Öncelikle Allah herkesin gönlüne göre,
keyifli keyifli dinleyeceği sistemler nasip etsin diyorum...
Hobi...
Bir insanın asıl meslegininin yanında amatorce ve
sadece zevk icin yapmayi surdurdugu ugrasilar vardır.
Hobiler insan hayatında vazgeçilmezler arasına girebiliyor.
Aracımdaki sistemde benim için amatörce ve sadece
zevk için uğraştığım bir hobi. Bir aşk...
Bir müzik aşkı...
Bir Sound Quality aşkı...
Bir aşk hikayesi...
ARAÇ : PEUGEOT 206 RC ANA ÜNİTE: NAKAMICHI CD 700 IIDSP: ZAPCO DSP6-SLAMP: GENESİS SERIES III 5 ChannelAMP: GENESİS SERIES III 4 ChannelMİDRANGE: GENESİS STUDIO 11.01MİD WOOFER: GENESIS STUDIO 16.01TWEETERS: MOREL SUPREMO COMPETİTİONWOOFER: MOREL ELATE 10'KAPASİTOR: STİNGER EXPERT 1FKABLOLAMA:POWER: STİNGER EXPERT 0 AWGDSP CABLE: ZAPCO SLDIN.18' (3 adet)BALANCED INPUT CABLE: ZAPCO SLDIN.T-F (3 adet)DSP-AMP. KABLO: VANDENHULMİDRANGE: VAN DEN HUL SKYTRACKTWEETERS: VAN DEN HUL SCS-16 MİD WOOFER: İNAKUSTİK COBSİ 6WOOFER: İNAKUSTİK COBSİ 6SİGORTA: STİNGER ve SIEMENSAKÜ KUTUP BAŞLARI: STİNGER EXPERTİZOLASYON: KOMPLEGÖRSEL MODİFİYEDİREKSİYON: SPARCO R215 YARIŞ DİREKSİYONUPEDAL SETİ VE AYAK DAYAMA : SPARCO CHROMOVİTES TOPUZU: SPARCO EASY EL FREN KOLU : SPARCO DRİFTANTEN : WRC STOPLAR: LEDLİBODY KIT : MAŞPİELTUNİNGAMORTİSÖR : KONİ SPOR SERTLİK AYARLIYAY : FK 3.5SPOR FREN SİSTEMİ : ROESCH DELİKLİ VE KANALLI (HIGH CARBON) PERFORMANS FREN BALATALARI VE ANA ÜNİTEDEN BAŞLAYARAK RESİMLER...

UYGULAMA RESİMLERİAraca komple (Tavan, taban, kapılar, bagaj, göğüs) izolasyon yapıldı...

Ayrıca kapılardaki mevcut izolasyonlara takviye yaptık. Kapı sacına Stinger likit izolasyon kit uygulandı. Boyadan daha katı bir kıvamda ve çimento renginde olan bu malzemenin özelliği sacı sertleştiriyor, vibrasyonu-titreşimi kesiyor.

Yine vibrasyonu kesmek içinkapı sacında bulunan boşluklara galvanizli sac uygulandı.
Sac üzeri ve kapı pandizotlarına izolasyon uygulandı.

Aküde STİNGER EXPERT SXBTM (Digital voltaj ölçerli) ve SXBT kutup başları kullandık.

Sigortalar STİNGER SXAF

ve 3 adet SIEMENS NH

Genesis Studio 11 ve SUPREMO Competition Tweteer’ların yuvaları sert alimünyumdan CNC tezgahında işlendi. Ahmet Gürdeniz'in ellerine sağlık...
Bagajda bulunan Morel Elate 10 woofer’ı torpidoya taşıma kararı almıştım. Hatta kabinide yaptık. Ancak kabini torpidoya koyduğumuzda bu uygulamadan vazgeçtim. Kabin şimdi bir kenarda duruyor...
Bunun yerine sadece torpidonun hacminden biraz daha büyük ve ayak uzatma mesafesini engellemeyecek şekilde bir kabin yapıp, MOREL Supremo 9 woofer koymayı düşünüyorum. Ama şu haliylede ben memnunum.
Eğer tüm yapılanları, uygulama sürecinde yaşananlarla ve tüm detaylarıyla yazacak olursam, ne benim onları yazmaya mecalim yetecek, ne okunabilir uzunlukta olacak... Onun için yazmayı bırakıp yapılan işlemleri belirli bir sıraya göre resimlerle ifade edeyim daha iyi olacak...
Ancak, tüm bu uygulamalar sürecinde emeklerini, fikirlerini, tecrübelerini sergileyen Murat İleri’ye teşekkür ediyorum.
Yoğun işleri arasında, sırada sistem montajı bekleyen 15-16 tane araç varken, gece gündüz demeden emeğini, işçiliğini ve bilgisini sergilediği için, (ki ben ona arıza lakabını taktım) binlerce kez teşekkür ediyorum. Yine istediklerimi, tam kafamda olduğu şekilde ince ince nakış misali dokudu.

DÜNDEN BUGÜNE20'li yaşlarımızda, kargadan başka kuş tanımam misali bir tek PIONEER tanırdık...
Başka marka bilmezdik neredeyse !
Hala PIONEER var ama onunla beraber artık gelişen teknolojide ürün yelpazesi ve marka adeti aldı başını gitti.
O yıllarda EQ'lar, pandizotta 6x9'lar vs...
Kaset çalarlarla başımız dertteydi sürekli.
Bant sardımı, kaseti anahtara geçirir pervane gibi çevirirdik.
Koptuğu zamanlar uhuyla yapıştırırdık bantı, ucuca getirip
CD denilen materyal yoktu ama biz o günlerde keşfetmiştik, kasetin bantını yapıştırdığımız yerde müziği dinlerken ortaya çıkan atlama, cd'nin atlaması gibi birşeydi işte:)
O günden bu güne teknoloji değişti-gelişti, müzikalite adına, sound adına öyle değişimler yaşandıki, ama değişmeyen birşey var, hala o yılların ve ondan önceki yılların şarkılarını keyifle dinleyebiliyoruz.
Bundan 3 yıl önce içimizdeki HI FI ruhu yeniden alevlendiği zaman baktık öyle çok şey değişmişki...
Ucu açık bir bilgi bankası gerektiren, neredeyse bilim dalı olmuş bir teknoloji...
İşte yeniden alevlenen hobimiz üzerüne şaşkınlık yaşamadık değil.
Bundan önceki ilk tesisatım PIONEER, CADENCE ve IMPACT VS. marka ürünlerden kuruluydu.
Sonra ürünlerin aralarına farklı farklı markalar girdi, çıktı...
Hala hepsinin ayrı bir güzelliği var benim için...
Öyle yada böyle çalıyordu hepside.
Ama ne zaman tuninge para harcamayacağım dediğim anda, müzik adına daha, iyi daha güzel, daha doğru sese ulaşmak duygusu depreşti içimizde. Ve bugüne kadar geldik. Zaman zaman dur diyemedik kendimize...
Şimdi elimdeki ürünleri aklımdan bir bir geçiriyorumda, nereden nereye geldi diyorum kendi kendime sistem için.
Macrom'un Morel'e imal ettirdiği 3 yollu pasif crossoverlı midleri...
Elimde farklı marklardan amp. ler... İmpact, Audison, JBL...
Depoda duran kablolar, kapasitörler, Sub Woofer lar... JBL, MTX, Alpine vs...
Macrom-Morel 3 yollu midlere DLS UR 2.5" Midrange ekledik.
Pasif crossoverları çıkartıp, ZAPCO DSP aldık.
Yalıtımlara başladık.
Pandizot, direk uygulamaları vs. derken şu anki sisteme kadar yolaldık.
Beğenirsiniz, beğenmezsiniz... Ama o kadar kişinin emeği, alın teri, fikri var ki sistemde...
Fikir veren, eleştiren, yol gösteren herkese teşekkür ediyorum.
Aman nazar etmeyin