nicolas
Aktif Üye

alizee fan club'e sizide bekleriz.
|
 |
« : Temmuz 12, 2008, 10:17:56 ÖS » |
|
arkadaşlar alpine nin malları gerçekten kalitelide o yüzdenmi pahalı yoksa dis kar marjınımı yüksek mi tutuyor diye düşünürken woofersetc sitesinde bir karşılaştırma yaptım. amerikadaki jvc-jbl-infinity üçlüsünü alpine ile fiyat olarak karşılaştırdım. bildiğiniz üzere jvc jbl infinity üçlüsü murtaşın alpinede hi-fi music in. şaşırdım hayretlere düştüm.bakın şimdi alpine sps-69c3..oval hoparlör 50 watt rms..tr satış fiyatı:95 euro=190 ytl usa satış fiyatı 79usd=97 ytl jvc cs-hx6956..oval hoparlör 80 watt rms..tr satış fiyatı:105 usd=130 ytl usa satış fiyatı:110 usd=137 ytl Hiç diğer marka ve modelleri kıyaslamanıza gerek yok çünkü ben kıyasladım ve kıyasladıkça moralim çok dahada bozuldu.hepside aynı. yukardaki rakamlara bakın.aynı ülkeye ait benzer siteleri kıyaslamadım.www.woofersetc.com sitesindeki satışları kıyasladım.site aynı site.jvc cs-hx serisi 80 watt rms aliminyum diyafram jvc nin en üst sınıf coax hoparlörü.ve haliyle amerikalıda hakkını vermiş 110 usd yapmış.murtaş elektronikte 105 usd yapmış. diğeri alpinenin orta sınıf 50 watt rmsli coax ovali.amerikalı hakkını vermiş ve fiyatı jvc den aşağı tutmuş 79 usd yapmış ama hi-fi music abarttıkça abartmış ve fiyatı uçurup 152 usd yapmış ve göze az gözüksün diyede euroya çevirip 95 euro yazmış.buyrun buradan yakın. amerikada jvc alpineden 30 usd daha pahalı ama ne hikmetse türkiyede alpine jvc den 42 usd daha pahalı.arkadaşlar bu yazık ya.göz göre göre sobeleniyoruz.alpinenin malı çok kaliteli tamam ama kaliteli ise amerikadada kalitelidir.ama jvc nin hx model ovali demekki daha pahalıki amerikada daha yüksek fiyata satılıyor.tr dede aynı olmalı.murtaş 110 usd ye jvc yi satıyorsa hi-fi music te 75-80 usd ye satması gerekirken 150 usd fiyat çekiyor. geçen hafta alpine sbe-1243br aldım 140 euroya(280 ytl).250 watt rms pasif kabinli elimde infinity reference vardı 300 watt rms.özel kabin yaptırdım fiyat kabini ile 210 ytl elimde birde jvc 250 watt rms orjinal murtaş pasif kabini ile vardı 160 ytl ve karşılaştırdım.jbl 601.1 mono anfiye bağladım teker teker.ana ünite jvc ve bas test şarkıları infinity mükemmel ötesi bas veriyor ve harika bir xmax ziyafeti sergiliyordu.koni si neredeyse gezmeye çıkacaktı.ama en küçük bir koku yada seste bozulma yoktu.arabayı yeterince zırıldatıyordu. ardından jvc yi bağladım.jvc infinityden çok daha tok ve güçlü bir bas verdi.ama ben biliyordumki xmax ın sınırlarını zorluyordu ve sınırda çalan ölüm sınırında çalan 250 watt rms li bir woofer kendi tavsiye edilen rms sinde çalan 400 watt rms li bir wooferdan daha kuvvetli ve basınçlı çalar.bunu daha önce çok kez yaşadım.150 watt rmsli orjinal bir boshmann yanmadan 2 dakika önce 400 watt rmsli bir 306 c ye meydan okumuş ve ondan çok daha gümbürtülü bas vermişti.onlarıda 601.1 de denemiştim.ölümden önceki çığlık gibi.güçlü ama kısa. neyse yeni aldığım alpineyi hevesli hevesli anfiye takarken çıkacak sesi duymak için meraktan kıvranıyordum.sesi yavaş yavaş yükseltmeye başladıkça midem sinirden asit salgılamaya başladı.gittim bi soda içtim ve tekrar denedim.çünkü ilk denemede doğru dürüst bir bas bile vermedi.sese tekrar yüklendim yine olmadı hafifte koku çıktı.tekrar jvc yi taktım rms leri aynı idi sonuçta jvc nin güm güm vurduğu ortalama bir ayarda ayarları hiç bozmadan alpineyi tekrar denedim ama berbattı.bunun türkçede başka bir anlmdaşı varmı bilmiyorum ama benin bildiğim tek söz felaketti.inanamadım ama geri veremeyeceğimide biliyordum. sonuç olarak gördümkü fiyatları tr de aşırı olan bu marka aslında biliyorumki bu satılan fiyatların yarısında satılması gerekiyor.hem usa sitelerindeki araştırmalarım hemde ürünlerini diğer markalarla birebir aynı ortamda karşılaştırmalarım bana gösterdiki alpine nin ürünlerinin fiyatları çok hatta çok çok daha aşağıda. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2008, 10:21:12 ÖS Gönderen: nicolas »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JBLFan
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2008, 12:19:39 ÖÖ » |
|
güzel bi araştırma elinize sağlık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2008, 12:58:59 ÖÖ » |
|
Alpine markası amerikada çok daha uygun fiyatlı satılıyor ama türkiye'de bir o kadar pahalı, doğru. Amerikadaki fiyatları için asıl yapman gereken kıyaslama web satış sitelerinden değil http://www.alpine-usa.com/ web adresinden yapılmış olmalıydı... Alpine'ın öngördüğü fiyat 140dolar. yani yaklaşık olarak 175ytl "sps-69c3" için, hi-fi müzikte 190 ytl. Amerika ile aradaki fiyat farkı normal bence. Web satış sitelerindeki discountları göz önünde bulundurmamak daha doğru oılucaktır. Hoparlör kıyaslamasına gelince, haklı olabilirsin, Alpine hoparlör olarak nasıl bir marka çok çözemedim, ana ünite konusunda çok iyi bir marka olduğu da kesin. Bir de F1 serisi hoparlörleri var ki dost başına, sanırım en iyiler arasında. Sevgilerimle.
|
|
|
|
|
|
Tuğsay Kulaksız Ankara Hacettepe Melon Cafe
Ana ünite :Alpine 9855 İşlemci :Zapco Dsp6-sl Amfi 1 :Helix A6 competition Amfi 2 :Audison 4.1k Ön component :Morel Elate 6.3 (tweeter picollo) Arka component :Rainbow slc265 Subwoofer :2 X Jl audio 12w3v3-4 Kapasitör :Alphasonic & stinger
Alpine spr17s (1hafta kullanıldı, satılık)
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2008, 01:41:41 ÖÖ » |
|
Ben para birimi konusunda bir düzeltme yapmanızı isteyeceğim. Alpine bildiğimiz gibi japon menşeli bir ürün tüm ürünlerini japonyada üretmiyor olsa da sizin mantığınıza göre satış için birim japon yen i olurdu  Bu tarz büyük firmalar avrupa yada amerika için ayrı ofis açıyorlar yani tam olarak emin değilim ama HI-FI Müzik az görünsün diye euro birimi ile satıyor kanısı bana mantıklı gelmedi mutlak suretle avrupa ofisinden Türkiye ye geliyor dolayısı ile de euro olarak satılıyordur.. Tugsay F1 malesef alpine üretimli değil Scan Speak üretimi bir modeldir zaten F1 in altına bakarsanız made in denmark yazar  yani en yalın hali ile scan speak e ürettiriyorlar 
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2008, 11:38:08 ÖÖ » |
|
Harunay var onda bi pislik belli zaten şeklinden şemalinden  Geçen web sitelerini gezinirken ev için üretilen tweeter'lara midlere falan baktım, biraz modifiye ile arabada kullanılmazlar mı onlar düzgün bir yerleşim ile. Tweeter'lar 6ohm mesela, sanki olur gibi duruyo ama Scan speak'in bir tweeter'ı var mesela nefis meret, ucunda damla olan garip alet. Koysak elate6'nın üstüne ya da supremo'nun ne olur ki?
|
|
|
|
|
|
Ana ünite :Alpine 9855 İşlemci :Zapco Dsp6-sl Amfi 1 :Helix A6 competition Amfi 2 :Audison 4.1k Ön component :Morel Elate 6.3 (tweeter picollo) Arka component :Rainbow slc265 Subwoofer :2 X Jl audio 12w3v3-4 Kapasitör :Alphasonic & stinger
|
|
|
|
|
rsteam
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2008, 12:07:51 ÖS » |
|
Harunay var onda bi pislik belli zaten şeklinden şemalinden  Geçen web sitelerini gezinirken ev için üretilen tweeter'lara midlere falan baktım, biraz modifiye ile arabada kullanılmazlar mı onlar düzgün bir yerleşim ile. Tweeter'lar 6ohm mesela, sanki olur gibi duruyo ama Scan speak'in bir tweeter'ı var mesela nefis meret, ucunda damla olan garip alet. Koysak elate6'nın üstüne ya da supremo'nun ne olur ki? Harun ben bu projeyi bir yerlerden hatırlıyorum  Olur abi neden olmasın, bu tweeter galiba, ring radiator  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2008, 12:59:29 ÖS » |
|
Valla cemil senden de birşey kaçmıyo  hemde sevdiğim rengi koymuşsun  Tuğsay damla derken sanırım Cemilin koyduğu resimden bahsediyorsun yani plug lı olan modeli R2904/7000 Ring Radiator modeli  Arabada tabiiki kullanılır 4 ohmluklarda var ama pekte gerek yok zaten araç için kullanılan tweeterların birçoğu 6 ohm o sebeple 8 ohm pekte sorun yaratmaz zaten stabil olarak sürekli 8 ohmda kalacak değiller ki bu tarz tweeter lar gelen güç açısından zaten yüksek desibelli oldukları için gelen gücü pek umursamazlar..Yani herhangi bir modifikasyona gerek yok  Ben evde 9700 serisini kullanıyorum daha önce de revelator kullandım oldukça başarılı bir firma yanlız alpine a üretmiş olduğu f1 kit ile kendi kitinin arasındaki ses farklı oldukça büyük ikisinide dinlemiş biri olarak bunuda belirtmek isterim. Rezonansı 520hz de buda aslında hoparlörün alt frekansları hakkında oldukça bilgi veriyor dıştan dışa 10cm kasası oldukça rijit frekans bandıda çok geniştir özellikle insan kulağının sınırlarını zorlayan frekanslarda flat ve yüksek çözünürlüktedir. Şahsi anlamda ben kendi tweeterımı özellikle akustik enstrümanlarda daha çok beğeniyorum ama tam anlamı ile birebir karşılaştırma için ring radiator ü tower larıma takıp deneyeceğim..sonucu bende merak ediyorum  Konuya dönersek nicolas takip ettiğim kadarı ile sürekli firmaları eleştiriyor bence firma politikası deyip bırakmak lazım biryerde..
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2008, 06:56:08 ÖS » |
|
Aynen budur abi  bayılıyorum ben bu foruma yaa, normalde kime desem böyle bişeyi "sen manyak mısın ya, bu kadar para harcanır mı arabaya" ya da " olm deli misin ne güzel çalıyor işte dinlesene oynama artık" diyo. Buraya yazar yazmaz bir manyaktan cevap geliyor  Car audio adı altında üretilen malzemelerin fiyat performans olarak abartılarak satıldığı düşüncesindeyim, yani bu tweeter ucuz demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın, olmadığını biliyorum ama sonuçta güzel bir montajla bu tweeter ve de aynı firma'nın alpine f1 ine çok benzeyen bir ürünü daha var midbass, o'nu da alıp bağlayıp delirmek istiyorum  durun hemen bulup veriyim o pdf dosyasını.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2008, 07:03:28 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2008, 01:00:10 ÖÖ » |
|
Aslında tugsay bence driver anlamında oldukça ucuzlar yani pahalı diyecekseniz ev sistemlerine kesinlikle bakmayın çünki bu tweeter ve başka bir woofer kullanılan 2 way bookshelf bir sistem, referans olsa da tower bile değil magico adı ile 26.000 usd dan başlıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nicolas
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2008, 10:07:15 ÖÖ » |
|
şu tweeter muhabbetine başka bir zaman devam etseniz?????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2008, 11:08:19 ÖÖ » |
|
tweeter muhabbeti kapanmıştır. Konumuz firmaların türkiyedeki pazarlama stratejileri.
Konuyu dağıtmamak adına kendi açtığın konu başlığı ile ilgili bir sürü şey yazdık, sen de katılmak ister misin???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2008, 11:58:57 ÖÖ » |
|
ancak sohbet odasına yakışan bir konu. serbest piyasa ekonomisi. beğenmeyen almaz. kimse almazsa uygun fiyata ister istemez inecektir. fiyatı belirleyen bir sürü etmen var, servis garanti koşulları gibi. ama ben de katılıyorum türkiyede ürünler çok pahalı. a firması b firması değil hepsi için konuşuyorum.
|
|
|
|
|
|
No haşhaş, No MSN Alpine 9835R, Elate 6" woofer, MT-23 tweeter, JL Audio 300/4 (satılık 500ytl), JL12W6V2 SubWoofer, JL Audio 500/1
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2008, 01:08:03 ÖS » |
|
Avrupadaki fiyatlara baktığımda türkiyede birçok ürünün ordaki fiyatlardan daha ucuza alınabildiğini görüyorum genelde... Üründen ürüne farklılık gösterir tabii ki ama türkiyede devlet'in firmalar üstündeki vergi politikasını da düşünmek gerek. Fiş almasam abi kavramını düzgün çalışan firmalar uygulayamazlar çünkü adamlar ithal ediyorlar ürünleri ve ciddi vergiler ödüyorlar, e girdisi çıktısı var, naapsınlar?
Kullanıcı'nın maddi durumu iyi değil, firmaların da şartları çok ağır, durum böyle olunca da fiyatların saçmalaması normal sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SerCy
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 14, 2008, 01:21:24 ÖS » |
|
alpine ın ıcınden kumandası, ipod kablolarının falan cıkmaması falan cok kötü yurt dısında cıkıyor burda cıkmıyor 
|
|
|
|
|
|
Alpine IVA-D106R Alpine RUE-4190 Remote Control Alpine PXA-H100 Imprint Sound Processor Alpine KTX-H100 Imprint Sound Calibration Kit Alpine KCE-422i Full Sped Ipod Connection Cable Apple Ipod 5g 3o GB Video (Black) Mb Quart Reference Series RCE-216 Comp. Mb Quart Reference Series RCE-216 Comp. Rockford Fosgate Punch 450.4 (New Style) Stinger HPM Series Power Wiring Kits 1/0 AWG Stinger Expert Series Power Wire 4 AWG Stinger Expert Series Speaker Wire 14 AWG Stinger Bullet Series RCA Cable x 3 Stinger Midi Digital Fuse Distribution Stinger HPM Series Battery Terminal Bosch Silver Plus 74A
|
|
|
|
nicolas
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 14, 2008, 04:38:31 ÖS » |
|
benim konu başlığım murtaş ve hi-fi music arasındaki dengesizlikle ilgili.ama murtaşın ürünlerinin fiyatı gayet normal.abartan hi-fi music.abartan enkay gurup.kenwood alpine dende pahalı.clarion hepsinden pahalı.yurtdışında örneğin bir coax ovalde jvc ile kenwoodun arasında çok az fark varken tr de bu fark 2 katına çıkabiliyor.aradaki fark aynı kalsa ben razı olurum. örneğin usada 60 usd olan bir jvc oval tr de 100 usd olsun usada 90 usd olan bir alpine oval tr de 130 usd olsun.ama 130 usd olmuyor.200 usd oluyor.bu da bence disin yüksek karı.tr şartları kötü ise murtaşada kötüdür.sadece hi-fi music e değil.enkaya değil.keşke bu şirkete ait birisi buraya bir açıklama yazsa.sonuçta ca-tr nin bunu yaptırmaya gücü vardır.tr nin en güçlü forumu.hatta eminimki car-tr bir süre sonra birkaç markanın disi bile olacaktır.bu forum zamanla herşeyi yapacaktır.dergisi olacaktır.garajı olacaktır.ama zaman gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 14, 2008, 08:49:16 ÖS » |
|
inşallah olmaz nicolas, böyle devam eder ca-tr. şirket politikası işte, serbest piyasa, herkes %3 kar edecek diye birşey yok. kimi %10 kimi %5.
|
|
|
|
|
|
No haşhaş, No MSN Alpine 9835R, Elate 6" woofer, MT-23 tweeter, JL Audio 300/4 (satılık 500ytl), JL12W6V2 SubWoofer, JL Audio 500/1
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2008, 12:24:39 ÖÖ » |
|
ca-tr bir şirket değil ki olabilsin zaten. eğer olursa bir ca-tr de kalmaz, kalamaz. objektif bir forum olmaktan çıkar. böyle tartışamaz, paylaşamayız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
R
|
 |
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2008, 12:53:59 ÖÖ » |
|
ikiside yurtdısından ucuz diye hatırlıorum eski bi araştırmama göre. şu anki fiyatları karsılastırmadım.
|
|
|
|
|
|
 Onur ÖZER /Ankara-İzmit capon foreva 
|
|
|
|
nicolas
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #19 : Temmuz 15, 2008, 10:05:51 ÖÖ » |
|
tekrar araştırıp sonuçları versene.bizler için çok faydalı olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murat2009
system car audio
Aktif Üye

system car audio
|
 |
« Yanıtla #20 : Temmuz 17, 2008, 03:43:29 ÖS » |
|
sonuna kadar katılıyorum sana..alpine çook ama çook abartı fiyatları...murtaş ın fiyat politikası çok iyi
|
|
|
|
|
|
ünite: jvc avx 44 bas:hertz ML 2500 adet 4 ön mid:hertz MLK 3 mid:hertz MLK 165 comp anfi:hertz hp 4 anfi:hertz hp 1d adet 2 capasitor:stınger expert akü:120 amper kuru akü adet 2 kablolama:stınger
|
|
|
|
|
|
nicolas
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #22 : Temmuz 18, 2008, 01:11:20 ÖS » |
|
turgay kim ???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tugsay
|
 |
« Yanıtla #23 : Temmuz 18, 2008, 02:06:38 ÖS » |
|
Alper için hiçbir zaman Tuğsay olamadım, turgay kaldi adım maalesef ki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|