serkan_ozen
Yeni Üye
|
 |
« : Eylül 20, 2006, 04:15:46 ÖS » |
|
İyi günler Arkadaşlar,
Daha 1 hafta önce kendime Pioneer 5850 teyp,JBL 30 cm bas,2 adet pioneer 350'lik hoparlör,kapılara 2 adet sony hoparlör taktırdım.Amfi'de Edison x804.Buraya kadar herşey benim için iyi de,şöyle bir problem var.Araç Broadway olduğu için,bass vurduğu zaman dışarıda sinir bozucu bir ses oluyor.Plaka,onun bağlı olduğu gövde hepsi zangır zangır titriyor.Bu sesi kesmem veya azaltmam için ne yapmalıyım.Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
Sinan Kutnay - İstanbul
|
|
|
|
|
|
|
sercan_yukksel
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2006, 04:34:17 ÖS » |
|
hocam plakalıgı sokup sılıkonla yapıstırıver....  valla bagajda sub olan kımsede plakalık fln yoktur sende yap öle..izolasyon varmı pekı bagajda???
|
|
|
|
|
|
sercan.yüksel okmeydanı/talatpaşa
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2006, 04:37:41 ÖS » |
|
merhaba
artık sistem her ne olursa olsun izalasyon yapmak şart.. izalasyon kabaja sac kısımdaki vibrasyonu önleyerek hem subwoofer ın tok çalmasını hemde hoperlör grubunuzun daha verimli çalışmasını sağlıyor
araç içi izalasyon grubunda stinger, dynamat gibi markalı ürünler olduğunu gibi çatı izalasyonu gibi ürünlerde var ben bu tarz bir izalasyonu tavsiye etmiyorum plakalığa gelince acil olarak plakayı vida ile değilde çift taraflı bant vb gibi ürünlerle hem izole etmiş hemde sacla plaka arasında bir tabaka kurmuş olacaksınız en azından onun zıngırdamasını kesebilirsiniz
kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
serkan_ozen
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2006, 07:55:50 ÖS » |
|
Yardım ve bilgi için teşekkürler arkadaşım.Bir de bu stinger markalı yalıtım işini nerede yaptırabilirim.Bildiğin bir yer varsa ve yardımcı olursan memnun olurum.İyi günler merhaba
artık sistem her ne olursa olsun izalasyon yapmak şart.. izalasyon kabaja sac kısımdaki vibrasyonu önleyerek hem subwoofer ın tok çalmasını hemde hoperlör grubunuzun daha verimli çalışmasını sağlıyor
araç içi izalasyon grubunda stinger, dynamat gibi markalı ürünler olduğunu gibi çatı izalasyonu gibi ürünlerde var ben bu tarz bir izalasyonu tavsiye etmiyorum plakalığa gelince acil olarak plakayı vida ile değilde çift taraflı bant vb gibi ürünlerle hem izole etmiş hemde sacla plaka arasında bir tabaka kurmuş olacaksınız en azından onun zıngırdamasını kesebilirsiniz
kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
Sinan Kutnay - İstanbul
|
|
|
|
|
|
omerfahri
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2007, 12:09:37 ÖÖ » |
|
arkadaşım bende grande punto ile aynı sorunları yaşadım.. plastik aksam ile kaporta birleşim yerlerinin içine sünger sıkıştırdım. plakanın arkasına silikon sıktım. bunları dene. bunlarla olmazsa. zıngırtı yapan yeri iç kısmından destekliyeceksin başka çözüm yok. süngür bu konuda çok iyi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eXeLaNc3.jbL
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2007, 01:48:27 ÖÖ » |
|
şu an aynı problem bendede war bende bi silikon sıkmam lazım plakaya saolun 
|
|
|
|
|
|
WARNİNG! audio contains some bass notes intended for the light hearted-----KİCKER LİVİN' LOUD!!!
|
|
|
|
ön cam patlamalı
Recep
Aktif Üye

KALİTELİ MÜZİK DİNLEYİN
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2007, 12:17:23 ÖS » |
|
çift taraflı bantla yapıştırıp vidalarla sıkıştır bağajıda fiber kalıpla sağlamla
|
|
|
|
|
|
Araç : Ford transit connect panel Ana ünite : pionner 5850 Mono anfi : Rackford fosgate power bd1500 mid anfisi : helix h400 mid anfisi : Rackford fosgate punc 401S comp : 13 cm mb quart 1. takım comp : 16 cm magnat h236 2. takım comp : 16 cm helix hsx 136 3. takım comp : 16 cm helix hsx 136 4. takım comp : 16 cm helix hsx 136 5. takım comp : 16 cm helix hsx 136 6. takım baslar : Re audio sx 18 46 cm 2 x 1000 rms 2000 peak capasitör : bolt 1 farad +akü + kablolar + sigorta
|
|
|
|
|
timurrr
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2007, 08:47:41 ÖS » |
|
çift taraflı bantla yapıştırıp vidalarla sıkıştır bağajıda fiber kalıpla sağlamla
yalnız sadece çift taraflı banta güvenme vidala  çünkü atabilir baslar wurdukca 
|
|
|
|
|
|
ana ünite:pioneer de-h6850 comp:helix 13cm tweter:pioneer ts-e20 hoparlör:4 tane 6992 ampli:pioneer gm-x904 capasitör: cadence 1.2farad + yapılacaklar 904 sökülüp edison 804 a takılacak 2 tane gt4 10 takılıp edison 1000a ile beslenecek+kablolama
|
|
|
|
|
TANEROZCAN48
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2007, 08:55:53 ÖS » |
|
ne yaparsan yap o sesi brodway de kesmen biraz zor. çok iyi izalasyon yapılmalı. buda çok büyük para tutuyor. kaliteli ürün kullanırsan. tek avantajın basın rms düşük. çok izalasyonda dışarıda bass kaybına yok açıyor. buda ayrı bir nokta. ses sitemleri için illaki HB araba. aynı sorun bendede var.
|
|
|
|
|
|
anaünite: pioneer avh-p5950dvd sinyal işlemcisi: cadence ceq:650 subwoofer:cadence daytona dcw-15c (1500watt rms) subwoofer amfi: cadence daytona dca-1600,1(1600watt rms) stereo amfi: cadence txa-6004(4x150watt rms 4ohm) compenant:2x cadence cvl-6k(200watt rms) coaxial: 2x for-x x69(180watt rms) capasitör: 2x cadence 1,2 farad rca kablo: 3x cadence power kablo:audiopipe 0ga power kablo sigortalar:audiopipe 300ah sigorta stinger kablo dağıtıcı akü:delphi 72ah
|
|
|
|
kocaman86
mustafa
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2007, 04:04:53 ÖS » |
|
aynı problem bendede var izalasyon ile çözülür dediler fakat 2 sefer yolda giderken bagaj açıldı ses fazla acık deyildi 20-25 civarlarındaygı arka pandizot da delik acalım dediler basınç bu sayede bagaj da sıkısıp kalmaz dediler pandizot da zaten delik var ben alt taraftaki saçı kesitmek istememistim ama kestircem herelde
|
|
|
|
|
|
Ana Ünite: Pioneer DEH-P6050ub comp amfi :jbl 75.4 sub :Kicker Comp-15 250rms front comp : jbl gto6507c 70rms rear comp : magnat classic 216 75rms cap :audiobahn ctcap1.0 rca kablo : boss*3
Evdeki montaj bekleyenler sub amfi : audiosystem f2-500 sub : audiobahn aw-1206t 1100rms
|
|
|
|
|
djzonk
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2007, 08:14:39 ÖS » |
|
Ne yaparsan yap brodwayin bi yerı zıngırdar dostum . bendede aynı arac war . cok para harcama bence izolasyon için kendi haline bırak zamanla alışıyorsun plakayı ve stoplambalarını silikonla . stoplarınıda vidala. basıda koltuk tarafına cewir . ses ciddi anlamda kesilir.
|
|
|
|
|
|
Pioneer deh-p7950UB usb (8 gb fuji flash disc + 8 in card reader + 4 in usb coklayıcı ) Phonocar 2 way 100 rms Sierra SRA 1004 4 ohm only ( loading..) Rockford fosgate BD1501 4 ohm only Rockford fosgate power T115D2 2+2 ohm Stinger 35 farad cap. Stinger 0 awg mono amp. A.s.s 8 awg stereo amp. Stinger 250 amper digital sigorta + g.zero digital 200 amper sigorta Stinger gümüş kaplama artı ve eksi akü kutup baslıgı Delphi Freedom 55Ah 550CCA şiiii DD 9515 ( loading.. ) 
|
|
|
|
|