valla kapalıda L7 çok başarılı çalıyo. bence portlulardan daha başarılı çünkü L7 için düzgün portlu yapmak pek kolay diil galiba.
bu arada kapalıda 142db çok ciddi bi rakkam. ayrıca amfinin değerleride çok cidde. ama bası bilmediğimden soruyorum. 600rms dual 2ohmmu bu bas. yani siz 4400mü girdiniz kapalı kutudaki 600 rms basa??
300wrms @ 4 ohm + 300wrms @ 4 ohm o woofer diye biliyorum Bide 4400 girdiklerini sanmıyorum zaten anfi 1 ohmda 4400 üretiyor paralel bağlarlarsa 2 ohma düşer o anfi 2 ohmda köprülü 2200, 2000 civarı bir rms verir hadi kayıplarıyla 1800 w rms saf güç olsun eğer 600 w rmslik bir woofer kaldırabileceğinin 3 katı gücü kapalı kutuda yerse en azından göbeği çöker diye düşünüyorum hakkaten gain sonuna kadar açıldıysa ve woofer hala sağlamsa ciddi kaliteli demektir kanımca
Kapalı kutu için harika bir değer bence... Kapalı kutuda sql denemelerine kafayı taktığım şu süreçte bana süper moral oldu =))
Hazır konu açılmışken sorayım 2 adet 25cmlik almayı düşünüyorum tek 38likle yüzey alanı karşılaştırırsak
7/6 gibi bir oran çıkıyor yani bu açıdan spl kaybım var ancak alacağım wooferların toplam rmsi 700w, mıknatısları karşılaştırırsak toplam 360 oz edet 2 tane 10d4.. Bu testte kullanılan woofer ise 260 oz mıknatıs'a sahip yani 1/7 oranında bir yüzey küçülmesine karşılık 100w rms ve 100 oz mıknatıs fazlam var sizce bu değerlere ulaşabilirmiyim kapalı kutuda?