Merhaba arkadaşlar
Hatırlarsınız önceki sistemimi MOREL Elate6 Woofer, Cdm54 Midrange ve Mt23 Tweeter vardı ve iki adet DC1000.4 ile 3 yol aktif çalışıyordu iki kanalda boştu ünite de son hamlede Kenwood double din vardı.
Yine "sistemime supremo5 eklesem nasıl olur" konusunu hatırlayacaksınız supremo5 i midrange olarak kullanmak istemiş ve sizlerinde düşüncelerini almıştım.
Artık sistemime başlandı ve hümmalı bir çalışma sonucunda sistemi tamamladık.
Bileşenler şu şekilde oluşuyor
CLARION DRZ9255SE Ünite: (HX-D2 Olarak hatırlarsınız ufuk arkadaşımız güzel tanıtmıştı)
Bu aletin almamdaki sebeplerden biride harunAY arkadaşımızdı kendi aracı için japonyadan özel getirtmişti japonların kendi halkları için ürettiği bir versiyon drz9255se . Harun arkadaşımızın tavsiyesinde oda kullanmadığı için ben satın aldım tavsiyeleri ve kolaylığı içinde buradan teşekkür ediyorum tabiiki bir testte alpine f1 ile aynı ses kalitesini aldığınıda duyunca balıklama atladım..
MOREL SUPREMO COMPETITION Tweeter: İlk olarak bu tweeter ı barış arkadaşımızın aracında test etmiştik dinleme testinde benden tam puanı almıştı çok etkilenmiştim sonra karakterini dinlemiş olmama rağmen araştırmaya başladım hangi foruma baktıysam övgü dolu sözlerle bahsediliyorlardı 680hz de olan rezonansı da özellikle alt frekanslardaki başarısını belirler gibiydi tek sorun benim için dıştan dışa 10cm olan kasası dolayısı ile büyüklüğü idi..
MOREL SUPREMO5 Woofeer (Midrange olarak kullanılıyor): Bu ürün iki yol olarak sunulan bir Woofer olduğu için "Alt-Mid" frekanslarında başarılı olacağını düşündüm dinlemeden aldım çünki düşüncem dash üzerinde litresi dahilinde alt frekansları duymak keyif verici olacaktı dome midrange den genel olarak 500hz in altını duymak imkansız..
Bu ürünüde alırken atın ölümü arpadan olsun misali Tweeter ım 10cm iken midrange imde 13cm olsun dedim

MOREL SUPREMO9 Woofer: Araçta sub ı ön tarafta kullanamayacağım için (Caddy olmasına rağmen gerekli hacim yok ön de) mecburen bagaja koyacaktım önceki sistemde olduğu için sonradan düşündüm aslında kapılarımıda modifiye ederek neden kapılarımda çok güçlü zımba gibi çalan iki adet 9" hoparlör olmasın

ve bu düşünce ilede diğer iki kardeşlerine uyum açısından Woofer olarakta supremo9 alarak ön tarafı hallettim.. (küçük bir sub olacak arka tarafta alt frekansları doldurması için mono amfim hazır yerinde)
ZAPCO DC650.6 Dsp li 6 kanal amfi: İlk olarak akıla sanırım zaten ünitede işlemci var neden işlemcili bir amfi aldı sorusu gelecektir. Açıkçası ünitenin dsp sine güvenmemekle birlikte zapco da entegrelerin DTS olduğunu görünce ve programın daha pratik olduğunuda göz önüne alarak böyle bir alışverişte bulundum.
Asıl şaşıracak olduğunuz konunun ise neden iki adet 6 kanal olduğu sorusu hemen aklımda beliriyor

Yüksek volüm lü parçalarda dinliyorum sadece clasik jazz değil biraz watt istedim.
6 kanal amfimizin 4 kanalı 50w rms diğer 2 kanalı ise 100w rms gücünde ben iki adet alarak elimde 12 kanal oluşturdum ve tüm kanalları köprüleyerek 3 yollu aktif olan sistemime 4x180+2x360w gücüne sahip 6 kanal oluşturdum

Sistemin kurulumuna gelince büyük üstadım Halil ustanın ellerine teslim ettim aracımı ve beklemeye başladım ilk olarak kapılardan başladı güzel detaylı ve ciddi derecede rijit bir kapı yaptı ve woofer ımızı yerleştirdik.
Asıl sorun tweeter ve midimizin ciddi büyük boyutlarda olması idi 3 günlük bir yerleşim düşüncesinden sonra (sığmıyordu çünki) proje belirdi ve halil usta işe koyuldu hiçbir şekilde mdf atölyelerine gidilmeden her bir parçayı fiberi kaplamayı kendisi yaptı.
Midin başarılı midrange frekansları için ve cone olduğu için litre istemesi bizi zor durumda bırakmıştı neyse ki bunuda çözdük dahs imizde olabildiğince kibar birşekilde parçalar çıktı mid ve tweeter da yerlerine konuldu daha önceki sistemimde hazır bulunan alt yapı ve kablolama değişime uğramadan montajlandı.
Tek eksiğim RTA kaldı Audio control SA3055 ile son olarak ayar yapıp finish e ulaşacağım
Şahsi yorumuma gelince sistemimi ev sistemlerindeki koca koca Tawer lara benzetiyorum tabiiki evdeki sesi araçta yaratmak değildi amacımız. Yaklaşabildiğimiz kadar yaklaşmaktı ve ben bunu başardığımızı düşünüyorum
Alt mid frekanslarını dash ten duyuyor mid ve tweeter bir bütün şeklinde kulaklarıma geliyor.
Kapılar ise beklemediğim kadar güçlü ve düzgün çalan bir yapıya sahip oldular enstümanları tane tane duymak zevk verici. Yeri geldiğinde de techno koyup kendimi volume düğmesine salıveriyor ve gözlerimi kapatıp disco ya giriyorum ki rta yapıldıktan sonra ne olacak cidden merak ediyorum

Özetleyecek olursam tam istediğimi sonunda buldum
Resimlerle bu mutluluğumu paylaşmak istiyorum
Buyrun resimler..
Kapı panelinin hazırlanışı....

Direklerimin hazırlanışı...