|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2005, 02:02:37 ÖÖ » |
|
burdada goruldugu gibi bazıları iyi bazılarıda kotu diyor. bazıları yeni yetmeler bu işi bilmiyor diyor. biride 800 rms verdim yandı diyor. bense '' woofer cok saglam cok ısıya dayanıklı fakat test sırasında inanılmaz bir duman cıktıgını ,inanılmaz ısındıgını ve boyasının dokuldugunu soyluyorum'' woofer yanmadı bobınler cok saglam. (mesela) ama alpine x alıyorsun ferrari ne takıyorsun kız arkadasını alıyorsun ses acıyorsun ve 5 dakıka sonra kızı goremıyorsun kokuda cabası  bu iş benı yıktı kim ne derse desin. o yazıları yazanlarda en buyuk newbie lar dır kesin 
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #31 : Mart 18, 2005, 02:10:35 ÖÖ » |
|
geri verdim sub ı . hıc bı zarar etmedım. manevi zarara ugradım 
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #32 : Mart 18, 2005, 02:13:16 ÖÖ » |
|
İmzayı iştahla okuyordumki aşagıdaki şaka ie karşılaştım Hoş komfig olmuş ama o sistem için power2 biraz fazla kaçmış sanki 
|
|
|
|
|
|
Only Blaupunkt gamma Headunit  
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #33 : Mart 18, 2005, 03:00:58 ÖÖ » |
|
Ufuk her konuya hakim ya  Sistemde çok iyi bu arada güle güle dinleyin yok be olm  olmadik daha o kadar. daha 40 firin ekmek yemek lazim  sadece biraz arastirma o kadar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #34 : Mart 18, 2005, 03:03:01 ÖÖ » |
|
o sistem icin fazla olurmu az olmus az.  hakkını verecen. mc amp alcan , gidip 200 $ lık aku mu almıcan olurmu yaw?? ah ahhhhhhhhhh... agzının suyu akanlara Allah nasip etsin... Aminnn
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #35 : Mart 18, 2005, 03:19:49 ÖÖ » |
|
Aktı walla abi  oraya birde şöyle 150A filan altarnatör yaz tam olsun 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #36 : Mart 18, 2005, 03:35:31 ÖÖ » |
|
altarnator distributor karburator ne istersen koy onların yanına sonu yok hayal senın ...  sende anlıyormussun amp den haa hll ...
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #37 : Mart 18, 2005, 03:37:23 ÖÖ » |
|
oy oy oy. bu ne bole  nakamichi de nasi guzel olmus  ben bas amfilerini 1000.1 lere yukseltelim derim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #38 : Mart 18, 2005, 03:40:08 ÖÖ » |
|
yok yok iyidir 5001 ler fazlası zararlı olabilir  Bu arada aklıma geldi.. Tr de Mcintosh amp ,ünit yada denon ünit gibi ürünler kullanan varmı acaba...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #39 : Mart 18, 2005, 03:42:56 ÖÖ » |
|
more power is always good hesabı .... ok ben warım..
ama sen onları 1000 yaparsın sımdı bırı cıkar woofeları da W7 yapar
sonra olay db draga doner burdakı mantık farklı...
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #40 : Mart 18, 2005, 03:43:43 ÖÖ » |
|
yok yok iyidir 5001 ler fazlası zararlı olabilir Bu arada aklıma geldi.. Tr de Mcintosh amp ,ünit yada denon ünit gibi ürünler kullanan varmı acaba...? sanmam 
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #41 : Mart 18, 2005, 03:48:54 ÖÖ » |
|
Olur umarım birgün Güzel nick ama abi anlamını kayıt oldugun ilk günden beri çözemedim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #42 : Mart 18, 2005, 03:57:15 ÖÖ » |
|
bi arkadasım buraya uye ve bu siteden cıkmıyordu. msn de ne zaman ne yapıyorsun desem forumdayım fln dıyordu. bir gun onlara gittim yine bilgisayarın basında otururken napıyorsun dedım ; oda mesaj gelmıs onlara bakıyorum dedı. kim dedim bizimforumdançocuklar dedi ... bende sana inat bende uye olcam dedim ve oldum ama pek aktif degildim acıkcası bıraz zor geldı kullanmak kaybolup duruyorum forumun ıcerısınde karısık geldı. ama bu konudakı arkadas alpine type x yapıcakmıs bende tecrubelerımı paylasmak ıstedım .. bir kac kotu anım olduda kendıleriyle ilgili.... ama hala kayboluyorum 
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #43 : Mart 18, 2005, 03:58:42 ÖÖ » |
|
yok yaw w7yle db drag yapmak kasar bence.. ama spl dersen bitirir olayi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #44 : Mart 18, 2005, 04:02:24 ÖÖ » |
|
iki 13.5'' W7 iki 1000/1 1.5 ohm da 14.2v de 172dB cıkarmıs. nette gordum sayfanın guvenılırlıgını bılmıyorum ... cok ii rakam ama araç pickup dı ve adam W7 lerı koltukların arkasına koymustu. dB drag? spl ?? hemde portluydu band bıle deıldı 
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #45 : Mart 18, 2005, 04:04:58 ÖÖ » |
|
ehuehue. bence orda bile hala kalite caliyodur, o yuzden hala sql calar diyorum ben  ( bu arada yukarda yanlislikla spl yazmisim  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #46 : Mart 18, 2005, 08:12:26 ÖÖ » |
|
Offf imzadaki config gerçekten de süper  Eclipse in ana üniteleri de Türkiye'de hala yok sanırım.
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA  Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #47 : Mart 18, 2005, 11:18:36 ÖÖ » |
|
iki 13.5'' W7 iki 1000/1 1.5 ohm da 14.2v de 172dB cıkarmıs. nette gordum sayfanın guvenılırlıgını bılmıyorum ... cok ii rakam ama araç pickup dı ve adam W7 lerı koltukların arkasına koymustu. dB drag? spl ?? hemde portluydu band bıle deıldı  Olay tamamen kutuda bitiyor.4 sene bir kutu için uğraşınca ister istemez çıkıyor işte bende bir rusun lasa sında 300rms 30cm sub ile 162db aldıgını biliyorum Üyelik olayı çok şık olmuş Kim acaba bu tiryaki üyemiz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #48 : Mart 18, 2005, 12:09:15 ÖS » |
|
evt hatta 6th yada 8th order band pass la sacma sapan rakamlara cıkılabılıyor ama bulmak imkansız litreleri. ama yapacan 4th order JL dınlıcem mıs gıbı. otekıler competition olayı benı ıldıgılendırmez.
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
erci
|
 |
« Yanıtla #49 : Mart 18, 2005, 04:13:12 ÖS » |
|
6. derece yaptık beceremedik valla. 8.derece nası oluyo acaba 4.derecenin kapalı odadan portla portlu odaya baglantılı olanımı.
|
|
|
|
|
|
biraz kadın, biraz vodka, biraz bass ve bir mercedes hayat budur... 
|
|
|
|
|
megabass
|
 |
« Yanıtla #50 : Mart 18, 2005, 04:48:35 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
MuЯaT GÖNEY İzmir-Bornova 
|
|
|
|
|
baja
|
 |
« Yanıtla #51 : Mart 18, 2005, 05:47:40 ÖS » |
|
burdada goruldugu gibi bazıları iyi bazılarıda kotu diyor. bazıları yeni yetmeler bu işi bilmiyor diyor. biride 800 rms verdim yandı diyor. bense '' woofer cok saglam cok ısıya dayanıklı fakat test sırasında inanılmaz bir duman cıktıgını ,inanılmaz ısındıgını ve boyasının dokuldugunu soyluyorum'' woofer yanmadı bobınler cok saglam. (mesela) ama alpine x alıyorsun ferrari ne takıyorsun kız arkadasını alıyorsun ses acıyorsun ve 5 dakıka sonra kızı goremıyorsun kokuda cabası  bu iş benı yıktı kim ne derse desin. o yazıları yazanlarda en buyuk newbie lar dır kesin  Yorumları objectif olsun diye seçerek koydum. Şikayetti olanlarının "hepsi" Break-in döneminde dikkatli davranmıyanlardan geliyor. Bu sub ufak bir sub değil gerçek 1000rms ve 3000 peak vurabiliyor, ilginç olan 800 rms le sub biri kırıyor diğeri 1500 rms anfi banamısın demiyor. Anlaşılan deneyip göreçeğiz ama Alpine nın güvendiğim noktası kalitesi ve teknolojisi. Unutmamak gerekir bu sublarda çift bobin ve breakin döneminde bobinlerin üzerindeki özel kimyasal vernik yanarken çok dikkat edilmesi lazım bobinler le mıklatıs arası 1mm kadar düzgün şekilde yanamamış (alıştırılmamış) bobin teli şişer ve sıkışır yuvada oynayamaz kızarır , kokar ve duman çıkarır. Neyi alırsan al prosedürüne uymak zorundasın, Uzay mekiğini bile(teknoloji harikası sayarsan) prosedürüne uymadan uçurursan sende onla uçarsın... Dikkat, Özen, Prosedür.....
|
|
|
|
|
|
Bahadır - Istanbul Mitsubishi L200 (OEM) Sub: SWX-1242D Satılık Anfi: Alpine MRV-F545 Satılık Anfi: Alpine MRD-M1005 Satılık Capacitor: Audison BSF 13, Distribution BCA32 Satılık Aks: Alpine KCE-511M Satılık
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #52 : Mart 18, 2005, 07:23:29 ÖS » |
|
Yorumları objectif olsun diye seçerek koydum. Şikayetti olanlarının "hepsi" Break-in döneminde dikkatli davranmıyanlardan geliyor. Bu sub ufak bir sub değil gerçek 1000rms ve 3000 peak vurabiliyor, ilginç olan 800 rms le sub biri kırıyor diğeri 1500 rms anfi banamısın demiyor. Anlaşılan deneyip göreçeğiz ama Alpine nın güvendiğim noktası kalitesi ve teknolojisi. Unutmamak gerekir bu sublarda çift bobin ve breakin döneminde bobinlerin üzerindeki özel kimyasal vernik yanarken çok dikkat edilmesi lazım bobinler le mıklatıs arası 1mm kadar düzgün şekilde yanamamış (alıştırılmamış) bobin teli şişer ve sıkışır yuvada oynayamaz kızarır , kokar ve duman çıkarır. Neyi alırsan al prosedürüne uymak zorundasın, Uzay mekiğini bile(teknoloji harikası sayarsan) prosedürüne uymadan uçurursan sende onla uçarsın... Dikkat, Özen, Prosedür..... hmmm. evet haklısın galiba... insallah sen hayrını gorursun. 6. derece yaptık beceremedik valla. 8.derece nası oluyo acaba 4.derecenin kapalı odadan portla portlu odaya baglantılı olanımı. 8. 6 nın ortadan portlusu iki kutu bırbıne port a baglanıyor. sacma sapan bır sey... 
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
erci
|
 |
« Yanıtla #53 : Mart 19, 2005, 04:33:10 ÖS » |
|
allah allah... denesekmi naapsak. suntaya verdigimiz parayla teskoyu bitirmiştik şindiye.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #54 : Mart 19, 2005, 06:08:42 ÖS » |
|
4 dene 6 cok zor 8 ımkansız 4 denersın cunku programlar yardımcı oluyor fakat 6 nın programı yok cunku bıldıgım kadarıyla patendı BOSE de . 8 i boswer 
|
|
|
|
|
|
Only Flying is Better
MeRt , İst
|
|
|
|
|
erci
|
 |
« Yanıtla #55 : Mart 21, 2005, 08:14:08 ÖÖ » |
|
6 yı denedim ugultudan baska bişi alamadım. yani porttan surekli bi bass cıkıyo. bi yerde hata yaptık galiba. ben biyerde gordum portlu kutuyu portlu kutunun içine koymuşlar. yani 4. dusun ama sub kapalı degil portlu 13 cm bass inletiyodu. 50 watt rms. bi denemek istiyom onu assın da 8. ciyide ilk defa duydum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bizimforumdançocuklar
|
 |
« Yanıtla #56 : Mart 22, 2005, 07:00:40 ÖS » |
|
litreler olsa cok kolay hepside litreler yok. ureticiler vermiyorlar . sadece momo polk veriyor. litrenin yanında port çapı ve uzunluguda cok onemli. yani sen gidip denemeyle bulamassın binlerce kombinasyon var hangi birini deniyeceksin. tek çaren ya program kullanıcaksın yada momo sub alıp onla 4th order yapıcaksın. web istesinde var ölçüler... 6 ve 8 i cok dB almak için kullanıyorlar onun bir mantıgı yok arabaya koymak için. onları litrelerini zaten bulamassın. denemeye bile kalkma 
|
|
| | |