CarAudioTurkey
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Referans düzey RCA Interconnect karşılaştırması  (Okunma Sayısı 1611 defa)
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« : Ağustos 30, 2006, 05:46:37 ÖS »

Herkese merhaba,

Kullanmakta olduğum Clarion HX-D2’yi alırken, İngiltere’den özel yapım kablolar da sipariş etmiştim. Nereden aklına geldi diyebilirsiniz, internette görünce çok hoşuma gitti, bir çok iyi yorum okuyunca denemeye karar verdim ve 5 metrelik 8 tane ayrı kablo olarak sipariş ettim.

Söz konusu kabloların toplanması, nakliye, gümrük vs derken çok zaman geçince, Clarion’u ilk olarak Woice Müzik’te (Veysel Koç) elde hazırda bulunan Audison’ın Connection kablolarından Best serisi ile geçici olarak (sabırsızlıktan) bağlamıştık. SQ sistemi için en azından Sonus ürün paletinden bir ürün kullanmayı tercih ederdim tabi ama geçici bir süre için elde olanla idare ettik. Yaklaşık 2 aydır dinlediğim Audison’un bu orta düzey kabloları işçilik ve görüntü açısından başarılı (Orta düzey derken Audison standartlarında kastediyorum). Ses performansına ise ileride değineceğim.

4 yollu aktif SQ sistemimizin kablolarını değiştirirken, forum üyelerinden HarunAy’ın yardımıyla Stinger marka Expert serisi RCA bağlantı kablolarını da karşılaştırma ve deneme fırsatı bulduk. Expert serisinde gümüş kaplamalı, ofc denen oksijensiz bakır teller kullanılıyor ve kablolar yönlü olarak üretilmiş. Ters bağlasanız çalışmaz diye bir şey yok tabii (elektronlar her iki yönde de gider nasıl olsa) ama yine de biz montajda kurallara uyduk. Bunun dışında dış ceket kauçuk bazlı olduğundan, dar alanlarda montaj için çok kolaylık sağlıyor. Bağlantı uçlarının da küçük ve vidalı tasarım sayesinde rijit bağlantı imkanı sunması ayrı bir avantaj, çünkü araç titreşimleri ile sıradan uçların amfi veya ön ünite ile bağlantılarının kopması arasıra mümkün olabiliyor. Stinger Expert’lerde sol ve sağ sinyal kablosu tek bir dış ceket altında bağlantı ucuna kadar gelip, son 10-15 cm’de ayrılıyor.

Benim yaptırttığım kablolar ise (kablonun bazı Sharkwire adlı firmanın, konnektörler başka bir markanın vs vs) 8 ayrı kablo şeklinde. Bu şekilde, Stinger’a nazaran bir montaj zorluğu olduğu kesin. Arabanın içinde 4 yerine daha da kalın 8 tane kabloya yer bulmak lazım!  huh  Ama temelde 4 yerine 8 ayrı kablo kullandığımız için 4 yollu aktif sistemde sol-sağ sinyaller bile birbirini etkilememiş oluyor (teoride).

Yine OFC olan kablolarımız yönlü ve dış izolasyonları da gayet sağlam ve bu sebeple Stinger kadar esnek değil. Sıkışık geçişlerde kabloyu koruması için o kadar fazla esnememesi de bir avantaj olabilir o yüzden burada bir üstünlükten çok özellikten bahsettiğimin altını çizelim.

Konnektörlere gelecek olursak, dünyaca ünlü WBT’nin konnektör tasarımının kopyalandığı bir bağlantı ucu görüyoruz. WBT olduğunu zannetmiyorum, çünkü benzer bir konnektör örn. Phonocar ürünü olarak da mevcut. Stinger’e göre daha büyük olan bu uçlar, vidalama konusunda benzer bir performans sunuyor. Stinger’e üstünlük kurduğu yer ise, kullanılan renkli makeronlu (veya makaronlu, herkes farklı söylüyor???) tasarım. Bu sayede ön ünitede tizlere bağlanan sarı makeronu amfi tarafında da rahatça tize bağlayabiliyorsunuz ve kablo bulmacası çözmeye gerek kalmıyor. Her ne kadar Audison LRX’ler gizli montajla bu güzelliği gizlese de, bir çok başka amfide bu daha da güzel bir avantaja dönüşebilir. Stinger’ları benimki gibi 4 yollu bol kablolu bir sistemde kullanırken kabloların her iki ucuna da neye ait olduğunu yazarak bu sorun giderilebilir tabii.

Gelelim sonuçlara:

Audison ile karşılaştırılan ürünler arasında kalınlık, bağlantı ucu, kablo kalitesi, izolasyon olarak dağlar kadar fark olduğu aşikar. Bu dinleme testi ile bu farkların duyulup duyulamadığını test etmiş olduk. Belki de Sonus serisi Audison kullansaydık bu farkların önemli bir kısmı ortadan kalkabilirdi. Ürün fiyatları arasında da ciddi fark olduğundan bir şeyler duymamız hayli olası idi.

İlk olarak Audison’ları söküp, benim yaptırdığım kabloları bağladık. Audison’larda bariz şekilde duyulan alternatör vızıltısı, yeni kablolarla ortadan kalktı. Eski kabloları döşerken, ekstra bir izolasyon yapmadığımızı belirtmeliyim. En uygun ve kolay şekilde bağlandıklarından, oluşan gürültünün bir kısmını, bu dezavantaja bağlayabiliriz. Ama yine de kablo izolasyonları arasındaki fark, sesin azalıp yok olmasında başrol oynamış olmalı.

Ses seviyesinde kaliteli bir artış olurken, tüm frekans bandında daha canlı tonlar duyduk. Bu sebeple, Audison için yapmış olduğumuz ayarlar artık uyumsuz oldu ve 4 yollu aktif sistemde kesim frekanslarında değişiklikler yaparak optimizasyon yaptık. Sonuçta varılan nokta, daha geniş ve kulak açısından doyurucu bir sahne oldu. Zaten bariz bir gelişme olmasa, herhalde verdiğim paraya baya bir üzülürdüm!  Cool

Stinger’ları bağladığımızda sonuç ilkine göre çok fazla değişmedi. Yani Audison’a göre bariz bir gelişme hissedilirken, alternatör sesi gibi negatif yanlar ortadan kalktı. Benim kablolarıma göre tizlerin daha da parladığını belirtmeliyim.Tizlerin seviyesini kısarak bu sorun kolayca halledilebilir. İki referans kablo için yapılan ayarlar sonucunda, dürüst olmak gerekirse, biz kayda değer bir fark hissedemedik. Ancak Audison Best’lerle veya herhangi bir orta düzey kabloyla karşılaştırınca kabloların önemi ve farkı ortaya çıkıyor. Üst düzey kablolar arasında, müthiş farklar yakalamak zaten pek de mümkün değil. Burada ekonominin temel prensiplerinden olan azalan verim yasasının geçerli olduğunu görüyoruz..

Toparlayacak olursak:

Kablolar sistemin önemli parçalarından biri ama önem sırasını da iyi belirlemek lazım. Burada kablo derken test ettiğimiz amfi-ana ünite bağlantı kablolarından bahsediyorum çünkü kaliteli bir kaynaktan çıkan sesin amfiye/lere en temiz şekilde ulaşması bu kablonun görevi. Bu kablolarda taşınan sinyal çok düşük voltajlı olduğundan, dış etkenlerden (alternatör,güç kabloları vs) veya birbirinden (diğer sinyal kabloları) etkilenmesi çok kolay olmakta. Hoparlörlere sinyal taşıyan kablolar ise bence kablolar arasında ikinci derecede önemli çünkü oradaki sinyal hoparlörü tetiklemek için yüksek voltaj içerdiğinden dış etkenlere karşı çok daha dirençli oluyor. Bu sebeple temiz bir ses için kaynak-işlemci arasını olabildiğince kayıpsız ve sorunsuz geçmek ana hedeflerden biri olmalı. (AMAN DİKKAT! Hoparlör kablosu önemsiz demedim, ben de paraya kıyıp Focal’in Be’ler için tavsiye ettiği FC4 pure copper serisini kullanıyorum)

Bu testi yaparken, amaç en iyiyi bulup kullanmak değildi. Zaten almış olduğum kabloları eşdeğer bir rakip karşısında tartmak ve bir eksiği olup olmadığını görmek amacıyla yola çıktık ve sizinle izlenimlerimi paylaşıyorum. Burada Audison kötüdür almayın veya Stinger mükemmel gibi bir yargım yok. Aynı fiyat düzeyinde bile olmayan iki üründen bahsediyoruz bu unutulmasın. Yaptırttığım kabloları da kolay kolay bulmanız veya ulaşmanız mümkün olmadığından  Razz , SQ sistemler için Stinger Expert iyi bir alternatiftir ve fazla maceraya gerek olmadan alabilirsiniz diyebilirim.

Test amacıyla kabloları sağlayan Harun’a ve bütün bu sök-tak angaryalarına katlanan (sistemimin mimarı) Veysel Koç ve Woice Müzik ekibine de buradan teşekkürlerimi sunarım.

Not: Üç kablo setini de 1'er saatten fazla süre ile aynı şarkılarla arka arkaya dinledik.  Audison'ın rodajını tamamlamış olduğunu ama diğer iki kablonun da yepyeni olduğunu hatırlatırım. Biir de test günü herkes fotoğraf makinasını unutunca mecburen cep telefonunun 1.3MP'ine kaldık. İdare ediverin. Resimlerde, koyu renk olanlar Stinger Expert'ler...

That’s all folks,
The End...

OO=00=OO
The Ultimate Driving Machine

HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif)
TW: Focal Utopia Beryllium TBe
MR: Focal Utopia Beryllium 3W2
WF: Focal Utopia Beryllium 6W3
SW: Focal Utopia 33WX
Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition)
Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)

Ufuk Özdemir

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2006, 06:01:01 ÖS »

ufukcum güzel bir test olmuş itina ile okudum
testinize katılamadım fakat dışarıdan kablo desteği verdiğim için mutluyum en azından başarılı bir sistemde ne farklar olduğunu yazmışsın

stinger expert ile senin el yapımı kablolarının arasında ciddi farklar olmalı fiyat bakımından ..fakat sen değişti ama kayda değer farklar yok demişsin bu sevindirici çünki daha önce böyle bir test olanağımız olmamıştı
bunlarla birlikte audisonun kabloları ile stinger expertleri karşılaştırmıyorum ama senin el yapımı ilede karşılaştırmak istemiyorum smile

kablolarıda çektiğinizde tekrardan dinlemek isterim

ben teşekkür ederim
saygılar bizden Surprised

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2006, 06:39:22 ÖS »

Haruncum,

Şu Focal hoparlör kablolarımın da std. olarak üzerinde bulunan çorap gibi meretler bir gelsin ondan sonra itina ile o 5'er metrelik 8 tane kabloyu onlarla da izole edip ve bir yerler bulup geçireceğiz arkaya kadar...

El yapımı dediysek, öyle Tibetli bakireler 3.000 metrede ayak parmaklarıyla sarıp, meşe fıçılarda 5 yıl dinlendirip gönderdiler demedik tabii ki...  Smile  Güzel izole edilmiş, bir çok üst düzey özelliğe sahip referans kalitede kablo bunlar, çok da abartmamak lazım.

Sistemi başarılı bulduğuna sevindim, şimdi önümüzde hedef döşenecek olan kablolarla daha da iyi bir ayarı yakalayabilmek...

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
djoz
Fanatik Üye

~~Do it Yourself~~

« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2006, 07:42:28 ÖS »

yönlü kablo? huh

Audisonların o ayrıldığı son 10-15 cmlik kısmı blendajsız galiba, motor sesini buradan (ve bu sebepten) alıyor olabilir...

Engin Demirkaya ~inadına eski, inadına farklı~ 
>Onlara taş atanlardan mısın yoksa yiyecek atanlardan mı?<

Ermeni soykırımı iftirasını hazmedebiliyorsan sisteminde amerikan ve fransız ürünleri kullan..
volkitoki
VoLKaN OraL
Fanatik Üye

« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2006, 08:06:29 ÖS »

paylaşım için sağol abi iyi bir izlenim olmuş...

volkan oral söğüt/bilecik
anaünüte........: jvs kd-g805...
sub ampli........:
subwofer.........:
altyapı.............:

3 awg güç kablosu
stinger 60 amper sigorta
osawa rca
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2006, 11:36:11 ÖS »

Teşekkürler.

Only Blaupunkt gamma Headunit
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #6 : Ağustos 30, 2006, 11:49:57 ÖS »

Sinerjili bir PSQ propagandası olmuş Smile

Elinize,ayağınıza ve Cable'larınıza sağlık Smile ciddi ve temiz bir paylaşım olmuş.
Birde aklıma gelmişken mümkünse, foto'lu bir sunum yaparsan sistemini gerekli bölümde caiz olur kanatindeyim SQ sempatizanı üyeler açısından..

Attention !  Club_Stock 155+ Mr. Green

CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR

2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db
2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db
2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db

The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer !

the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2006, 11:59:47 ÖS »

Merhaba,
Yazıda belirttiğim üzere Audison Best'ler için hiç uğraşmadık. O yüzden de olabilir. Her iki yeni kabloda da bu gürültü efektif olarak ortadan kayboldu.

Yönlü kablolarla ilgili soruyu ya da yorumu tam anlayamadım  Confused ama şöyle bir açıklama yapayım:
Ters bağlasak da çalışır o kablolar... Bir çok firmanın en üst ürünlerinde sıklıkla rastladığım bir özellik ve adamların araştırıp (umarım) yaptığı bu olayı test etme gereği görmedik. Üşenmezsek, bir dahaki, nihai, montaj sırasında deneriz. Pek de bir şey fark edeceğini zannetmiyorum. Kablo yanarsa, faturayı size yollarım artık...  Surprised

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
Cool
Aktif Üye
**

« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2006, 12:02:22 ÖÖ »

RCA alacak olanlar için faydalı bilgiler, teşekkürler ...

Günal / İstanbul
------------------------------------------------
Alpine 9855R
Focal 165v2 (ön-arka kapılar, pasif)
Audison SRX5
Hertz EBX300R
JBL 601.1
LA 1 Farad cap
Audison Connection BT
cmycl
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2006, 12:39:48 ÖS »

elinize sağlık,güzel bir paylaşı olmuş..

CEM YÜCEL / İSTANBUL

Main unit: ALPINE 9847R
Sub.:2*compvr10
Sub. Ampli: kx600.1
Front Comp.:infinity kappa 1.7cs-3way comp.
Rear Comp: SonyX-plöde  13cm 50w rms
Comp Amp.:Helix DARKBLUE 4
Power Cable: 4awg ASS
Cap:Lightning Audio 1F dig.
RCA Cable: 1*Directed audio+1*epoch+1*Audison
Power : Mutlu 60A smile
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2006, 01:48:12 ÖS »

Alıntı sahibi: "ncavus"
Sinerjili bir PSQ propagandası olmuş Smile

Elinize,ayağınıza ve Cable'larınıza sağlık Smile ciddi ve temiz bir paylaşım olmuş.
Birde aklıma gelmişken mümkünse, foto'lu bir sunum yaparsan sistemini gerekli bölümde caiz olur kanatindeyim SQ sempatizanı üyeler açısından..

Propaganda yaptığım doğru, SPL'cileri kandırmaya çalışıyoruz işte elimizden geldiğince...  Razz

Işıklı, mankenli tanıtım yapmıştık Tuning Show 2006'da...  Cool Gelenler hatırlar arabayı Focal standından!

SQ bir sistem için görüntüde albenili olmak kaygım olmadığından, araç fuarda da fazla ilgi görmedi  Surprised . İnsanlar geçerken, şöyle bir bakıp "tek bas koyup fuara çıkmışlar, ayıp!" diye gidiyorlardı!  Very Happy

Bu sebeple resimler bir anlam ifade etmeyecektir.  Confused

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2006, 02:33:28 ÖS »

ne cici bir tanıtım olmuş ; teşekkürler smile
Nihat, SQPL i biliyorduk ama PSQ ne oluyor.Pure SQ ? Smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2006, 02:34:25 ÖS »

Dallanıp budaklandırdılar işte Mr. Green

the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2006, 02:45:07 ÖS »

PSQ'yu ben de çözemedim valla, EMMA dilinde Amateur Sound Onlyi Professional Sound Only & Unlimited vs çeşitler var ama ...

Profesyonel Ses Qalitesi olabilir mi  Confused

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #14 : Ocak 23, 2007, 01:08:18 ÖS »

Alıntı sahibi: "the-only-one-TR"
Merhaba,
Yazıda belirttiğim üzere Audison Best'ler için hiç uğraşmadık. O yüzden de olabilir. Her iki yeni kabloda da bu gürültü efektif olarak ortadan kayboldu.

Yönlü kablolarla ilgili soruyu ya da yorumu tam anlayamadım  Confused ama şöyle bir açıklama yapayım:
Ters bağlasak da çalışır o kablolar... Bir çok firmanın en üst ürünlerinde sıklıkla rastladığım bir özellik ve adamların araştırıp (umarım) yaptığı bu olayı test etme gereği görmedik. Üşenmezsek, bir dahaki, nihai, montaj sırasında deneriz. Pek de bir şey fark edeceğini zannetmiyorum. Kablo yanarsa, faturayı size yollarım artık...  Surprised

eski konuları okurken rastladımda
Yönlü kabloların yön belirtilmesindeki mantık kablolar İLK KULLANIMDA elektronlarını bir yöne doğru atarlar diyelimki kablo çalıştıktan sonra söktünüz tekrar başka araca montaj yapacaksınız aynı yönde çalıştırmaya dikkat etmeniz gerekli çünki elektronlar diğer yöne geçmeyecektir
kablo yine çalışmaya devam edermi ? denemedim mantıken yine çalışır fakat özelliğini yitirmiş duruma gelir..

şafak kaç yokmu şöyle çarşın falan Very Happy Very Happy

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #15 : Ocak 23, 2007, 01:56:32 ÖS »

markası lazım değil bir kablo ile denedim merakımdan..çalışıyor Smile

the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #16 : Ocak 27, 2007, 03:14:25 ÖS »

Alıntı sahibi: "GHOST"
markası lazım değil bir kablo ile denedim merakımdan..çalışıyor Smile

calar tabi abi ! dedigim gibi elektron her iki yone de gittiginden kafayi fazla yormamak lazim derim takalim gecelim!!! smile
safak 109

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
18incastrag
Aktif Üye
**

« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2007, 02:58:17 ÖÖ »

valla bu sizin yapmış olduğunuz kafanıza göre olan teste bakarsak Audison Best Serisi sinyal kablosu beş para etmez.Stinger ve diğer özel sipariş süper audisona göre pek canlı çaldı vs.
yapılan bu testte:
http://www.autohifi-magazin.de/d/81522
(test maalesef ücretli) Audison Best Serisi (5 metresi 19 Euro) En iyi kablo seçildi ve fiyat Perf. göz önüne alınırsa rakiplerini yerden yere vurmuş.Rakipler arasında Mogami ve Kimber (5 metresi 300 Euro) gibi rakipler de bulunuyor. Kendi üst seri Audison SONUS serisini bile geride bırakmış.Söz konusu testi metropol hifi de abdullah abi gösterdi gördüm inceledim.
Bu foruma referans olsun diye hep autohifi ve carhifinin testleri koyulmaktadır çünkü gerçek ve ciddiye alınan 2 dergi ve kalitesini ıspatlamış dergiler.Şimdi sizin yapmış olduğunuz ''kulak'' testine mi inanalım yoksa bu dergilerin tartışılmaz laboratuvar/mikrofon test ortamına mı?[/b]

GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2007, 12:47:55 ÖS »

Alıntı sahibi: "18incastrag"
valla bu sizin yapmış olduğunuz kafanıza göre olan teste bakarsak Audison Best Serisi sinyal kablosu beş para etmez.Stinger ve diğer özel sipariş süper audisona göre pek canlı çaldı vs.
yapılan bu testte:
(test maalesef ücretli) Audison Best Serisi (5 metresi 19 Euro) En iyi kablo seçildi ve fiyat Perf. göz önüne alınırsa rakiplerini yerden yere vurmuş.Rakipler arasında Mogami ve Kimber (5 metresi 300 Euro) gibi rakipler de bulunuyor. Kendi üst seri Audison SONUS serisini bile geride bırakmış.Söz konusu testi metropol hifi de abdullah abi gösterdi gördüm inceledim.
Bu foruma referans olsun diye hep autohifi ve carhifinin testleri koyulmaktadır çünkü gerçek ve ciddiye alınan 2 dergi ve kalitesini ıspatlamış dergiler.Şimdi sizin yapmış olduğunuz ''kulak'' testine mi inanalım yoksa bu dergilerin tartışılmaz laboratuvar/mikrofon test ortamına mı?[/b]

Neye inanmak istiyorsan... Surprised Zamanında bunların çok polemiği oldu,autohifi nin taraflı oldugunu v.b şekilde düşünenler oldu...Bunları uzun zaman önce konuşmuştuk...Arşivde bir arama yap istersen Surprised
Ayrıca kablo seçimindeki gereksinimleride söylemiştim...1000$ lık bir sistemde 300€ luk kablo kullanmanın hiç bir mantalitesi yoktur.

nickless
Tiryaki Üye

« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2007, 01:56:25 ÖS »

Ben de audison best serisi rcalardan ve arabanın orjinal hatta yer yer ucuca eklemeli hoparlör kablolarından tek parça stinger expert kabloya ve stinger expert RCA lara geçtiğimde fark hissetmedim. Bunu da yazmıştım  o zaman. Sistemin en zayıf halkasını bulup müdahaleyi oraya yapmak lazım. Kanımca geneliikle tweeterlar ve mid hoparlörler  en zayıf halka oluyor.
PArayı buraya harcamak lazım smile ve en önemlisi tweeterın montajı-açılandırılması vs.
Ben ASS kablo ile audison best serisi kablo testini yapmıştım eskiden arada bir fark hissetmemiştim o zaman da.
Kişisel düşüncemdir, polemik yapılmasın lütfen.

Teyp                  :DEX P90-RS
İşlemci                :DEQ P90           
Komponent          : Supremo 6 SW
                         :Supremo piccolo tweeter
AMPLİ 1              : VDO dayton PA4600 (sub)
Subwoofer          : Rockford Fosgate RFP2412
AMPLİ 2             : Brax X2400(tiz+mid)
Kablolama           :Stinger expert series RCA ve hoparlör 
Akü        :Stinger SPV 44
Kapasitör: Stinger 1 farad
Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
the-only-one-TR
Fanatik Üye

« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2007, 03:22:07 ÖS »

Alıntı sahibi: "GHOST"
Alıntı sahibi: "18incastrag"
yapılan bu testte:

Neye inanmak istiyorsan... Surprised Zamanında bunların çok polemiği oldu,autohifi nin taraflı oldugunu v.b şekilde düşünenler oldu...Bunları uzun zaman önce konuşmuştuk...Arşivde bir arama yap istersen Surprised
Ayrıca kablo seçimindeki gereksinimleride söylemiştim...1000$ lık bir sistemde 300€ luk kablo kullanmanın hiç bir mantalitesi yoktur.

Ben kimseyi inandırmakkna etmek için yazmadım ki... tamamen sübjektif bir değerlendirme diye belirttim. Forum ortamında fikir beyan etmekten öte bir amaç yok, zaten benim yazdığım yazıyla gidip kablo alan olacağını düşünmüyorum smile Burada yazılanlar benim naçizane fikrimdir, forum yönetimi tarafından yasaklanmadığı sürece de herkes gibi görüşlerimi belirteceğim.

Bahsettiğiniz test ve başka kaynaklardaki bir çok test benim de arşivimde bulunmaktadır, İstanbul'da olsam tek tek scan edip yollayabilirdim ama şu an ne yazık ki mümkün değil... Her kafadan bir ses çıktığından, özellikle kablo konusunda tek bir doğru veya iyi tespit etmek mümkün değil gibime geliyor.

Başkan güzel demiş, x paralık sisteme 3x paralık kablo kullanılmaz diye, ben de katılıyorum. Haluk abi de sağolsun güzel bir noktaya parmak basmış: sistemin en zayıf halkası derken...

Kabloya gelene kadar bir çok sistemde iyileştirilecek bir sürü alan bulunabilir, saygılarımla!

OO=00=OO

Ufuk Özdemir
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #21 : Şubat 04, 2007, 04:09:54 ÖS »

Montajcımda benzer fikirler söyler her zaman. "Yarışmaya girmedikçe kulağına çok fazla yansıyan birşey olmaz. Kablo yerine aynı seriden bir takım daha ya da daha üst seri bir componet, ampli vb.. şeyler alınabilir."