|
|
|
|
|
poseidon
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2005, 01:53:20 ÖÖ » |
|
renklerin anlamlari;referans sinifi.referansa en yakin sinif, zirveyi kil payi ile kaciranlar.high end'in 1 sinif alti.yüksek kalite sinifinda olanlar.orta sinif.standart sinif.
|
|
|
|
|
|
jvc LHX 502 jvc CHX 1500 cd changer audison srx3 rainbow CS 265 X-plain rainbow SL 130 mb quart DWG 254 (siparis asamasinda)
cevabin yoksa konusma!
|
|
|
|
|
|
|
onuralp
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2005, 12:00:25 ÖS » |
|
DLS bu adamlarin listesinde son siralarda ama butun sq odullerini topluyor yarismalarda...
Tamam hersey surucu degil ama sistemin cikis noktasi da onlar...
Gercekten test sonuclarinda sasirtan noktalar var...Ozellikle muzikalite katagorisinde 6.3 un puani bayagi dusuk kalmis...Acaba hepsine ayni album ve amfi/kablo ikilisini mi kullaniyorlar?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2005, 12:23:07 ÖS » |
|
Dikkatimi çeken bir başka nokta da 6.3 ün fiyatı Almanya'damı bu kadar artıyor?.
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA  Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2005, 01:16:47 ÖS » |
|
evet bigbang burdada çoğu ürün daha ucuz olur avrupa piyasasında birrazdaha pahalıdır
o listedeki focal be 2500 eur denmiş burada daha ucuz ve focal ortalığı silip süpürmüş alpine f1 e 4000euro denmiş burada 1800 euro:) onuralp emin olmamakla beraber aynı kablo hatta aynı cd kullanıldığını biliyorum bütün dereceleri topluyodan kastınızda emma ise dls emmanın en büyük sponsorudur ve oraya yaklaşık 50 kişilik bi takımla geliyorlar dls team isimleri zaten:) kısacası yarışma ortamı iascada olduğu gibi emmada da farklı hazırlanma konusunda malumunuz yarışma düzeni ile cadde düzeni farklıdır solediklerimin dışında demekki iyi hazırlanıyorlar benim için hoperlör kalitesi önemlidir çok kaliteli hoperlör kullanmışsınızdır fakat sahne yoktur direk bitirir o sistemi aynı şekilde güçtede iyi bas kullanıyorsunuzdur ama kutu yanlış olmuştur ve sistem biter kısacası bana göre ürünü yarışma ortamında değerlendirmemek gerekli..
son olarakta bu testler fiyat performans ilişkisine dayanarak yapılmaktadır..
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
|
onuralp
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2005, 03:04:14 ÖS » |
|
Bulent Abi,
6.3 un Almanya fiyati 1100 euro civari idi en son baktigimda...
DLS ye dair...
Bu adamlar iasca da cok basarililar sonucta...Ama dusunmemiz gereken bir nokta var...
Hem daha Nobelium var sirada ki en son Avrupa IASCA da SQ street X de birinci ve istreet smartta da kinci oldular Nobelium ile...
Amerika da da sq da hemen hemen butun sq katagorilerde ilk uc bu elemanlarda...Hepsi de iridiumlar ile...
Hicbir sq testi objektif olamaz zaten...Bu testler de degil hali ile...Yine de adamin bu sonuclara hangi kosullarda vardigini merak ettim. Ayni arabanin kullanilip kullanilmadigi bile cok onemli...
Sonucta yarismlara giren herkes ince eleyip sik dokuyor sahnesinden kutusuna kadar...Major hata goremeyiz yarismalarda...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 31, 2005, 03:22:05 ÖS » |
|
Auto Hifi sub ve hoparlör testlerini aynı koşullar altında ürünü gönderen distribitörlerin önerdigi biçimde test eder. Örnegin bir dizi sub testi yapılıcaksa pdf deki değer değil çoğu zaman firmanın önerdiği kutuda yapılır bu test.... Bu biraz açıklamıştır sanırım durumu 
|
|
|
|
|
|
Only Blaupunkt gamma Headunit  
|
|
|
|
|
onuralp
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2005, 03:32:13 ÖS » |
|
Sub tamam da is komp a gelince firmalar o kadar detayli bilgi vermeyebiliyor pdf de... DLS "dash e koyun benim komp umu yoksa cizerim" demiyor mesela... Genelde mid-bas icin gerekli hacimden bahsediyorlar, biraz da montaj yaparken dikkat etmek gereken noktalardan... Test kosullarina aciklik getirmek lazim... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2005, 03:36:02 ÖS » |
|
Tamam işte bende onu diyorum... Üretici şuraya koy diyorlar onlarda koyuyor... Ne yap denirse o yapılıyor...Bunu bana bir distribitör söylemişti... Yok olmadı auto Hifi ye email atarız...Sorarız test koşullarını...Tabi şu yazdıgımız ingilizce mail e cevap vermemeleride ayrı bir gıcıklık... Alamanca yazıp göndertelim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
onuralp
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2005, 03:42:07 ÖS » |
|
O zaman arabanin kesip bicmedik yeri kalmaz...Biri A sutunu, biri kapi, biri dash, biri tavan der durur... Su finaller bitsin hallederiz mail isini... Ercan Abi yardimci olabilir musaitse 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2005, 03:44:21 ÖS » |
|
suni araç akustigi olan bir ortamda olabilir... Ok söyleriz ercan abiyede... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2005, 07:21:36 ÖS » |
|
Eh şanslıyız o zaman fiyat konusunda  Bi de arabaları çok kesip biçmeden sonuca ulaşmaya çalışmak daha güzel gibi sanırım 
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA  Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
|
ToRaMeN
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 31, 2005, 08:32:07 ÖS » |
|
benim anlayamadığım. helix rs6.3 test puanı yukarıda 80 gözüküyor. dls nin ki ise 77. nasıl oluyorda dls üstte oluyor . bu kriterler nedir gerçekten öğrenmek lazım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2005, 08:38:24 ÖS » |
|
benim anlayamadığım. helix rs6.3 test puanı yukarıda 80 gözüküyor. dls nin ki ise 77. nasıl oluyorda dls üstte oluyor . bu kriterler nedir gerçekten öğrenmek lazım. basit fiyat/performans oranı  aynı fiyat grubunda değiller anlıycan yada anladında zarf mı atıyon ahaliye hey ?  .Ayrıca iridium 6.3'ler 68 puan 77 değil... Tekrar sağol Poseidon abi 
|
|
|
|
|
|
Attention ! Club_Stock 155+ CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR 2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db 2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db 2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer ! 
|
|
|
|
|
ToRaMeN
|
 |
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2006, 01:53:54 ÖÖ » |
|
neyse puanı yanlış görmüşüm.yanı daha ucuz olduğundan daha iyi test neticesi almasına rağmen farklı klasman da olmasını anlıyamıyorum.yada bu akşam fazşa cektik kafayı sanırım yenıyıl menıyıl derken.. herkese ıyı seneler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poseidon
|
 |
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2006, 03:20:39 ÖÖ » |
|
aslinda bana gerek bile kalmamis.herkes düsüncesini söyleyerek olayi cözmüs.bana sadece ilave yapmak kaliyor. autohifi ve car&hifi gibi 2 ayri test platformuna bakma yada inceleme sansimiz var.sonucta her iki derginin de bazi kriterleri var ama sonucta asagi yukari ayni yola cikiyor.simdi biz car&hifi'nin kriterine bakalim: Referenzklasse,Spitzenklasse,Oberklasse ve Einstiegklasse olarak 4 kisma ayirmislar.referenzklasse:referans sinifinda olanlarda önemli olan kalite!bu siniftakiler icin ürününün fiyatinin cokta fazla önemi yok.hattä nerdeyse yok denecek düzeyde. spitzenklasse:zirvedekiler anlaminda olan bu sinifta, kalite ama bunun yaninda da fiyatinda kalite kadar olmasada yine de fiyat-performans araliginda memnun edici olmasi gerekiyor.yani enazindan okeylenebilir bir fiyat olmasi gözönünde tutuluyor. oberklasse:cok iddiali olmayan ama kalitesi ve beraberinde gelenler acisindan yeterince zengin olanlar bu sinifa giriyor. einstiegsklasse:baslangic yada yeni baslayanlar icin genelde önerilen bir sinif , bir baska adiyle ekonomik sinfta diyebiliriz.bu sinifta%50 kalite %50 fiyat önem tasiyor.tabloya bakacak olursak,( preis/leistung) fiyat-performans kismina puan vermiyor fakat (sehr gut) cok güzel, (gut)güzel%70 olarak sesin uyumu yani ses ahengine ve %30'da pratikligine veriyor.buradaki pratikligin anlami montaj ve kullanim acisindan ne derece pratik oldugunu belirtmek icin.car&hifi'de düsük puan yada not alan siralamada daha avantajli duruma gecerken autohifi'de aksine yüksek puan olan zirveye olan uzakligini yada yakinligini belirlemis oluyor.
autohifi'nin degerlenmdirmesinde verilen puanlar 100 üzerinden hesaplaniyor.(klang) yani sesin ahenki,uyumuna %50 yine (schalldruck) ses rezonansina'da %20.(ausstattung) beraberinde gelenelr,extralari v.s. %20. (verarbeitung) iscilik kalitesine de %10 üzerinden puanlayarak bunu da (gesamt) yani toplam puan olarak hesaplayip testi neticelendiriyorlar. her iki derginin tets kriterlerinde bazi farkliliklar olsada, önemli olan alacaginiz ürünü bilincli bir sekilde almaniz önemli.söylemis oldugum gibi bazi arkadaslar hattä tümü belli noktalardan konuya aciklik getirmisler yazmis olduklari mesajlarda. ben katildigim ve dogru bulduklarimi burada belirtmek isterim! çok kaliteli hoperlör kullanmışsınızdır fakat sahne yoktur direk bitirir o sistemi aynı şekilde güçtede iyi bas kullanıyorsunuzdur ama kutu yanlış olmuştur ve sistem biter kısacası bana göre ürünü yarışma ortamında değerlendirmemek gerekli..
%100 dogru!high-end bir sun'un olsa bile kullanmis oldugun kutudaki ic izolasyondaki yetersizlik yada yanlis kutu kullanimi olayi bitirir.halbuki ayni sub arkadasinda vardir ve onda sorunsuzdur ve akustik acisindan cokiyidir sence, acaba sorun nerededir?bundan sonra kafada soru isaretleri olusur?(X) marka artik senin icin kaliteli degildir (enazidan o, versiyonu) ama arkadasin öve öve bitiremez!? genel anlamda yukarida anlatmis oldugum kriterleri gözönünde bulundurursak objektiflik konusunda pek bir sorun kalmiyor sanirim!enazindan bence testler objektif!katilirsiniz yada katilmazsiniz orasi size kalmis.  dikkat ederseniz (X) markanin enüst segmentinde de ürünü var en alt segmentinde de! yine bircok arkadas biliyordur ama yine de yazmak istedim;örnegin (X) marka bir sub testinde bu sub'u free-air olarak kullanin yada kutulu ise kutunun büyüklügünü mutlaka yaziyorlar.bu ölcüleri astiginizda zaten sub'dan istediginiz ürünü alamiyorsunuz.bu da cok önemli bir nokta.almanyada kutularin hacimini litre olarak ölcüyorlar aklima gelmisken onu da belirteyim.yakinda subwoofer'larin da hitlistesini koydugumda bu litre konusunu oradada göreceksiniz!yine ufak bir ayrinti ama önemli:autohifi'nin yukaridaki tablosunda 150 ile 250€ araligindaki siralamada fiyatin yaninda büyük harf ile Aharfi var.bunun anlami su;buna auslaufmodell diyorlar.yani bir alt versiyonu yada model güncelligini yitirmis.dolayisiyla alirken hele 2. el ise pazarlik yapma sansinizi artirmanin bir yolu.yada dükkändan alacaksaniz pazarlik edin.autohifi'de sirf verilen toplam puanlar fiyat araliklarinda degerlendirilmis!yani kafaniz karismasin.yani olay sirf toplam puanla bitmis sayilmiyor!almadan önce ne kadar para ayirdiginiz önemli. suni araç akustigi olan bir ortamda olabilir... +100 aklima gelmisken;testlerde yazan fiyatlar fabrika cikis fiyatidir.
|
|
|
|
|
|
jvc LHX 502 jvc CHX 1500 cd changer audison srx3 rainbow CS 265 X-plain rainbow SL 130 mb quart DWG 254 (siparis asamasinda)
cevabin yoksa konusma!
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2006, 03:50:27 ÖÖ » |
|
Abi ellerine sağlık... Yarın bir kez daha sindire sindire okuyayım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poseidon
|
 |
« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2006, 04:06:26 ÖÖ » |
|
rica ederim GHOST!  daha baska sorular da olabilir almanca ile ilgili cekinmeden sorabilirler.no problem elimden geldigince yardimci olurum. 
|
|
|
|
|
|
cevabin yoksa konusma!
|
|
|
|
|
ToRaMeN
|
 |
« Yanıtla #19 : Ocak 01, 2006, 04:46:59 ÖÖ » |
|
valla bırader super katkı yaptın foruma allah sana high endli günler bedavadan 3 yollu sistemler versin. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poseidon
|
 |
« Yanıtla #20 : Ocak 01, 2006, 05:19:45 ÖÖ » |
|
valla bırader super katkı yaptın foruma allah sana high endli günler bedavadan 3 yollu sistemler versin.  bir tek sartla!(bol brax'li) diyelim. amin insallah.
|
|
|
|
|
|
cevabin yoksa konusma!
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #21 : Ocak 01, 2006, 05:50:40 ÖÖ » |
|
çoook teşekkürler. Foruma ciddi katkı oldu.
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Subwoofer : Rockford Fosgate RFP2412 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
|
poseidon
|
 |
« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2006, 05:42:45 ÖÖ » |
|
sana PM attim kardes!corbada benim de bir tuzum olsun!nasilsa corbayi beraber icecegiz...
|
|
|
|
|
|
cevabin yoksa konusma!
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 19, 2006, 02:00:49 ÖÖ » |
|
evet bigbang burdada çoğu ürün daha ucuz olur avrupa piyasasında birrazdaha pahalıdır
o listedeki focal be 2500 eur denmiş burada daha ucuz ve focal ortalığı silip süpürmüş alpine f1 e 4000euro denmiş burada 1800 euro:)
son olarakta bu testler fiyat performans ilişkisine dayanarak yapılmaktadır.. Harunay BE kit 7 nin Türkiye fiyatı nedir?
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Subwoofer : Rockford Fosgate RFP2412 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #24 : Mart 28, 2006, 04:12:07 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Subwoofer : Rockford Fosgate RFP2412 AMPLİ 2 &n | | |