CarAudioTurkey CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
Garaj'da okumadığınız yorumlar var(ayrıntılar aşağıda). Garaja gitmek için tıklayınız
1)Okumadığınız yorumlar var.
2000 Fiat Tipo  

Gösterim : 234 
Gönderen : SPL 
Garaj : HI-FI GARAGE 

Eski Bagaj  

Gösterim : 137 
Gönderen : alperuzi 
Garaj : Alpermobil 

Morel & Pıoneer Cii'nin Vitrininde :-)  

Gösterim : 125 
Gönderen : emrah_06 
Garaj : EmraH_06 

Cin Alper fibercilik oynuyor  

Gösterim : 242 
Gönderen : tipo16v 
Garaj : tipo16v 

Stinger 35 Farad  

Gösterim : 50 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

Haddini aşan düldül  

Gösterim : 510 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

BAGAJ  

Gösterim : 12 
Gönderen : TSi-SQ 
Garaj : TSI-SQ GARAGE 

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder    Yazdır  
Gönderen Konu: Yaptığım sistemlerde geldiğim en son nokta........  (Okunma Sayısı 1639 defa)
xXx
Hiperaktif Üye

« : Eylül 19, 2007, 04:13:00 ÖS »

Merhaba arkadaşlar

Hatırlarsınız önceki sistemimi MOREL Elate6 Woofer, Cdm54 Midrange ve Mt23 Tweeter vardı ve iki adet DC1000.4 ile 3 yol aktif çalışıyordu iki kanalda boştu ünite de son hamlede Kenwood double din vardı.

Yine "sistemime supremo5 eklesem nasıl olur" konusunu hatırlayacaksınız supremo5 i midrange olarak kullanmak istemiş ve sizlerinde düşüncelerini almıştım.

Artık sistemime başlandı ve hümmalı bir çalışma sonucunda sistemi tamamladık.
Bileşenler şu şekilde oluşuyor

CLARION DRZ9255SE Ünite: (HX-D2 Olarak hatırlarsınız ufuk arkadaşımız güzel tanıtmıştı)
Bu aletin almamdaki sebeplerden biride harunAY arkadaşımızdı kendi aracı için japonyadan özel getirtmişti japonların kendi halkları için ürettiği bir versiyon drz9255se . Harun arkadaşımızın tavsiyesinde oda kullanmadığı için ben satın aldım tavsiyeleri ve kolaylığı içinde buradan teşekkür ediyorum tabiiki bir testte alpine f1 ile aynı ses kalitesini aldığınıda duyunca balıklama atladım..

MOREL SUPREMO COMPETITION Tweeter: İlk olarak bu tweeter ı barış arkadaşımızın aracında test etmiştik dinleme testinde benden tam puanı almıştı çok etkilenmiştim sonra karakterini dinlemiş olmama rağmen araştırmaya başladım hangi foruma baktıysam övgü dolu sözlerle bahsediliyorlardı 680hz de olan rezonansı da özellikle alt frekanslardaki başarısını belirler gibiydi tek sorun benim için dıştan dışa 10cm olan kasası dolayısı ile büyüklüğü idi..

MOREL SUPREMO5 Woofeer (Midrange olarak kullanılıyor): Bu ürün iki yol olarak sunulan bir Woofer olduğu için "Alt-Mid" frekanslarında başarılı olacağını düşündüm dinlemeden aldım çünki düşüncem dash üzerinde litresi dahilinde alt frekansları duymak keyif verici olacaktı dome midrange den genel olarak 500hz in altını duymak imkansız..
Bu ürünüde alırken atın ölümü arpadan olsun misali Tweeter ım 10cm iken midrange imde 13cm olsun dedim smile

MOREL SUPREMO9 Woofer: Araçta sub ı ön tarafta kullanamayacağım için (Caddy olmasına rağmen gerekli hacim yok ön de) mecburen bagaja koyacaktım önceki sistemde olduğu için sonradan düşündüm aslında kapılarımıda modifiye ederek neden kapılarımda çok güçlü zımba gibi çalan iki adet 9" hoparlör olmasın smile ve bu düşünce ilede diğer iki kardeşlerine uyum açısından Woofer olarakta supremo9 alarak ön tarafı hallettim.. (küçük bir sub olacak arka tarafta alt frekansları doldurması için mono amfim hazır yerinde)

ZAPCO DC650.6 Dsp li 6 kanal amfi: İlk olarak akıla sanırım zaten ünitede işlemci var neden işlemcili bir amfi aldı sorusu gelecektir. Açıkçası ünitenin dsp sine güvenmemekle birlikte zapco da entegrelerin DTS olduğunu görünce ve programın daha pratik olduğunuda göz önüne alarak böyle bir alışverişte bulundum.
Asıl şaşıracak olduğunuz konunun ise neden iki adet 6 kanal olduğu sorusu hemen aklımda beliriyor smile Yüksek volüm lü parçalarda dinliyorum sadece clasik jazz değil biraz watt istedim.
6 kanal amfimizin 4 kanalı 50w rms diğer 2 kanalı ise 100w rms gücünde ben iki adet alarak elimde 12 kanal oluşturdum ve tüm kanalları köprüleyerek 3 yollu aktif olan sistemime 4x180+2x360w gücüne sahip 6 kanal oluşturdum smile

Sistemin kurulumuna gelince büyük üstadım Halil ustanın ellerine teslim ettim aracımı ve beklemeye başladım ilk olarak kapılardan başladı güzel detaylı ve ciddi derecede rijit bir kapı yaptı ve woofer ımızı yerleştirdik.
Asıl sorun tweeter ve midimizin ciddi büyük boyutlarda olması idi 3 günlük bir yerleşim düşüncesinden sonra (sığmıyordu çünki) proje belirdi ve halil usta işe koyuldu hiçbir şekilde mdf atölyelerine gidilmeden her bir parçayı fiberi kaplamayı kendisi yaptı.
Midin başarılı midrange frekansları için ve cone olduğu için litre istemesi bizi zor durumda bırakmıştı neyse ki bunuda çözdük dahs imizde olabildiğince kibar birşekilde parçalar çıktı mid ve tweeter da yerlerine konuldu daha önceki sistemimde hazır bulunan alt yapı ve kablolama değişime uğramadan montajlandı.
Tek eksiğim RTA kaldı Audio control SA3055 ile son olarak ayar yapıp finish e ulaşacağım

Şahsi yorumuma gelince sistemimi ev sistemlerindeki koca koca Tawer lara benzetiyorum tabiiki evdeki sesi araçta yaratmak değildi amacımız. Yaklaşabildiğimiz kadar yaklaşmaktı ve ben bunu başardığımızı düşünüyorum
Alt mid frekanslarını dash ten duyuyor mid ve tweeter bir bütün şeklinde kulaklarıma geliyor.
Kapılar ise beklemediğim kadar güçlü ve düzgün çalan bir yapıya sahip oldular enstümanları tane tane duymak zevk verici. Yeri geldiğinde de techno koyup kendimi volume düğmesine salıveriyor ve gözlerimi kapatıp disco ya giriyorum ki rta yapıldıktan sonra ne olacak cidden merak ediyorum smile
Özetleyecek olursam tam istediğimi sonunda buldum

Resimlerle bu mutluluğumu paylaşmak istiyorum
Buyrun resimler..

Kapı panelinin hazırlanışı....

Direklerimin hazırlanışı...

« Son Düzenleme: Eylül 19, 2007, 06:56:40 ÖS Gönderen: xXx » Logged

ALP TEKİN ÇEBİ
İSTANBUL
Clarion DRZ 9255 SE
Morel Supremo Competition Tweeter
Morel Supremo 5 Midrange
Morel Supremo 9 Woofer
Zapco DC Referance 650.6 Stereo
Zapco Competition C2K9xd Mono
Zapco İn-dash Kontrol Ünitesi
Treo Engineering SSX12.22 Subwoofer
Stinger Expert SC201MDX Cap.
Stinger Expert sigortalık
Stinger SPV70 Kuru tip akü
Stinger SHDA4 digital 4 lü sigortalık
Stinger Pro Güç kabloları
Stinger Expert Hoparlör kabloları

emrah_06
Hiperaktif Üye

~√V''^√~√V^√V'^~-- ~√V''^√~√V^√V'^~--

Üye Garajı

« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2007, 04:19:21 ÖS »

Hayırlı uğurlu olsun güzel çalışma güle güle dinleyin  smile

GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2007, 04:39:33 ÖS »

Henüz mıncıklamak nasip olmadı ama en kısa zamanda bol bol şapıcam Mr. Green
İlginç ve çok orjinal bir proje olmakla beraber bu caddy i iyi korumanı öneririm canım kardeşim Mr. Green hırlısı var hırsızı var admini var... Mr. Green

iyi günlerde keyfle kullan paşam Smile

eratech
Tiryaki Üye

Eren BALABAN

« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2007, 04:42:54 ÖS »

selamlar Alp Tekin,
yeni sistemin hayırlı uğurlu olsun,
kazasız belasız, iyi günlerde dinlemen dileklerimle...   Smile

mat_boss
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2007, 04:45:13 ÖS »

güzel sistem olmuş güle güle dinlemen dilegiyle

ana ünite   :alpıne CDA 9887
ön komp    :morel elate 6.3
ön komp    :morel elate 6.3
sub bas     :kicx X 2(12'')
anfi           :spl ayx 1500
anfi           :spl ayx 1500
anfi           :pıoneer
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2007, 04:49:02 ÖS »

perfect..
mükemmel duruyorlar..
işçilik ve konumlandırma cidden cok iyi oldu.. özellikle supremo9 icin vw servisine g..türüp dalga geçilebilir burası orjinal diye Laughing
fine tuning sonunda coook ciddi çalacağı belli su hali bile gerçekten cok iyiydi..

tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler..
şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin
umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden?

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
zigzag
Fanatik Üye

« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2007, 04:50:58 ÖS »

sanki studyo mubarek smile  masallah cok muthis gorunuyor.gercekten 10numara hayırlı olsun.

Genco Sumer
head unit: alpine 9847r
stage:  jbl px300.4 ... jbl c608gti
backfill:  jbl px600.2 ... jbl c508gti
subbass:  jbl bpx1100.1 ... jbl w10gti * 2 sealed  
powercap: stinger spdh5
rca: stinger bullet
stock 1: ddz1 ... dd3510
getting low & louder ...
huseyin55
huseyin55
Tiryaki Üye

Hüseyin KETENCİ

« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2007, 04:59:17 ÖS »

güzel güle güle kullan

Peugeot 205 1.9 GTİ

Ana Ünite: Rockfordfosgate RFX9320 R
Power Amplifer: 1500bd
Compenant Amplifer: 501X
Compenant: P162 S 1 adet
Compenant: P152 S 1 adet
Subwoofer: T2 15''D4
Capacitor: CPCD10-03 1 Farad Digital Led Disp
Battery: Panasonic CDPS100 Amp.
Power Amplifer 1 AWG
Compenant Amplifer 4 AWG
Subwoofer 8 AWG
Compenant 12 AWG
RCA 3 adet Rockfordfosgate Stealth
focus ST
Erhan yüce
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2007, 05:14:12 ÖS »

Offffff diyorum yaa smile Hayırlı olsun alpcim.. gerçektende çok güzel bir çalışma olmuş, sistem benim gibi sevindim walla:) Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah..

Araç................: Ford focus 1.6 TDCİ Ghia SR
ana ünite........: şimdilik orjinal
component......: Morel supremo6 set
subwoofer.......: Alpine Swx 1042D
comp. amp.....: Zapco DC Referance 1000.4
mono amp......: Zapco DC Referance 1100.1
power station...: Helx XXL
altyapı............: kablo,sigorta,kıl,tüy Very Happy
izolasyon.........: 3 kat xxx malzeme
ens................: kemence Very Happy
fishi
fishi
Tiryaki Üye

fishiiii

« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2007, 05:24:48 ÖS »

guzel olmus gercekten arkadasım ııı gunlerde kullan [b/]

pıoneer:dehp-9600mp
focal utopia 165w3
focal k2p
focal k3p
O SİMDİ ASKER...
crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2007, 05:36:32 ÖS »

güzel olmuş hayırlı olsun

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2007, 06:02:03 ÖS »

16cmlik yere 21cm takılmış ve gerçekten cok düzgün görünüyor fotolara bakıp bakıp niyetimi bozuyorum Laughing

tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler..
şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin
umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden?

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
RSteam
Cemil
Fanatik Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2007, 06:12:30 ÖS »

Maşallah Very Happy diyecek söz yok güle güle kullanın smile

özellikle supremo9 icin vw servisine g..türüp dalga geçilebilir burası orjinal diye

+1 smile

nickless
Tiryaki Üye

« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2007, 06:21:33 ÖS »

Gerçekten son nokta denilebilecek türde bir configürasyon olmuş. İşçilik kalitesine hiç lafım yok zaten  Smile
Tweeter ile midin dash da beraber çalarken verdiği bütünleşik ses güzel. Yakın olduklarından faz farkı olmamış. Yalnız resimlerden gördüğüm kadarıyla sol mid+tweeter çok yakın düşmüş sürücü konumuna. Keşke araç biraz daha büyük olsaydı diye içimden geçirdim.  Razz
Tabi imkan olup da dinleyebilirsek ufkumuzu epeyce açabilecek bir sistem olduğu sug..türmez. Ve şahsi kanım da odur ki sistemin asıl kompetanı, aktif sürülmüş supremo tweeterlar. Farkı hissettiren asıl onlar.  
Köprü olayı benim hoşlamadığım bişey, özellikle tweeter için çok gereksiz hatta hatalı. Yerinde olsam hiç köprülü kullanmam,  en azından tweeter için bağlantıları yeniden düzenlemeni de öneririm naçizane. Tweeter için 50 watt bile çok üst bir değer arabanın içinde dinlerken. Ben multimeter ile 100 watt verim alırken duydum o sesi ne demek olduğunu biliyorum.Bunun için braxın gainini yarıya kadar açmıştım ve üniteden ses sonda idi. O şekil bir SQ-SQL dinleme olamaz. Şu an gain en kısıkda tweeter için yaklaşık 10 watt ile besliyorum 0 db ile kaydedilmiş parçalarda o da ses sonda iken. Yani normalde 2-5 watt gibi bir değerdir anca. Bunu Halil ile telefonla da konuştuk o gün. TWEETER VE WATT konusunda bir fikir birlikteliğimiz oldu diyebilirim.
Hayırlı olsun tekrardan umarım gönlünce çalar, emeklerine değer Smile

Teyp                  :DEX P90-RS
İşlemci                :DEQ P90           
Komponent          : Supremo 6 SW
                         :Supremo piccolo tweeter
AMPLİ 1              : VDO dayton PA4600 (sub)
Woofer               : ELATE 10
AMPLİ 2             : Brax X2400(tiz+mid)
Kablolama           :Stinger expert series RCA ve hoparlör 
Akü        :Stinger SPV 44
Kapasitör: Stinger 1 farad
Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
deftonestr
serdar çetin
Aktif Üye
**

« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2007, 06:37:45 ÖS »

Çoook güzel olmuş  Allah kaza bela vermesin güle güle kullan

xXx
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2007, 06:38:46 ÖS »

Öncelikle hepinize teşekkür ederim
Araç göründüğünden daha büyük aslında yani sandığınız gibi sol taraf bana yakın durmuyor. Wataj konusunda ise hemfikirim bende 50w da yeter ama kime göre smile yani klasik veya jazz tarzında müzikler dinlerken kısaca entrümanları gerçek desibelinde dinlerken zaten çokta volume verdiğim söylenemez güçlü olması hoparlörü bozmuyor hiçbirşekilde distortion yok sistemde dolayısı ile amacım daha belirgin frekanslar elde etmek değil tam aksine desibel kazanmaktı başardığımı düşünüyorum..
Bu arada amfiler yeterince kısık dinleme şansınız olur umarım

ALP TEKİN ÇEBİ
İSTANBUL
Clarion DRZ 9255 SE
Morel Supremo 5 Midrange
Morel Supremo 9 Woofer
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2007, 06:44:48 ÖS »

Haluk abi bizde defalarca konuştuk alptekin ile ama yukarda yazdığı gibi amacının ne olduğunu anlattı bize ve ben mantıklı buldum sonuçta elde leptop olmadığı zaman kontrol paneli kısaca ayar imkanı çok detaylı
köprü işine ise mantıken düşünüldüğünde tek sorun (Gainler de digital olarak ayarlandığı için) köprüde THD nin artmış olması buda matematiksel olarak bu şekilde psikolojik baskı oluşturmayacaksa dinleti anlamında sorun olmuyor hatta ben %1 seviyesinin altındaki bozulmayı kulakla anlayabilecek birini tanımıyorum ve inanmıyorum ev ortamında belkide araçta imkansız:)
Kısaca entrümantel dinleti olduğunda volüm de gerekmiyor en basiti bir kemanın desibeli 47db dir birkaç enstüman birleşsin olsun 90db. Başka parçalarda da geriyede vocalistin bağırma gücü kalır Very Happy Ha birde RTA burada çok önemli bir konuma bulunuyor her türde müzikte flat bir çizgimiz olduğunda aynı tadı en azından doğru tadı alabiliyoruz;)

Bu arada haluk abim duyduğum kadarı ile istanbula gelme düşüncelerin varmış eğer kemanın yanında olmazsa aç susuz gönderirim seni ankaraya Razz

Alptekin kardeşim hayırlı uğurlu olsun çok güzel oldu..
« Son Düzenleme: Eylül 19, 2007, 06:48:59 ÖS Gönderen: harunAY » Logged

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
nickless
Tiryaki Üye

« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2007, 06:55:09 ÖS »

Öncelikle hepinize teşekkür ederim
Araç göründüğünden daha büyük aslında yani sandığınız gibi sol taraf bana yakın durmuyor. Wataj konusunda ise hemfikirim bende 50w da yeter ama kime göre smile yani klasik veya jazz tarzında müzikler dinlerken kısaca entrümanları gerçek desibelinde dinlerken zaten çokta volume verdiğim söylenemez güçlü olması hoparlörü bozmuyor hiçbirşekilde distortion yok sistemde dolayısı ile amacım daha belirgin frekanslar elde etmek değil tam aksine desibel kazanmaktı başardığımı düşünüyorum..
Bu arada amfiler yeterince kısık dinleme şansınız olur umarım
Ben 100 watt verdiğim zaman da distortion yoktu zaten. Vurgulamak istediğim tweeterin diğer hoparlörlerle volümünü dengelemek adına diğerlerini açmak gerekiyor. Atıyorum 100 watt tweeter 250 watt mid 400 watt midbass gibi bir şey gerekiyor. Diğerlerini gereksiz yere açmak zorunda kalıyorsunuz. Mevcutta 180 watt giriyorsun tweetera bundan dolayı yazdım.
Bu zapco amfilerin gaini kaç volta kadar düşebiliyordu?

İşlemci                :DEQ P90           
Komponent          : Supremo 6 SW
                         :Supremo piccolo tweeter
AMPLİ 1              : VDO dayton PA4600 (sub)
Woofer               : ELATE 10
AMPLİ 2             : Brax X2400(tiz+mid)
Kablolama           :Stinger expert series RCA ve hoparlör 
Akü        :Stinger SPV 44
Kapasitör: Stinger 1 farad
Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
TANEROZCAN48
CADENCE DAYTONA
Tiryaki Üye

« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2007, 06:56:33 ÖS »

hayırlı olsun gerçekten kaliteli bir işçilik var. güle güle dinlemek nasip olsun

anaünite: pioneer avh-p5950dvd
sinyal işlemcisi: cadence ceq:650
subwoofer:cadence daytona dcw-15c (1500watt rms)
subwoofer amfi: cadence daytona dca-1600,1(1600watt rms)
stereo amfi: cadence txa-6004(4x150watt rms 4ohm)
compenant:2x cadence cvl-6k(200watt rms)
coaxial: 2x for-x  x69(180watt rms)
capasitör: 2x cadence 1,2 farad
rca kablo: 3x cadence
power kablo:audiopipe 0ga power kablo
sigortalar:audiopipe 300ah sigorta
stinger kablo dağıtıcı
akü:delphi 72ah
xXx
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2007, 07:02:28 ÖS »

Şimdi şöyle bir durum var dengeden bahsetmek gerekirse RTA yaparken zaten tweeter midrange ve woofer olarak ayrı ayrı yapılıyor ve her yapılırkende sabit olarak genelde 90db ye ayarlanıyor dolayısı ile tüm hoparlörlerde bitimde yani flat olduğunda 90db olmuş oluyor üniteden volume sabitleyip rta da görüyoruz.
Kıasaca her hoparlör aynı seviyede olmuş oluyor Haluk bey.

ALP TEKİN ÇEBİ
İSTANBUL
Clarion DRZ 9255 SE
Morel Supremo 5 Midrange
Morel Supremo 9 Woofer
nickless
Tiryaki Üye

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2007, 07:11:16 ÖS »

Haluk abi bizde defalarca konuştuk alptekin ile ama yukarda yazdığı gibi amacının ne olduğunu anlattı bize ve ben mantıklı buldum sonuçta elde leptop olmadığı zaman kontrol paneli kısaca ayar imkanı çok detaylı
köprü işine ise mantıken düşünüldüğünde tek sorun (Gainler de digital olarak ayarlandığı için) köprüde THD nin artmış olması buda matematiksel olarak bu şekilde psikolojik baskı oluşturmayacaksa dinleti anlamında sorun olmuyor hatta ben %1 seviyesinin altındaki bozulmayı kulakla anlayabilecek birini tanımıyorum ve inanmıyorum ev ortamında belkide araçta imkansız:)
Kısaca entrümantel dinleti olduğunda volüm de gerekmiyor en basiti bir kemanın desibeli 47db dir birkaç enstüman birleşsin olsun 90db. Başka parçalarda da geriyede vocalistin bağırma gücü kalır Very Happy Ha birde RTA burada çok önemli bir konuma bulunuyor her türde müzikte flat bir çizgimiz olduğunda aynı tadı en azından doğru tadı alabiliyoruz;)

Bu arada haluk abim duyduğum kadarı ile istanbula gelme düşüncelerin varmış eğer kemanın yanında olmazsa aç susuz gönderirim seni ankaraya Razz

Alptekin kardeşim hayırlı uğurlu olsun çok güzel oldu..
Müşteri daima haklıdır Very Happy
Şaka bi yana gerçekten de kişi ne istediğini biliyorsa sistemi ona göre düzenler ve mutluysa sorun yoktur olay başarılmıştır. Mesela RTA şok güzel bir alet ama ben 1 khz sinyalle 12 khz sinyali aynı db şiddetinde duymak istemez bir kulağa sahibim. 50-100 hz i biraz yüksek 1 khz i normal tizleri de hafif aşağı olsun isterim. RTA ile flat ayar tam olarak benlik değil ama ne istediğimi RTA ile daha iyi anlar ve uygulayabilirim diye düşünmekteyim.  Smile
İstanbul işi geçen cumartesi-gün geldim pazar döndüm şeklinde oldu Haruncum bir toplantı için gelmem gerekti kafileden ayrılmam da imkansızdı zaten. İstanbulu da swiss otelin çatısından seyredebildim sadece. Very Happy
Ama önümüzdeki uygun bir zamanda arabayla illaki geleceğim zaten yapacaklarımız var daha biliyorsun.  dray De; bu keman işi zor ben gitar ya da bağlama getireyim bari de bi hamburger ısmarla artık Very Happy

İşlemci                :DEQ P90         &