CarAudioTurkey
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: JBL almak isteyenler mutlaka okuyun... (Murtaş A.Ş.)  (Okunma Sayısı 3448 defa)
zigzag
Fanatik Üye

« Yanıtla #30 : Şubat 22, 2007, 11:08:54 ÖS »

Alıntı sahibi: "bigbang"
aşırı spl sağlığa; aşırı sq ise cebe zararlıdır Smile

dogru soze ne denir  Smile

Genco Sumer
head unit: alpine 9847r
stage:  jbl px300.4 ... jbl c608gti
backfill:  jbl px600.2 ... jbl c508gti
subbass:  jbl bpx1100.1 ... jbl w10gti * 2 sealed  
powercap: stinger spdh5
rca: stinger bullet
stock 1: ddz1 ... dd3510
getting low & louder ...

bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #31 : Şubat 22, 2007, 11:11:25 ÖS »

Smile Smile ani aklıma geldi valla ama iyi söylemişim Mr. Green

sorunun çözüldüğünü sevindim ama ufak tefek şeyleri kafaya takmamalı smile

ucs pro takıldığından beri sessiz bir ortam volume 0 iken ben de hafif bir "hiss" sesi duyar oldum ama çok sinir bozucak düzeyde değil smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
nickless
Tiryaki Üye

« Yanıtla #32 : Şubat 22, 2007, 11:37:27 ÖS »

Bence de takma kafaya, vrx ile aktif sürülmüş fokal tweeterlar da çok tıslıyodu. Morel soft dome tweeterlar daha az tısladı. Dayton amfim ile alpine spx tweeter   hiç tıslamıyo ama birinci seçenek daha iyi çalıyordu.  Very Happy Tweeter karakteristiği de olabilir belki başka bir tweeterla denedin mi?
Yani herşey güzel sahne, klang tune herbişey tamam olabiliyorsa sorun da buysa al iyi bir amfi diyecem ama ?..

Teyp                  :DEX P90-RS
İşlemci                :DEQ P90           
Komponent          : Supremo 6 SW
                         :Supremo piccolo tweeter
AMPLİ 1              : VDO dayton PA4600 (sub)
Subwoofer          : Rockford Fosgate RFP2412
AMPLİ 2             : Brax X2400(tiz+mid)
Kablolama           :Stinger expert series RCA ve hoparlör 
Akü        :Stinger SPV 44
Kapasitör: Stinger 1 farad
Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #33 : Şubat 23, 2007, 12:39:42 ÖÖ »

vrx 6.420 yada 6 direct e en ii rakip ve yarı fiyatına klang dan sadece2 puan eksik alan   helix a6 diyebilirim ama onun fiyatı bile biraz  yüksek

Ana Unite : Alpine F#1 Status DVI-9990J
Islemci : Alpine F#1 Status PXI-H990J
Amp 1: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Amp 2: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Hoparlorler : Alpine F#1 Status SPX-Z18T mighty revelator Very Happy
Tweeter : R29/7000
Mid : 12M
MidBass : 18M
Subwoofer : JL Audio 8w7
Rca Kablolar : Van Den Hul Thunderline Hybrid
Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass  Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer
Kablo Shielding : 3M
Elektriksel Alt Yapi : Stinger SP2150 Aku ve Stinger Pro guc kablolari
Yalitim : Dynamat Extreme + Wurth

www.roketoyun.com
çağ
Fanatik Üye

« Yanıtla #34 : Şubat 23, 2007, 08:43:57 ÖÖ »

Geçmiş olsun efem çok sevindim sorununuz hallolmuş.

Kenan Tekcan.
GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #35 : Şubat 23, 2007, 09:43:47 ÖÖ »

Öneriler başka topicde ilgili bölümleri kullanalım lütfen.

Only Blaupunkt gamma Headunit
*G.T.C.*
Aktif Üye
**

« Yanıtla #36 : Şubat 23, 2007, 05:51:33 ÖS »

Kolay gelsin diyerek sözüme başlıyorum.

Senin başına gelen olayın aynısı benim başıma geldi.

Aynı şekilde murtaş garantili jbl 755.6 amfi aldım. Daha önce pioneerin 4 kanallı amfisini kullanıyordum. bassta bağlayacağım için yetmez diye gidip güzelim pioneer'ımı satıp (hiç tıs bile demiyordu sesi çok netti, gaini sonuna kadar açsan bile bozmazdı) bu amfiyi aldım.

Neyse hemen bağlamaya başladık. daha önce tesisat çekili olduğu için kolayca pioneeri söküp jbl'i bağladık.
Ve olan oldu. O senin dediğin tısss sesi artı motor sesi. Tesisattan olabilir, amfi değişince zedelenmiştir dedik, tekrar pioneeri taktık ses yok!. Amfiye 50 tane ayar denedik, hatta gaini dibine kadar kıstık sonuç aynı.

REZALET BİR AMFİ. Murtaş'ı aradık, Filtre diye bişi kullanmamızı sölediler kullandık, ses azaldı ama bu salak filtre denen şey basit aslında bir crossover. o tıssın çıktığı frekansı süzüyor. bu seferde ses kalitesi iyice bozuldu. Ayrıca ben niye bu filtre miltre gibi aptal şeylere para vermek zorunda olayım ki.(3 tane kullanılacaktı tanesi 30 YTL+işçilik)

Gittik Ana bayiinin resmen masasına bıraktım. Paramı geri aldım.

Sonra Alpine MRV-F450 V12(özellikle V12 serisi mükemel) bağladık. Ses tek kelime ile mükemmel. Wattına baktığında JBL'den bass kanalları daha düşük gözüküyor. ama tek bişey derim JBL yalan söylüyor. İki amfiyide gainler aynı voltta deneyin, JBL belli bir düzeyden sonra sesi hemen bozup dağıtıyor. Alpine resmen ses sonuna kadar aç, tık yok diyebilirim.

Neyse en çok üzüldüğüm ise bu JBL'i bir ay boyunca ikinci el olarak aramıştım. Sonunda Alpine aldım huzura kavuştum. Biraz pahalı ama sesine ve kalitesine değer...(Umarım JBL kullanan arkadaşlar kızmaz.)

Ana Ünite: Orjinal Opel CD 30 MP3
Ön Component: Alpine SPR17-LS
Arka Component: Alpine SPR17-LS
Component ve Sub Amfi: Alpine MRV-F450
Subwoofer: Pioneer TS-W256C
berke
Aktif Üye
**

« Yanıtla #37 : Şubat 23, 2007, 07:28:22 ÖS »

Alıntı sahibi: "*G.T.C.*"
Kolay gelsin diyerek sözüme başlıyorum.

Senin başına gelen olayın aynısı benim başıma geldi.

Aynı şekilde murtaş garantili jbl 755.6 amfi aldım. Daha önce pioneerin 4 kanallı amfisini kullanıyordum. bassta bağlayacağım için yetmez diye gidip güzelim pioneer'ımı satıp (hiç tıs bile demiyordu sesi çok netti, gaini sonuna kadar açsan bile bozmazdı) bu amfiyi aldım.

Neyse hemen bağlamaya başladık. daha önce tesisat çekili olduğu için kolayca pioneeri söküp jbl'i bağladık.
Ve olan oldu. O senin dediğin tısss sesi artı motor sesi. Tesisattan olabilir, amfi değişince zedelenmiştir dedik, tekrar pioneeri taktık ses yok!. Amfiye 50 tane ayar denedik, hatta gaini dibine kadar kıstık sonuç aynı.

REZALET BİR AMFİ. Murtaş'ı aradık, Filtre diye bişi kullanmamızı sölediler kullandık, ses azaldı ama bu salak filtre denen şey basit aslında bir crossover. o tıssın çıktığı frekansı süzüyor. bu seferde ses kalitesi iyice bozuldu. Ayrıca ben niye bu filtre miltre gibi aptal şeylere para vermek zorunda olayım ki.(3 tane kullanılacaktı tanesi 30 YTL+işçilik)

Gittik Ana bayiinin resmen masasına bıraktım. Paramı geri aldım.

Sonra Alpine MRV-F450 V12(özellikle V12 serisi mükemel) bağladık. Ses tek kelime ile mükemmel. Wattına baktığında JBL'den bass kanalları daha düşük gözüküyor. ama tek bişey derim JBL yalan söylüyor. İki amfiyide gainler aynı voltta deneyin, JBL belli bir düzeyden sonra sesi hemen bozup dağıtıyor. Alpine resmen ses sonuna kadar aç, tık yok diyebilirim.

Neyse en çok üzüldüğüm ise bu JBL'i bir ay boyunca ikinci el olarak aramıştım. Sonunda Alpine aldım huzura kavuştum. Biraz pahalı ama sesine ve kalitesine değer...(Umarım JBL kullanan arkadaşlar kızmaz.)

Cevap yazmıyayayım dedim ama yine dayanamadım senin dediğin gibi gaini sonuna kadar açıpta bozmayacak  bir amplifikatör yoktur,olsa bile gaini sonuna kadar açılan amplifikatör iyi demek değildir.
   senin sistemin hakkında buradan yorum yapamam 755.6 ilemi yoksa  alpine  mrv-450 ilemi daha iyidir veya senin mükemmel dediğin ses nedir onuda bilmiyorumm.
    755.6 binlerce satılan ve kullanıcılarının memnun kaldığı bir amplifikatördür,tabiki performans ve kalitesi fiyatıyla sınırlıdır.
    Neyse bunuda boşver jbl yalan söylüyor ve  bu işi bilmiyorda  siz ikiniz  doğru söylüyor ve işi jbl 'den daha iyi biliyorsunuz vaaaaayyybeee ortalığı boş buldunuz herhalde murtaş elektronik sektördeki en iyi mumessillerden biridir, zaten jbl için benim bir yorum yapmama gerek yok ....!

ToRaMeN
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #38 : Şubat 23, 2007, 08:37:27 ÖS »

bu konular kimseye yarar sağlamaz.her ürünü fiyat performansa göre değerlendirmemiz gerekir.
Ayrıca bir iki amffide problem yaşandı diye bu murtaşa vede jbl markasını karalamaya çalışmak da doğru değil.
Burada berke +++++++1000

Burak HGT
Yeni Üye
*

« Yanıtla #39 : Şubat 23, 2007, 09:53:51 ÖS »

Alıntı sahibi: "berke"

755.6 binlerce satılan ve kullanıcılarının memnun kaldığı bir amplifikatördür,tabiki performans ve kalitesi fiyatıyla sınırlıdır.
    Neyse bunuda boşver jbl yalan söylüyor ve  bu işi bilmiyorda  siz ikiniz  doğru söylüyor ve işi jbl 'den daha iyi biliyorsunuz vaaaaayyybeee ortalığı boş buldunuz herhalde murtaş elektronik sektördeki en iyi mumessillerden biridir, zaten jbl için benim bir yorum yapmama gerek yok ....!

Bu siz ikiniz kısmı anladığım kadarı ile beni de kapsıyor...

Hımm....

Açıkçası seninle burada polemiğe girmeye hiç niyetim ve zamanım yok...

Ancak, başıma gelen bir olayı olanca objektifliğimle naklettiğim için bir çok arkadaş fikirlerini belirtmiş... (Sen de dahil !)

JBL SQ anlamında tek kelime ile hüsran yarattı... SQ'dan kastım ise müzik harmonisi ve tınılarla ilgili değil henüz; sadece bu işin temelinde "ne denli başarılı" bir cihaz olduğunu gösterdi.

İşin acı tarafı kayıtta olmayan acaip sesler katıyor sağolsun, hatta bu sesler RCA inputlar bağlı değilken bile var !

Maalesef bende seninle aynı görüş ve düşüncedeydim bu ürünü almaya karar verirken...

Diğer bir çok opsiyon arasından JBL yılların markası, eh... tabi standartları yüksektir dedim.
Vee... HATA ETTİM !

Bırak yüksek standartları, JBL GTO 755.6 II standart bir reprodüksiyonu bile beceremiyor.
Esas yaptığı bolca distortion katmak... Buna sadece beceriksizlik denir !

Bu beceriksizliğini doğrudan bana kanıtladı, başka bir arkadaşımızın yapıştırdığı ve bir çok internet sitesinde de rahatça bulunabilen test sonuçlarında da duyulamasa da, açıkça görülüyor...

Dahası ben bu anfiyi "bedava" almadım... Sonuçta belli bir meblağ ödedim üstünede okumuş olduğun bolca sorun, sıkıntı yaşadım...

Sadece bununlada kalmadı tabii.. İşin bir de mali kısmı var, durup, dururken anfinin fiyatında olmayan extra 64 YTL'lik bir masrafım oldu.

Bu yazdıklarımın sebebi maalesef benim. Satın alma kararımı JBL'den yana kullanmam sonucu açıkça cezalandırıldım.

Şimdi; bazı sorularım var...

- Heyecanla ancak şuursuzca savunduğun JBL, bu kadar "kaliteli" bir üretimi neden ve nasıl yapabiliyor ? Genel bir üretim hatası varsa neden hala söz konusu hatayı üretmeye devam ediyor ?

- Heyecanla ancak şuursuzca savunduğun Murtaş, bu tatsız tecrübeyi telafi etmek adına neden hiçbir aksiyon almadı ? (Anfinin değiştirilmesi hoş ama açıkça görüldüğü gibi yeterli değil..) Sonuçta değişen bir şey yok! Yapılan tüm masraflar, harcanan emek ve zamanın karşılığında mevcut distortion biraz azaldı ! Ama hala var !

"755.6 binlerce satılan ve kullanıcılarının memnun kaldığı bir amplifikatördür,tabiki performans ve kalitesi fiyatıyla sınırlıdır." demişsin...

Buda ilginç bir yaklaşım; bir ürünün çok satılması hiçbir şekilde kalite göstergesi değildir...
Ayrıca; asıl yapması gereken işi yarım,yamalak yapan bir ürünün fiyat/performans kriterinden bahsetmek biraz garip olmuyor mu ?

Yaklaşım şuna benziyor, "Çalıyor ama fonda sürekli bir ses var, idare edin..."

GTO 755.6 II anfi alt segment bir üreticinin modeli olsaydı sorun yoktu... Marka belli (veya belli değil) zaten, ne kadar ekmek, o kadar köfte deyip geçerdim...

Ancak tüm sorun ve tepkilerin haklı sebebi bu nokta da beliriyor...

Bu anfinin üreticisi JBL !

Yılların markası, sloganı "The official brand of live music" (Canlı performansın resmi markası) olacak kadar iddialı bir firmadan bahsediyoruz...

Bu denli büyük bir iddia ile karşımıza çıkan bir markaya böylesi "kaliteli" bir üretimi yakıştıramadığımız için tepki gösteriyoruz.

En azından arkadaşlar bu tepkiyi gösteriyor, bense bu eziyet için para ödeyip, yaşıyorum...

İddia ve gerçek arasındaki uçurum o kadar fazla ki, bunu hazmedemiyoruz...

Bütün olay bundan ibaret...

JBL ve/veya Murtaş ile bir bağlantın olmadığını düşünüyorum. Fanatik olmak güzel ama realite ile karşılaşınca durmasını bilmek gerek !

Çok uzattım, son sözüme geleyim...

Arzu edersen o çok sevdiğin JBL markalı GTO 755.6 II anfimi Alış Fiyatım + "Extra" masrafım (440 YTL + 64 YTL = 504 YTL) olan bedeli ödemek koşulu ile sana veya aracılık edeceğin herhangi bir kişiye satayım...

Böylece sen, JBL-Murtaş'a daha da yakınlaşmış olursun, bense temel beklentimi karşılayacak başka bir marka/model anfi satın alırım...

Önerimde gayet ciddiyim...

Sonuçta herkesin kazandığı (Win-Win) bir durum meydana gelir ve kimse incinmez, mutlu olur !

JBL standartlarında "kaliteli" ses üreten; 3 günlük JBL GTO 755.6 II anfim satılıktır

"ilgilenenlerin dikkatine !"

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2007, 10:26:04 ÖS »

Öncelikle konunun dağıldıgını hatırlatmak istiyorum.Bir ürünün arıza yapma olasılıgı tamamen satış rakkamı ilede alakalıdır.Buda önemli bi kıstastır.bir amp ayda 100 tane satıyor 2 tane arıza çıkıyorsa 1000 de 20 olur vs.

Böyle bir problem varsa elbetteki üretici firma bunun farkındadır gerekli düzenlemeleri yapacaktır.Vermiş oldugunuzun karşılıgını almak istemişsiniz belkide daha yüksek beklentiler içindesiniz belkide markanın sloganını genelliyorsunuz...sizin kullanmış olduğunuzda 6ch bir amp benim aracımdakide...
Ekmek köfte ilişkisini dengelemek lazım biraz.Ayrıca birazda art niyet aramaya başlıyorum ben yavaş yavaş bu yazılanlarda.Probleminiz sorgusuz sualsiz çözülmüş,yinede teşekkür edileceğine birşeyleri karalama telaşı içindesiniz.

Ben bunu bir site yöneticisi olarak söylüyorum,hatta ve hatta probleminizin bir an önce çözülmesi için aracılık yapan birisi olarak.

Konunun daha fazla dağılmaması dileği ile.

Only Blaupunkt gamma Headunit
Burak HGT
Yeni Üye
*

« Yanıtla #41 : Şubat 23, 2007, 10:36:14 ÖS »

Konuyu dağıtmak, bir şeyleri karalamak niyetim asla yok !
Extra masrafla değiştirilen bir ürünün halen aynı sorunu yaşatıyor olması neyin telafisidir ?

Art niyet aramakla da ciddi bir hata yapıyorsunuz...
Ne ben JBL/Murtaş'ı tanırım, ne de JBL/Murtaş beni...

Yazılanlar ve yaşananlar gayet açık, objektif...

Aracılık etmeniz sonucu değiştirilen ürünümde gayretinize gerçekten çok tşkler, ancak başlangıç noktasından fazla uzaklaşamadık...

Marka sloganını genellemek ise gerçekten "hataymış... pahalı bir ders oldu ama öğrendik..."

nickless
Tiryaki Üye

« Yanıtla #42 : Şubat 24, 2007, 06:25:26 ÖÖ »

GTO serisi JBL in ucuz yollu çözüm arayışları için seri olarak ürettiği ve performansları audiophile kulaklar düşünülerek tasarlanmış modeller değil.  Bir GTİ komponent ve power serisi amflikatör alsaydınız belki  de çok mutlu olabilirdiniz.
Aynı durum gene xetec vector amfiler için söylenebilir ucuzdur ve kötüdür bana göre. Oysa P4 evo gayet iyidir ve pahalıdır.  smile
Audison 4 kanal srx amfiyi 400 ytl ye satar vrx i 3000 ytl ye satar gibi.
Renaultun 12 toros modeli kötüdür bana göre safran modeli iyidir. Ama köylerde 12 toros modeli safrandan daha çok tutulur.
Gider....
Alper haklı marka genellemeyelim model üzerinden konuşalım. Kaldı ki Murtaş üretici değil bildiğim kadarıyla bu ürünler Türk malı da değil biz yapmıyoruz dışarıdan geliyor bi şekilde.
SON olarak: ÜRÜN Çin malımıydı? twisted

Teyp                  :DEX P90-RS
İşlemci                :DEQ P90           
Komponent          : Supremo 6 SW
                         :Supremo piccolo tweeter
AMPLİ 1              : VDO dayton PA4600 (sub)
Subwoofer          : Rockford Fosgate RFP2412
AMPLİ 2             : Brax X2400(tiz+mid)
Kablolama           :Stinger expert series RCA ve hoparlör 
Akü        :Stinger SPV 44
Kapasitör: Stinger 1 farad
Yalıtım:dynamat extreme-dynaxorb
Burak HGT
Yeni Üye
*

« Yanıtla #43 : Şubat 24, 2007, 09:10:23 ÖÖ »

Nerede üretildiği yazmıyor...

Marka bir standart güvencesi değil midir ?
Adı üzerinde marka; sloganı, fiyatlaması ile tüketiciye alt, üst standartlarının belli limitler arasında olduğunu vaad eder....

Ayrıca Renault 12, Safrane'dan tabiki daha kötüdür çünkü çok daha eski bir teknolojidir. Dahası Renault dahil dünyadaki bir çok üretici, bir çok marka bu tip alt segment üretimlerini yaklaşık 10 yıldır farklı markalar altında yaparlar ve/veya tam tersi...

Renault belli bir ürün gamında oynar, alt segmenti Dacia'ya bırakır... Kalite çizginin altına düşerse markası lekelenmesin ister.

Audi, VW, Seat, Skoda bu segmentasyona verilecek en iyi örneklerden biridir.

Model bazında konuşarak sorumlu üreticiyi dışlamak istemiyorum.
Bu anfinin üzerinde JBL yazıyor ve aynı slogan kullanılıyor.

Yani GTO 755.6 II JBL'in bir üretimi olarak JBL standartlarını yansıtıyor...  dray

adamik
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #44 : Şubat 24, 2007, 01:13:01 ÖS »

Anladığım kadarı ile verdiğin ücret karşılığında beklentin bir high-end sonuç değildi. Ama en azından jbl marka kalitesine yakın temiz bir ses almaktı ve bence de bu -verdiğin fiyat için söylüyorum- en doğal bir haktır. Sanırım bu siteye mensup üyeler stock ses sistemlerinin kalitesinden memnun olmayan titiz insanlardan oluşuyor. Dolayısı ile o kadar parayı dipten gelen o rahatsız edici ses gibi sorunları yaşamamak (sq arayışları)gibi birçok sebepten ötürü veriyorlar. Rahatsızlığında haklı olduğunu düşünüyorum yalnız sorun anladığım kadarı ile dist. firma ile alakalı değil, jbl in bu modeli ile alakalı. Ve gerçekten sebep 'bu modeller yapar' ise, jbl'in bu modeli bir an evvel tedavülden kaldırması gerekir ya da fiyatını, yukarıda verilen 'toros arabalardaki' örnekte olduğu gibi iyice aşağıya çekmelidir diye düşünüyorum. Umarım problemleriniz hallolur. Kolay gelsin. Surprised

RF 3215 DWC (HE2)
RF P6001 BD
Stinger SC201MW 1 Farad Capacitor Top Monitor
Burak HGT
Yeni Üye
*

« Yanıtla #45 : Şubat 24, 2007, 07:19:37 ÖS »

Alıntı sahibi: "adamik"
Anladığım kadarı ile verdiğin ücret karşılığında beklentin bir high-end sonuç değildi. Ama en azından jbl marka kalitesine yakın temiz bir ses almaktı ve bence de bu -verdiğin fiyat için söylüyorum- en doğal bir haktır. Sanırım bu siteye mensup üyeler stock ses sistemlerinin kalitesinden memnun olmayan titiz insanlardan oluşuyor. Dolayısı ile o kadar parayı dipten gelen o rahatsız edici ses gibi sorunları yaşamamak (sq arayışları)gibi birçok sebepten ötürü veriyorlar. Rahatsızlığında haklı olduğunu düşünüyorum yalnız sorun anladığım kadarı ile dist. firma ile alakalı değil, jbl in bu modeli ile alakalı. Ve gerçekten sebep 'bu modeller yapar' ise, jbl'in bu modeli bir an evvel tedavülden kaldırması gerekir ya da fiyatını, yukarıda verilen 'toros arabalardaki' örnekte olduğu gibi iyice aşağıya çekmelidir diye düşünüyorum. Umarım problemleriniz hallolur. Kolay gelsin. Surprised

Çok tşkler  Cool

Tamamen doğru anlaşılmışım.

Ekleyecek hiçbir şey yok !

Tşkler adamik

+100000000

Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #46 : Şubat 24, 2007, 07:39:36 ÖS »

Dediğim gibi aldığınız üründen  beklentiniz biraz fazla , bunun yanı sıra  bir ürünü dinlemeden almakla  zaten bir hata yapmışsınız . Keşke farklı birkaç araç dinliyerek karar verseydiniz alıcağınız  ürüne . Bunun yanı sıra  alperin dediği gibi  ekmek  köfte  olayı tamamen geçerli bir durum burda maglesef . Murtaş fazlasıyla sorumlulugunu  yerine getirmiş ürünü değiştirerek bundan sonra yapıcağınız şey ürünle ilgili  şikayetinizi net bir dille jbl e bir email vasıtasıyla anlatmanız olucaktır gibime geliyor.

Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass  Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer

www.roketoyun.com
Burak HGT
Yeni Üye
*

« Yanıtla #47 : Şubat 25, 2007, 12:41:56 ÖÖ »

Anlatırız... Anlatırız da ne değişecek ?

Bana kalırsa ben JBL GTO 755.6 II'nin ilk kurbanı değilim, gelen cevaplarda bunu doğruluyor...

Cevap vereceklerini bile sanmıyorum ama tabiki mail atacağım.

Ancak dediğim gibi hiç ümidim yok.

Olan bana oldu, bari diğer arkadaşları kurtaralım...

resonance
Yeni Üye
*

« Yanıtla #48 : Şubat 25, 2007, 01:33:26 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "Burak HGT"

Bana kalırsa ben JBL GTO 755.6 II'nin ilk kurbanı değilim, gelen cevaplarda bunu doğruluyor...

resonance
Yeni Üye
*

« Yanıtla #49 : Şubat 25, 2007, 02:17:18 ÖÖ »

Bizler bu mesajları takip ediyoruz . Markaların sahipsiz olmadığını da tekrar hatırlatmak istiyoruz . JBL Amerika ya gönderilen mesaj da dahil olmak üzere burada tüm yazılanlar kayıtlarımızda yer almakta .

Yanlış olan bir takım noktalar var düzeltmeliyiz diye düşünüyoruz .

Amplifikatörlerin fıslaması diye tabir ettiğiniz sorun ile klirrfaktor veyahut distortion veya türkçesi ile distorsiyonun hiçbir alakası yoktur . Distorsiyonun testte 0,51 çıkmış olması test puanı açısından kötü bir kriter de olsa kulak rezonansına yakın frekanslarda ancak % 1 den fazla distorsiyonu ayırdedebilen insan kulağı için ( bas frekanslarında % 10 dan bahsedilir ) dünyanın sonu değildir . Üstelik linki verilen testte GTO-755.6 tavsiye edilmiş dergi tarafından ; resim tam çıkmadığı için belli değil ama muhtemelen tavsiyenin sebebi fiyat kalite orantısı açısından .

Amplifikatörlerdeki gain kontrolü ana ünitenin çıkış empedansı ( veyahut rms çıkış voltajı ) ile amplifikatörü birleştirilmek üzere konulan bir potansiyometredir  . Gaini fazladan açılan bir amplifikatör elbetteki tabanda müzikte var olmayan bir takım sesler çıkarır . Tweeterların frekans bandında kalıyorsa bu bahsedilen " fıs " sesi ve tweeterların konumlandırılması da kulağa yakın bir yerde ise elbette daha fazla duyulur .

Türkiye'de muhtemelen en çok satılan 6 kanal olma vasfına sahip bir ürünün bu denli kötü olmaması gerekir . Başka bir amplifikatörde " fıslama " olmayışı gene 755.6 nın sorunlu olduğunu belirtmez . 755.6 250 mV - 6 Volt gain hassasiyetine sahiptir . Yani verilen aralık çok geniş bir aralıktır . Dolayısıyla başka bir markanın gain ayarı 750 mV - 3 Volt arasında ise gain sona yakınken bu " fıslamayı " yapmayabilir .

Biz sorumlu distribütör mantığıyla ürünü yenisiyle değiştirdik . Şu ana kadar da söylenenlere müdahale etmedik . Fakat durum marka karalamaya kadar gittiği görüntüsünü vermeye başladı .

Renault Toros örneği doğru değildi ama Renault Clio Sembol , Megane ve Safrane örneği daha doğrudur ; aynı model yılına sahip ,hepsi sedan olan bu otomobillerin kalite farkı da fiyat farkı da vardır . Diğer otomobillerin benzer modelleriyle test edilip kıyaslandığında çıkan sonuca göre alıcılar tercihte bulunurlar . Fiyat kriterini ortadan kaldırırak başka bir markayla kıyaslamak mantığa aykırıdır . GTO-755.6 Kanal için orta-üst sınıfı hedefler ve markası üreticinin tüm kriterlerini taşıması sebebi ile JBL'dir .JBL üst sınıfı 6 kanalla hedeflemez , 4 kanal Power serisi ile hedefler . Genel itibariyle SQ - SPL - SQPL ürün sınıflandırması ise tartışmaya çok açık kavramlardır . Bir amplifikatörün neden SQ olmadığını anlatmak ise daha zor bir durumdur .  

Murtaş'ın getirdiği 6 ( 5 kanal ) amplifikatörler ucuzdan pahalıya göre aşağıdaki gibi sıralanır ;

Xetec Vector 350.6
Xetec Xircuit 440.5
JBL 755.6
Xetec 5G-900
Xetec P5 EVO

Müşteri bütçesine uyan markasını sevdiği ürünü seçer ve kullanır . Hangisinin seçildiği ve kimin seçtiğine bakılmaksızın sorumlu distribütör mantığıyla satış sonrası hizmeti verilir .

Ne yazık ki insanlar nasıl akrabasını seçemez ve belli ölçüde yakın olmak zorunda kalırsa , distribütörler de müşterilerini seçemezler ve herkese aynı şekilde hizmet etmek zorunda kalırlar .

Sayın Burak - HGT ; ürünü satın aldığınız bayiyi bize bildirirseniz size kargo ücretiyle birlikte ürünün bedelini geri ödeyebiliriz . Zannediyoruz bu yapılacak sizin konuyu kendi açınızdan kapatmanız için yeterli bir yaklaşım olacaktır .

Bu bölüme konuyu uzatacak başka bir mesaj daha atmayacağız .

Bu konuyla alakalı veya başka sorularınızla alakalı teknik@murtas.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz .

Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #50 : Şubat 25, 2007, 02:25:44 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "resonance"

Bizler bu mesajları takip ediyoruz . Markaların sahipsiz olmadığını da tekrar hatırlatmak istiyoruz . JBL Amerika ya gönderilen mesaj da dahil olmak üzere burada tüm yazılanlar kayıtlarımızda yer almakta .

Yanlış olan bir takım noktalar var düzeltmeliyiz diye düşünüyoruz .

Amplifikatörlerin fıslaması diye tabir ettiğiniz sorun ile klirrfaktor veyahut distortion veya türkçesi ile distorsiyonun hiçbir alakası yoktur . Distorsiyonun testte 0,51 çıkmış olması test puanı açısından kötü bir kriter de olsa kulak rezonansına yakın frekanslarda ancak % 1 den fazla distorsiyonu ayırdedebilen insan kulağı için ( bas frekanslarında % 10 dan bahsedilir ) dünyanın sonu değildir . Üstelik linki verilen testte GTO-755.6 tavsiye edilmiş dergi tarafından ; resim tam çıkmadığı için belli değil ama muhtemelen tavsiyenin sebebi fiyat kalite orantısı açısından .

Amplifikatörlerdeki gain kontrolü ana ünitenin çıkış empedansı ( veyahut rms çıkış voltajı ) ile amplifikatörü birleştirilmek üzere konulan bir potansiyometredir  . Gaini fazladan açılan bir amplifikatör elbetteki tabanda müzikte var olmayan bir takım sesler çıkarır . Tweeterların frekans bandında kalıyorsa bu bahsedilen " fıs " sesi ve tweeterların konumlandırılması da kulağa yakın bir yerde ise elbette daha fazla duyulur .

Türkiye'de muhtemelen en çok satılan 6 kanal olma vasfına sahip bir ürünün bu denli kötü olmaması gerekir . Başka bir amplifikatörde " fıslama " olmayışı gene 755.6 nın sorunlu olduğunu belirtmez . 755.6 250 mV - 6 Volt gain hassasiyetine sahiptir . Yani verilen aralık çok geniş bir aralıktır . Dolayısıyla başka bir markanın gain ayarı 750 mV - 3 Volt arasında ise gain sona yakınken bu " fıslamayı " yapmayabilir .

Biz sorumlu distribütör mantığıyla ürünü yenisiyle değiştirdik . Şu ana kadar da söylenenlere müdahale etmedik . Fakat durum marka karalamaya kadar gittiği görüntüsünü vermeye başladı .

Renault Toros örneği doğru değildi ama Renault Clio Sembol , Megane ve Safrane örneği daha doğrudur ; aynı model yılına sahip ,hepsi sedan olan bu otomobillerin kalite farkı da fiyat farkı da vardır . Diğer otomobillerin benzer modelleriyle test edilip kıyaslandığında çıkan sonuca göre alıcılar tercihte bulunurlar . Fiyat kriterini ortadan kaldırırak başka bir markayla kıyaslamak mantığa aykırıdır . GTO-755.6 Kanal için orta-üst sınıfı hedefler ve markası üreticinin tüm kriterlerini taşıması sebebi ile JBL'dir .JBL üst sınıfı 6 kanalla hedeflemez , 4 kanal Power serisi ile hedefler . Genel itibariyle SQ - SPL - SQPL ürün sınıflandırması ise tartışmaya çok açık kavramlardır . Bir amplifikatörün neden SQ olmadığını anlatmak ise daha zor bir durumdur .  

Murtaş'ın getirdiği 6 ( 5 kanal ) amplifikatörler ucuzdan pahalıya göre aşağıdaki gibi sıralanır ;

Xetec Vector 350.6
Xetec Xircuit 440.5
JBL 755.6
Xetec 5G-900
Xetec P5 EVO

Müşteri bütçesine uyan markasını sevdiği ürünü seçer ve kullanır . Hangisinin seçildiği ve kimin seçtiğine bakılmaksızın sorumlu distribütör mantığıyla satış sonrası hizmeti verilir .

Ne yazık ki insanlar nasıl akrabasını seçemez ve belli ölçüde yakın olmak zorunda kalırsa , distribütörler de müşterilerini seçemezler ve herkese aynı şekilde hizmet etmek zorunda kalırlar .

Sayın Burak - HGT ; ürünü satın aldığınız bayiyi bize bildirirseniz size kargo ücretiyle birlikte ürünün bedelini geri ödeyebiliriz . Zannediyoruz bu yapılacak sizin konuyu kendi açınızdan kapatmanız için yeterli bir yaklaşım olacaktır .

Bu bölüme konuyu uzatacak başka bir mesaj daha atmayacağız .

Bu konuyla alakalı veya başka sorularınızla alakalı teknik@murtas.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz .

Murtaş'ı bu yaklaşımından dolayı tebrik edebilirim ancak smile

www.roketoyun.com
ibocebeci
Fanatik Üye

« Yanıtla #51 : Şubat 25, 2007, 02:59:32 ÖÖ »

geçmiş olsun sorun çözülmüş

Saygılarımla,
İbrahim CEBECİ
İSTANBUL/Maltepe
<