|
the-only-one-TR
|
 |
« : Aralık 04, 2006, 01:55:50 ÖÖ » |
|
Askeri personel olarak izinli olduğum bu dönemde ilk yazımı yazıyorum bakalım  Elimden geçen Focal Utopia Beryllium 21WX subwoofer'ı detaylı fotolayıp sizlere buradan sunalım bakalım, aslında bende bunun testi de var ama inanın baya bi üşendim. Bir ara onu da koymak lazım buraya... İlk resmimizde bendeki aktif Beryllium'lar ile aynı kutuyu paylaşan 21 WX'in kutusunu birarada göreceksiniz. Kutu üst kapağında Focal logo ve marka sloganını taşıyan bu dandik karton yumurta kutuları oldukça değerli ürünlere ev sahipliği yapıyorlar.  Her kutunun yanında da böyle bir etiket var işte...  Kapağı açtığımızda altında seri numarasını gösteren kimlik kartı, kullanma ve montaj kılavuzu ve sub'ın üstünü örten akustik bezi koruyan ekstra bir kutucuk daha bulunuyor.  Kimlik kartında ise ürünün seri numarası vs belirtilmiş zaten birazdan sub'ın arka tarafında aynı numarayı göreceksiniz...  Subwoofer'ı kutudan çıkarttığımızda ise, aynı 6,5"lik Utopia Be midbassına benzer bir ürünle karşılaşıyoruz. Zaten aralarında çap olarak 5 cm var. Metal kaplı kenar cidarda işlenen "focal" yazısı ise ayrı bir şıklık katmış hoparlöre...  Hemen alttaki bağlantı terminalleri ise vidalı yerine yaylı sıkıştırmalı yöntemle daha kalıcı bir çözüm sunuyorlar. Ürün henüz açılmadığı için terminallere bağlı sarı uyarı yazısı da duruyor doğal olarak...  Bu açıdan da çok etkileyici duruyor...   ben bu kadar güzel bir hoparlörün eşine az rastladım!  En iyi olmasa bile oldukça çarpıcı ...!     Şimdilik hepsi bu, ilerleyen günlerde testi de koymaya çalışırız ki olay grafiksel boyutta kalmasın...
|
|
|
|
|
|
OO=00=OO The Ultimate Driving Machine
HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif) TW: Focal Utopia Beryllium TBe MR: Focal Utopia Beryllium 3W2 WF: Focal Utopia Beryllium 6W3 SW: Focal Utopia 33WX Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition) Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2006, 09:51:37 ÖÖ » |
|
eline sağlık ufukcum tanıtım için teşekkürler 
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2006, 10:24:29 ÖÖ » |
|
Sağolasın Ufuk. HAyırlı teskereler olsun sana da şafak kaç?
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Subwoofer : Rockford Fosgate RFP2412 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2006, 10:37:51 ÖÖ » |
|
Haluk merhaba, 6 ay çıkarsa Mayıs 18de buradayım ama 12 çıkarsa inan bilmek bile istemiyorum !! 
|
|
|
|
|
|
HU: Clarion HX-D2 (4 yollu aktif) TW: Focal Utopia Beryllium TBe MR: Focal Utopia Beryllium 3W2 WF: Focal Utopia Beryllium 6W3 SW: Focal Utopia 33WX Amp 1: Audison VRx 6.420.2 DIRECT Exclusive (Limited Edition) Amp 2: Audison VRx 1.500.2 Exclusive (Limited Edition)
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2006, 10:51:58 ÖÖ » |
|
Ekseriya kısa çıkıyor umarım öyle olur sana da. Be kit 5 le ilgili (aktif) hiç döküman var mı?
|
|
|
|
|
|
Teyp :DEX P90-RS İşlemci :DEQ P90 Komponent : Supremo 6 SW :Supremo piccolo tweeter AMPLİ 1 : VDO dayton PA4600 (sub) Subwoofer : Rockford Fosgate RFP2412 AMPLİ 2 : Brax X2400(tiz+mid) Kablolama :Stinger expert series RCA ve hoparlör Akü :Stinger SPV 44 Kapasitör: Stinger 1 farad Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
|
|
|
|
|
nurkan_09
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2006, 01:55:21 ÖS » |
|
eline sağlık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanis
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2006, 02:28:07 ÖS » |
|
güzel alet
|
|
|
|
|
|
By Karanis ® Team Natural Sound 2xDD 9515 sub 1xDDz1 amp 154.2db Legal 155.7db illegal 2xDD9515G sub 2xDDz1 amp 155.5 db Legal 1XDD 9515 sub 2xfor-x 6000.1amp:154.3db Legal www.by-ns.comAna Ünite: Pioneer deh-p8600mp active mod Comp : Morel dotech Dotech 5 mk II x2 Tweeter : Morel Supremo Piccolo Subwoofer: Treo ssi 12,44 x2 Comp Ampli: Dls ra-40 Sub Ampli : Zenon fab.5000 Baterry : Bb 17.12 3adet Bb 40.12 1adet Kablolama : Stinger
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2006, 03:50:43 ÖS » |
|
Ekseriya kısa çıkıyor umarım öyle olur sana da. Be kit 5 le ilgili (aktif) hiç döküman var mı? Focal'in sitesinde Kit No:5'i de içeren bir tanıtım makalesi vardı yabancı dergilerden birinden alınmış ama ben bunun dışında bu 13 cm'lik ufaklıkların kullanıldığı bir yer görmedim... Genelde iki yollu Kit No:6 ve üç yollu Kit No:7 kullanılıyor cümlealem tarafından! 
|
|
|
|
|
|
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
volky
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2006, 03:52:47 ÖS » |
|
Paylaşım için saol. Oldukça hoş..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
THE FAST AND THE FURIOUS
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2006, 08:13:39 ÖS » |
|
eline koluna sağlık abi çok güzel görünüyor giderayak yaptın yine yapıcağını şimdiden hayırlı teskereler inşallah kısa dönem çıkar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nickless
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2006, 09:59:13 ÖS » |
|
Ekseriya kısa çıkıyor umarım öyle olur sana da. Be kit 5 le ilgili (aktif) hiç döküman var mı? Focal'in sitesinde Kit No:5'i de içeren bir tanıtım makalesi vardı yabancı dergilerden birinden alınmış ama ben bunun dışında bu 13 cm'lik ufaklıkların kullanıldığı bir yer görmedim... Genelde iki yollu Kit No:6 ve üç yollu Kit No:7 kullanılıyor cümlealem tarafından!  Focal sitesinde Be kit 5 in resmini koymuş ama be kit 6 nın testini eklemiş o makaleye Auto hifi 2005 yazan yerde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necvox
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2006, 11:11:30 ÖS » |
|
paylaşım güzel olmuş,eline saglık..
|
|
|
|
|
|
DAYTONA
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 05, 2006, 02:50:01 ÖS » |
|
Ekseriya kısa çıkıyor umarım öyle olur sana da. Be kit 5 le ilgili (aktif) hiç döküman var mı? Focal'in sitesinde Kit No:5'i de içeren bir tanıtım makalesi vardı yabancı dergilerden birinden alınmış ama ben bunun dışında bu 13 cm'lik ufaklıkların kullanıldığı bir yer görmedim... Genelde iki yollu Kit No:6 ve üç yollu Kit No:7 kullanılıyor cümlealem tarafından!  Focal sitesinde Be kit 5 in resmini koymuş ama be kit 6 nın testini eklemiş o makaleye Auto hifi 2005 yazan yerde. Autohifi 2005 diye koydularsa o doğrudur çünkü High-End 2005 sayısında Kit No:6'nın testi vardı (bkz. ürün testleri). Ben o testi çevirip koymuştum... Daha önce dediğim gibi test bulmak çok zor, o büyüklük pek fazla kullanım alanı bulmadığından gözü kapalı alma kararı vereceksin! 
|
|
|
|
|
|
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
punk
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 05, 2006, 07:03:54 ÖS » |
|
cidden güzel alet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DarthMaul
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 05, 2006, 08:24:02 ÖS » |
|
Reklam abi küllüm reklam Fanatiklik bu:)) . Şaka şaka kardeş alınmayasın  gene annayanlara senin topiği kullanarak daş atıyoruz, serzenişte bulunuyoruz hazır sen eskere gitmeden  . Eyfallah güzel ve sinerjili bi paylaşım ben çok takdir ettim. Aletler cici, fotolar çok fenaa, foto magina kıyak bişiy herhalde. Neyse inşallah ilerde Eskerlik dönüşü yurtdışında derece yapmak nasip olur sana en SQ'den taabe hayat bu tutkunu ilerki zamanlarda azaltmazsa. Ehh devam edersem gördüğüm en ciddi bikaç adaydan birisin bu konuda yalnız siz SQ çetesi bi RTA'da alınız yafff illaki lazım gelir size o alet. Bagınız ben karar verdim (aslında çoktan verdimde hala tırmalıyorum etik açıdan caizmi değilmi diye sonuçta para kazanmıyoruz bu işten) kısıtlı imkanlarıma rağmen ne yapıp edip alıciğim bir adet Term Lab. Çok lazım yaff  rüyamda ve türk'lerin o malum yerde aklıma bi konfig geleyor yada bi fikir o an kalkıp real'e dönüştüremiyorum Meter eksikliği nedeniyle  kısaca 'Eğitim' aman dilim sürçtü 'Alet' şart  . Bu arada şimdiden affola huyumdur ne yapar eder topic'leri amacı dışına süreklerim hafiften 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2006, 10:50:31 ÖÖ » |
|
Fanatiklik markaya değil kaliteye... O bakımdan daha iyi yapanını görürsem alır başımın üstüne koyarım hemen acımam!  Gelelm topice.. valla ben yokken ne yaparsanız yapın ister sağa çekin ister sola çekin  RTA şart tabi, ama çıkan sonuç hoşumuza gidecek diye bi kaide yok bazen magina da yanılır aman tikkat! 
|
|
|
|
|
|
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2006, 11:34:07 ÖÖ » |
|
RTA yanılmaz ufukcum o nerden çıtı  sonuç olarak geniş bir frekans veriyosun mikrofonuda çakıp görüyorsun direk olarak  ciddi anlamda çok faydalı birşey Özhan Doğruer abimiz sağolsun hem iyice öğrenmiş olduk hemde kendi arabamdaki durumu görmüş ve düzeltmiş oldum  (gece 3 e kadar)  burdanda tekrar teşekkürlerimi iletiyorum..
|
|
|
|
|
|
Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #17 : Aralık 06, 2006, 01:13:23 ÖS » |
|
RTA yanılmaz ufukcum o nerden çıtı  sonuç olarak geniş bir frekans veriyosun mikrofonuda çakıp görüyorsun direk olarak  ciddi anlamda çok faydalı birşey Özhan Doğruer abimiz sağolsun hem iyice öğrenmiş olduk hemde kendi arabamdaki durumu görmüş ve düzeltmiş oldum  (gece 3 e kadar)  burdanda tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.. Çıkan sonuç hoşumuza gidecek diye bir kaide yok ki patron... Eğer RTA mükemmel olsaydı tüm yarışmalarda birinci seçmek imkansız hale gelirdi. Düşünsene herkes RTA ile ayar yapıyor, hesapta tüm arabaların frekans bandı boyunca dağılımları mükemmel eee o zaman kim birinci seçilecek? Tamam arabadan arabaya fark eder de aynı araba olsun mesela, demek istediğim anlaşılmıştır umarım... Kimi tizleri parlak sever kimi midbassın çaldığı frekansların performansına önem verir ona göre ayar değişebilir, evrensel mükemmel ayar yoktur bana göre, RTA iyi bir fikir verir o kadar, ona itirazım yok zaten... Hayırlı ayarlar dilerim, ben silahımı temizlemeye gidiyorum 
|
|
|
|
|
|
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #18 : Aralık 06, 2006, 01:20:51 ÖS » |
|
RTA yanılmaz ufukcum o nerden çıtı  sonuç olarak geniş bir frekans veriyosun mikrofonuda çakıp görüyorsun direk olarak  ciddi anlamda çok faydalı birşey Özhan Doğruer abimiz sağolsun hem iyice öğrenmiş olduk hemde kendi arabamdaki durumu görmüş ve düzeltmiş oldum  (gece 3 e kadar)  burdanda tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.. Çıkan sonuç hoşumuza gidecek diye bir kaide yok ki patron... Eğer RTA mükemmel olsaydı tüm yarışmalarda birinci seçmek imkansız hale gelirdi. Düşünsene herkes RTA ile ayar yapıyor, hesapta tüm arabaların frekans bandı boyunca dağılımları mükemmel eee o zaman kim birinci seçilecek? Tamam arabadan arabaya fark eder de aynı araba olsun mesela, demek istediğim anlaşılmıştır umarım... Kimi tizleri parlak sever kimi midbassın çaldığı frekansların performansına önem verir ona göre ayar değişebilir, evrensel mükemmel ayar yoktur bana göre, RTA iyi bir fikir verir o kadar, ona itirazım yok zaten... Hayırlı ayarlar dilerim, ben silahımı temizlemeye gidiyorum  yok anlamadın durumu personel  şimdi RTA gerçekten kullanım amacı olarak mükemmel. Tüm yarışmalarda birinci sekmekten kastın sanırım her sistem iyi olurdu ama her sistemin iyi olması senin sisteminle alaklı bir durum senin hoperlörün farklı benimki farklı dolayısı ile sonuçlar farklı sende rta çekersin bende ikimizde lineer bi frekans bandı elde etmiş oluruz durum sadece bu  ona bakarsan RTA karıştırma hiç güzel bi sahne yakala derin geniş bir sahne ozamanda birinci seçmek zor olsun  parlak tiz ve midbasların performans olayı o kişinin beğenisi ile alakalı ama doğru değil  evde ve araçlarda yaptığımız sistemlerin amacı belli. Önemli olan gerçeğe ve doğala en yakın sonuçtur yani dinlediğin parçadaki enstrümanda senin hoperlörlerinin nasıl çalması gerekiyorsa sonuç odur ne gereğinden fazla nede gereğinden az. Tiz yokken sen tiz duyuyorsan sistemin yanlıştır ama sen ondan hoşlanıyorsundur parada senin sistemde senin ona kim nediyebilirki  yanılıyomuyum ? Bu arada RTA kendisi ayar çekmiyor sadece sana mevcut durumu ve ayarladığın zaman (nerden ayarlıyorsan örneğin bir grafik E.Q) lineerliğe yaklaşımını gösterir örneğin RTA da 500hz az görünüyor açarsın tüm frekanslara bakar lineerliği tamamlamış olursun ki buda manuel yapılan bir durumdur. Tabiiki olmayan frekansa da birşey yapamazsın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #19 : Aralık 06, 2006, 01:47:53 ÖS » |
|
RTA yanılmaz ufukcum o nerden çıtı  sonuç olarak geniş bir frekans veriyosun mikrofonuda çakıp görüyorsun direk olarak  ciddi anlamda çok faydalı birşey Özhan Doğruer abimiz sağolsun hem iyice öğrenmiş olduk hemde kendi arabamdaki durumu görmüş ve düzeltmiş oldum  (gece 3 e kadar)  burdanda tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.. Çıkan sonuç hoşumuza gidecek diye bir kaide yok ki patron... Eğer RTA mükemmel olsaydı tüm yarışmalarda birinci seçmek imkansız hale gelirdi. Düşünsene herkes RTA ile ayar yapıyor, hesapta tüm arabaların frekans bandı boyunca dağılımları mükemmel eee o zaman kim birinci seçilecek? Tamam arabadan arabaya fark eder de aynı araba olsun mesela, demek istediğim anlaşılmıştır umarım... Kimi tizleri parlak sever kimi midbassın çaldığı frekansların performansına önem verir ona göre ayar değişebilir, evrensel mükemmel ayar yoktur bana göre, RTA iyi bir fikir verir o kadar, ona itirazım yok zaten... Hayırlı ayarlar dilerim, ben silahımı temizlemeye gidiyorum  yok anlamadın durumu personel  şimdi RTA gerçekten kullanım amacı olarak mükemmel. Tüm yarışmalarda birinci sekmekten kastın sanırım her sistem iyi olurdu ama her sistemin iyi olması senin sisteminle alaklı bir durum senin hoperlörün farklı benimki farklı dolayısı ile sonuçlar farklı sende rta çekersin bende ikimizde lineer bi frekans bandı elde etmiş oluruz durum sadece bu  ona bakarsan RTA karıştırma hiç güzel bi sahne yakala derin geniş bir sahne ozamanda birinci seçmek zor olsun  parlak tiz ve midbasların performans olayı o kişinin beğenisi ile alakalı ama doğru değil  evde ve araçlarda yaptığımız sistemlerin amacı belli. Önemli olan gerçeğe ve doğala en yakın sonuçtur yani dinlediğin parçadaki enstrümanda senin hoperlörlerinin nasıl çalması gerekiyorsa sonuç odur ne gereğinden fazla nede gereğinden az. Tiz yokken sen tiz duyuyorsan sistemin yanlıştır ama sen ondan hoşlanıyorsundur parada senin sistemde senin ona kim nediyebilirki  yanılıyomuyum ? Bu arada RTA kendisi ayar çekmiyor sadece sana mevcut durumu ve ayarladığın zaman (nerden ayarlıyorsan örneğin bir grafik E.Q) lineerliğe yaklaşımını gösterir örneğin RTA da 500hz az görünüyor açarsın tüm frekanslara bakar lineerliği tamamlamış olursun ki buda manuel yapılan bir durumdur. Tabiiki olmayan frekansa da birşey yapamazsın  Sivil Harun!  Ben her şeyi gerektiği kadar anlıyorum anacım, RTA'nın nasıl çalıştığını ve sadece bir "fotoğraf" çektiğini de biliyorum. At görmediysek at b.ku da görmedik değil yani... Sen RTA'ya göre yaptığın düzeltmeden memnunsan olay bitmiştir sevgili kardeşim... Yarışmalara gelince, aynı ürünleri kullanan değişik ülke takımlarının araçlarından biri ilk 3e 5e girerken diğeri ilk onda bile yer alamıyor... Bu arada tonmaister veyahut neyse makinanın başındaki abinin unvanı, o ne dinletmek istiyorsa sana, max. onu duyarsın doğru yanlışı boşver abi, gel ben askerden dönünce senin şu Morelin ev grubuna bir bakalım, sıra ona geldi...
|
|
|
|
|
|
Ufuk Özdemir
|
|
|
|
|
harunAY
|
 |
« Yanıtla #20 : Aralık 06, 2006, 01:58:44 ÖS » |
|
Resmi Ufuk Onlar ne dinletmek istiyorlarsa onu dinliyorsunda o zaten yarışma mahalinde olan birşey ayrıca o dinlettikleri cd lerde kendilerinin bildiği kayıt hataları var  yani onlar bile işin çakallığında hesapta doğru sonucu bulmak adına... sen askerden dönene kadar kim ölür kim kalır belkide şehit oldun şırnakta  Allah göstermesin (biraz gazliim de o psikoloji içinde gir bakalım) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the-only-one-TR
|
 |
« Yanıtla #21 : Aralık 06, 2006, 02:05:36 ÖS » |
|
Resmi Ufuk Onlar ne dinletmek istiyorlarsa onu dinliyorsunda o zaten yarışma mahalinde olan birşey ayrıca o dinlettikleri cd lerde kendilerinin bildiği kayıt hataları var  yani onlar bile işin çakallığında hesapta doğru sonucu bulmak adına... sen askerden dönene kadar kim ölür kim kalır belkide şehit oldun şırnakta  Allah göstermesin (biraz gazliim de o psikoloji içinde gir bakalım)  Ağzını hayra aç deli!  Kayıt olayında çakallık EMMA'nın CDsinde ayan beyan zaten, adamlar bildik parçaları farklı kaydetmişler kendi lablarında, sonra da o farkları dinlemek üzere biniyorlar arabaya... Şırnak çıkarsa ilk sana gelecem haftasonu, bir yere kaçma! 
|
|
|
|
|
|
| | |