CarAudioTurkey
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: m.a audio test  (Okunma Sayısı 2131 defa)
MissinG
Tiryaki Üye

« Yanıtla #30 : Şubat 14, 2006, 04:57:59 ÖS »

Alıntı sahibi: "SPL"
Alıntı sahibi: "volkitoki"
bende jbl 38 cmlik gto portlu kutuda sert bas sesi hiç duyamadım geleklikle basları uzatıyo acaba kutuyu kapalı yapsam bu uzama sesinden kurtulurmuyum..

Kardeş uzama sesinden kurtulmak istiyorsan ;

1- Ana üniteden Anfi Preout'unu Sub'dan değilde Rear'dan al...
2- Amp'ın üzerinde şu ayarlar var Hıgh - Flat - Low bunu belirten bi düğme olması lazım.O düğmeyi flat'e getir..

yaw ne alakası var uzama sesiyle preoutu subdan diil reardan almanın??? bunu denemeye gerek bile yok,mantık dışı bişey, sebebini açıklarsanız sevinirim.
eğer basın portlu kutuda uğulduyorsa yapacağın 2 şey vardır. bunlardadaha düşük frekansa tune etmektir. 30hz tune etmeyi deneyin bi. ikinci olarakta kutunun litresini ufaltmaktır. bu ikiside çözüm olmuyosa kapalı kutuya dönmektir. ama her kapalı kutuda uğuldamıycak diye bişey yok.kapalı kutunun litresinide çok iyi hesaplamak gerekir.

bütün sistemim satılık..

detaylar için :
http://caraudioturkey.com/forum/viewtopic.php?t=5884&highlight=

Demonaz
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #31 : Şubat 14, 2006, 05:54:39 ÖS »

Alıntı sahibi: "MissinG"
valla kapalıda L7 çok başarılı çalıyo. bence portlulardan daha başarılı çünkü L7 için düzgün portlu yapmak pek kolay diil galiba.
bu arada kapalıda 142db çok ciddi bi rakkam. ayrıca amfinin değerleride çok cidde. ama bası bilmediğimden soruyorum. 600rms dual 2ohmmu bu bas. yani siz 4400mü girdiniz kapalı kutudaki 600 rms basa??

300wrms @ 4 ohm + 300wrms @ 4 ohm o woofer diye biliyorum Bide 4400 girdiklerini sanmıyorum zaten anfi 1 ohmda 4400 üretiyor paralel bağlarlarsa 2 ohma düşer o anfi 2 ohmda köprülü 2200, 2000 civarı bir rms verir hadi kayıplarıyla 1800 w rms saf güç olsun eğer 600 w rmslik bir woofer kaldırabileceğinin 3 katı gücü kapalı kutuda yerse en azından göbeği çöker diye düşünüyorum hakkaten gain sonuna kadar açıldıysa ve woofer hala sağlamsa ciddi kaliteli demektir kanımca
Kapalı kutu için harika bir değer bence... Kapalı kutuda sql denemelerine kafayı taktığım şu süreçte bana süper moral oldu =))

Hazır konu açılmışken sorayım 2 adet 25cmlik almayı düşünüyorum tek 38likle yüzey alanı karşılaştırırsak
7/6 gibi bir oran çıkıyor yani bu açıdan spl kaybım var ancak alacağım wooferların toplam rmsi 700w, mıknatısları karşılaştırırsak toplam 360 oz edet 2 tane 10d4.. Bu testte kullanılan woofer ise 260 oz mıknatıs'a sahip  yani 1/7 oranında bir yüzey küçülmesine karşılık 100w rms ve 100 oz mıknatıs fazlam var sizce bu değerlere ulaşabilirmiyim kapalı kutuda?

O kadar baktın okudunda noldu?
Head Unit: Alpine 9847R
Active Crossover: MA Audio HK3X
Component (Front): MA Audio HK60C
6" X 9" Coaxial (Rear): MA Audio HK69
Class AB Amplifier: MA Audio HK598
Subwoofer: MA Audio MA121XQ (x2)
Class D Amplifier: Edison Ed1000D
Cabling:
MA Audio MAR 15 RCA (x2)
Jameson RCA
ASS 4 AWG Power Cable
ASS 8 AWG Power Cable
Wishlist:
Component (Front): Focal 165 K2P
Subwoofer: MA Audio 12D4 (x2)
Subwoofer Amplifier: MA Audio HK2000D

Adil Hüsrev TEPE
Ankara
MissinG
Tiryaki Üye

« Yanıtla #32 : Şubat 14, 2006, 05:57:06 ÖS »

hmm 2 ohm sürülüyo yani.amfi kaç veriyo acaba 2ohmda

bütün sistemim satılık..

detaylar için :
Demonaz
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #33 : Şubat 14, 2006, 06:05:40 ÖS »

hmm 2 ohm sürülüyo yani.amfi kaç veriyo acaba 2ohmda

yukardaki mesajı editledim cevap orda

Cabling:
MA Audio MAR 15 RCA (x2)
Jameson RCA
ASS 4 AWG Power Cable
ASS 8 AWG Power Cable
Wishlist:

Adil Hüsrev TEPE
Ankara
Demonaz
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #34 : Şubat 14, 2006, 06:08:36 ÖS »

bende jbl 38 cmlik gto portlu kutuda sert bas sesi hiç duyamadım geleklikle basları uzatıyo acaba kutuyu kapalı yapsam bu uzama sesinden kurtulurmuyum..

2- Amp'ın üzerinde şu ayarlar var Hıgh - Flat - Low bunu belirten bi düğme olması lazım.O düğmeyi flat'e getir..

yaw ne alakası var uzama sesiyle preoutu subdan diil reardan almanın??? bunu denemeye gerek bile yok,mantık dışı bişey, sebebini açıklarsanız sevinirim.
eğer basın portlu kutuda uğulduyorsa yapacağın 2 şey vardır. bunlardadaha düşük frekansa tune etmektir. 30hz tune etmeyi deneyin bi. ikinci olarakta kutunun litresini ufaltmaktır. bu ikiside çözüm olmuyosa kapalı kutuya dönmektir. ama her kapalı kutuda uğuldamıycak diye bişey yok.kapalı kutunun litresinide çok iyi hesaplamak gerekir.

preoutu subdan alırsan teybin kestiği frekansı 2. kere kesersin efer lpf açıksa bu şekilde 2 li bir kesim uzama yaratırmı bilmiyorum ama subdan alıp flatta çalıştırmanın yada reardan alıp lpf ile çalıştırmanın tek mantığı bu olabilir gibime geliyor... seste uzama kısalma yaratırmı bilemicem denemedim... çokta mantık dışı deil ama

Cabling:
MA Audio MAR 15 RCA (x2)
Jameson RCA
ASS 4 AWG Power Cable
ASS 8 AWG Power Cable
Wishlist:

Adil Hüsrev TEPE
Ankara
karanis
Hasan Karanis
Tiryaki Üye

« Yanıtla #35 : Şubat 14, 2006, 08:25:34 ÖS »

anfinin gain minimumda bu anfi sanırım 2 ohmda köprüde 2000-3000 watt arası bi güç veriyo basa fazla yüklenmedik ama çok ciddi çalıyo kapalıda bu kadar şiddetli çalacağını düşünmemiştim yapılan bu ktuda aracın rezonansını ölçmek içindi şimdi portlu kutu için çalışmalar yapacağım siz değerli üyelerin fikri doğrultusunda

By Karanis ®
Team Natural Sound
2xDD 9515 sub 1xDDz1 amp
154.2db Legal
155.7db illegal
2xDD9515G sub 2xDDz1 amp
155.5 db Legal
1XDD 9515 sub 2xfor-x 6000.1amp:154.3db Legal
www.by-ns.com
MissinG
Tiryaki Üye

« Yanıtla #36 : Şubat 14, 2006, 09:02:51 ÖS »

Alıntı sahibi: "Demonaz"

preoutu subdan alırsan teybin kestiği frekansı 2. kere kesersin efer lpf açıksa bu şekilde 2 li bir kesim uzama yaratırmı bilmiyorum ama subdan alıp flatta çalıştırmanın yada reardan alıp lpf ile çalıştırmanın tek mantığı bu olabilir gibime geliyor... seste uzama kısalma yaratırmı bilemicem denemedim... çokta mantık dışı deil ama

yanlış preoutu subdan alıp anfidende 100 civarı kesip sonra teybinden 50-60-80 nerden kesersen kes teypten gönderdiğin sinyal daha üstü olmayacaktır.amfiden flat yaparsan tamamen teybinin kontrolüne kalırsın. tam tersinde reardan alırsan teypten kontrol şansın olmaz. sadece amfiden kontrol edersin. bunun basın uzamasıyla ne alakası var anlamadım ben. eğer ayar hatalı olabilir diyosanız eyvallah ama bi subwooferın teybin onun için yapılmış çıkışında kullanmak ve amfinin onun için yapılmış filtresini kullanmak yüzünden sert çalamadığını sölemek mantıksız.dediğim gibi ayarsızdır ona bişey diyemem ama sert çalamama sebebi ayarsızlıktan fazla kutudur.

bütün sistemim satılık..

detaylar için :
MissinG
Tiryaki Üye

« Yanıtla #37 : Şubat 14, 2006, 09:04:16 ÖS »

bi suba 200-250hzleri okutturup uğultu yapmamasını sağlamak çözüm değil en fazla üstünü kapama olur bence.

bütün sistemim satılık..

detaylar için :
Demonaz
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #38 : Şubat 14, 2006, 09:58:34 ÖS »

missing unuttuğun bişiy var filtreleme olayı tam bir kesim yapmaz oktav başına belli desibel değerlerinde düşüş sağlar... 2 krossoverı ürneğin 1 tane 90 lpf bi taede 80 lpf seri bağlarsan 80le 90 arasının düşüdşüyle 90- 100 arası düşüş çok farklı bir grafik çizer

Cabling:
MA Audio MAR 15 RCA (x2)
Jameson RCA
ASS 4 AWG Power Cable
ASS 8 AWG Power Cable
Wishlist:

Adil Hüsrev TEPE
Ankara
SPL
by YARAR
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #39 : Şubat 14, 2006, 10:38:51 ÖS »

Arkadaşlarım bi rca'yı çekip takması çok zahmetli bir iş olmasa gerek....

Bu Bass'ın uzama sesinden biraz kurtulmak isteyen arkadaşlar.Bu tekniği deneyebilirler...%100 faydasını göreceklerinden eminim....

Tabii ki kutu değişimi ile çok daha iyi olur ama o zahmete ve masrafa girmek istemeyen arkadaşlar için basit bi çözüm..

Araç 1 : 2006 Fiat Palio 1.3 Multijet                                                                         
Anaünite: Pioneer P80RS (P88RS diğer adıyla)
Amfi : Audison LRX 5.1K 50x2+160x2+1x750 4ohm
Subamfi: Crossfire VR4000D 4kw 2ohm 12.5v
Midbass: Hertz Space 20cm
Tiz: Hertz Space 1
TorpidoSub: Kicker L7 20cm audison a bağli
BagajSub: Re Audio Sx12 1000RMS 2tane
İzolasyon: Würth

Araç 2 : 2004 GOLF MK IV 1.6 16V PASIFIC
Ana Ünite : Pioneer AVIC HD-3 BT DVD-NAVIGASYON
Compenent : Orjinal
greenlight
greenlight
Yeni Üye
*

« Yanıtla #40 : Mart 25, 2008, 04:00:45 ÖS »

Selamlar Bu MA Audio nun dis. nerede acaba ulaşabilecegim bir adres veya tel. varsa verirseniz çok sevinirim...

greenlight
greenlight
Yeni Üye
*

« Yanıtla #41 : Mart 25, 2008, 04:04:11 ÖS »

selamlar bu ma audio nun dis. web adresi varmıdır acaba veya tel.

HS06
Global Moderator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #42 : Mart 25, 2008, 07:48:15 ÖS »

greenlight son yazıların tarihlerini kontrol ederek cevap yazarsanız iyi olur.Tr de bildiğim distribütör yok...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.