755.6 binlerce satılan ve kullanıcılarının memnun kaldığı bir amplifikatördür,tabiki performans ve kalitesi fiyatıyla sınırlıdır.
Neyse bunuda boşver jbl yalan söylüyor ve bu işi bilmiyorda siz ikiniz doğru söylüyor ve işi jbl 'den daha iyi biliyorsunuz vaaaaayyybeee ortalığı boş buldunuz herhalde murtaş elektronik sektördeki en iyi mumessillerden biridir, zaten jbl için benim bir yorum yapmama gerek yok ....!
Bu siz ikiniz kısmı anladığım kadarı ile beni de kapsıyor...
Hımm....
Açıkçası seninle burada polemiğe girmeye hiç niyetim ve zamanım yok...
Ancak, başıma gelen bir olayı olanca objektifliğimle naklettiğim için bir çok arkadaş fikirlerini belirtmiş... (Sen de dahil !)
JBL SQ anlamında tek kelime ile hüsran yarattı... SQ'dan kastım ise müzik harmonisi ve tınılarla ilgili değil henüz; sadece bu işin temelinde "ne denli başarılı" bir cihaz olduğunu gösterdi.
İşin acı tarafı kayıtta olmayan acaip sesler katıyor sağolsun, hatta bu sesler RCA inputlar bağlı değilken bile var !
Maalesef bende seninle aynı görüş ve düşüncedeydim bu ürünü almaya karar verirken...Diğer bir çok opsiyon arasından JBL yılların markası, eh... tabi standartları yüksektir dedim.
Vee...
HATA ETTİM !Bırak yüksek standartları, JBL GTO 755.6 II standart bir reprodüksiyonu bile beceremiyor.
Esas yaptığı bolca distortion katmak... Buna sadece beceriksizlik denir !
Bu beceriksizliğini doğrudan bana kanıtladı, başka bir arkadaşımızın yapıştırdığı ve bir çok internet sitesinde de rahatça bulunabilen test sonuçlarında da duyulamasa da, açıkça görülüyor...
Dahası ben bu anfiyi "bedava" almadım... Sonuçta belli bir meblağ ödedim üstünede okumuş olduğun bolca sorun, sıkıntı yaşadım...
Sadece bununlada kalmadı tabii.. İşin bir de mali kısmı var, durup, dururken anfinin fiyatında olmayan extra 64 YTL'lik bir masrafım oldu.
Bu yazdıklarımın sebebi maalesef benim. Satın alma kararımı JBL'den yana kullanmam sonucu açıkça cezalandırıldım.Şimdi; bazı sorularım var...
- Heyecanla ancak şuursuzca savunduğun JBL, bu kadar "kaliteli" bir üretimi neden ve nasıl yapabiliyor ? Genel bir üretim hatası varsa neden hala söz konusu hatayı üretmeye devam ediyor ?
- Heyecanla ancak şuursuzca savunduğun Murtaş, bu tatsız tecrübeyi telafi etmek adına neden hiçbir aksiyon almadı ? (Anfinin değiştirilmesi hoş ama açıkça görüldüğü gibi yeterli değil..) Sonuçta değişen bir şey yok! Yapılan tüm masraflar, harcanan emek ve zamanın karşılığında mevcut distortion biraz azaldı ! Ama hala var !
"755.6 binlerce satılan ve kullanıcılarının memnun kaldığı bir amplifikatördür,tabiki performans ve kalitesi fiyatıyla sınırlıdır." demişsin...
Buda ilginç bir yaklaşım; bir ürünün çok satılması hiçbir şekilde kalite göstergesi değildir...
Ayrıca; asıl yapması gereken işi yarım,yamalak yapan bir ürünün fiyat/performans kriterinden bahsetmek biraz garip olmuyor mu ?
Yaklaşım şuna benziyor, "Çalıyor ama fonda sürekli bir ses var, idare edin..."
GTO 755.6 II anfi alt segment bir üreticinin modeli olsaydı sorun yoktu... Marka belli (veya belli değil) zaten, ne kadar ekmek, o kadar köfte deyip geçerdim...
Ancak tüm sorun ve tepkilerin haklı sebebi bu nokta da beliriyor...Bu anfinin üreticisi JBL !Yılların markası, sloganı "The official brand of live music" (Canlı performansın resmi markası) olacak kadar iddialı bir firmadan bahsediyoruz...Bu denli büyük bir iddia ile karşımıza çıkan bir markaya böylesi "kaliteli" bir üretimi yakıştıramadığımız için tepki gösteriyoruz.
En azından arkadaşlar bu tepkiyi gösteriyor, bense bu eziyet için para ödeyip, yaşıyorum...İddia ve gerçek arasındaki uçurum o kadar fazla ki, bunu hazmedemiyoruz...
Bütün olay bundan ibaret...
JBL ve/veya Murtaş ile bir bağlantın olmadığını düşünüyorum. Fanatik olmak güzel ama realite ile karşılaşınca durmasını bilmek gerek !
Çok uzattım, son sözüme geleyim...
Arzu edersen o çok sevdiğin JBL markalı GTO 755.6 II anfimi Alış Fiyatım + "Extra" masrafım (440 YTL + 64 YTL =
504 YTL) olan bedeli ödemek koşulu ile sana veya aracılık edeceğin herhangi bir kişiye satayım...
Böylece sen, JBL-Murtaş'a daha da yakınlaşmış olursun, bense temel beklentimi karşılayacak başka bir marka/model anfi satın alırım...
Önerimde gayet ciddiyim...Sonuçta herkesin kazandığı (Win-Win) bir durum meydana gelir ve kimse incinmez, mutlu olur !
JBL standartlarında "kaliteli" ses üreten; 3 günlük JBL GTO 755.6 II anfim satılıktır"ilgilenenlerin dikkatine !"