÖ » |
|
3510 alamıyorum bütçe yetişmiyor  tonu güzel 25cm.'lik başka ne önerebilirsiniz? 30 cm.'de olabilir ama çok dinamik çalması lazım (p1222'yi satma nedenim) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 28, 2007, 12:37:56 ÖÖ » |
|
Daha önce morel pulse kullanıyordum pasif olarak. Bugün Haluk abiden (nickless) aldığım Mt-23'leri sisteme ekleyerek aktif kullanıma geçtim. Sub. olmadığından eksikilk hissediliyor ama yüksek seslerde hafif bir bozulma var gibi geliyor şu anda, ampliden dolayı mı tam çözemedim, yarın birde helix B4'le deneyeceğim emanet olarak. (Tizlerin gain'i oldukça kısık 7v. civarlarında) Bir de kafama takılan 8650'de aktif modda sağ-sol koltuk seçimi yapılmadan zamanlama ayarı yapılamıyor, göz kararı bir zaman ayarı yapıp denedim soldan ses daha baskın geliyor, balance ayarını 1-2 kademe sağa kaydırınca bile. Tweeterlar montajlanmadı daha, açısına karar veremedim büyük ihtimalle A sütunlarına montajlanacak. Yarın bir foto ekleyip açı konusunda önerilerinizi bekliyorum  Bu arada sub arayışı içindeyim, 25 cm. almayı düşünüyorum bu sefer. 2khz 6db/oct kesim çok düşük.2 khz 12db/oct daha uygun. Sub olmadan 13 cmlikle performans olmaz zaten. Bi de bu dark bluede 4 tane mi 2 tane mi gain ayarı var?
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Woofer : ELATE 10 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
|
RSteam
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 28, 2007, 01:07:44 ÖÖ » |
|
Daha önce morel pulse kullanıyordum pasif olarak. Bugün Haluk abiden (nickless) aldığım Mt-23'leri sisteme ekleyerek aktif kullanıma geçtim. Sub. olmadığından eksikilk hissediliyor ama yüksek seslerde hafif bir bozulma var gibi geliyor şu anda, ampliden dolayı mı tam çözemedim, yarın birde helix B4'le deneyeceğim emanet olarak. (Tizlerin gain'i oldukça kısık 7v. civarlarında) Bir de kafama takılan 8650'de aktif modda sağ-sol koltuk seçimi yapılmadan zamanlama ayarı yapılamıyor, göz kararı bir zaman ayarı yapıp denedim soldan ses daha baskın geliyor, balance ayarını 1-2 kademe sağa kaydırınca bile. Tweeterlar montajlanmadı daha, açısına karar veremedim büyük ihtimalle A sütunlarına montajlanacak. Yarın bir foto ekleyip açı konusunda önerilerinizi bekliyorum  Bu arada sub arayışı içindeyim, 25 cm. almayı düşünüyorum bu sefer. 2khz 6db/oct kesim çok düşük.2 khz 12db/oct daha uygun. Sub olmadan 13 cmlikle performans olmaz zaten. Bi de bu dark bluede 4 tane mi 2 tane mi gain ayarı var? 2 gain var abi, B4 ve A4'te 4 galiba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 28, 2007, 01:19:36 ÖÖ » |
|
Hmm. Şu B4 le dene bakalım sonuç nasıl değişiyor görelim. Aslında en iyi ahengi elate 6 waoofer kullanarak alabilirsin. Ayrıca Amfi gain ayarlarının da mid kanalları için epeyce açık olması lazım tweetere göre.
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Woofer : ELATE 10 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
|
RSteam
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 28, 2007, 01:26:21 ÖÖ » |
|
Yarın deneyeceğim bakalım B4'ü. Midleri değiştirmeyi öbür ay düşünüyorum 16cm. olarak. Elate 6 çok pahalı değildir umarım, bilmiyorum fiyatını.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RSteam
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 28, 2007, 07:46:57 ÖS » |
|
Bugün B4'ü de takıp denedim, fakat değişen hiçbirşey olmayınca baya bi canım sıkıldı, tizlerde gariplik vardı, çok mat geliyordu ses, derken ampliyi söktükten sonra arabanın çalışmaması herşeyin açıklaması oldu  (mono amp. bile bağlı değildi 30 dak.'da bitti) Aküm oldukça kötü durumdaymış bu yüzden dünkü dinlediğimde de istediğim sesi alamamışım demekki. (mono amp. bile bağlı değil, 30 dak.'da bitti) Aküye dinamodan gelen elektrik kablosu epey bi oksitlenmiş ve eskimiş, akü de doğru düzgün şarj olmayınca bugün boşaldı tamamen. Kabloyu yenileyip, aküyü şarj ettikten sonra çok fark etti ses, şu anda çok temiz ve net ayrıca canlı  Bu arada sub. önerilerinizi de bekliyorum  , DD2510 düşünüyorum şu anda başka önerilerede açığım. Dinleme imkanım yok malesef tamamen tavsiye üzerine alacağım 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2007, 07:50:24 ÖS Gönderen: rsteam »
|
|
|
|
|
|
|
BocuQ
|
 |
« Yanıtla #15 : Ağustos 28, 2007, 09:58:33 ÖS » |
|
oooo benim sistemin kardeşi sanki :p konuya amfiden başlamak istiyorum..db4 ün üst frekansları harununda dediği gibi biraz aşağılarda ama seni rahatsız edecek derecede olduğunu düsünmüyorum.. en azından bir nebze düzeltilebiliyor..b4 ü kesinlikle önermiyorum cünki ciddi anlamda güçsüz bi amfi.. mt23 6ohm zaten yetersiz geleceği kanısındayım. woofer olarak pulse13 cm 165v2 midbassından daha basarılı mid frekansları vereceği kanısındayım.. mt23 ün üst frekansları gayet tatminkar ama 2khz lere doğru inmeye basladıkça zorlanıyor.. o yüzden mt23 ü birazdaha üstten kesmeni öneririm  mt23 elate ın tweeterı ve elate6 woofer ciddi anlamda mt23 ün açıklarını kapatıyor Morelci ona göre yapmiş tweeter ve midbassını.. woofer olarak dotech veya elate6 alırsan karşına amfi sıkıntısı cıkacaktır.. çunki morelleri beslemek db4 ün işi değil.. ben köprüleyip öyle ütopiayı besliyorum.. Amfi seçimini wooferını aldıktan sonra yapmanı şiddetle öneririm.. gelişmeleri burda değerlendiririz.. hayırlı olsun 
|
|
|
|
|
|
tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler.. şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden? Mustafa Aksoy /Istanbul www.roketoyun.com
|
|
|
|
|
BocuQ
|
 |
« Yanıtla #16 : Ağustos 28, 2007, 10:02:04 ÖS » |
|
ya sen b4ü denemişsin ben sandım daha deniceksin  neyse sonradan okuyanlar ne diyo bu demesin 
|
|
|
|
|
|
tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler.. şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden? Mustafa Aksoy /Istanbul www.roketoyun.com
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #17 : Ağustos 28, 2007, 11:17:42 ÖS » |
|
woofer olarak pulse13 cm 165v2 midbassından daha basarılı mid frekansları vereceği kanısındayım.. yanlız 6v2 kendi ürün gamında çok başarılı bir midrange dir.165v2 yi benim kadar kimse mıncıklamamıştır tr de herhalde... 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2007, 11:23:49 ÖS Gönderen: GHOST »
|
|
|
|
|
|
|
BocuQ
|
 |
« Yanıtla #18 : Ağustos 28, 2007, 11:53:47 ÖS » |
|
woofer olarak pulse13 cm 165v2 midbassından daha basarılı mid frekansları vereceği kanısındayım.. yanlız 6v2 kendi ürün gamında çok başarılı bir midrange dir.165v2 yi benim kadar kimse mıncıklamamıştır tr de herhalde...  aynı şartlarda ikisinde denedim alper.. pulsewoofer cok daha üst çaldı v2 ye göre  v2 nin midbassı daha çok 3 yollu bi kitin wooferuymuş gibi davranıyor desem cuk olur sanırım ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #19 : Ağustos 29, 2007, 12:14:03 ÖÖ » |
|
Ciddi memnundum hoparlörlerimden biliyorsun...sende dinlediğinde sağlam dumurdun 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ExENjiU
|
 |
« Yanıtla #20 : Ağustos 29, 2007, 08:41:14 ÖÖ » |
|
dotec'lerin woofer'indan cok memnunum sanırım aktıf de mt23 tweter çok daha başarılı olucaktır, mt11 ustlerde kalitesini yitiriyor. bi ara scanspeak tweter dinlemiştim sanırım o twetere 1000 usd li paralar odeyenlerı anlıyorum...
|
|
|
|
|
|
HeadUnit Pioneer DEX-P90RS Dsp Pioneer DEQ-P90 Woofer Focal Utopia Be 6W2 Tweeter Focal Utopia Tbe SubWoofer JL Audio 8W7 Amplifier Helix A6 competition İnterconnect Van Den Hul Speaker kab. Van Den Hul Power Kicker S series 0awg extra pioneer CD-IB100II Satılıklar Morel Dotech 6" MK2 175 ytl morel mt-23 tweeter (moral elate) 175ytl Vadi ERDEM www.fiatturkey.com
|
|
|
|
|
RSteam
|
 |
« Yanıtla #21 : Ağustos 29, 2007, 09:24:28 ÖÖ » |
|
Büyük ihtimalle dotech woofer alacağım bende, gönül ister elate almak ama aşıyor biraz beni şu anda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanis
|
 |
« Yanıtla #22 : Ağustos 29, 2007, 09:36:42 ÖÖ » |
|
Teşekkürler arkadaşlar.
Kesimleri ana üniteden yaptım. tweeter 2khz. 6db/oct. midler ise 80hz-1,6 khz 6db-oct. aralığında şu anda.
Üst frekans netliği sanırım dediğiniz gibi amp.'den kaynaklanıyor shame de bahsetmişti galiba bundan, o da kullanıyor helix db4.
bence kesimleri daha yukarıda tut senin sistemle nerdeyse benimki aynı bende mt 22 var tizler 12 db de 3kz de pulse13 ler se 125hz 12 db de sub olarak treo tsx 1244 kullanıyom çok başarılı bi sub denemeni isterim 8650 metre ayrını doğru yapınca ve konumu şöför koltuğuna alınca sorun ortadan kalkıyo morel lerde zapco anfilerlen çok iyi sonuç alırsın bide onu dene
|
|
|
|
|
|
By Karanis ® www.by-ns.comAna Ünite: Pioneer deh-p8600mp active mod | | |