CarAudioTurkey CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
Garaj'da okumadığınız yorumlar var(ayrıntılar aşağıda). Garaja gitmek için tıklayınız
1)Okumadığınız yorumlar var.
Audison Millennium Power2xr  

Gösterim : 150 
Gönderen : ilkercom 
Garaj : Çıtır ses sistemim 

P3D415  

Gösterim : 127 
Gönderen : alperuzi 
Garaj : Alpermobil 

AKÜ  

Gösterim : 10 
Gönderen : TSi-SQ 
Garaj : TSI-SQ GARAGE 

Morel  

Gösterim : 123 
Gönderen : xq288(39) 
Garaj : xq288 ve Sistem...... 

stinger expert  

Gösterim : 154 
Gönderen : GHOST 
Garaj : Müzik Kutum 

Carbon Kevlar sever kızlar  

Gösterim : 249 
Gönderen : tipo16v 
Garaj : tipo16v 

tn47 için...  

Gösterim : 219 
Gönderen : GHOST 
Garaj : Müzik Kutum 

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder    Yazdır  
Gönderen Konu: tipo16v'in sistemi (yeni kapılarla 8. ve 12. sayfada)  (Okunma Sayısı 13395 defa)
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #120 : Şubat 08, 2008, 02:41:02 ÖS »

Kapı zaten en son alternatif.  Hem montajını yapmak zor o bölümde hem hacim yaratmak vs pek çok dezavantajı var. Ayna arkasına derken önceki sayfadaki şu kurulumu yapmayı denemek istiyorum. Photoshopla çirkin gözüktüğünü biliyorum önemli olan fikrimi yansıtması...

Bunu neden es geçtiğini merak ediyorum. Bilimsel olarak hatası nedir bunları tartışalım...

bilimsel olmayacak ama o coax ı aynanın arkasına takip kutusunu uzatmayımı planlıyorsun sen ben yanlıs anlıyorum dimi noolur yanlıs anlıosun de..
Kapı açilinca ne olucak aynanin arkası arabanın içindemi kalacak?
birde 1.kural neydi ? hoparlör sana ne kadar uzak o kadar iyi arabanın içinde.
alper yazım tarzımı begenmiyo olabilirsin üzgünüm tarzım bu elimden geldiğince soft yazıyorum hatta.. yanlıs anlasılmalardan dolayı uzgunum ben acık acık söylüyorum yanlış! diyorum diyebiliyorum ..

tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler..
şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin
umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden?

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com

BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #121 : Şubat 08, 2008, 02:44:38 ÖS »

Kapıdaki stereo bas mantıklı merakta ettim.
Mid ve tiz içinde bence üst üste değilde midrange e uygun bir litre çıkarılıp (çok büyük olmasına da gerek yok 100hz çalmasına gerek yok zaten) aracın orjinal hoparlör yuvası ile desteklenerek midrange in yanına tweeter konumlandırılarak güzel bir sonuç alınabilir..
Şahsi tevrübem ise hoparlörler nekadar dik açı ile yüze bakacak şekilde konumlandırılırsa özellikle tepe frekanslarda bi okadar belirgin ve eksiksiz desibelde müzik dinlenebiliyor.

Şimdiden hayırlı olsun ve kolay gelsin.

harun midrange koymicak sanırım ahmet deneme amaclı coax koymayı dusunuyor..altındada subwoofer var yanlısmı görüyorum yanlışsa düzeltin subwooferla coax hoparlörlerin birleşimi kaç hz de olucak sence..
neyse ben cok sormiyim şimdi herkes bana saldırıcak yine Laughing

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #122 : Şubat 08, 2008, 03:03:01 ÖS »

bilimsel olmayacak ama o coax ı aynanın arkasına takip kutusunu uzatmayımı planlıyorsun sen ben yanlıs anlıyorum dimi noolur yanlıs anlıosun de..
Kapı açilinca ne olucak aynanin arkası arabanın içindemi kalacak?
birde 1.kural neydi ? hoparlör sana ne kadar uzak o kadar iyi arabanın içinde.
alper yazım tarzımı begenmiyo olabilirsin üzgünüm tarzım bu elimden geldiğince soft yazıyorum hatta.. yanlıs anlasılmalardan dolayı uzgunum ben acık acık söylüyorum yanlış! diyorum diyebiliyorum ..

O coax hoparlör şu an kullandığım PCE 210. Faz plug ı çıkarılıp adaptörü ile bu şekilde kullanılabiliyor.
Yapacağımız çalışma dash üzerinde olacak aynanın arkası yani kapı ile bağlantısı olmayacak ayna arkasına orjinalindeki düz kapağını koyarım kapı açıldığında görüntüde sorun olmaz. Bu tip basit konular problem değil zaten.
Hoparlör sana ne kadar uzak o kadar iyi mantığını anlamış değilim. Sonuçta sana en uzakta olan hoparlörün uzaklığı önemlidir. Sahne için konuştuğumuzu düşünürsek bu durumda sağ hoparlör bu konuda belirleyicidir. Diğer hoparlörleride onu referance alarak uzaklaştırırsın. Ayrıca sağ hoparlör sahne genişliğini belirler. Tabii solu ona göre geciktirme ile uzaklaştırman gerekir.   
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2008, 03:08:00 ÖS Gönderen: tipo16v » Logged

İŞTE SAPIK MANİSALI!
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #123 : Şubat 08, 2008, 03:05:57 ÖS »

Mid ve tiz içinde bence üst üste değilde midrange e uygun bir litre çıkarılıp (çok büyük olmasına da gerek yok 100hz çalmasına gerek yok zaten) aracın orjinal hoparlör yuvası ile desteklenerek midrange in yanına tweeter konumlandırılarak güzel bir sonuç alınabilir..
Şahsi tevrübem ise hoparlörler nekadar dik açı ile yüze bakacak şekilde konumlandırılırsa özellikle tepe frekanslarda bi okadar belirgin ve eksiksiz desibelde müzik dinlenebiliyor.

harun midrange koymicak sanırım ahmet deneme amaclı coax koymayı dusunuyor..altındada subwoofer var yanlısmı görüyorum yanlışsa düzeltin subwooferla coax hoparlörlerin birleşimi kaç hz de olucak sence..
neyse ben cok sormiyim şimdi herkes bana saldırıcak yine Laughing

Bunu bir önceki sayfadada belirtiğim gibi aracımda kullandığım 10cm mid ile 25cm kapalı subwoofer 125hz de sorunsuz birleşiyor. Hatta bunu evde de aktif sistem kurup denedim.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #124 : Şubat 08, 2008, 03:09:49 ÖS »

peki ahmetcim..
yap dinle keyfine bak araç senin Allah kolaylık versin Surprised
ben fikrimi söyledim..
sahne konusuna girmiyim hiç girersem canımız sıkılıcak smdi:)

mid 125hz dolaylarına iniyorsa litre isticektir diye dusundum işte bende..
neyse neyse..

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #125 : Şubat 08, 2008, 03:12:18 ÖS »

Sağol...
Yanına tweeterı konumlandırarak derken şu anki tweeter yerlerini muhafa etmemizi ve orjinal yuvanın bulunduğu yere midi dik olarak yerleştirelim mi diyorsun?

İŞTE SAPIK MANİSALI!
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #126 : Şubat 08, 2008, 03:38:46 ÖS »

Hayır ahmet midrange solda tweeter sağında diye düşündüm fiber çalışması ile yapılır sonuçta.
Ancak pp çıkarılıp tweeter üstüne konulduğunda midin üst frekansları kayıba uğrayacaktır bu sebeple yan yana konumlanmalı diye düşündüm ev ortamı açıkçası direk sonuç olarak adlanmayacaktır.
Başka bir konuda 125hz ler için benimde tahminim 1.5 litrenin altında tat vermeyebilir hatta o frekanslarda mebran mekanik bir ses oluşturabilir bununla birlikte örneklemek gerekirse 10cm midrange i 0.8 litrede 100hz e kadar indirmiştik barışın arabasında ancak beni çok rahatsız etmişti bir başkası beğenebilir tabiiki kesin sonuç ise denenerek görülebilir ancak smile

Mustafacan yukarda da örneklerim barışın mide 100hz çaldırmıştık olmaz diye bişi yokki hoparlörünün kabiliyeti ile sınırlı birazda smile Sahne konusunda ise mustafaya katılmamak elde değil araç ortamı yapısı itibari ile mümkün olduğunca uzağa konumlandırmak daha net sonuçlar çıkarıyor gerçi yine araç ortamında olduğumuz için SANAL olarak hoparlörleri geriye atabiliyoruz bunuda unutmamak lazım Surprised

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #127 : Şubat 08, 2008, 03:40:37 ÖS »

peki ahmetcim..
yap dinle keyfine bak araç senin Allah kolaylık versin Surprised
ben fikrimi söyledim..
sahne konusuna girmiyim hiç girersem canımız sıkılıcak smdi:)

mid 125hz dolaylarına iniyorsa litre isticektir diye dusundum işte bende..
neyse neyse..

Sahne konusuna neden girince canımız sıkılıyor. Esas o konuda fikir almaya çalışıyorum zaten. Senin aracında da Ufuğun BMW 1 indeki kuruluma benzer kurulum var. Yada ben öyle hatırlıyorum. Onun aracını dinleme fırsatım olmuştu. O yerleşimde sol tarafın nerdeyse önümüzde durup stereo yerine mono ile tek sağlı stereo arasında gidip gelen bir durumu vardı. Hoparlörlerin daha sola yerleştirilmesi lazımmış gibi geldiği için o montaj şekilini eledim. Çünkü benimde midin yerleşimden dolayı rahatsızlık duyduğum konu o.

Evdeki stereo imaj için 60 derecelik eş kenar üçgen tavsiye ediliyor ve denediğinizde hem genişlik hem derinliğin oturduğunu görürsünüz. Fakat evde aynı zamanda hoparlörleri en az 2m civarından dinleriz. Araçta ise bunu sağlamak için sağ hoparlörü referans almaktır. Solu ise çizimde nereye yerleştirmek gerektiği açıktır. Tabii bu durumda sahne geniş ama sanki kulaklıkla müzik dinlermiş gibi derinlik hissi olmaksızın oluşur. Bu durumda sağ hoparlörü olabildiğince uzak ve aracın ön tarafına yerleştirmek mantıklıdır. Sol hoparlörü ise ön direğe daha yakın yerleştirmemiz gerekir. Bu şekilde açıyı daraltır derinliği artırmış olursunuz.
Eğer sol hoparlörü direğinde önüne alıp biraz daha sağa kaydırırsanız derin ama daha mono bir ses yaratırsınız.  

125 hz peak li ltresi 0.9Lt gibi bi rakkam çıkıyordu bu arada.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #128 : Şubat 08, 2008, 04:06:56 ÖS »

Hayır ahmet midrange solda tweeter sağında diye düşündüm fiber çalışması ile yapılır sonuçta.
Ancak pp çıkarılıp tweeter üstüne konulduğunda midin üst frekansları kayıba uğrayacaktır bu sebeple yan yana konumlanmalı diye düşündüm ev ortamı açıkçası direk sonuç olarak adlanmayacaktır.
Başka bir konuda 125hz ler için benimde tahminim 1.5 litrenin altında tat vermeyebilir hatta o frekanslarda mebran mekanik bir ses oluşturabilir bununla birlikte örneklemek gerekirse 10cm midrange i 0.8 litrede 100hz e kadar indirmiştik barışın arabasında ancak beni çok rahatsız etmişti bir başkası beğenebilir tabiiki kesin sonuç ise denenerek görülebilir ancak smile

Mustafacan yukarda da örneklerim barışın mide 100hz çaldırmıştık olmaz diye bişi yokki hoparlörünün kabiliyeti ile sınırlı birazda smile Sahne konusunda ise mustafaya katılmamak elde değil araç ortamı yapısı itibari ile mümkün olduğunca uzağa konumlandırmak daha net sonuçlar çıkarıyor gerçi yine araç ortamında olduğumuz için SANAL olarak hoparlörleri geriye atabiliyoruz bunuda unutmamak lazım Surprised

Midin kaybettiği frekansları görmek lazım önce deneyerek. Sonra ayrı yerleştirmeyi deneriz ama yan yana yerleştirmek sahne belirginliği yok etmez mi? Altlı üstlü olursa daha yerleşimi oturaklı olur gibi geliyor bana. Sonuçta fiberle çalışacağımız için aynı dikey eksende alt üst yerleştirmek mümkün bu sayede evdeki sistemler gibi daha başarılı olabilir. Yinede benim aklım Dual Concentric lerde ki belirginlikte Wink 

İŞTE SAPIK MANİSALI!
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #129 : Şubat 08, 2008, 04:12:20 ÖS »

Bu arada sapıkça fikirlerimin kaynağı... Tabii kendi aracıma uygularken fikirleri biraz daha geliştirmek için uğraşıyorum.
http://milbert.com/autos/earl

Bu arada faz plugı sökmeden hoparlörün ızgarasını yerleştirip o ızgaranın üstüne tweeterı yerleştirsek durum ne olur? Coax yerleşimden daha iyi sonuç elde edebilir miyiz? Deneyen varsa özellikle düşüncelerini bekliyorum?
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2008, 04:15:53 ÖS Gönderen: tipo16v » Logged

İŞTE SAPIK MANİSALI!
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #130 : Şubat 08, 2008, 04:22:16 ÖS »

Mide phase plug yapılmasının sebebi üst frekanslardaki kabiliyetini arttırmaktır bu bir gerçek buna sebep o PP yerinden çıktığında mutlak suretle üst frekanslar törpülenecektir.
Ev işe girecekse kapıda ayağımızın dibinde çalan bir sub bi hayli rahatsız edecektir sahne açısından sa araç çok önemli bir etken olacaktır. ben aracın dahs inide göze alarak yan yana daha mantıklı olur dedim mutlak suretle daha geniş bir sahne çıkacaktır. Ancak yine araca bağlı olarak denemek lazım smile deneme konusu midrange cone olduğundan hayli zahmetli olacaktır dome olsa en iyi sonucu kesin montajdan öncede deneyebilirdin ancak imkanlar bu şekilde.
Dual concentric olarak imal edilmiş bir hoparlör dinlemedim genesis yaptı bir set yanında woofer da çıkıyor ve 3 way olarak satışa sunuluyor birde birkaç japon markasında var..Ancak mantıklı olmak gerekirse dual concentric mantıken en iyi çözüm sesin tek noktadan gelmesi montaj vs gibi büyük avantajları var..
Sende dene bakalım ama plug çıktığında itici bir hoparlör olarak gelecek diye düşünüyorum ben.

Şimdiden kolay gelsin Ahmet

(Yazmıştım yukarıdaki mesajı şimdi gördüm eğer yapabilirsen dual concentric yapıyı oluşturmuş olursun pp ı çıkarmadan Surprised gayette güzel olacaktır )

« Son Düzenleme: Şubat 08, 2008, 04:24:36 ÖS Gönderen: harunAY » Logged

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #131 : Şubat 08, 2008, 05:31:05 ÖS »

Ahmet kolay gelsin; marjinal bir çalışma içine girmişsin smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #132 : Şubat 08, 2008, 06:13:23 ÖS »

Sağol abi uğraşıcaz bakalım en azından tecbüre olmuş olur bizede...

İŞTE SAPIK MANİSALI!
HS06
Elbet bir gün...
Global Moderator
Tiryaki Üye

International psychopath

Üye Garajı

« Yanıtla #133 : Şubat 08, 2008, 06:59:51 ÖS »

Sağol abi uğraşıcaz bakalım en azından tecbüre olmuş olur bizede...
Kesinlikle haklısınız denemeden doğru yada yanlış olduğunu göremeyiz ama bende fikirinizin çok güzel bir sonuç getireceğini düşünüyorum. şimdiden kolay gelsin...

Forum sakinlerine önemli duyuru mutlaka okuyunuz
Cin olmadan Adam çarpmaya çalışma, İlk önce ADAM ol!!!
BİZİM SÖZÜMÜZ DOST A TATLI DÜŞMAN A  KURŞUNDUR
NAMERT E  HANÇER MERT E  CANDIR
VARLIĞIMIZ DOST A FEDA DÜŞMAN A  BELADIR
SEVDAMIZ İSE YÜCEDİR NE ALINIR NEDE SATILIR 
Gidene KaL Demek ZAVALLILARA, KaLana Git Demek
TERBİYESİZLERE Dönemeyene Dön Demek ; ACİZLERE,Hak Edene YoL Vermek BİZE YAKIŞIR...!
mat_boss
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #134 : Şubat 13, 2008, 12:50:51 ÖS »

hayırlı olsun arkadasım kapılar canlı olmuş güle güle kullan

ana ünite   :alpıne CDA 9887
ön komp    :morel elate 6.3
ön komp    :morel elate 6.3
sub bas     :kicx X 2(12'')
anfi           :spl ayx 1500
anfi           :spl ayx 1500
anfi           :pıoneer
Sercan Keklik
Tiryaki Üye

« Yanıtla #135 : Şubat 14, 2008, 10:57:58 ÖÖ »

ulee su mid basslarla bi sinan özen bi arif susam dinlemeden gidiorm =)
« Son Düzenleme: Şubat 14, 2008, 10:59:40 ÖÖ Gönderen: SerCy » Logged

Alpine IVA-D106R
Alpine RUE-4190 Remote Control
Alpine PXA-H100 Imprint Sound Processor
Alpine KCE-422i Full Sped Ipod Connection Cable
Apple Ipod 5g
Stinger HPM Series Power Wiring Kits 0 AWG
Stinger Expert Series Power Wire 4 AWG
Stinger Midi Digital Fuse Distribution
Stinger HPM Series Battery Terminal
Bosch Silver Plus 74A

Alpine KTX-H100 Imprint Sound Calibration Kit Satılık
Mb Quart Referans RCE-216 Satılık
Rockford Fosgate Punch 450.4 (New Style) Satılık
Stinger Expert Series Speaker Wire 14 AWG Satılık
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #136 : Şubat 14, 2008, 11:34:14 ÖÖ »

ulee su mid basslarla bi sinan özen bi arif susam dinlemeden gidiorm =)

Belli olmaz bea belki dinlersin Mr. Green

İŞTE SAPIK MANİSALI!
Sercan Keklik
Tiryaki Üye

« Yanıtla #137 : Şubat 14, 2008, 11:56:04 ÖÖ »

haha smile sen gelcen dimi dogru Very Happy
gel gel

Alpine IVA-D106R
Alpine RUE-4190 Remote Control
Alpine PXA-H100 Imprint Sound Processor
Alpine KCE-422i Full Sped Ipod Connection Cable
Apple Ipod 5g
Stinger HPM Series Power Wiring Kits 0 AWG
Stinger Expert Series Power Wire 4 AWG
Stinger Midi Digital Fuse Distribution
Stinger HPM Series Battery Terminal
Bosch Silver Plus 74A

Alpine KTX-H100 Imprint Sound Calibration Kit Satılık
Rockford Fosgate Punch 450.4 (New Style) Satılık
Stinger Expert Series Speaker Wire 14 AWG Satılık
R
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #138 : Şubat 15, 2008, 01:28:08 ÖÖ »

ya bırak sercan aha buraya yazıorum yalan olur bu sensey bi yere gelemez. biliorum malımı sırf hava sırf laf Mr. Green

Forum sakinlerine önemli duyuru mutlaka okuyunuz
Onur ÖZER /Ankara-İzmit
  capon foreva twisted
pruvax
volkansah
Hiperaktif Üye