CarAudioTurkey CarAudioTurkey
Sayfa: [1] 2 3 ... 23   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder    Yazdır  
Gönderen Konu: Nickless'in sistem  (Okunma Sayısı 22547 defa)
nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« : Temmuz 08, 2005, 11:35:19 ÖS »

Evet bir ucundan başladık eldeki parçaların montajını yaptırdık.
Sistem şöyle;
Ön komponentler İnfinity kappa series 50.2 cs(85 watt)
Arka coaxieller Pioneer TSA-6977 (60 watt)
Subwoofer Rockford fosgate Punch2 serisi 30 cm  model RFP2412(200 watt)
Ampli VDO Dayton PA 4600 4*70watt RMS (2*70+1*180 kullanıyorum)
Ana ünite Pioneer DEH-7650 MP
RCA kablolar Audioson connection, güç ve hoparlör kabloları ASS

2 kanalı ön komponentlere 2 kanalı da köprüleyerek suba bağladık. Arka coaxlar teypten güç alıyor.

125 hz de HPF ve LPF çalışıyor. Hem ampliden hem de ana üniiteden filtre yaptım.

Ayarlarını Eratech ile beraber yaptık dün. Tesisatçıdan çıktığımda bişeye benzemiyordu:)) Biz Ayarladıktan sonra güzel oldu.
Bugün şöyle bir sorun oldu .Henüz çözemedim. Önkomponentlerden (sol taraf)radyo paraziti gibi bir dip sesi geliyor. Ses sıfırda iken  en fazla hissediliyor. Normal çalışta da ayırt edebiliyorum ben. Müziğin arasınfda tiz bir parazit sesi.Sağ ön camı indirip kaldırırken kesildiğini farkettim sonra kesemedim ama.
 Crossoverlar falan cam aşagı inince sıkıştımı acaba?
Yarın gidip baktıracağım..

Teyp                  :DEX P90-RS
İşlemci                :DEQ P90           
Komponent          : Supremo 6 SW
                         :Supremo piccolo tweeter
AMPLİ 1              : VDO dayton PA4600 (sub)
Woofer               : ELATE 10
AMPLİ 2             : Brax X2400(tiz+mid)
Kablolama           :Stinger expert series RCA ve hoparlör 
Akü        :Stinger SPV 44
Kapasitör: Stinger 1 farad
Yalıtım:dynamat extreme-dynax

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2005, 01:24:17 ÖS »

Tekrar merhaba,
Sabah montaj yapılan yere gittim. Farklı bir RCA kablo ile ön komponentleri bağlayınca parazit sesi kesildi. Oysa o audison RCA kabloları İstanbuldan getirtmrk için 1 hafta beklemiştim ben:)) Şimdi seyyar harici bir ASS RCA kablo ile test edicem 2 gün sorun olmazsa bağlatacağız.
Dün canım sıkkındı bu olaya detaylı yazamamıştım şimdi izlenimlerimi aktarayım sistemle ilgili.
4*70 RMS ampli bass a da komponentlerede gayet yeterli geldi. Komponentleri besleyen kanalların gainini neredeyse sonda kullanıyorum çünkü teypten beslenen arka coaxları bastırmak ancak böyle mümkün oluyor bu garip geldi. İnfinity kappa ların sesi fena değil ama eski TSE serisi pioneer coaxiellerimden daha temiz ses alırdım teypten beslerken. Sadece sesi acınca cortlardı:))
Bagaja kapalı kutuda koyduğum 2000 yılı imal tarihli (ama sıfır) RF punch2 serisi bass tam istediğim sesi verdi ayarları da tamamlayınca. Ses uzayıp gitmiyor, kısa kısa ve sert vuruşlarla çalıyor. Arabanın içinde bass çok tatmin edici bir seviyede iken arabanın kapı-camları örtüp dışardan dinleyince tesisat olduğu belli bile olmuyor. Müzik yayınını içeriye yapıyorum yani Mr. Green
Amplideki gain in üzerinde minimum 2v max 0,3 v yazıyor. Teybin preout çıkışı 2.2 volt bunla bir bağlantı olabilir mi merak ettim aslında.
Neyse yarın Ankaradaki buluşmada arkadaşlara küçük bir demo yapayım artık wink
Selam ve sevgiler
Haluk

GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2005, 03:03:55 ÖS »

İYi günlerde kullanmanız dileği ile smile

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2005, 03:51:14 ÖS »

Teşekkür ederim.
Sistemi oluşturmam bu forumdan edindiğim bilgiler ve gene bu forum sayesinde tanıştığım dostlarımın yardımları  ile mümkün oldu. Bu aileyi büyüterek daha parazitsiz Surprised  günlere  ulaşmak dileğiyle herkese teşekkür ederim....
 roll

lovedancer
SELÇUK KILIÇ
Fanatik Üye

stormbringer

« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2005, 10:12:43 ÖS »

ii günlerde kullanman dileği ile merakla dinlemeyi bekliyorum. saygılar haluk abi.

everthing but the girl.
and i miss you like the deserts miss the rain.
nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2005, 02:01:19 ÖÖ »

Teşekkür ederim Selçukcum,
Benimki sizin sistemlerin yanında çok mütevazi kalır  walk
Yarın görüşmek üzere..
 geliyosun değil mi?

lovedancer
SELÇUK KILIÇ
Fanatik Üye

stormbringer

« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2005, 03:20:36 ÖÖ »

bi aksilik olmazsa gelicem inşallah ayrıca sistemine haksızlık etme senin sistemin kağıtüstünde gayet yeterli bence güzel tune etmiştirsin eminim, dinleyelim bakalım sesi nasıl.

everthing but the girl.
and i miss you like the deserts miss the rain.
nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2005, 03:37:54 ÖÖ »

Komponentlerle arka coaxların ayarı iyi oldu da bası istediğim gibi yapamadım daha. Bu RF baslar çok sert vuruyor yaw arabada hachback olunca yüksek volümde iyi oluyo ama şöyle sakin sakin dinleyim dersen basslar havada kalıyo.

MissinG
Ufuk Akdemir
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2005, 03:42:59 ÖS »

kutunun icinde nasi bi izolasyon kullanildi?? eger yumusatmak istiyosaniz biraz elyaf yardimci olacaktir heralde..

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2005, 12:30:53 ÖÖ »

Kutu 18 mm mdf den yapıldı. Hiç izolasyon kullanılmadı.
  Bunla ilgili bir topik açmıştım kutuyu yaptırmadan önce. Kapalı kutu orjinal ebatlar yeterli denilmişti...

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2005, 07:30:28 ÖS »

Componentlerimle ilgili sorunum çözülemiyor. Geçen bahsetmiştim tweterlardan parazit sesi geliyordu. RCA ları çıkardık seyyar bir RCA ile bağladık paspasın altından gidiyor öylece kablo gözüküyor. 2-3 gün deneyim sonra güzelce bağlarsınız demiştim gene sorun çıktı.
  Bazen Componentlerin soldaki tweeteri sağ kanalında sesini vermeye çalışıyor. O yüzden sesler birbirine karışıyor. Bu arıza oluştuğu zaman balance ile sağ-sol yaptığımda solda iken sağ tarafın sesi kesiliyor. ama sağa geldiğim zaman sol taraf hala çalmaya devam ediyor.
  Componentlere ait seyyar RCA kabloyu ampliye giriş yerinden tak çıkar yaptım ters taktım sonra eskisi gibi yaptım ve sorun çözüldü. 15 dk sonra sese biraz yüklenince gene sol tweeter karışmaya baktım balans da aynı problem gene var..

Ya başına böyle bişey gelen oldu mu? Ne önerirsiniz...

GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2005, 09:16:55 ÖS »

Amplifier in Rca girişlerinden kaynaklanıyor sanırım.

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2005, 01:54:34 ÖÖ »

Tam anlayamadım. Ampli mi sorunlu olabilir demek istedin Ghost?
RCA lar teybin preoutundan çıkıyor(fronttan).
Rear outputlara takınca(denedik) sorunsuz çalışıyor. Frontlarda hata veriyor. Rearlara bağlayıp mı kullansam acaba.
Bu arada akşam denemek için tekrar indiğimde o parazit sesinin geri geldiğini gördüm. parazit dip gürültüsü şeklinde hep var ses kısıkken daha iyi anlaşılıyor. sesi tüm kapatıyorum (sıfır) parazit hala devam ediyor.

Junior CA-Tr
Cüneyt GÜVENÇ
Tiryaki Üye

V8 Power

« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2005, 08:49:00 ÖÖ »

teyp çıkışlarında da olabilir sanırım.. sadece rear çıkışlarını kullandığınızda ses karıştırması kesiliyor dimi? yani parazit var ama tweeter lardaki ses karıştırması yok!

Şirinyalı - ANTALYA
nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2005, 09:35:47 ÖÖ »

Evet,
teybin rearlara bağlayınca parazit de kesiliyor.
nasıl yapsam acaba?

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2005, 02:51:39 ÖS »

Alıntı sahibi: "Junior CA-Tr"
teyp çıkışlarında da olabilir sanırım.. sadece rear çıkışlarını kullandığınızda ses karıştırması kesiliyor dimi? yani parazit var ama tweeter lardaki ses karıştırması yok!

Evet durum netleşti. 7650 model teybin front preoutlarından birisi randımanlı çalışmıyormuş. Teybi değiştirmek veya teybi tamire göndertmek önerileri oldu. Ben de rearlara bağlayıp arka coaxları da ön çıkışlardan almayı teklif ettim. Bunun üzerine asıl çözüm geldi ve onu yaptık. Teybin çalışan front preouta ( sola) iki RCA ucunu çoklayıcı yardımı ile girdik.Yani teybin sol çıkışından ampliye giden sinyaller var sadece.
    Bak şimdi yazarken kıllanmaya başladım yahu. Düşünmemiştim daha önce. Şu halde benim önler mono çalıyor demek değil midir. Tewekkeli bende arka coaxlar nasıl böyle güzel ses veriyo diyodum Component component gibi çalamadı ki hiç.
   Bu teyp preout tamiri nasıl yapılır herkese güvenilir mi?

hitman
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #16 : Temmuz 12, 2005, 04:53:55 ÖS »

öncelikle sistemini iyi günlerde dinlemen dileğiyle........

1-önlere 16lık kit sistem tercih etseydiniz....16 lık ların bass cevabı daha iyidir diye düşünüyorum...sistem gelişecektir   Smileönlere 16lık alıp arkaya 13 lükleri gönderirsiniz...  
2-arka hoparlörleri deneme amaclı iptal edip sesi hiç dinlediniz mi .... 6*9 ların anfisiz sürülmesine ramen önleri bastırması normal bu arada.. bir de bu sekilde deneme yapın...
3-bass  kapalı kutuda sert calar... portlu kutu kullansaydınız daha iyi oludu diyecegim bass ların uzaması rahatsızlık veriyo diyeceksiniz... montajcılar yanlış bilmiyorsam bu gibi durumlarda (potlu kutuda) anfinin + cıkısını bassın -  ucuna    anfinin - cıkısını bassın + ucuna baglıyorlar...ters polarizasyon question ... sesin uzamaması için.. yada kutunun içi daha iyi bass için cesitli materyallerle doldurulabilir...
4-y kablo kullanılması bir problemmi yaratıyor.... balance ile fazla oynuyoruz galiba... Very Happy
5-teybi anfi kullanmayan bir vatandaşa gönder gitsin... roll tamir konusu benim için de bir soru işereti olurdu.. iyi bir tamirci bulmak, eskisi gibi olurmu olmazmı bir daha problem cıkarır mı  vs ... kararı sen vereceksin... ben büyük bir ihtimal teybi degiştirirdim.... teyp ve bass hoparlörü tamirli olmamalı ben böyle düşünüyorum .....

saygılar...

barış / ist
nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #17 : Temmuz 14, 2005, 01:21:29 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "hitman"
öncelikle sistemini iyi günlerde dinlemen dileğiyle........

1-önlere 16lık kit sistem tercih etseydiniz....16 lık ların bass cevabı daha iyidir diye düşünüyorum...sistem gelişecektir   Smileönlere 16lık alıp arkaya 13 lükleri gönderirsiniz...  
2-arka hoparlörleri deneme amaclı iptal edip sesi hiç dinlediniz mi .... 6*9 ların anfisiz sürülmesine ramen önleri bastırması normal bu arada.. bir de bu sekilde deneme yapın...
3-bass  kapalı kutuda sert calar... portlu kutu kullansaydınız daha iyi oludu diyecegim bass ların uzaması rahatsızlık veriyo diyeceksiniz... montajcılar yanlış bilmiyorsam bu gibi durumlarda (potlu kutuda) anfinin + cıkısını bassın -  ucuna    anfinin - cıkısını bassın + ucuna baglıyorlar...ters polarizasyon question ... sesin uzamaması için.. yada kutunun içi daha iyi bass için cesitli materyallerle doldurulabilir...
4-y kablo kullanılması bir problemmi yaratıyor.... balance ile fazla oynuyoruz galiba... Very Happy
5-teybi anfi kullanmayan bir vatandaşa gönder gitsin... roll tamir konusu benim için de bir soru işereti olurdu.. iyi bir tamirci bulmak, eskisi gibi olurmu olmazmı bir daha problem cıkarır mı  vs ... kararı sen vereceksin... ben büyük bir ihtimal teybi degiştirirdim.... teyp ve bass hoparlörü tamirli olmamalı ben böyle düşünüyorum .....

saygılar...

İyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim smile
Gelişmeyi yazayım önce rear outputlara ön compları teybin front çıkışınada arka coaxları bağladık. Bass da amplinin 2 kanalı köprülü olarak çalıyor. Şu anda sorun yok. Sadece FAD ayarlarında ön-arka yer değişti.
1)16 cm tercih edemedim ön kapı 13 cm ve kasnak vs olaylarını Ankarada yapacak biyer bulamamıştım(Zaten kabloları bile zor bağlattık) Arkaya comp koyacak yer yok kapılarda bi de ampli 4 kanal zaten şu anda ampli alma ve sığdırma şansımda yok o yüzden arkalara comp düşünemiyorum.
2)Elbette dinledim. Compların sesi daha güzel ama arkaları da devreye sokunca sahneleme iyi oluyor. Arka coaxlar alt frekanslarıda çalabiliyor ve onlara HPF yapmadım. Böylece bassla bir bütün gibi ses geliyor arka taraftan.
3) Bass la ilgili şikayetim şu anda yok sanırımbaşta ayarı becerememişiz. 15 saat uğraşınca optimize ettim. Smile  Bass,ı teypten ve ampliden 125 hz de LPF yaptım. Gainide 2 volt olan en kısık değere getirdim (en yüksek ses de 0.3 volt yazıyor) Teybin preoutu en yüksek 2.2 volt. Bir de reverse modda çalışınca gelen ses daha hoşuma gitti. Şu anda kısa ve yumuşak vuruyor. Haa buna bir sebep de teypten eq ayarlarında 40 hz de q faktörü maximuma getirmem etkili oldu. Bu ayar eskiden 100 hz de idi.
4)Y kablosu ile teybin preout frontun bir kanalından ses almışlardı ve onu benim her iki hpparlörüme gönderince ön sağ ve sol aynı sesi veriyordu. Stereo çalmıyordu yani balance ile değildi olay.
5) Ben de kolay çözümü seçtim ve boştaki rear preoutlara ön kompları bağlattım zaten. Tamir olayları benim de canımı sıkar.

Componentler düzgün çalmaya başlayınca ince ayar işine girebildim nihayet. Araç Hatchback olduğu için bir avantaj amplinin bağlı olduğu arka koltuk arkasını öne yatırınca elimi uzatınca yetişeceğim mesafeye geliyor. Sürücü koltuğunda oturup teybi ve ampliyi ayarlayabiliyorum. Şu anda yaptığım ayarla çok değişik tarzda parçalar dinledim hepsini de iyi çaldı sadece sub volüme ayarıyla oynuyorum. Bu ayar mevzuu ile ilgili bir topik açmak istiyorum aslında . LPF HPF gain ve eq ayarları ile ilgili gözlemleri aktarırsak birbirimize daha iyi sound alabiliriz. Çünkü donanım ne kadar iyi olsada ana ünite ve ampli ayarlarında bitiyor iş ve bunu tesisatçıdan beklemek saçma....

Selam ve sevgiler
Nickless

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #18 : Ocak 02, 2006, 10:47:44 ÖÖ »

Tekrar merhaba,
Malum sistemi  6 aydır dinliyoz ayarları ancak 6 ayda tamamlayabildim zaten Smile

Şimdi yapacak ayar kalmadı donanıma elleşme vakti geldi.
3 parça alabilirim zaman içinde.
1) Önlere 13 cm üst seri bir komponent takım
2) Ana ünite
3)Bass amplisi

1. den başlamayı düşünüyorum. Alpine SPX serisi 137R komponenti gözüme kestirdim ankarada bu ürüne kolayca ulaşabiliyorum fiyat da 250 euro .60 watt RMS. Yurtdışı sayfalarda tizlerinin güzel çaldığı ve Xover ayarlarının ayrıntılı olduğu söyleniyor.
  Sistemde tek değişmeyecek parça subwoofer. Onu çok seviyorum.2000 model made in USA eski seri punch2 bass. Bir test sonucunda 700 watt a kadar beslenebileceği yazıyordu. (Kitapçık 200-400) diyor. Basımı  50 hz de ampliden 80 hz de ana üniteden filtre ediyorum son tahlilde. Ampli gainleri de minimum da. Sq için kullanıyorum zaten midbass ları arka coaxlardan alıyorum coaxlar da 50 hz den HPF li ana üniteden. Sahne tamamlanıyor böylece.
 Sistem şu haliyle çok stabil ve güzel çalıyor. Ancak önlerden duyduğum vokal seslerini daha kaliteli yapmak istiyorum ve tizleri yumuşatmak.
  Her türlü eleştiri ve yoruma açığım. Teşekkürler buraya kadar okudunuz ben de uzattıkça uzattım yaw.....

nickless
Ca-Tr Elite
Tiryaki Üye

« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2006, 08:43:34 ÖS »

Tekrardan merhaba,
Olay aciliyet kazandı bayramda yola çıkmadan bitirsem hoş olur aslında.
 Bu gün montajcımla görüştüm. 13cm olan ön kapıları genişletip önlere alpine SPX- 177R sığdıracaz kasnak vs durumlarla olabilecek gibi duruyor. Bu konuda aklımı çelen ncavus a buradan teşekkürler....
   Sanırım poseidonun yolladığı testlere göre de fiyat performans olarak Türkiye için uygun bir ürün.
    Ana ünite olayında iki ürün arasındayım Alpine 9855R ve 9853R.9855 4 volt onun  dışında farkları yok diye biliyorum.  İbre 9853R dan yana çünkü fiyat 200 YTL daha ucuz. Benim amplinin max giriş gücü 2 volt bu teypte 2 volt.
   NOT: Yorumlar için dürüm verilecektir...

Komponent