CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
CaraudioTurkey Genel
»
Üyelerimizin Sistemleri
»
sq!!! Vectra Stage 2 YENI FOTOLAR 7.sayfada
Kullanıcı Adı:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Parola:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Giriş Yap
1
[
2
]
3
4
...
8
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: sq!!! Vectra Stage 2 YENI FOTOLAR 7.sayfada (Okunma Sayısı 5471 defa)
harunAY
Tiryaki Üye
Ynt: Focal,Helix,Morel,Kicker,Audison,Stinger,Zapco ve Kenwood lu sistemim :D
«
Yanıtla #30 :
Haziran 01, 2007, 12:14:45 ÖS »
Alıntı sahibi: the-only-one-TR üzerinde Haziran 01, 2007, 11:49:08 ÖÖ
Alıntı sahibi: harunAY üzerinde Haziran 01, 2007, 10:27:37 ÖÖ
RTA da flate çekiyoruz öyle dinliyoruz beğeni konusuda kişiden kişiye göre değişebilir sonuç olarak her türlü sistemler sonunca SONIC yazanlar dahil flate çekilebilir EQ sayesinde kısacası rta nın ayarını sevmek zorunda değiliz (ben doğal buluyor ve beğeniyorum)
Sahne konusuda gayet geniş yüksek ve derin bir sahne var sistem aktif olduğu için her hoparlöre ayrı time veriliyor ve bu adımlar kaydedilerek yapıldığı için diğer tüm hoparlörlerde aynı eksene geçiyor.
(Bu arada ufuğun arabayı lrx ler ile dinlediğimde hem sistemi hemde sahnesini çok beğenmiştim mid ve tiz camdan yansıyarak gelmesine rağmen gayet başarılı bir sahne performansı vardı)
Sağdaki sub konusuna ise eğer onada time atma şansın varsa sisteminde atabiliyorsun ve sahnenin tam ortasında duyabiliyorsun. Sadece bi hava akış pozisyonu var bunu hissedebiliyorsun ama çalıştığı tüm frekans bandını sahneden dinliyorsun.
Yahu biz seninle hiç görüşmedik değil mi sistem güncellendiğinden beri?
Neyse bu açığımızı en kısa zamanda kapatalım, fikir paylaşımı önemli...
RTA hoş bir cihaz, kanımca iyi bir fikir de veriyordur düzeltilmesi gereken alanlar ile ilgili. En doğrusu onun çıkarttığı sonuç mu dersen, cevap evet ama kulağa hoş gelmeyebilir zevk meselesi...
Sub'ı torpidoda kullanan bir çok EMMA yarışmacısına şu son iki yılda rastladık. Dereceleri süpürüp götürdüklerine göre ayar konusunda veya sub lokasyonu konusunda br problem yaşamamış olmalılar. Doğru yerleştirilip, gerekli hacim sağlandıktan sonra torpidoyu feda etmek akıllıca.
Ayak alanı çok daraldı mı bu Vectra'da? Yoksa kutu o kadar aşağı inmiyor mu?
Bir sonraki adım herhalde ön kol dayamanın içine sub çalışmaları olacak. Malum hem yer olarak ortada hem de sürücüye ve yolcuya daha yakın...
Evet ufukcum vrx lerden sonra görüşemedik
ön taraf tabiiki biraz daraldı ancak araç malum. Bmw ve mercedes lerde herhangi bir sorun olmuyor
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
BocuQ
Fanatik Üye
«
Yanıtla #31 :
Haziran 01, 2007, 03:34:30 ÖS »
Alıntı sahibi: tipo16v üzerinde Haziran 01, 2007, 05:57:03 ÖÖ
Hayırlı olsun... Güzel temiz ve işçilik olmuş. Optik konusu çok iyi olmuş diğer türlü gürültü başa dert...
Aracını dinleme imkanım olmadı ama yerleşim ile ilgili şüphelerim var. Sen benim sistemi dinlemiştin bende herhangi bir frekans düzeltme işlemi olmadığı için düzgün frekans cevabı kötüdür seninkine göre. Fakat merak ettiğim konu sahne genişliği ne durumda? Ufuğun BMW de dar gelmiştide seninkine benzer konumlama yapılmıştı. Hoş oda memnun değildi değiştircekti askerden dönünce.
Zamanında 2 ve 2.5 yollu sistemleri denerken mid ler kapıdan geldiği için sahne genişliği etkileyiciydi sonradan midleri dashboarddaki orjinal yuvalara alınca sahnem daralmıştı
Sahne yerleşimini ve zamanlamayı sormuyorum bile orda o kadar bilgili insan varken hatalı olması zor ;D
Subwooferın mono olup sağda durduğu özellikle basların belirgin olduğu parçalarda hissedilebiliyor mu?
Bizim köyde RTA vardıda biz mi kullanmadık
Bişi daha sorayım siz bu RTA da flat frekans cevabını yakaladığınız ayarımı dinliyorsunuz yoksa biraz değiştirmeye ihtiyaç oluyor mu günlük dinleti için?
savni okçuda 3050 var diye biliyorum.. ?? ...
bu arada sahne konusuna harun cevap vermiş evet biraz dar gibi ama neye göre dar mesela Kain in arabaya göre dar evet
ama onun arabası haricinde dinlediğim en iyi sahne kendi arabamda oldugunu dusunuyorum tabii bu biraz objektif gelmeyebilir size..
Ufuk bass konusunda doğru şeyler yazmişsin düzgün litre ve konumlandırma ile bazen ayar yapmana bile gerek kalmıyor faz haricinde
Vectra da yer daraldı ama torpido ve soğutmam çalişiyor o bakımdan yer azıcık daraldı ama bu idare edilebilir seviyede..
torpidoyu iptal etsem daha iyi bir konumlandırma ve daha geniş bir mekan olucaktı aslında ama 2günde bu kadar oluyor çok acelem vardı...
RTA nın yaptığı ayarla ilgili ilk dinlediğimde tizler biraz fazla gelmişti -1db kısarak rahata ermiştim aslında
ama 1 2 gün sonra üflemeli çalgılarda açıp kulağımı ona göre alıştırdım.. çok yakın zamanda dinlediğim bi ev sistemindede benim tizlerime yakın tepkiler duyduğumu belirtmek isterim (KEF marka)
Sonuc olarak rta ile ayarladıktan sonra alıştığımız loud sesten biraz uzak kalıyoruz sanırım subwoofer ı baya baya kısmamızı istiyor RTA
haa birde dipnot subwoofer sürücü koltuğunda 124.8db vuruyor
3055 ile ölçtük
tabii salak bi şarkıyla denemeydi adam gibi frekans verip bakmak lazım sapıklaşıp
«
Son Düzenleme: Haziran 01, 2007, 04:09:53 ÖS Gönderen: BocuQ
»
Volume:ıııııııııııııııııı[]ııııı Bass:ııııııııııı[]ııııııııııı Treble:ııııııııııııı[]ııııııııııııı Balance: ııııııı[]ııııııı
Ünite:
Pioneer 8600mp network mode
Amfi :
Helix A6 Competition
Woofer:
Brax matrix 6.1
Midrange:
Brax matrix 2.1
Tweeter:
Brax matrix 1.1
Akü:
Stinger SPV 70
İzolasyon:
Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul
www.roketoyun.com
the-only-one-TR
Fanatik Üye
«
Yanıtla #32 :
Haziran 01, 2007, 04:36:00 ÖS »
Şu torpidonun son halini (kapak açık) bir resimle göstersene, ben torpidoyu nasıl kullanılır bıraktın valla anlamadım. Kicker'in membranının üzerini mi kullanıyorsun?
Kutu aşağı doğru ayak bölmesini kaplıyorsa ve bu iş torpidonun içlerine de sarkıyorsa, unutacan yaw torpido vs kullanmayı... Sub'ı soğutayım çok ısınıyor dersen o ayrı ;D
OO=00=OO
The Ultimate Driving Machine
HU:
Clarion HX-D2 (4 yollu aktif)
TW:
Focal Utopia Beryllium TBe
MR:
Focal Utopia Beryllium 3W2
WF:
Focal Utopia Beryllium 6W3
SW:
Focal Utopia 33WX
Amp 1:
Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition)
Amp 2:
Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #33 :
Haziran 02, 2007, 10:12:03 ÖS »
Alıntı sahibi: BocuQ üzerinde Haziran 01, 2007, 03:34:30 ÖS
Var bi RTA cihazı ama çalışırken görmek nasip olmadı
Tipoyu azcık dinlemiştin sahne genişliği ona yakın mı? Daha dar mı geniş mi? Hatırlamıyor olabilirsin çok kısa süre dinledin haklısın o konuda...
İŞTE SAPIK MANİSALI!
BocuQ
Fanatik Üye
«
Yanıtla #34 :
Haziran 03, 2007, 08:51:25 ÖS »
Alıntı sahibi: tipo16v üzerinde Haziran 02, 2007, 10:12:03 ÖS
Alıntı sahibi: BocuQ üzerinde Haziran 01, 2007, 03:34:30 ÖS
Var bi RTA cihazı ama çalışırken görmek nasip olmadı
Tipoyu azcık dinlemiştin sahne genişliği ona yakın mı? Daha dar mı geniş mi? Hatırlamıyor olabilirsin çok kısa süre dinledin haklısın o konuda...
Walla tipodaki sahneyi birtürlü yakalayamamıştım sana ogünde söylemiştim pasif sistemde time atsanda yalan yani sonucta midle tize aynı gecikmeyi sağliosun ama farklı uzaklıklarda duruyorlar..
Sonuc olarak sahnemden ultra memnunum aradan geçen 1haftadan sonra sisteme iyice ısındım ve inanılmaz memnunum şuda şöyle olsaydı dediğim hiçbirşey yok teyp çerçevesi dışında
Volume:ıııııııııııııııııı[]ııııı Bass:ııııııııııı[]ııııııııııı Treble:ııııııııııııı[]ııııııııııııı Balance: ııııııı[]ııııııı
Ünite:
Amfi :
Helix A6 Competition
Woofer:
Brax matrix 6.1
Midrange:
Brax matrix 2.1
Tweeter:
Brax matrix 1.1
Akü:
Stinger SPV 70
İzolasyon:
Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul
www.roketoyun.com
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #35 :
Haziran 04, 2007, 08:37:30 ÖÖ »
Alıntı sahibi: BocuQ üzerinde Haziran 03, 2007, 08:51:25 ÖS
Walla tipodaki sahneyi birtürlü yakalayamamıştım sana ogünde söylemiştim pasif sistemde time atsanda yalan yani sonucta midle tize aynı gecikmeyi sağliosun ama farklı uzaklıklarda duruyorlar..
Nasıl midle tiz farklı uzaklıkta duruyor yaw? Dipdibeler zaten aralarında 2cm bile fark olmuyor kulağa olan mesafede metre ile ölçtüğüm için çok eminim bu konuda.
Sahneyi yakalayamamış olabilirsin ona bişi demem o anki timing sana uymadıysa yapıcak bişi yok
İnsanların hepsi standart boyda değil kulak mesafeleri hoparlörlere farklı oluyor.
İŞTE SAPIK MANİSALI!
bigbang
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #36 :
Haziran 04, 2007, 09:54:33 ÖÖ »
aynı boy olayını geçtik; kendi başımızı biraz öne, arkaya,sağa sola çevirince bile değişiyor
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM
Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA
Bülent Ergücü, Arkent / Artur
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #37 :
Haziran 04, 2007, 10:12:36 ÖÖ »
Alakası yok bigbang senin sahnen kötüdür
Ahmet insan boyları vs eskide kaldı ki pasifte bocuk doğru söyler hoparlörler iç içe değil yan yana
Alakası yok dediğim konu ise sahnen geniş yüksek ve derinse valla kim binerse binsin farketmez
«
Son Düzenleme: Haziran 04, 2007, 10:14:29 ÖÖ Gönderen: harunAY
»
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
bigbang
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #38 :
Haziran 04, 2007, 12:28:25 ÖS »
koltuğum yüksekte kalıyor diye söylüyorum zaten
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM
Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA
Bülent Ergücü, Arkent / Artur
volky
volkan keskin
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #39 :
Haziran 04, 2007, 02:14:54 ÖS »
Hayırlı olsun..
Sony CDX-F5550
Sony XAV-C1 (beklemede)
Sony XVM-H65 x2
Sony XM-SD46 x 2
Sony GTR90001 x 2 (sipariş)
Sony XS-L152P5S x 2
Sony XS-HT170SN x 4
Stinger Alt Yapı (beklemede)
POWER ACOUSTIK PC20C CAPACITOR
--------------------------------------
Volkan KESKİN
Acıbadem-Pendik-Tuzla / İstanbul
--------------------------------------
Kükreyen Vitara
http://www.youtube.com/watch?v=jtskBTmwUx4
http://www.youtube.com/watch?v=rRwcPM0e-wQ
http://www.youtube.com/watch?v=c7P8ps_hwqo
(NEW)
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #40 :
Haziran 04, 2007, 03:30:36 ÖS »
Alıntı sahibi: harunAY üzerinde Haziran 04, 2007, 10:12:36 ÖÖ
Ahmet insan boyları vs eskide kaldı ki pasifte bocuk doğru söyler hoparlörler iç içe değil yan yana
Alakası yok dediğim konu ise sahnen geniş yüksek ve derinse valla kim binerse binsin farketmez
İlk olarak ev sistemlerinde timing filan yok onda bile kafayı az bişi sağa sola kaydır çevir fark ediyor ki evde hoparlörle aranda 1.5-2 metre mesafe oluyor. Araçta dibinde hoparlörler çok daha hassas bi konumda...
Araçta yüksekliklerin direk olarak konuyla alakası var Barışa ve Alpere sor istersen
En kolayı boyu kısa biri ile uzun birini oturt koltuğa kulakları ile hoparlörlerin mesafesini mezüre ile ölç sonra tekrar düşün idda ettiklerini...
Aktif sistem ve timing teknolojileri gelişince insan boylarıda mı standart olduda eskide kaldı ?
Pasifte hoparlörler içiçe değil yan yana ne demek?
«
Son Düzenleme: Haziran 04, 2007, 03:35:01 ÖS Gönderen: tipo16v
»
İŞTE SAPIK MANİSALI!
BocuQ
Fanatik Üye
«
Yanıtla #41 :
Haziran 04, 2007, 09:20:40 ÖS »
Alıntı sahibi: tipo16v üzerinde Haziran 04, 2007, 03:30:36 ÖS
Alıntı sahibi: harunAY üzerinde Haziran 04, 2007, 10:12:36 ÖÖ
İlk olarak ev sistemlerinde timing filan yok onda bile kafayı az bişi sağa sola kaydır çevir fark ediyor ki evde hoparlörle aranda 1.5-2 metre mesafe oluyor. Araçta dibinde hoparlörler çok daha hassas bi konumda...
Araçta yüksekliklerin direk olarak konuyla alakası var Barışa ve Alpere sor istersen
En kolayı boyu kısa biri ile uzun birini oturt koltuğa kulakları ile hoparlörlerin mesafesini mezüre ile ölç sonra tekrar düşün idda ettiklerini...
Aktif sistem ve timing teknolojileri gelişince insan boylarıda mı standart olduda eskide kaldı ?
Pasifte hoparlörler içiçe değil yan yana ne demek?
barişa ayda alpere sormaya gerenk yokki..
bariş benim arabamda sahne süper diyosa bende binip süper diyosam harun dinleyip okey diosa demekki boyla alakası kalmıyo bi noktadan sonra.. yeterki doru konumlandırma ile doğru geciktirmeyi yap
Barişin boy 1.87 falan sanırım benimki 1.73 harunun boyu 1.30 civarında
düşün arada boy farkı olmasına rağmen sahne mahne geyikleri dönmüyo aramızda
Ünite:
Amfi :
Helix A6 Competition
Woofer:
Brax matrix 6.1
Midrange:
Brax matrix 2.1
Tweeter:
Brax matrix 1.1
Akü:
Stinger SPV 70
İzolasyon:
Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul
www.roketoyun.com
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #42 :
Haziran 05, 2007, 10:12:44 ÖÖ »
40 eksin söyledin boyum 170 ama 130 dediğin küçük harunay sa ayrı
Mustafanın örnekten gidersek kim dinlerse dinlesin beğeniyor sahnesini herkesinde boyları farklı. Sonrasında alper yada barış benim için kriter değilki? neden onlara sorayım? ben kimsenin değil kendi yorumlarımı katıyorum
şimdi ev örneğini vermişsin sen önce neden 1.5-2 metre mesafede oturuyorlar önce onu açıkla (bilmiyorsan söylicem ahmetciğim)
evde time olmaz çünki gerek olmaz ikitane tawırın ortasına oturursun time olmuş olur
bundan ziyade teknik olarak time yok diye düşünüyorsan en kralı var çünki boyuna bilmem neyine göre koltuğunu ayarlayıp ortasına gömülüp müzik dinlersin.
Araçta yüksekliklerin konuyla hiçbir alakası yok. Aracın kendi iç yapısı ve konumlandırmaların sadece senin sahnenin oluşmasında etken eğer sen etkenlerini pozitife çevirmişsen sahnen çok iyidir iyi bir sahnede de her boyda insan (koltuğa oturabilen) müzik dinler.
Bu arada çok saçma olmuş kulak mesafelerini mezure ile ölç olayı
Bence öncelikle seninle sahne kavramlarını tartışalım eğerki sen sahneyi burnunun ucu sanıyorsan yanılıyorsun hiç konuşmayalım? kulağın aşağıda yada yukarıda sahneden dinliyorsun
ayrıca ilk yazımda bastıra bastıra dedimki yüksek geniş derin sahne
"pasifte iç içe değil yan yana"
Pasiftede derken konuya senin sistemin pasif anlamında başlamıştım. İç içe değil yan yana derkende kapında coax yok dolayısı ile hoparlörler her nekadar yan yana dursada tek noktadan gelmesi imkansız
Ayrıca ölçme ile hiçbirşekilde time atılmaz araçta herşey etkendir mesela f1 otomatik time atıyor mikrofonuda başarılı attığı time de mükemmel ölç bakalım acaba neler çıkacak..
«
Son Düzenleme: Haziran 05, 2007, 11:47:30 ÖÖ Gönderen: harunAY
»
golf4
Hiperaktif Üye
«
Yanıtla #43 :
Haziran 05, 2007, 01:02:01 ÖS »
Hayırlı olsun Mustafa.
sistemin güzel olmuş.Fazla kalite kokan görüntüler ve yazışmalar. ;D
ben fazla araya girmeyeyim bariii ;D ;D
Rasim AY
EUROPE
GHOST
Administrator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #44 :
Haziran 05, 2007, 01:11:50 ÖS »
o yüzden mikrofonu yüksekliği baz olarak yerleştirdik dimi ? madem önemi yok mikrofaonu zemine koysaydık ?
Only Blaupunkt gamma Headunit
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #45 :
Haziran 05, 2007, 05:04:34 ÖS »
Alıntı sahibi: harunAY üzerinde Haziran 05, 2007, 10:12:44 ÖÖ
Pasiftede derken konuya senin sistemin pasif anlamında başlamıştım. İç içe değil yan yana derkende kapında coax yok dolayısı ile hoparlörler her nekadar yan yana dursada tek noktadan gelmesi imkansız
Ayrıca ölçme ile hiçbirşekilde time atılmaz araçta herşey etkendir mesela f1 otomatik time atıyor mikrofonuda başarılı attığı time de mükemmel ölç bakalım acaba neler çıkacak..
Lisede fizik okudun mu bilmiyorum ama okumamışsın herhalde. O yüzden açıklayalım büyü yada soyut şeyler yok ortada ses dalgalarının birim zamanda ne kadar mesafe kat ettiğini biliyorsan hoparlörlerden çıkan ses dalgalarının kat etmesi düşünülen mesafe bal gibi mezure ile ölçülerek en doğru timing ayarının yapılabileceğini fizik okuyanlar bilir...
Alpine gibi firmalar timing ayarı için zaman Pioneer gibi bazılarıda mesafe kullanır. Mantık ve fizik kuralları aynı olduğu gibi araçtaki etkenler (neyse onlar) aynıdır ve ikiside aynı işi yaparlar...
Ev sisteminde görüldüğü gibi sahnenin önünüzde olması için önemli olan etken eşit mesafe olmalarıdır. Araçta ise size yakın olan hoparlörden çıkan sesi geciktirirsiniz uzak olan hoparlör ile aynı zamanda ses kulağınıza gelinceye kadar. Buda yeterli değildir tabiki gain kalibrasyonu dediğiniz dilinizden düşmeyen konu; yakın olan hoparlörün şiddettinin uzakta olana göre daha fazla olmasıdır. Mesafe yarıya indiğinde yaklaşık 3db artış olduğu kabul edilir.
Sen kulakla hoparlör arasındaki mesafe değiştiği halde hala aynı sesi duyduğunuzu aynı sahneyi dinlediğinizi idda ediyosan dicek bişi yok...
«
Son Düzenleme: Haziran 05, 2007, 05:08:37 ÖS Gönderen: tipo16v
»
İŞTE SAPIK MANİSALI!
mustafa kamçı
Aktif Üye
«
Yanıtla #46 :
Haziran 05, 2007, 05:13:12 ÖS »
Hayırlı olsun, istediğin gibi olmuştur umarım, iyi günlerde dinle...
ana ünite:sony-cdx-gt616u
ön comp:infinity ref-6510cs
arka com:infinity ref-6510 cs
bass:2xjbl gt4-12 30 cm
comp amfi:jbl-gto-75.4
bass amfi:jbl-gto-601.1
capazitör:stinger 1 farad digital
kablo takımı:stinger,ass.+delphi fredom 72 amper akü...
harunAY
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #47 :
Haziran 05, 2007, 09:50:11 ÖS »
Öncelikle alper eğer sahneni ön cam yerine zemine kurmak istersen neden olmasın sistem senin araba senin sahnen geniş yüksek ve derin olmalı burnunun ucu değil..!
Ahmet meraklı olduğunu bildiğim halde yinede söyleyeyim fizik kurallarına takılmadan sağ taraftaki hoparlörü ölç sonra aynı mertajda gecikmeni yap sonra bak bakalım sahnen netaraflara giriyo tabi heyecan yapmadan
yada bunlara kasma hiç sana bir adet işlemci bir adette cd göndereyim programdan direk olarak time yaparken bak bakalım metrajlar ne gibi rakamlar çıkacak.
etkenler ile ilgilide emma araçlarına bakarsan neden hoparlörlerin direk dashe konulduğunu neden küçücük bir kadranın bile iptal edildiğini göreceksin.
dilimizden düşmeyen senin arabanda da sadece senin kulağına ve elindeki tornavida ile yapılmış gain kalibrasyonu dediğimiz olay tüm hoparlörlerin aynı seviyede aynı desibelde çalmasını sağlamaktır ki time ayarları yapılabilsin.
Bu arada evde neden senin tabirinle 1.5-2 metre mesafe bırakılır soruma cevap vermedin?
Son olaraksa alperin verdiği örnek gibi zeminden bagajdan bahsediyorsak bir yanlış anlaşılma var demektir. Anlamak için güçlük çekmeyin yine yeniliyorum derin geniş yüksek bir sahnede (yukardaki yazımda koltuğa oturabilen diye yazmıştım) müzik dinlersin.
Ayrıca madem mustafanın konusu onun arabadan örneklersek onunda dediği gibi aracı yapan dahil hepimiz çok başarılı bulduk sahnesini hepimizinde boyları farklı..! kısaca sabit koltuk yapısında sahnemiz değişmez
Bu arada bugun tatile çıkıyorum internet bulamayıp cevapta geç kalırsam kusuruma bakmazsınız
«
Son Düzenleme: Haziran 05, 2007, 09:53:01 ÖS Gönderen: harunAY
»
BocuQ
Fanatik Üye
«
Yanıtla #48 :
Haziran 05, 2007, 10:25:26 ÖS »
Alıntı sahibi: GHOST üzerinde Haziran 05, 2007, 01:11:50 ÖS
o yüzden mikrofonu yüksekliği baz olarak yerleştirdik dimi ? madem önemi yok mikrofaonu zemine koysaydık ?
alper mikrofonu 3055in kitabında koltuğun tabanından 65cm yukarı koyun demiş.. benim koltuk ayarıma göre koltugun tabanıyla kulagım tam 65cm buda bi tesadüf ama boyla falan time ın alakası yok sahne doğruysa ve 1.30luk birini oturtmuyosan koltuğa sahnenin farketmiceği kanısındayım
Ünite:
Amfi :
Helix A6 Competition
Woofer:
Brax matrix 6.1
Midrange:
Brax matrix 2.1
Tweeter:
Brax matrix 1.1
Akü:
Stinger SPV 70
İzolasyon:
Würth
Mustafa Aksoy /Istanbul
www.roketoyun.com
BocuQ
Fanatik Üye
«
Yanıtla #49 :
Haziran 05, 2007, 10:31:12 ÖS »
Alıntı sahibi: tipo16v üzerinde Haziran 05, 2007, 05:04:34 ÖS
Alıntı sahibi: harunAY üzerinde Haziran 05, 2007, 10:12:44 ÖÖ
Lisede fizik okudun mu bilmiyorum ama okumamışsın herhalde. O yüzden açıklayalım büyü yada soyut şeyler yok ortada ses dalgalarının birim zamanda ne kadar mesafe kat ettiğini biliyorsan hoparlörlerden çıkan ses dalgalarının kat etmesi düşünülen mesafe bal gibi mezure ile ölçülerek en doğru timing ayarının yapılabileceğini fizik okuyanlar bilir...
Alpine gibi firmalar timing ayarı için zaman Pioneer gibi bazılarıda mesafe kullanır. Mantık ve fizik kuralları aynı olduğu gibi araçtaki etkenler (neyse onlar) aynıdır ve ikiside aynı işi yaparlar...
Ev sisteminde görüldüğü gibi sahnenin önünüzde olması için önemli olan etken eşit mesafe olmalarıdır. Araçta ise size yakın olan hoparlörden çıkan sesi geciktirirsiniz uzak olan hoparlör ile aynı zamanda ses kulağınıza gelinceye kadar. Buda yeterli değildir tabiki gain kalibrasyonu dediğiniz dilinizden düşmeyen konu; yakın olan hoparlörün şiddettinin uzakta olana göre daha fazla olmasıdır. Mesafe yarıya indiğinde yaklaşık 3db artış olduğu kabul edilir.
Sen kulakla hoparlör arasındaki mesafe değiştiği halde hala aynı sesi duyduğunuzu aynı sahneyi dinlediğinizi idda ediyosan dicek bişi yok...
ahmet dilimizden düşmeyen gain kalibrasyonu harununda dediği gibi tüm hoparlörleri aynı levelda çaldırmaktır... Senin bahsettiğin gibi birisi diğerinden +3db falan fazla calması gibi bir saçmalık yaparak sahne ayarlarım diyen varsa alnını karışlarım
bırak +3db yi +0.01db bile olmaması için elinde gerekli donanımların olması lazım...
bide o söylediğin fizik kuralları malesef arabada sökmüyo ahmet
çok yanlış bi yoldan gidiosun haberin ola...
«
Son Düzenleme: Haziran 05, 2007, 10:32:45 ÖS Gönderen: BocuQ
»
Ünite:
Amfi :
Helix A6 Competition
Woofer:
Brax matrix 6.1
Midrange:
Brax matrix 2.1
Tweeter:
Brax matrix 1.1
Akü:
Stinger SPV 70