CarAudioTurkey CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
Garaj'da okumadığınız yorumlar var(ayrıntılar aşağıda). Garaja gitmek için tıklayınız
1)Okumadığınız yorumlar var.
darandula...  

Gösterim : 177 
Gönderen : erci 
Garaj : saundprejır 

tadına doyamadan gittiler...  

Gösterim : 330 
Gönderen : erci 
Garaj : saundprejır 

DD 9515  

Gösterim : 40 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

rs 6.3  

Gösterim : 63 
Gönderen : sezai ozan 
Garaj : karma karısık :mrg: 

DD 2515 Yeni Seri  

Gösterim : 129 
Gönderen : xname 
Garaj : hyundai starex - digital 

MIDWOOFER  

Gösterim : 5 
Gönderen : TSi-SQ 
Garaj : TSI-SQ GARAGE 

BAGAJ  

Gösterim : 46 
Gönderen : RC-SQ 
Garaj : RC&SQ GARAGE 

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder    Yazdır  
Gönderen Konu: sq!!! Vectra Stage 2 YENI FOTOLAR 7.sayfada  (Okunma Sayısı 6420 defa)
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #60 : Haziran 06, 2007, 10:45:46 ÖS »

2 aynı hoparlöre farklı wataj gidiyorsa ne olur peki ? smile aynı şeyi konuşup duruyorsunuz sabahtan beri...
iç içe iki tane olan potansın milinin pilastik olması çok şeyi değiştiriyor ama bunuda biliyorsunuz dimi canlarım benim Very Happy
Kısa yazın öz yazın laf salatası yapmayın okumaya zamanım yok çizerim...

BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #61 : Haziran 07, 2007, 01:22:13 ÖÖ »

Ahmet..

pasifte sahne yakalanmadığını biz söylemiyoruzki.. talkaudioda aç bi topic sor bak sana ne diyolar..benim ısrarla anlatmak istediğimi sen es geçiyorsun..
senin pasif sisteminde tüm hoparlörler farklı noktalarda duruyo sen time atarak aynı anda hepsini uzaklaştiriyor veya yakınlaştiriyosun bu sebeple asla sahnen düzgün olmaz diyorum buna darılmada gücenmede yani neden doğruyu söylediğim için tepki aliyorumki anlamadım..

2 aynı hoparlöre farklı wataj gidiyorsa ne olur peki ? smile aynı şeyi konuşup duruyorsunuz sabahtan beri...
iç içe iki tane olan potansın milinin pilastik olması çok şeyi değiştiriyor ama bunuda biliyorsunuz dimi canlarım benim Very Happy
Kısa yazın öz yazın laf salatası yapmayın okumaya zamanım yok çizerim...

Alper..

Sanırım kafan dağınık ondan konuya konsantre olamıyosun  ;D

2 aynı hoparlöre farklı wataj giden sistemi dinlemenin mantıklı oldugunu savunmicaksindir insallah  :-[

tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya rab bizi özler..
şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin
umut nerdesin, yine bittin, nerelere gittin ben seni göremeden?

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #62 : Haziran 07, 2007, 10:15:40 ÖÖ »

Hala benim sistemimle ilgili yorumda bulunuyorsunuz konu bu değil...
Harunay...
Metal tweeter kişisel tercihtir. Zaten ben iyisi budur diğerleri yanlıştır demiyorum. Ben bunda buldum aradığım sesi. Doğallık konusuna gelince soft domelar vocal yada üflemeli çalgılarda iyi ama bir gitarın tellerin metal olduğunu bateri zilinin metal olduğunu düşünürsen metal bir tweeterında bu seslerde daha doğal olduğunu anlayabilirsin. Bende MT23 kullanıyorum abimin aracında soft dome karakterini zaten daha öncedende tanıyorum sonuç aynı.
BocuQ
Timing konusunda açıklama yaptım hepsine aynı anda zamanlama yapmıyorum dikkat ettiysen. Doğruları sölesen tepki almazsın zaten. Sana ayrı ayrı timing denediğimi bir fark yaratmadığını söylüyorum hala sahnen düzgün olmaz diyorsun. Aktif le yada pasifle alakası yok sahnenin benim sistemime özel bir durum. Tweeter ile midrange hoparlörümün yerleşimi çok yakın sebebide bu.   

İŞTE SAPIK MANİSALI!
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #63 : Haziran 07, 2007, 10:25:15 ÖÖ »

Evdeki 1.5-2 metre rastgele verilmiş bir değer orda anlatılmak istenilen uzakta olduğudur 5 metrede olur 10 metrede olur fark etmez. Küçük sayılabilicek odalarda yaşadığımızı düşündüğüm için küçük değer verdim.
Orda hoparlörün uzakta olmasına rağmen yer değişikliğinde sahnenin etkilendiğini anlatmaya çalışıyordum ama ısrarla parmakla işaret ettiğim konuyla değil parmakla ilgili yorum yapıyorsun...
Aynen konuda tweeterlar hakkında yorum yapmadığım gibi durup duruken sistemimdeki tweeter hakkında yorum yapıyorsun.
Sonra niye tepki gösteriyor diyorsunuz. Yorum yapacaksanız benim konumda yapın burda bu sistemi konuşalım...
« Son Düzenleme: Haziran 07, 2007, 10:27:40 ÖÖ Gönderen: tipo16v » Logged

İŞTE SAPIK MANİSALI!
lovedancer
SELÇUK KILIÇ
Fanatik Üye

stormbringer

« Yanıtla #64 : Haziran 07, 2007, 10:52:23 ÖÖ »

mustafa hayırlı olsun dinledik ,kendi adıma beğendim. bu arada seninlede tanıştığıma çok sevindim.

everthing but the girl.
and i miss you like the deserts miss the rain.
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #65 : Haziran 07, 2007, 12:04:04 ÖS »

Hala benim sistemimle ilgili yorumda bulunuyorsunuz konu bu değil...
Harunay...
Metal tweeter kişisel tercihtir. Zaten ben iyisi budur diğerleri yanlıştır demiyorum. Ben bunda buldum aradığım sesi. Doğallık konusuna gelince soft domelar vocal yada üflemeli çalgılarda iyi ama bir gitarın tellerin metal olduğunu bateri zilinin metal olduğunu düşünürsen metal bir tweeterında bu seslerde daha doğal olduğunu anlayabilirsin. Bende MT23 kullanıyorum abimin aracında soft dome karakterini zaten daha öncedende tanıyorum sonuç aynı.
BocuQ
Timing konusunda açıklama yaptım hepsine aynı anda zamanlama yapmıyorum dikkat ettiysen. Doğruları sölesen tepki almazsın zaten. Sana ayrı ayrı timing denediğimi bir fark yaratmadığını söylüyorum hala sahnen düzgün olmaz diyorsun. Aktif le yada pasifle alakası yok sahnenin benim sistemime özel bir durum. Tweeter ile midrange hoparlörümün yerleşimi çok yakın sebebide bu.   

abi "Sana ayrı ayrı timing denediğimi bir fark yaratmadığını söylüyorum " demişsin ve doğruları sölemediğimimi sölüorsun..

alperin arabasında tek tarafa time atarak olayı cözüyosun bunun sebebi aynı eksen içerisinde olması hepsi kulağa eşit uzaklıklarda ama senin arabanda böyle birşey İMKANSIZ (midbasslar mid tiz alayı farklı farklı uzaklıkta kulağına) sen bu doğruyu kabul edene kadar söylicem cünki doğrusu bu ve seni gerçekten seven birisi olarak doğruyu öğrenmeni istiyorum abi.. hiç darılma gücenme ama çok yanlış şeyler yazıyorsun buraya ve sanırım sen düzgün sahnesi olan bi araç dinlemedin yada dinlediğinde tam olarak dikkat etmedinki kendi aracını beğeniyorsun..Açık söylemek gerekirse derdim aracını kötülemek değil GERÇEKTEN ama GERÇEKTEN sana doğruları anlatmak.. ister nefret et benden ister g.tü kalkık de ama bu beni sadece üzer sana anlatamadığım için.!

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #66 : Haziran 07, 2007, 12:07:34 ÖS »

Evdeki 1.5-2 metre rastgele verilmiş bir değer orda anlatılmak istenilen uzakta olduğudur 5 metrede olur 10 metrede olur fark etmez. Küçük sayılabilicek odalarda yaşadığımızı düşündüğüm için küçük değer verdim.
Orda hoparlörün uzakta olmasına rağmen yer değişikliğinde sahnenin etkilendiğini anlatmaya çalışıyordum ama ısrarla parmakla işaret ettiğim konuyla değil parmakla ilgili yorum yapıyorsun...
Aynen konuda tweeterlar hakkında yorum yapmadığım gibi durup duruken sistemimdeki tweeter hakkında yorum yapıyorsun.
Sonra niye tepki gösteriyor diyorsunuz. Yorum yapacaksanız benim konumda yapın burda bu sistemi konuşalım...

madem burda bu sistemi konusalım diyorsun bende sana şöyle söyliyim..

aracım 20gün sonra istanbulda olucak suan tatilde oldugumdan aracım istanbulda değil.

20 gün sonra bu aracı dinlediğinde sahne ile ilgili yapacağın yorumdan NET NET eminim (mükemmel) diceksin bu benim şahsi yorumum değil arabayı dinleyen ve bu işten anlayan herkes sahneye tonaliteye hayran kaldı..

Şimdi madem bu aracı konusalım diyosun dinleyene kadar bence sakin ol ve dinleyip özgürce objektif olarak fikirlerini yaz  Surprised

bu arada senden aldıgım levent yüksel albümünü dinleticem sana yabancı olmadığın bir cd .. Cool

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #67 : Haziran 07, 2007, 12:09:34 ÖS »

mustafa hayırlı olsun dinledik ,kendi adıma beğendim. bu arada seninlede tanıştığıma çok sevindim.

abi aynen yaa zaten seninle tanışmak istiyordum en çok senin geleceğini duyunca sevindim buluşmaya smile

insallah sanada güzel bir sistem yaparızda senin topiğinde muhabbet ederiz smile

çok saol bu arada abi yorumun icin..

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #68 : Haziran 07, 2007, 12:49:35 ÖS »

Tabiki watt olayında onu kastetmedim biliyorsun...İşin daha dibine inersek yüksek frekansların yayılma hızı daha yüksek peryodları kısa oldugu için...mantık olarak tweeter daha çabuk duyulur dediğin gibi...
Yani konu burda pasif sistemle sahne alınmaz olayı olmamalı bence...ki alanlar olmadı değil...zamanında birçok emmalı yaptı bunu he şimdi ne oldu aktif sistemlerle gidiyorlar o ayrı...dikkat ederseniz çift 25 cm li sublar 1-2yıl öncesine kadar çok popülerdi...olmaz diye bir kaide yok tabiki...şuan bakıyorsunuz tek 25cm sublar bagajlardan koltuk altlarına torpidolara geçiyor...
Ama yine söylüyorum gidip pure pasif bir emma şampiyonu dinlemeden yinede net konuşmamak lazım mustafa smile bildiğimden daha fazla bilmediğim olduguna eminim çünkü.

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #69 : Haziran 07, 2007, 01:58:58 ÖS »

Ben İstanbulda yaşamıyorum dinleme imkanım olmaz büyük ihtimalle. 

Tweeter ile midrange arasında ne kadar mesafe var sence? Midbasslarda zaten ayrı timing var onlara bişi denemez.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #70 : Haziran 07, 2007, 02:26:58 ÖS »

abi kaç basıo bu maguna bi tur versene ;D

BocuQ
Tiryaki Üye

« Yanıtla #71 : Haziran 07, 2007, 02:32:51 ÖS »

Tabiki watt olayında onu kastetmedim biliyorsun...İşin daha dibine inersek yüksek frekansların yayılma hızı daha yüksek peryodları kısa oldugu için...mantık olarak tweeter daha çabuk duyulur dediğin gibi...
Yani konu burda pasif sistemle sahne alınmaz olayı olmamalı bence...ki alanlar olmadı değil...zamanında birçok emmalı yaptı bunu he şimdi ne oldu aktif sistemlerle gidiyorlar o ayrı...dikkat ederseniz çift 25 cm li sublar 1-2yıl öncesine kadar çok popülerdi...olmaz diye bir kaide yok tabiki...şuan bakıyorsunuz tek 25cm sublar bagajlardan koltuk altlarına torpidolara geçiyor...
Ama yine söylüyorum gidip pure pasif bir emma şampiyonu dinlemeden yinede net konuşmamak lazım mustafa smile bildiğimden daha fazla bilmediğim olduguna eminim çünkü.

alper ben herşeyi en iyi biliyorum havalarında değilim... ki senin kafanı kaç kere şişirdim bu sistemi yaparken neler denendi arabada neler yaptım cok iyi biliyorsun..
sana pasifte time olmaz demiyorum olur tabiki konumlandırma mükemmel olursa kral olur.. örnek olarak senin aracını verdim zaten Surprised ama tipoda beni anlamak istemiyo smile

Ben İstanbulda yaşamıyorum dinleme imkanım olmaz büyük ihtimalle. 

Tweeter ile midrange arasında ne kadar mesafe var sence? Midbasslarda zaten ayrı timing var onlara bişi denemez.

tweeter ile midrange arasında 1cm den fazla var + faz farkı var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var var !!!!!!!!!!

iç içe olmadığı surece aynı kanala time atamazsın abicim anlatamıyormuyum ya  Sad ayrıca Midbassların time ı ayrımı ? herbirine ayrı ayrı time atman gerektiğini söylemek zorundayım. midbasslar 3 tane abi ya 3 midbass farklı uzaklıklarda duruyor kulağina göre töbe yarabbim deliricem simdi kamera şakası falanmı bu saçma sapan yanlış bilgileri doğruymuş gibi anlatip benimi deniyorsunuz ne zaman patlicam diye ?  Sad
« Son Düzenleme: Haziran 07, 2007, 02:35:41 ÖS Gönderen: BocuQ » Logged

Mustafa Aksoy /Istanbul

www.roketoyun.com
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #72 : Haziran 07, 2007, 04:02:24 ÖS »

Ben elimden geldiğince kibar olmaya çalıştım ama sanırım sen sıyırdın tipo ? ?
mesajları baştan sona kadar oku senin topic prim mi yapmadıki burada benim sistemim nasıldı bocuk diyorsun sonrada senin sistemle ilgili olumsuz cevaplar alınca benim sistemimle ilgili yorumu benim topicte yapalım diyorsun ?

ev işini konuya sen soktun yine ben teknik birkaç kalem söyledim es geçtin beni ? neden cevap vermedin merak ediyorum sana neden bilmem kaç metreye koyuyolar dedim cevap verdin öyle değil diyerek devam ettim ki birkaç önceki mesajda da bu mevcut yine cevap vermedin ya komple kapat konuyu yada birdaha iki kalem birşey konuşup kaçma

Alpercim iç içe iki potansı dikkat ettiysen direk yazdım bunda bile bizler zorlanıyorken böyle bir olumsuz faktörümüz varken arkadaş 4 tane potansla pasif sisteminle kapısında farklı hacimlerde çalan free air millattan önceki hoparlörleriyle burda sahne yapmış high en müzik dinliyo bizde boşuna kasıyoruz farklı neler yapsakta başka birşeyler ortaya çıkarsak diye

Tipo16v ben sana dedimki sen kendi tecrübelerini yazıyorsun bende kendimkilerini ama bir fark var sen tornavidanla bir iki eski cd ile sistem yapmaya çalışıyosun bizde elimizde resmini bile görmediğin ünitelerle işlemcilerde hoparlörlerle hatta pasif crosslarla deneme yapıyoruz umarım anlatmak istediğimin seni ezmek değil bizim imkanlarımızın fazla olduğu için daha net denemeler yaptığımızı anlatmaya çalıştığımı anlamışsındır..!

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #73 : Haziran 07, 2007, 05:07:17 ÖS »

Son cümlen hiç yakışmadı harun sana...bilgine...

punk
Tiryaki Üye

« Yanıtla #74 : Haziran 07, 2007, 05:13:09 ÖS »

bende okudum ve merak ettiğim birşey var yanlış anlaşılmasın lütfen (neymiş o resimsiz üniteler bizi bilgilendirirmisin  )

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #75 : Haziran 07, 2007, 05:20:31 ÖS »

Ben nerde benim sistemim nasıl BocuQ demişim? Sadece sahne genişliğini anlamak istediğim için onunla ilgili bendeki sahneyi hatırlıyorsa diye farkı sordum. Daha sahneyi bile yakalayamadığı halde pasif sistem seninkinde bu kurulumla sahne olmaz deyip geçti o ayrı. Birde Alperin sisteminde sahne varmış ama benimkinde yokmuş ben anca gülerim bu yoruma. Alperin aracını dinlememiş olsam neyse her seferinde imkan yaratıp araçlarımızı dinliyoruz İstanbula geldiğimde. Benim aracımda sahne olmadığını yada çok kötü bir sahne olduğunu Alperde söylüyorsa ben konuyu bırakırım...

Ben sistemimin Hi end olduğunu idda etmiyorum hiç bir yerde. Zaten olayın sonu budur benim sistemim çok iyi çalıyor demedim. Açılar ve yerleşimde istediğim şekilde değil. Çünkü imkan bulup istediğim hale getiremedim. Geliştireceğim konular var.
Midbassların farklı konumlarda olmasını sahne üzerinde etkisini ne kadar biliyorsun bilmiyorum ama tahmin üzerinden gidiyorsun bence. Ben midbassların tek halinide biliyorum çift halinide son olarak 3 lü halinide. Arada sahnenin oluşmasını engellicek bi durum yok. Çünkü 250hz altını çalıyor zaman farkını hissetmek gerçekten zor. Tabii siz bunuda kabul etmezsiniz sahne filan oluşmaz bu şekilde çünkü... Mid tiz arasında 1cmden fazla fark varda ne oluyor. Onu anlıyacak hassaslıkta kulak yok kimsede. Ki ben aktif olarak denediğimde sırf 2.5cm lik adımlarla ayar yaptığım için 2.5cm lik bir fark koyuyordum timingte. Oda kulakla algıladığım için değil ölçümden dolayı arada az bi fark var diye. İkisini aynı zamana getirdiğimde fark görmediğim için sistemimi pasife çevirirken hiç takılmadım o farka. Siz kabul etsenizde etmesenizde bu böle arada hissedilebilir fark yok...        

HarunAY;
Milattan önce kalmış demekle seviyeni olaylara ne kadar teknik baktığını gösteriyorsun kullandığım ürünleri aşşağılamakla eline geçicek bilmiyorum yazık yani dostluğumuza...    

Ben;
"Tipoyu azcık dinlemiştin sahne genişliği ona yakın mı? Daha dar mı geniş mi? Hatırlamıyor olabilirsin çok kısa süre dinledin haklısın o konuda..." diye sorduğumda
BocuQ sadece "ben senin sisteminde sahneyi yakalayamadım o yüzden farkı bilmiyorum" dese yeterli idi. Konuya benim sistemimi sokan o şu cevabı ile;
BocuQ;
"Walla tipodaki sahneyi birtürlü yakalayamamıştım sana ogünde söylemiştim pasif sistemde time atsanda yalan yani sonucta midle tize aynı gecikmeyi sağliosun ama farklı uzaklıklarda duruyorlar.."
Ben pasif sistemde time atsak yalan mı olur yoksa iyi mi olur diye sormamıştım! Dikkatinizi çekerim.
Cevap yazarken hadini aşan şeyler yazmayın mümkünse. Kimsenin sistemi hakkında yorumda yapmayın sorulmadıysa.  

« Son Düzenleme: Haziran 07, 2007, 05:23:50 ÖS Gönderen: tipo16v » Logged

İŞTE SAPIK MANİSALI!
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #76 : Haziran 07, 2007, 05:28:22 ÖS »

Konu nerelerden nerelere geliyor; niye illa tartışma çıkmak zorunda ? Niye birlik ve beraberlik içinde olamıyoruz?. Herkes bildiklerini güzelce paylaşsa, birbirini ezmeye çalışmasa ortaklaşa ne güzel sonuçlar çıkıcak. Türkiye olarak yolun çok çok başındayız sq konusunda. Yurtdışından mühendisler getirmeyip kendi katkılarımızla bir sistem yapıp yarışmaya katıldığımız zaman ilerlemiş sayılırız. Kaldı ki şurada okuduklarımla hiç de iyi örnekler sergilediğinizi göremiyorum...
Sq yu Türkiye'ye sevdirmek istiyorsanız daha özverili olmalısınız bence...
Şu andan itibaren kavga istemiyorum. Birçok kişinin de bu yönde düşündüğünü tahmin ediyorum...

« Son Düzenleme: Haziran 07, 2007, 05:31:15 ÖS Gönderen: bigbang » Logged

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
zigzag
Fanatik Üye

« Yanıtla #77 : Haziran 07, 2007, 05:29:01 ÖS »

sunu soylemeden edemiyecem tipo16v nin setupı teorik olarak size mukemmel sahne olusturamaz gibi gelse dahi dinlemeden bilemezsiniz.ben kendi sistemimde izolasyonsuz kapılar,kendi yaptıgım yamuk yumuk montaj,hava kacıran kapalı sub kutuları ile yakaladıgım sahneyi,su an kurallarına gore monte edilmis haliyle  yakalayamadım.etkileyen cok fazla faktor var hatta her aracta farklı olan on camın acısı dahi cok onemli bir faktor bence.o setup o aracta su sekliyle mukemmel calıor olabilir.bu iste tek dogru yok.

Genco Sumer
head unit: alpine 9847r
stage:  jbl px300.4 ... jbl c608gti
backfill:  jbl px600.2 ... jbl c508gti
subbass:  jbl bpx1100.1 ... jbl w10gti * 2 sealed  
powercap: stinger spdh5
rca: stinger bullet
stock 1: ddz1 ... dd3510
getting low & louder ...
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #78 : Haziran 07, 2007, 05:45:38 ÖS »

Mustafa ahmetin aracında sahne alamamanın sebebi time dır yine söylüyorum ki oda bunu söyledi...istanbula her geldiğinde birşeyler değişir bizim sistemlerde kesin birşeyleri oturur saatlerce değerlendiririz....bende ilk oturdugumda sahne alamam onun aracında sağ baskın gelir sol gelir ama ufak birkaç hamle ile bunu toparlarız...Sahne alamamanın sebebi bu olabilir...
Burda insanların aklının ucundan bile geçmeyen tecrübelerimizi bilgilerimizi imkanlarımız dahilinde yapıp test ediyoruz...ki sanırım forumdada ahmetin setup aşamalarını benden iyi bilen birisi yoktur...onun arabasını resmen kobay yaparak neyin nerede nasıl çaldıgını anladım diyebilirim...ki bu tecrübeyi 2 yıl kadar önce edinmeye başladım...
Ahmetin söyledikleri sizin sistem mantıgınız ile bağdaşmıyor olabilir ki bende aktif bir sistem kullanıyorum kendisi bir gün bıdı bıdı etmemiştir...söylediği gibi kendiside kabul eder sağlam bir işlemci ile güzel bir setup kurulabileceğini...

Yorumlar yapılırken üsluplar değişince insanlar geriliyor duymak istemediği şeyler okuyor canı sıkılıyor...çok sert kırıcı şeylerde yazabilirdim ancak yazmadım...

Bülent abinin dediği gibi tartışılması gereken konu fi tarihinden kalan ürünler yada maddiyatla alınan yapılan şeyler değil tecrübe ve bilginin konuşulmasıdır...tabi bu konuşmanında görgü kuralları çerçevesinde yapılmasıdır.

Son olarak genco abininde belirttiği gibi bu işin tek doğrusu yoktur.kimse objektif olamaz...Çünkü her insan aynı şekilde duymaz duyamaz...Ancak yapılacak teknik ve teorik şeyler bellidir...oda insanların seçim tarzıdır...

Kimsenin daha fazla kırıcı olmaması dileği ile !

harunAY
Tiryaki Üye
*