Öncelikle herkese selam.
Başlık her ne kadar tartışma koksada ben sq spl bir arada olmaz tartısmasının cıkacagını sanmıyorum.. sistemimin yapım aşamasını saniye saniye sizlerle paylaşmak istedim.fotoğrafları ve detayları paylaşmak istememin en büyük sebebi verilen emeği burda sergilemek en azından herşeyin maddiyat olmadığını bir kez daha vurgulamaktır.
Araç: 2006 Fiat Palio 1.3 multijet
Anaünite: Pioneer P80RS (P88RS diğer adıyla)
Amfi : Audison LRX 5.1K 50x2+160x2+1x650 4ohm
Subamfi: Crossfire VR4000D 4kw 2ohm 12.5v
Midbass: Hertz Space 20cm
Tiz: Hertz Space 1
TorpidoSub: Kicker L7 20cm audison a bağli
BagajSub: Re Audio Sx12 1000RMS 2tane
İzolasyon: Würth
Atölye: Halil Solak
Komple aktif sistem yapmaya karar verdiğimden yaptığı bir kaç aracı dinleyip etkilendiğim Halil ustaya aracımı emanet ettim.
Sistemimi anlatmaya LRX 5.1k amfiden baslamak istiyorum.
Amfinin 2 kanalı 160w rms veriyor 4ohmda bu kanala space8ler midbasslar bağlı. Palionun kapıları 16cm olduğundan halil usta kapı yapıyor.
Diğer 2 kanalı 50w rms veriyor 4ohmda bu kanallarada space1 tizler bağlı.Tizleri dashboard un üstünde orjinali boş olan kapaklı kısımda konumlandırıcaz.
Amfinin 5. kanalı sub için Kicker L7 20cm için 650w rms L7 450w rms olduğundan rahatlıkla besleyecektir.
Bagajda portlu kutuda 2tane 30cm RE audio SX basslar olacak ve bunları Crossfire VR4000D besleyecek. basslar 2000w rms ediyor toplamda ama biz 4000rms girmeyi planlıyoruz malum SPL istediğimizde crossfire devreye sokulacak. audison un bas cıkısı iptal olacak.
Amfiler arasındaki geçişi Halil usta halledicek.
Yani öndeki sub calısırken arkadaki bassların amfisi bile calısmayacak kısık falan kalma söz konusu değildir.
Sistemi aktif kullanacağım DSP P88RS de mevcut zamanlama ayarını ve kesimleri Pioneer dan yapıcaz.
Kablolama konusunda Stingerin ürünlerini tercih ettik. Özellikle elektiriksel alt yapıya ciddi anlamda önem veriyoruz. aracın mevcut elektiriksel alt yapısı güclendirilip üzerine kendi kablolamamızı oturtucaz.Rcaları hazır almak yerine gerekli metrajlarda elde hazırlicaz.Aküleri daha netleştirmedik. Kesin olmayan hiçbirşeyi buraya loading yok updateing yok bilmemne diye yazmaya gerek duymuyorum.
Sistemin izolasyonunda Würth ün ürünü kullanılıyor detaylı fotoğraflar izolasyon aşamasında cekilecektir.
EE cok konustuk birazda fotoğraf..