öncelikle sistemini iyi günlerde dinlemen dileğiyle........
1-önlere 16lık kit sistem tercih etseydiniz....16 lık ların bass cevabı daha iyidir diye düşünüyorum...sistem gelişecektir

önlere 16lık alıp arkaya 13 lükleri gönderirsiniz...
2-arka hoparlörleri deneme amaclı iptal edip sesi hiç dinlediniz mi .... 6*9 ların anfisiz sürülmesine ramen önleri bastırması normal bu arada.. bir de bu sekilde deneme yapın...
3-bass kapalı kutuda sert calar... portlu kutu kullansaydınız daha iyi oludu diyecegim bass ların uzaması rahatsızlık veriyo diyeceksiniz... montajcılar yanlış bilmiyorsam bu gibi durumlarda (potlu kutuda) anfinin + cıkısını bassın - ucuna anfinin - cıkısını bassın + ucuna baglıyorlar...ters polarizasyon

... sesin uzamaması için.. yada kutunun içi daha iyi bass için cesitli materyallerle doldurulabilir...
4-y kablo kullanılması bir problemmi yaratıyor.... balance ile fazla oynuyoruz galiba...
5-teybi anfi kullanmayan bir vatandaşa gönder gitsin...

tamir konusu benim için de bir soru işereti olurdu.. iyi bir tamirci bulmak, eskisi gibi olurmu olmazmı bir daha problem cıkarır mı vs ... kararı sen vereceksin... ben büyük bir ihtimal teybi degiştirirdim.... teyp ve bass hoparlörü tamirli olmamalı ben böyle düşünüyorum .....
saygılar...
İyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim
Gelişmeyi yazayım önce rear outputlara ön compları teybin front çıkışınada arka coaxları bağladık. Bass da amplinin 2 kanalı köprülü olarak çalıyor. Şu anda sorun yok. Sadece FAD ayarlarında ön-arka yer değişti.
1)16 cm tercih edemedim ön kapı 13 cm ve kasnak vs olaylarını Ankarada yapacak biyer bulamamıştım(Zaten kabloları bile zor bağlattık) Arkaya comp koyacak yer yok kapılarda bi de ampli 4 kanal zaten şu anda ampli alma ve sığdırma şansımda yok o yüzden arkalara comp düşünemiyorum.
2)Elbette dinledim. Compların sesi daha güzel ama arkaları da devreye sokunca sahneleme iyi oluyor. Arka coaxlar alt frekanslarıda çalabiliyor ve onlara HPF yapmadım. Böylece bassla bir bütün gibi ses geliyor arka taraftan.
3) Bass la ilgili şikayetim şu anda yok sanırımbaşta ayarı becerememişiz. 15 saat uğraşınca optimize ettim.

Bass,ı teypten ve ampliden 125 hz de LPF yaptım. Gainide 2 volt olan en kısık değere getirdim (en yüksek ses de 0.3 volt yazıyor) Teybin preoutu en yüksek 2.2 volt. Bir de reverse modda çalışınca gelen ses daha hoşuma gitti. Şu anda kısa ve yumuşak vuruyor. Haa buna bir sebep de teypten eq ayarlarında 40 hz de q faktörü maximuma getirmem etkili oldu. Bu ayar eskiden 100 hz de idi.
4)Y kablosu ile teybin preout frontun bir kanalından ses almışlardı ve onu benim her iki hpparlörüme gönderince ön sağ ve sol aynı sesi veriyordu. Stereo çalmıyordu yani balance ile değildi olay.
5) Ben de kolay çözümü seçtim ve boştaki rear preoutlara ön kompları bağlattım zaten. Tamir olayları benim de canımı sıkar.
Componentler düzgün çalmaya başlayınca ince ayar işine girebildim nihayet. Araç Hatchback olduğu için bir avantaj amplinin bağlı olduğu arka koltuk arkasını öne yatırınca elimi uzatınca yetişeceğim mesafeye geliyor. Sürücü koltuğunda oturup teybi ve ampliyi ayarlayabiliyorum. Şu anda yaptığım ayarla çok değişik tarzda parçalar dinledim hepsini de iyi çaldı sadece sub volüme ayarıyla oynuyorum. Bu ayar mevzuu ile ilgili bir topik açmak istiyorum aslında . LPF HPF gain ve eq ayarları ile ilgili gözlemleri aktarırsak birbirimize daha iyi sound alabiliriz. Çünkü donanım ne kadar iyi olsada ana ünite ve ampli ayarlarında bitiyor iş ve bunu tesisatçıdan beklemek saçma....
Selam ve sevgiler
Nickless