Öncelikle
Allah herkesin gönlüne göre, keyifli keyifli dinleyeceği sistemler nasip etsin diyorum...
Hobi...
Bir insanın asıl meslegininin yanında amatorce ve sadec e zevk icin yapmayi surdurdugu ugrasilar vardır.
Hobiler insan hayatında vazgeçilmezler arasına girebiliyor. Aracımdaki sistemde benim için amatörce ve sadece zevk için uğraştığım bir hobi. Ancak bu öyle bir hobiki, bir meslek profesyonelliğinde bilgi ve birikim isteyen bir hobi.
Son sistemin bileşenleri;
MOREL Elate 6.3,
MOREL Elate 10 woofer,
AUDİSON amp. Ler,
ESX kapasitör,
STİNGER expert kablolar,
ZAPCO DSP’den oluşuyordu...
Ses beni doyurmuyor değildi çünkü ne yaparsan yap dibi olmayan bir kuyu misali, teknoloji gelişiyor, sektör yeni ürünlerle kendini sürekli yeniliyor. Ancak daha iyi bir ses sistemine sahip olma adına istediğim ürünler ve istediğim bir uygulama şekliyle, daha fazla içime sineceğine inandığım bir sisteme yöneldim.
Mevcut son yapılan sistemin değişimine önce altyapıdan başladım.
STİNGER Expert kabloların yerine Van Den Hull ve İnakustik kablolar kullandık.
AUDISON amplifikatörlerin yerine GENESİS SERIES III 5 Channel ve GENESİS SERIES III 4 Channel amplifikatörler koyduk. Ki bunların resimlerinide yayınlamıştım.
ESX kapasitör yerine STİNGER Expert 1 F. kapasitör uyguladık.
Mevcut kapı izolasyonlarının dışında aracın tavan ve taban izolasyonlarını yaptık. Göğüsü indirdiğimizde de motor ve yol sesini önlemek adına izolasyon yaptık.
Supremo Wooferlar için kapılardaki mevcut izolasyonlara takviye yapıldı. Kapı sacına Stinger likit izolasyon kit uygulandı. Boyadan daha katı bir kıvamda ve çimento renginde olan bu malzemenin özelliği sacı sertleştiriyor, vibrasyonu-titreşimi kesiyor.

Yine vibrasyon adına kapı sacında bulunan boşluklara galvanizli sac uygulandı.
Sac üzeri ve kapı pandizotlarına izolasyon uygulandı.

Aküde STİNGER EXPERT SXBTM (Digital voltaj ölçerli) ve SXBT kutup başları kullandık.

Sigortalar STİNGER SXAF

ve 3 adet SIEMENS NH

Bir önceki sistemden kullandığımız Ana ünite, ZAPCO DSP ve Elate 10’u yine kullanıyoruz. Ancak ana ünite konusunda şu an için son düşüncem P90 alıp ZAPCO DSP ile kullanmak şeklinde. Bir P90 peşindeyim, eğer haber olumlu gelirse, 10-15 güne kadar elimde olacak. Kısmetse tabi...
GENESIS Studio 11 midrange,
MOREL Supremo Mıd woofer,
SUPREMO Competition Tweteer kullandık.
Genesis Studio 11 ve SUPREMO Competition Tweteer’ların yuvaları sert alimünyumdan CNC tezgahında işlendi. Ahmet Gürdeniz'in ellerine sağlık...
Bagajda bulunan Morel Elate 10 woofer’ı torpidoya taşıma kararı almıştım. Hatta kabinide yaptık. Ancak kabini torpidoya koyduğumuzda bu uygulamadan vazgeçtim. Kabin şimdi bir kenarda duruyor...
Bunun yerine sadece torpidonun hacminden biraz daha büyük ve ayak uzatma mesafesini engellemeyecek şekilde bir kabin yapıp, MOREL Supremo 9 woofer koymayı düşünüyorum. Ama şu haliylede ben memnunum.
Eğer tüm yapılanları, uygulama sürecinde yaşananlarla ve tüm detaylarıyla yazacak olursam, ne benim onları yazmaya mecalim yetecek, ne okunabilir uzunlukta olacak... Onun için yazmayı bırakıp yapılan işlemleri belirli bir sıraya göre resimlerle ifade edeyim daha iyi olacak...
Ancak, tüm bu uygulamalar sürecinde emeklerini, fikirlerini, tecrübelerini sergileyen Murat İleri’ye teşekkür ediyorum. Yoğun işleri arasında, sırada sistem montajı bekleyen 15-16 tane araç varken, gece gündüz demeden emeğini, işçiliğini ve bilgisini sergilediği için, (ki ben ona arıza lakabını taktım) binlerce kez teşekkür ediyorum. Yine istediklerimi, tam kafamda olduğu şekilde ince ince nakış misali dokudu.
SİSTEM BİLEŞENLERİ
ARAÇ : PEUGEOT 206 RCANA ÜNİTE: ALPINE IVA-D105R
(SATILIK)DSP: ZAPCO DSP6-SL
AMP: GENESİS SERIES III 5 Channel
AMP: GENESİS SERIES III 4 Channel
MİDRANGE: GENESİS STUDIO 11.01
MİD WOOFER: MOREL SUPREMO
TWEETERS: MOREL SUPREMO COMPETİTİON
WOOFER: MOREL ELATE 10
KAPASİTOR: STİNGER EXPERT 1F
KABLOLAMA:POWER: STİNGER EXPERT 0 AWG
DSP CABLE: ZAPCO SLDIN.18' (3 adet)
BALANCED INPUT CABLE: ZAPCO SLDIN.T-F (3 adet)
DSP-AMP. KABLO: VANDENHUL
MİDRANGE: VAN DEN HUL SKYTRACK
TWEETERS: VAN DEN HUL SCS-16
MİD WOOFER: İNAKUSTİK COBSİ 6
WOOFER: İNAKUSTİK COBSİ 6
SİGORTA: STİNGER ve SIEMENS
AKÜ KUTUP BAŞLARI: STİNGER EXPERT
İZOLASYON: KOMPLE
Şimdi resimlerle anlatıma geçelim artık...