|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #60 : Haziran 01, 2007, 11:51:02 ÖS » |
|
ileride alır bi ucs pro ya da dsp6-sl
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA  Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #61 : Haziran 01, 2007, 11:59:51 ÖS » |
|
Şöylede bir durum varki, 3 yollu aktif kullanıyorum sistemi evet ama, belki 6-7 ay olmuştur hiç oynama gereği görmedim. Ya dünyanın merkezini buldum ya da işlerden kafamı kaldıramıyorum  O yüzden önce bu haliyle bir görmem lazım, beklentimi karşılayacak mı. Sonra olmadı bir UCS PRO ve RM2 olabilir kanımca... Daha da öte yandan işin içine işlemci girerse teybe üzüleceğim biraz ... Sen o kadar teknolojik ol seni bir işlemciye feda etsinler hesabı :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #62 : Haziran 02, 2007, 12:01:50 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA  Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #63 : Haziran 02, 2007, 12:05:14 ÖÖ » |
|
hayırlı olsun  daha güzelleşecektir sistem  tweeter ile birlikte A sütunu ya da dash üzeri düşünüyor musun ? Araç içi terimleri öğrenecem inşallah, hatta hemen başlayalım  A sütunu nere düşer yahu, ya da şu dash üzerini bi yol tarif edelim abicim :p Öncelikli amacım; en iyi sistem konumlandırmasını araç içi orj. görünümüne en az zarar verecek şekilde nasıl yaparım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #64 : Haziran 02, 2007, 12:25:09 ÖÖ » |
|
Ben askerdeyken herkes malları yenilemş bakıyorum... Öncelikle hayırlı olsun diyeyim malum favori amfim VRx'i tercih etmişsiniz! A sütunu denen yer, ön cam ile ön kapıların kesiştiği direktir. dash ise türkçe tabiri ile kokpit üzeri konsolu anlatmaktadır. Direk çalışması olacaksa, sanayiden çıkma bir direk bulursunuz ki araç yanlışım yoksa yeni Hyundai Accent Era'ydı galiba; o araç için gidip servisten de ön direkleri sağlı sollu alabilirsiniz. Bu sayede orjinallik problemi kalmaz, araç üzerinden çıkan parçaları ayırıp yeni aldıklarınız üzerinde fiber vs çalışmaları yapılır. Kokpite gelince zaten delme kesme işi yok, fiberden yapılan hoparlör kasaları (tiz + mid) kokpite yapıştırılır. Kablolar ise kenarda hava kanallarının oralardan bir şekilde gizlenip indirilir aşağıya... Tabi bu işleri yapacak usta sayısı + kıymetli ürünlerinizi emanet edecek el sayısı o kadar da çok değil gibime geliyor. İyi araştırmanızı öneririm. Bu işi bir kere yapacaksınız, gerekirse en uzun yolu gitmeyi göze alın... İşlemci ilk adımda olmadığına göre, VRx ile keyifli günler sizi bekliyor, ayarla ayarla dinle şekilnde araçtan ine çıka güzel kilo verdiren bir amfidir!  6-7 aydır ayar değiştirmediğinize göre kulağı bariz şekilde rahatsız eden bir şey yok demektir! Harmoni olduktan sonra beğeni sizin, her gün ayar değişmese de olur...hatta değişmesin derim.
|
|
|
|
|
|
OO=00=OO The Ultimate Driving Machine
HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif) TW: Focal Utopia Beryllium TBe MR: Focal Utopia Beryllium 3W2 WF: Focal Utopia Beryllium 6W3 SW: Focal Utopia 33WX Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition) Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #65 : Haziran 02, 2007, 12:41:27 ÖÖ » |
|
Öncelikle Çok teşekkürler, A sütununu (aslında ben oraya sadece direk diyordum  ama artık biliyorum) bende düşündüm ama iridium3 ler ebat olarak biraz büyük orada nasıl dururlar noktasında tereddütteyim. Profesyonellik yolunda ilerleyen ve çok çok duygual olmayan bir montajcı bulacağım inşallah. O yüzden de sizin tavsiyeleriniz çok önemli benim için. İstanbuldan bu tarafa, Sakarya ve daha ötesinde bu işler genelde uydururuz abi sıkma canını yada aha sığdı helal bana nasıl ama modunda yapılıyor sonra da çok ses çıktımı en bi montajcı sensin  İnşallah buralardan birileri okumaz yazdıklarımı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
allen
mehmet ali
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #66 : Haziran 02, 2007, 03:32:48 ÖÖ » |
|
hayırlı olsun güle güle dinle ;D
|
|
|
|
|
|
Ana ünite : mikrolab taşınabilir media player eqalızer :Pioneer gh331 7 bant eqalizer Compenent takımı :Sony XS-HT130SN Compenent amplisi :Roadson USA 505(75rms*2) Subwoofer amplisi :Xetec Gravity 1200 mk2 Subwoofer :KENWOOD KFC-WPS1300D (500+500RMS) Capasitör : cadence 1.2 farat Akü : 110 amper uğur akü kablolama : Sierra 4 ve 6 avg 1,5àr metre güç kabloları, ass rca kablolar, ass y kablo,sierra sub ve mid takımı vs kablosu İnsanlar tecrübeleri oranında değil tecrübelerinden aldıkları dersler oranında olgundurlar.
|
|
|
|
|
|
darkdewil54
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #68 : Haziran 03, 2007, 12:32:27 ÖÖ » |
|
Hakan Abi cok guzel olmuş İyi günlerde dinle.Allah daha ıyısını nasıp etsın..
|
|
|
|
|
|
Araç : Honda Civic 1.6 ES 2006 Ana Ünite : Pioneer 9650 Mp Subwoofer : DLS Nobelium 12 ( 600 watt rms ) Anfiler ; Sub Amfisi :Audison lrx1.400+vcrak sub control + clk2 fan Component Amfisi : DLS A4 ( 4 x 145 W ) Componentlar; Ön Component : DLS İridyum 6.2 (100 watt rms ) Arka Component : DLS Ra6 (80 watt rms ) Altyapı: Capasitör : Stinger sc201msc Kablolama : Stinger 0/1 avw Kablo Sigorta : Stinger 250 A - Komple Araç izalasyonu Tarik Uluç / Sakarya 
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #69 : Haziran 03, 2007, 01:22:46 ÖÖ » |
|
Teşekkürler hepinize.
Daha iyileri sizlerin olsun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #70 : Haziran 03, 2007, 12:15:57 ÖS » |
|
Hayırlı olsun midrange ve tweeter ı dash in üzerine alın direklere değil  bu şekilde genel olarak aracın iç yapısıda önemli faktör olmak üzere başarılı sonuçlar çıkıyor hemde mid ve tiz dome dolayısı ile litre derdinizde yok 
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #71 : Haziran 03, 2007, 12:54:35 ÖS » |
|
Peki açılar nasıl olmalı bu durumda ? Sitede bir kaç örnek gördüm ama açıları çok cama doğru dik olmuyormu. Aslında bu bir sorun oluşturmazsa olabilir tabiiki. Hem diğerinden daha iyi olur. (Hazırlama-montaj-demontaj açısından daha da iyi olur) the-only-one-TR nin arabasında var bir örneği, güzel görünüyorlar. Ama o berilyum midler iridiumlardan daha ufaklar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #72 : Haziran 09, 2007, 02:28:41 ÖS » |
|
Camı yansıtıcı olarak kullanmak veya hoparlörü direkt olarak kullanıcıya çevirmek gibi iki opsiyonun var... Beryllium'larla yönlendirmeyi kendimize doğru yapınca pek bir etkileyici olmamıştı ve camı kullanmak bence daha iyi sonuç vermişti. Cam her ne kadar düz ve iyi bir yansıtıcı olmasa da hoparlörlerin ön camımdaki yansımaları sürücü koltuğunda oturduğumda sanki bana doğru bakıyorlarmış gibi duruyor. Bu da sesin yaklaşık olarak ne şekilde geldiği hakkında bir fikir verir. Zaten böyle bir yerleşimde deneme-yanılma yöntemiyle açıları bulacaksınız. Bu işin yazılı kuralı yok, arabadan arabaya değişir. Iridium midlerinin dış kabuğu çıkmıyor muydu? O iri kapak çıkınca geriye ufacık bir kap kalıyor diye hatırlıyorum hatta Per Soder'in arabasında bu şekilde kullanılıyor. ( www.bilstereo.per.nu) Kokpite yaptığım sistemde hiç bir kesme delme yok, arabayı satarken söküp alacağım ve hiç bir iz kalmayacak. Bu da sizin için bir avantaj...
|
|
|
|
|
|
HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif) TW: Focal Utopia Beryllium TBe MR: Focal Utopia Beryllium 3W2 WF: Focal Utopia Beryllium 6W3 SW: Focal Utopia 33WX Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition) Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #73 : Haziran 10, 2007, 07:29:56 ÖÖ » |
|
Direklerden vazgeçtiğimi söyleyebilirim, kokpit üzeri bir çalışma yaptıracağım. Böylesi daha temiz ve kansız olacığı için bana daha çok uyuyor. İridiumların dış kapakları çıktığında yaklaşık çaptan 1-2 cm ufalıyor, kapaksız yapılan çalışmalarda ciddi anlamda küçülme farkediliyor. Team DLS araçlarında genelde böyle çalışılmış... Neyse bugün inş. vaktim olurda biraz olaya el atarım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #74 : Haziran 11, 2007, 09:56:58 ÖÖ » |
|
Çalışmaların sonuçlarını merakla bekliyoruz! Kolay gelsin şimdiden...
|
|
|
|
|
|
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
ciser
|
 |
« Yanıtla #75 : Haziran 11, 2007, 11:31:07 ÖÖ » |
|
ben bu şekilde bir uygulama yaptım ilk resim sağ 2. resim sol tarafdaki bence güzel oldu sahneleme  
|
|
|
|
|
|
ALPİNE CDA-9853 MOREL ELATE 6.3 AUDİSON LRX 2.500 SUB. WOOFER:KİCKER S12L5 AUDİSON LRX 1.400
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #76 : Haziran 20, 2007, 11:17:11 ÖS » |
|
Örnek çalışma için teşekkürler ciser... Güzel görünüyorlar, ama benim arabada kokpit o kadar geniş değil ve midlerde biraz büyük  Geçen gün VRx montajını yaptık, arka koltukların arkası en uygun yerdi ve de oraya monte edildi. Yeri güzel kabinin arkasında kalıyor ve görünmüyor bu da mütevazilik açısından güzel :p Amfi montajını yaparken midler için önce şaka yollu söylemle kokpit ön tarafında sağ ve sol kenarda bulunan havalandırma kanallarına takalım dedik  Sonra ne yaparız nasıl yaparız diye düşünmeye başladık yine. Direklerde ve kokpit üzerinde çok büyük kalıyor ve hiç iyi durmuyorlardı. Kapı üzerinde şu an tweeterların gömülü olduğu yere takalım dedik ama yine kesip biçmeden olmadığını gördük. Hadi kesip biçelim sonra araç satılırken kapı panzotlarını değiştiririz dedik, ama servisi arayıp fiyatını öğrendiğimde duygusallık ön plana çıktı. Tanesi 450 YTL cik Ama ben havalandırma kanallarına kafayı takmıştım, çıkarttık birini. Sanki midler için özel düşünülmüş, hiç kesme biçme vs. olmadan tam uydu yerine  Bu seferde ses nasıl olur tartışmasına girdik. Sonuçta iki tarafıda çıkardık ve oturttuk midleri. Şu an için direkt kokpitten araç içine doğru bakıyor. Ses gayet iyi diyebilirim. Biraz açı sorunu var. Onuda bir şekilde halledeceğim. Biraz kelebek misali duruyorlar ama başka da şansım kalmadı. Açılardan başka bir sorunda tizlerle çok yakınlar, ama onlarıda kapı camlarının kokpit tarafındaki plastik çıkıntı üzerine yuva yaparak oturtacağım. Pekiii siz ne diyorsunuz bu duruma Bu arada o dış kapakları çıkarmayı düşünüyorum. Midlerin üzerinde sadece plastik kapağın altındaki metal petekli koruma kalsın diyorum. Etraflarını bir şekilde kokpit ile uyumlu hale getirmek istiyorum. Ama nasıl olur ne yaparım tam kestiremiyorum. Eleştirilerinizi bekliyorum. Her ne kadar sistem cafcaftan uzak olsa da ben yine de resimlerini koyuyorum...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 20, 2007, 11:20:48 ÖS Gönderen: hakankaya »
|
|
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #77 : Haziran 20, 2007, 11:25:39 ÖS » |
|
Arka koltuk arkasına montajını yaptığımız VRx imiz...   İşte benim kelebekler :p    Şimdi farkettim ki sol taraftaki midi hiç çekmemişim  İkisini de tek karede eklerim daha sonra... Bu arada tizleri koyacağım yerde resimlerde görünüyor, sanırım buraya iyi bir açı ile konumlandırdığımız da daha iyi bir ses sağlayabileceğim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darkdewil54
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #78 : Haziran 21, 2007, 12:09:21 ÖÖ » |
|
hakan abı kelebek misali senin deyiminle ama güzel olmus hayırlısyla kullan.Hem ısınırsa acarsın klimayı soğutursun :p
|
|
|
|
|
|
Araç : Honda Civic 1.6 ES 2006 Ana Ünite : Pioneer 9650 Mp Subwoofer : DLS Nobelium 12 ( 600 watt rms ) Anfiler ; Sub Amfisi :Audison lrx1.400+vcrak sub control + clk2 fan Component Amfisi : DLS A4 ( 4 x 145 W ) Componentlar; Ön Component : DLS İridyum 6.2 (100 watt rms ) Arka Component : DLS Ra6 (80 watt rms ) Altyapı: Capasitör : Stinger sc201msc Kablolama : Stinger 0/1 avw Kablo Sigorta : Stinger 250 A - Komple Araç izalasyonu Tarik Uluç / Sakarya 
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #79 : Haziran 21, 2007, 12:23:17 ÖÖ » |
|
Sağol Tarık, soğutma olayı özel olarak tasarlandı abicim  Söyleyecektim bende atlamışım, Hyundai her şeyi düşünmüş :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #80 : Haziran 21, 2007, 12:57:05 ÖÖ » |
|
teyp 3 yol sistem 4 yol oldu, kesimler nasıl yapılıyor şimdi?? Amfiye mi yaptırıyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Subwoofer : Rockford Fosgate RFP2412 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #81 : Haziran 21, 2007, 01:45:57 ÖÖ » |
|
Evt amfi üzerinden malesef, ama VRx in her 3 kanal içinde ayarı mevcut, ayrıca a ve b kanalında (tiz ve mid) prm3 kullanıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #82 : Haziran 21, 2007, 01:47:03 ÖÖ » |
|
Ayrıca teypten Vrx e sadece fronttan çıkıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|