hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« : Kasım 07, 2006, 07:46:58 ÖÖ » |
|
Uzun bir zamandan beri sizlerleyim fakat daha önceki aracım ile ilgili bbu bölüme bir şeyler göndermek kısmet olmamıştı. Yaklaşık bir ay önce sistemimi kutularına kaldırmıştım. Yeni aracım geldi ve montajda pazar günü bitti. Araç Hyundai Accent Era. (Önceki Admire dı) Her neyse, eski sistemi komple yeni arabaya monte ettik. Önceki montajdan farklı olarak bu araçta RCA olarak DLS Ultimate ve speaker kablosu olarakta PhonoCar pro kablo kullanıldı. Stinger olmasını istemiştim kabloların ama artık bir sonraki araca...  Kompenentlerin kapıya montajı sırasında resim çekmek aklıma gelmediği için kapı içi foto şu an için malesef yok. Diğer resimler ise gece çekildiği için çok net değil gibiler. Bunun için özür. Araç içinde her hangi bir deformasyon yapılmadı. Her parça orjinal yerinde. Bagaj çalışması ise bagajı mümkün olduğunca en az işgal edecek şekilde yapıldı. İşte sistemi oluşturan parçalar;   Tweeter ları daha sonra inşallah torpido üzerine almayı ve ufak bir fiber çalışma planlıyorum.  Amfilerimi bagaj tavanına monte ettik, böylece bagajda ciddi anlamda yer kazandım. Gerektiğinde sub kutusunu çıkarttığımda neredeyse tamamen boş kalacak.  Monte edilmiş amfilerin ters bir açıdan fotosu...  Kullandığımız sub kutusu ve bagajın boş hali...  Bu da Kapasitörün montaj resmi... Sistemde kullanılan tüm elektrik, speaker kabloları ve rca lar çok güzel bir şekilde gizlendi. Sub a giden kablo haricinde görünen bir şey yok sayılır... Daha sonra gündüz çektiğim birkaç fotoyuda ekleyeceğim. Görüşmek üzere...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2006, 08:05:47 ÖÖ » |
|
Hayırlı olsun ; iyi günlerde dinlemen dileğiyle 
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA  Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 07, 2006, 08:19:45 ÖÖ » |
|
3 yollu aktif, Clarion 958 ile çok da başarılı sonuçlar verir gibime geliyor, hayırlı olsun bakalım... Accent'in kapısına 20 cm rahat sığdı mı yoksa sıkı bir çalışma mı gerekiyor?  Bir de o midbassın üzerindeki ızgarayı alıp Nobelium gibi şık bir hoparlörü gösterme şansınız var mı? Resimleri gündüz gözüyle çekerseniz daha hayırlı olacak gibi, bagajı pek tasavvur edemedik, iç resim iyi ve net çıkmış mesela... güle güle kullanın! Clarion'cu bir dost 
|
|
|
|
|
|
OO=00=OO The Ultimate Driving Machine
HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif) TW: Focal Utopia Beryllium TBe MR: Focal Utopia Beryllium 3W2 WF: Focal Utopia Beryllium 6W3 SW: Focal Utopia 33WX Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition) Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 07, 2006, 08:21:59 ÖÖ » |
|
Sabah sabah uykum açılmamış galiba 20 cm nasıl sığdı gerçekten ön kapılara ? 
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA  Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2006, 08:48:04 ÖÖ » |
|
Öncelikle teşekkür ederim... Midbasların üzerindeki aracın orjinal plastik parçasını almayı çok isterdim ama malesef kapı ile bir bütün. Tek başına ayrılma şansı yok. Sık sayılabilecek aralıklarla araba değiştirdiğim için orjinale bağlı kalmaya çalışıyorum. En azından görünen yerlerde  20 cm olayımız ise esasında çok zor olmadı diyebilirim. Derinlik problemimiz yoktu. Sadece orjinal kapı sacının kenarlarından bir cm gibi genişlettik. Saç üzerine 2 cm lik yada 2.5 cm emin değilim mdf çalışması yaptık. Bu arada bagajın fotosunu en yakın zamanda sisteme atacağım. Son olarak Clarion 3 yollu aktifte gerçekten başarılı. Parasının sonuna kadar hakeden bir cihaz. Ama teybin kafası biraz daha estetik olabilirdi. Özellikle dış kenarlar ve köşeler. Diğer modellere de bakıyorum aynı çizgi devam ediyor. Bildikleri ney acaba bizim görmediğimiz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2006, 09:21:33 ÖÖ » |
|
Albeni yok Clarion'da... ama kalite yüksek! Görüntü aslında o kadar da önemli değil, ne de olsa yolda giderken makinaya bakmıyoruz... 
|
|
|
|
|
|
HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif) TW: Focal Utopia Beryllium TBe MR: Focal Utopia Beryllium 3W2 WF: Focal Utopia Beryllium 6W3 SW: Focal Utopia 33WX Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition) Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
burak_L300
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2006, 10:00:47 ÖÖ » |
|
Arabanda Sisteminden Hayırlı olsun..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2006, 10:12:44 ÖÖ » |
|
Olsun yapacak bir şey yok, zaten bende öyle benimsedim cihazı mutluyuz birlikte geçinip gidiyoruz...  Teşekkürler her ikisi içinde Burak... Allah herkeze istediği gibi bir sistem versin... Bana da 4 yollusundan olsun :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2006, 10:16:23 ÖÖ » |
|
4 yollun mu var derdin var ... Tiz midi kıskanır, midbass sub'a özenir felan aman uzak dur! 
|
|
|
|
|
|
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2006, 10:38:39 ÖÖ » |
|
 Arılar neden bir tek çiçekle hayat geçirmiyor. Bu da onun gibin bişey... Ama bir gün öncelikle daha iyi ve ferah bir araç alırsam kesinlikle düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2006, 10:49:23 ÖÖ » |
|
hayırlı olsun hakankaya güzel kurmuşsun sistemi güle güle kullan 
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 07, 2006, 11:01:48 ÖÖ » |
|
Walla söyledim o kadar bizim montajcıya getir speaker ve power kablolarını kullanalım diye ama kısmet olmadı. Aramış galiba birkaç kez sizi sonuç nedir bilmiyorum...
Benim işlerde yoğun bu sıra çok fazla koşturamıyorum extern durumlara...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
THE FAST AND THE FURIOUS
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 07, 2006, 11:36:05 ÖÖ » |
|
hayırlısı olsun güzel ve kaliteli bir sistem olmuş...amfileri bagaj tavanına monte etmek akıllıca.yer olarak çok tasarruf edilmiş güzel ve güçlü bir sistem ve hala bagajda kullanıcak çok yer var. Allah güle güle dinlemeyi nasip etsin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
volky
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 07, 2006, 11:41:26 ÖÖ » |
|
Hayırlı olsun.. Son resimleri bekliyoruz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 07, 2006, 12:03:50 ÖS » |
|
Güzel bir tanıtım olmuş Hakan abi. İyi günlerde dinle.
|
|
|
|
|
|
Only Blaupunkt gamma Headunit  
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2006, 12:17:22 ÖS » |
|
İyi dilekler için herkeze teşekkürler arkadaşlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
megabass
|
 |
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2006, 12:28:13 ÖS » |
|
masallah güzel sistem kazasızbelasız iyi günlerde kullan hem yeni aracını hemde sistemini abi 
|
|
|
|
|
|
MuЯaT GÖNEY İzmir-Bornova 
|
|
|
|
serverkesili
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2006, 12:40:29 ÖS » |
|
Güle güle kullanman dileği ile. Çok mütevazi sayılmaz bu arada  birde sistemin son halinin resimlerini bizlerle paylaşırsın umarım.
|
|
|
|
|
|
Celal Server KESİLİ Anaünite : Clarion DXZ768RMP Component :FOCAL 165VR3E Anfi: FOCAL 2.150 Sub: FOCAL 33V2 Anfi: FOCAL 1.800 Cap: Audison 1.2 Farad
|
|
|
|
|
ÖZCAN.A
|
 |
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2006, 01:21:11 ÖS » |
|
allah kaza bela vermesin çok güzel bi sistem güle güle kullan hem arabanı hem sistemini maliyet nedir bu arada merak ettimde
|
|
|
|
|
|
ÖZCAN ASTARSIZ Araç: 99 honda civic sedan Teyp: keh 8600 radyo teyp 1210 cd changer ön comp: mb quart ewa 160 amfi audison srx3
şimdilik bukadar
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2006, 02:00:28 ÖS » |
|
Teşekkürler tekrar tekrar  Maliyeti konusu ise, oturup tek tek hesaplamadım ama 4.000$ - 5.000$ civarı birşey çıkar sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nurkan_09
|
 |
« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2006, 10:39:43 ÖS » |
|
güle güle dinleyin...ana ünite gerçekten hoş :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necvox
|
 |
« Yanıtla #21 : Kasım 07, 2006, 10:44:43 ÖS » |
|
Hayırlı ugurlu olsun,güzel sistem olmuş...
|
|
|
|
|
|
DAYTONA
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #22 : Kasım 08, 2006, 01:22:22 ÖÖ » |
|
Hayırlı olsun araba işçilik de güzel olmuş sistem de tanıdık dediğin gibi Nobelyumları aldığında aklımdan geçirdiğim şeyi buraya yazayım o zaman.Amfiler sub ünite harika. 20 cm lik woofer muhteşem midbass veriyodur eminim ama küçücük tweeterla aradaki mid sesleri kaçırmıyormusun. woofer ın açısı da sana bakmıyor. SAnki 1-4 khz arasında bir zayıflık olacak gibi hissediyorum. İyi günlerde dinle... 
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Subwoofer : Rockford Fosgate RFP2412 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
hakankaya
Hakan KAYA
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #23 : Kasım 08, 2006, 02:10:36 ÖÖ » |
|
Evt midlerin ve onlara ait frekans eksikliği konusunda haklısın. Fakat bu eksikliği mevcut sistem ile giderebilmem için Nobelium 8.2 leri 3 yollu bir takım ile değiştirmem gerekli. (iridium 8.3 , berilyum yada helix olabilir) Mid ve tweeter ları da panzot üstü ufak bir fiber çalışma ile köşelere konumlandırarak yeni bir sahne oluşturabilirim. Fakat en az maliyet ile düşündüğümde her türlü seçenekte aktif sistemden vazgeçmem gerekiyor  Öte yandan şu an; Midbas ları 160Hz-2Khz de Tweeter ları 1.6Khz ve sonrasında SubBası ise 20Hz-200Hz de kullanıyorum Fakat bu dinlediğim müziğe göre değişebiliyor. Bu tabiiki bir mid in eksikliğini gidermiyor ama maliyetler düşünüldüğünde idare ediyor diyebilirim.  Gönül VRx 6.420, Alto Mobile UCS Pro ile bir üç yollu sisteme gitmek ister... Ama bunun çok yakın bir zamanda olabileceğini sanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|