rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
NE BENİ GEÇ,NE KİMSEYE GEÇİL
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2010, 09:53:19 ÖS »
arkadaşım akü olayı ile bu durumun arasında neden ilişki kurdun sen şimdi bunu anlamadım.konu başlığını hatırlatıyorum sana.ben bilmiyorsan git öğren tarzı birşey yapmadım.bu güne kadar öğrenmek için geç kaldığın bir konu dedim.bu cümle ile arasındaki farkı lütfen görün.kabalaşmanın anlamı yok.insanların çok önceden yaptığı hataları çok sonradan yüzlerine vurmak gerçekten ama cidden kabalıktır.ben 6 ay evvel bu yanlıştan dolayı tüm arkadaşlardan özür dilemiştim ilkerkom,bunuda yazsaydın daha medeni hatta dahada medeni olurmuyduk sence???.tekrar saygılar...
ilkercom
« Yanıtla #21 : Ocak 21, 2010, 12:11:33 ÖÖ »
Başka birisi sana aynı üslübu kullanınca kaba oluyor değil mi?
ilkercom'n Sistemi
Sistem söküldü Satılıktır..
Clarion DXZ 785 600 lira
DLS A7 750 lira
Scan Speak Ring Radiator 300 lira
Vifa Xt25 Ringradiator 250 lira
Hertz HV 200 Wave Guide 170 lira
Madisound 16 cm woofer 50 usd
RCF 16 cm Karbon Kevlar Midbas 100 lira
RCF W300 ReConed Evladiyelik satılık değil
RCF W380 aynen
Techlink CR series Inter Connect 2 adet 3 kanal RCA 180 lira
Techlink Speaker Wires 2 x 5 metre 50 lira
Würh Sound Damp.
Audison - Helix - Fuse block & Power Wires
İstanbul Müzik İmparatorları
2000 model civic 1,6ies Güvenlik paketli Satılıktır...
Real Time analyzer
M audio Fast track Pro USB 350 lira
Behringer ECM 8000 Satıldı.. ( yenileri gelecek)
TrueRTA 24/1 oct Belejjj
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #22 : Ocak 21, 2010, 01:36:52 ÖÖ »
bunun bir cevap olmadığını herkes biliyor arkadaşım.ama ben senin bu uslubunun üzerini alperuzi nin uslubuyla örtmeye çalışmanı tuhaf buldum.aranızda hiçbir uslub benzerliği yok.açıkça saldırdın ve bu uslubu daha önce kime kullandığımıda hatırlayamadım lütfen bana hatırlat.evet yaptığın kabalık bu yazdığın yazıyı bu forumda kime gösterirsen göster ben haklıyım.ben alperuzi ye bu konuyu eğer bilmiyorsan öğrenmek için geç kalmışsın demektir dedim oradada yazıyor hala.şu uslubumun senin uslubunla ne alakası var açıklarmısın arkadaşım.güç kaynakları veya buna benzer konular da bazı yanlış tespitler yapmış olabilirim ama özürümüde diledim.ben bunu yanlış biliyormuşum kusura bakmayın herkesten özür dilerim dedim.ben bu büyüklüğü yaptım sıra sende.bu konuyu pc ile ilgili konuları tartışalım diye açtım konu açmak için değil.ama yine vaziyet ters döndü.bu konuyla ilgili bir yanlışımmı oldu ki ironiden bahsedip saldırıyorsun.bu konuda kendime kimseye laf söletmem çünkü eğitimini aldığım ve hala uğraştığım bir iş ile ilgili tartışma yapmam son derece normal.benimde bilmediklerim var pc ile ilgili çünkü sürekli kendini update eden bir meslek dalı.bu gibi durumlarda tabiki zıt fikirler olacak ama araya girip saldırmak doğru bir şey değil.hakikaten 6 ay evvel olmuş bir olayı aşağılarcasına buraya getirip açman ayıp oldu ilkerkom.ayıp oldu.ben yinede hepinize saygı duyuyorum...
ilkercom
« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2010, 08:53:19 ÖÖ »
sen önce bi adımı düzgün yaz sonra uslub ile ilgili yazarsın.
ilkercom'n Sistemi
Clarion DXZ 785 600 lira
DLS A7 750 lira
RCF W380 aynen
Würh Sound Damp.
Real Time analyzer
TrueRTA 24/1 oct Belejjj
barb_alone
SQ_For All
Global Moderator
Tiryaki Üye
Barbaros Şenbaş / EdİrNe
« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2010, 09:23:23 ÖÖ »
öncelikle relax beyler her iki taraf içinde konumuza dönelim aksi takdirde mesajları silmek zorunda kalabilirim ..... konumuza gelirsek win 7 yi kullanıyorum (internet cafe sahibi ve teknik servis sahibiyim) bilgisayarlar ile iç içeyim... win7 gerçekten uyumluluk olarak vistadan çok üstün belli program altyapısında uyumluluk modunu kendi otomatik olarak çalıştırdığına şahit te oldum ki uyumluluk modu vistaya oranla tartışılması bile gereksiz konu... hız konusunda ise gerçekten xp pack3 ten hızlı ki vistanın hızını anlatmak bile istemiyorum ha bu arada hala cafedeki makinelerimde xp kullanıyorum win7 biraz daha gelişene kadar ama bu kötü demek değil tamamen ticari formatı kolay kullanımı kolay insanların win7 ye alışması zaman alacak ondan sonra yavaş yavaş değişecek tabi
barb_alone'n Sistemi
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2010, 06:28:05 ÖS »
usta çok yazık ya sürekli saldırıp duruyorsun yok ismimi düzgün yaz falan.sölediklerimin birine bile cevap veremiyosun.sanırım karşındaki insanları 15 yaşında delikanlılar olarak görüyosun.lütfen bu konuyada bu kabalığada bir son ver barb ında dediği gibi.adın yanlış yazılmadı ben öle istediğim için öle yazdım.sen adını bir oku bakalım ağzından nasıl çıkıyor.bana uslub dersi vereceğine önce insanların sohbetlerinin ve tartışmalarının arasına gereksiz egolarla girmemeyi öğren.ve dürüstçe saldırdığın kişilerden özür dilemeyi.çünkü ben bunuda yapabiliyorum (ilkerkom) konularla ilgili olarak yardım isteyebileceğimiz insanların yıldızları değil düşünceleri önemlidir demişti bir arkadaşım bana bu sitede gerçekten ona şu anda hak verdim.barbaros bey kusura bakmayın ben izninizle bu konu başlığı altında devam etmek istiyorum.barb alone dediği gibi win 7 iyi bir sistem ve kendini korumayıda biliyor ancak daha standart hali yakalamasıda biraz zaman alacak gibi görünüyor.bu arada format sırasında diskinizi fat 32 dosyalama sistemine formatladığınızda win 7 bu diski otomatik olarak exfat görüyor ve öle işliyor.exfat da daha öncede yazdığım gibi ntfs den iki farkımız olacak.exfat ın birilcil geliştirilme sebebi tabikide sistemin algıladığı alan sorunu,buna bağlı olarak birincisi ntfs maxımum 16 TB terabayt exfat ise 16 eb yani 16 milyar gb gibi bir dosya boyutunu destekler durumda ve bu hali şu anada aktif.bir artısı da şu ntfs de küme buyutu 64 kb iken exfat da 32 mb oluyor bunun bize faydası ne peki? şöyle.sürekli küçük dosyalar yada kalabalık dosyalar saklıyor yada bunlarla uğraşıorsanız ciddi bir performan artışı olacak buna ileveten Bir Kümeye yani cluster,a ancak 1 dosyanın bir parçası eklenebilir.8192 baylık bir küme boyutuna da 4096 lık bir dosya verisi yazıldığında bu kümenin geri kalan kısmı kullanılamaz hale gelecek.bir kümeye başka bir dosya parçacığı yazılamayacağından.bu kümeyi boşyere işgal etmiş oluyoruz.diye biliyorum.ancak exfat da bu durum da toparlanıyor ve daha az alana kullanılamaz durumda oluyor.herkese saygılar.
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #26 : Ocak 22, 2010, 09:02:31 ÖS »
( selam arkadaslar windows7 7100 build kurdum fakat oyunlarda kasyor win xp sp2 hic kasmiyordu sebebi ne ola bilir anakart. ga-vm900m 2.80GHZ ekran karti : sapphira hd3650 512mb 128bit ddr RAM :2 GB KİNGSTON ) arkadaşlar bu yazıyı bir sitedeki forumdan alıntı yaptım.neredyse vista için bile uygun sayılabilecek olan bu sistemde bile win 7 neden kasar??.eminim windows vista ya harcadığınız bunca emekten sonra birileri çıkıp size bu olmadı birde bunu deneyin diyor yani win 7.bu tarz sorunlar olacak tabii çünkü vista henüz kullanıcıları kendine tam olarak entegre edemedi,yani çoğumuz hala pentium 4 . 3.0 işlemcili ddr 400 ram li pc leri kullanıyoruz.yada buna benzer sistemler.win 7 de vista nın ardından o ne istiyorsa birazından bende isterim diyor.sorun şurda pc mizin windows 7 de de performanslı olmasını istiyorsunuz.o halde orta halli bir sistem kullanıyosanız sırasıyla naçizhane tavsiyelerim şunlar olabilir.öncelikle yükset watt lı ve mutlaka markalı kaliteli bir power supply (450 watt ve üzeri)alın ve takın.sonra eğer işlemcimizin de desteği varsa mutlaka win 7 yi 64 bit olarak kurun mutlaka.ekran kartınınızın sürücüsünü ve win 7 nizi mutlaka güncel tutun.son olarakta sisteminize mümkünse ram takviyesi yapın çünkü win 7 nekadar vistanın dişlerinin arasından kurtulmuşda olsa hala onun diş izlerini üzerinde taşıyor:D ram gerekli.kolay gelsin.
alperuzi
« Yanıtla #27 : Ocak 22, 2010, 10:50:57 ÖS »
Arkadaşın kurduğu build 7100 release candidate olan bir sürüm. Baya da erken bir release candidate. Retail ile aralarında performans farkı olabilir. 2Gb ram ile oldukça hızlı çalışma lazım, ki bende çalışıyor. Bence sorunu Via chipsetli anakartı ve sürücülerinden kaynaklı olabilir, oldum olası VIA yongalarını sevmemişimdir.
alperuzi'n Sistemi
djzonk
« Yanıtla #28 : Ocak 23, 2010, 05:40:48 ÖS »
Oldukça sıkı bir sisteme sahip olmama rağmen xp deyken bazı oyunlarda yaşadığım sorunlar win 7 ye geçince düzeldi . Sistemin önü açıldı.. 7100 çok erken olan sürümlerden, çok düşük özelliklere sahip pc yede kurdum oyunda oynuyorum arada canavar gibi
Uğraşıp emek verdiğiniz edit xp var diye win 7 'ye neden bu kadar suçlayıcı düşünce içindesiniz meraktayım.
djzonk'n Sistemi
Renault Broadway Ana unite : Jvc kd shx 851
Mid : Phonocar hi-tech 2/802
Mid Amp : DLS Ultimate A3 Twin mono
Sub-woofer : Digital Desings 9515 Carbon & Rockford fosgate T115D2
Sub-woofer Amp : Digital Desings Z1. Dual 1 ohm.
Kablolama : Stinger; 0 awg Power kit, Digital 250 A. fuse,Techlink wres cr rca x3
Altyapı : Stinger 35 farad cap. ,Mutlu 72 A silver
DB skor : SA-3055 .. 143.8 DB.. ( 55 amper Akü ile ..)
!!Satılık Audison SRx 4 - Jvc shx 851 sayılı üretim - 100 amper jel akü - Kicker 150.2 !!
13bandekolayzırcılar.com buraya yönlenin ..
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #29 : Ocak 23, 2010, 08:08:13 ÖS »
yok win 7 ye bir düşmanlımız bizim.
sadce tam olarak oturması için biraz daha zaman var diyoruz.şimdilik sistemi tanımaya çalışıyoruz çünkü zaman geliyor cipset lere göre bile tavır alan bir sistem.elbette en uygununu ayarlıcaz zamanı gelince.neden olmasın bir gün ki yakın zamanda umarım win 7 en iyi sistemimiz olsun isteriz.en azından bundan bikaç zaman sonra 500 lük 1000 tb lik hdd ler çıkınca esastan ihtiyacımız olacak win 7 ye zaten.zaten senin sıkı sisteminde xp kurulu iken 32 bit kullanıyo ve win 7 ye geçince muhtemelen 64 bit kullanıyo olma ihtimalin var.ee durum eğer böleyse tabikide farklı olur 32 bit ve 64 bit farkediyor.haa bide zaten directx 10 unda rolü var bu durumda.ee bugün herkesin sağlam bir sistem kurmak için durumu müsait olmayabilir kanımca.işte bu durum düzelinceye kadar xp yide atmayalım bir kenara diyorum.mesela benim diğer odada ki pc ( E2180 )(2.0 GHZ DUAL CORE. 2GB RAM 1GB EKRAN KARTI ) bu sisteme bir ara win 7 kurdum GEARS OF WAR da kastı hemde fena kastı.aynı sisteme sahip ama farklı model anakartla hiç kasmadı anladınmı şimdi derdimizi.ok?saygılar
ilkercom
« Yanıtla #30 : Ocak 23, 2010, 10:21:46 ÖS »
Win 7 build 7100 uzun süre kullandım bu güne kadar kurmuş olduğum en uzun süreli sistemdi. Win 7 bu günde kullanılabiliir yarın da. Neticede hepsi microsoft tarafından yapılıyor. Yarın öbürgün bir saçmalık olur. o zaman bilemeyiz. Mesela Win7 bir yama ile direk çökebiliyor. Microsoft sonradan kaldırdı sanırım. Başıma geldi. Fazla tarışmaya gerek yok bence. Yarın öbürgün Dx 11 oyunlar çıkar yine mecbur kalınır.
ilkercom'n Sistemi
Clarion DXZ 785 600 lira
DLS A7 750 lira
RCF W380 aynen
Würh Sound Damp.
Real Time analyzer
TrueRTA 24/1 oct Belejjj
djzonk
« Yanıtla #31 : Ocak 23, 2010, 11:26:19 ÖS »
32 ve 64 bit i ayırabilecek düzeydeyim merak etmeyin . Siz pc kurarken birbirini engelleyecek parçaları toplarsanız zaten cok yüksek düzeydeki parçalarda almış olsanız mutlak bi yerde kasıcaktır. Gears of war'ı amd 6000 3 gb ram ve 3870 ekran kartı ile oynadım farklı bir sistemde.. win 7 işletim sistemine sahipti vede sorun görmedim mark değerleride oldukça iyiydi. Ben tamamdır win 7 herşeyi ile kusursuzdur demiyorum, kul yapımın ötesinde microsoft yapımı.. Oyunlarda unreal engine motorlarının düzeylerinin yükselmesi ile artık xp nin oyun performansında düşüşte olduğunu anlamalısınız.
djzonk'n Sistemi
Renault Broadway Ana unite : Jvc kd shx 851
Mid : Phonocar hi-tech 2/802
Mid Amp : DLS Ultimate A3 Twin mono
Sub-woofer : Digital Desings 9515 Carbon & Rockford fosgate T115D2
Sub-woofer Amp : Digital Desings Z1. Dual 1 ohm.
Kablolama : Stinger; 0 awg Power kit, Digital 250 A. fuse,Techlink wres cr rca x3
Altyapı : Stinger 35 farad cap. ,Mutlu 72 A silver
DB skor : SA-3055 .. 143.8 DB.. ( 55 amper Akü ile ..)
!!Satılık Audison SRx 4 - Jvc shx 851 sayılı üretim - 100 amper jel akü - Kicker 150.2 !!
13bandekolayzırcılar.com buraya yönlenin ..
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #32 : Ocak 24, 2010, 05:52:57 ÖS »
arkadaşım ben demedim 32 yi 64 ü ayıramazsın diye.bir ortamda konuşurken hani deriz yahu şu olay aslında şöledir diye bilen birileride evet doğru o olay öledir diye karşılık veriri sohbet gider ama ben sana böle bir benzetme yaptım sen pc deneyiminden yada düzeyinden bahsediyosun.kimsenin deneyim derecesiyle işimiz yok burada sadce bildiklerimizi paylaşıyoruz bilmediklerimizide bilenlerden öğreniyoruz.mesela yukarıda demişsin oyunlarda UNREAL engine motorları diye.böle bir genelleme yapman zaten yanlış ve tek motor o değil.vasıflı ve geçerli olarak şu anda oyun firmaları sanırım 22 ayrı (GRAFİK MOTORU) ile çalışıyorlar yani bunlardan herhangi biri bir oyunda kullanılıyor.birini sana örnek vereyim CRYENGİNE 3 şu anda bu motor crysis oyununun mimarı olan türk genleri tarafından crytek şirketi bünyesinde geliştirildi ve HD olarak işlem yapabiliyor hem alfa da hem normal kullanıcılarda.şu anda kimse win7 için kötüdür demedi.ancak belli grafik motorları win7 den evvel üretilen bazı oyunlarda yapılandırıldıkları haliyle yamalanmadan oynayınca tabikide win7 de anormal bir durum çıkıyor ortaya.henüz çoğu program yada oyun adapte aşamasında sadce bundan bahsetmek istedik biz.
hitman
« Yanıtla #33 : Şubat 07, 2010, 01:45:59 ÖS »
bir arkadaşın bilgisayarı ile ilgili cözemediğim bi sorun var ... kısaca sorundan bahsedeyim.. 1- pcnin özellikleri p4 lga 775 3.0 ghz hyper t. 2*512 ram 945plrn intel bord 80 sata hd x1300 ati vga kasada hurricane 400 watt iyi bi kasa 3 adet kasa fanı ve intel stock fan makine komple temizlendi fan temizligi vs .. resetleme sorunu vardı termal macun kurumuştu yenilendi . fakat işlemci sıcaklıgı hala biosta harware monitörde 90 derece görünüyor .. ve 115 derce gösteriyodu temizlikten ve termal macun yenilenmeden önce burda bi sorun var ... bu kadar yüksek olmaması lazım .. neyse bios pilini cıkarıp biosu resetledim ve yeniden windows kurdum sorunsuz kuruldu .. anakartın kendi orjinal yazılımını kurdum işlemci sıcaklıgı ile ilgili uyarı veriyor ... fan rpm hızı 1000 olarak görünüyor ve sıcaklık 58 -60 derece yüksüz durumda kırmızı uyarı bölgesinde sürekli ve anakartın kendi cd sinden kurulum yaparken bu sisteme uyumlu olmadıgı uyarısı veriyor .. aida programında anakartın modeli chipseti gözükmüyor .. ve bios pilini cıkardırıp tekrar taktıgımda bios firemware güncelleme ile ilgili bi yazı cıkıyor .. 1-hardware monitörle 95 derece anakrt programı 60 derece cpu sıcaklık farkı neden kaynaklanıyor bios cpu degeri yanlış gibi 95 dercede makine calışlmaması lazım .. 2-aynı stok fandan 3-4 tane var yedekte kullanılmış yeni degil ama saglam . üzerindeki plastik fanı degiştirdim dierlerindede aynı sorun dewam ediyor .. fan neden 1000 rpm de dönüyor 2000-3000 olması gerekmezmi kendi üzerindeki fanda sorun olsa dierleri nde sorun olmaması lazım . sorun fanlarda mı yokda 1000 rpm de dönemsi mi fanların .. 3- stock fanı termal macunu yeniledim ama bikac sefer söküp cıkardım deneme için tırnaklarda anakarta saglam monte edildi işlemci sıcaklık uyarısı dewam ediyor .. sorunun kaynagı bios mu yoksa stock fanlar mı cözemedim.. biosun güncelleenmesi için intel anakartın sitesinden yönergeleri okudum . 4 farklı şekilde güncelleme yapılabiliyor en kolayı express bios secenegi windows üzerinden gerekli güncellemeyi indirip kur diyorum en son hata veriyor bu güncelleme anakartınızla uyumlu degildir .. ama 945plrn dosyasını indirip kuruyorum anakartta 945 plrn . hata veriyor .. bios güncellemsi yapmadan yeni bi lga 775 fan alsam acaba sorun cözülürmü ? bios güncellemesi nie hata veriyor . illa biosu güncellemek mi gerekli ? anakartta bi sorun olabilir mi ?
hitman'n Sistemi
barış / ist
ilkercom
« Yanıtla #34 : Şubat 07, 2010, 01:54:52 ÖS »
Parmaklarınızı yaralamadan işlemci soğutucusuna dokunun 60 dereceye zaten elinizi süremezsiniz. Muhtemelen işlemciniz zamanında soba olarak satılan presscotlardan olabilir. Termal macun değiştiyse ve soğutucu yerine düzgün takıldıysa ısınmaması lazım. Anakartın modeli kart üzerinde yazması lazım. Olmazsa sisoft sandra gibi programlarla bakılabilir. Bios güncellemesi sorunu çözebilir. Bios üzerinde ayarları da tek tek kontrol edin derim.
ilkercom'n Sistemi
Clarion DXZ 785 600 lira
DLS A7 750 lira
RCF W380 aynen
Würh Sound Damp.
Real Time analyzer
TrueRTA 24/1 oct Belejjj
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #35 : Şubat 08, 2010, 11:59:56 ÖS »
bu durumu bende yaşadım lga 775 p4 3.0 2mb bendede var ve pc lerimin birinde çalışıyor sorunsuz olarak.ancak daha önce bu tip bir ısınma sorununu bu işlemcide yaşadım.bios günceledim olmadı soğutucu olmadı.en son çare olarak bir psu içindeki ısı algılayıcılı fan devresini söküp termostat ını soğutucuya bağladım fan çıkışınıda cpu nun fanına verdim.pc cpu fan çalışmıyor uyarısı yapıyor ama olsun ben sorunu hallettim.sıcaklık artık yüktr 50 serbest te 42 çok iyi oldu böle.tavsiye ederim.böle uraşmam dersen bazı fan kontrol programları var onlarıda kullanarak fan a müdahale edebilme şansın olabilir.benim bu konuda bildiklerim bu yani bu işlemci ie ilgili.yani çok fazla takılma derim eğer durumun varsa değiş o işlemciyi derim.ayrıca şunuda söliyim elindeki şlemcinin 64 bit desteğide var sana tavsiyem 64 bit sistem kur ve bide o olayı orda test et.ama bu işlemcinin ir benzeri daha var bende.478 pin p4 3.0 + 1.40 sanal çekirdek desteği ama sadce 32 bit.bu işlemci 45 geçmez yazın sıcağında adobe premierre elements video ve grafik programıyla ki bayağı gerer pc yi bu işlemci 45 i geçmedi ek bir bilgi olsun dedim.
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #36 : Şubat 09, 2010, 12:04:34 ÖÖ »
beslemedeki voltaj sapmalarıda buna sebep olabiliyor.yani beslemelerin yüzlerce saçma sapan arızalar yapabildiğini ve pc nin sapıttığını biliyoruz.şüpheli düşük voltaj olabilir.bir bak derim.ama elindeki işlemcininde inatçı olduğunu unutma....
hitman
« Yanıtla #37 : Şubat 09, 2010, 10:08:50 ÖÖ »
Parmaklarınızı yaralamadan işlemci soğutucusuna dokunun 60 dereceye zaten elinizi süremezsiniz. Muhtemelen işlemciniz zamanında soba olarak satılan presscotlardan olabilir. Termal macun değiştiyse ve soğutucu yerine düzgün takıldıysa ısınmaması lazım. Anakartın modeli kart üzerinde yazması lazım. Olmazsa sisoft sandra gibi programlarla bakılabilir. Bios güncellemesi sorunu çözebilir. Bios üzerinde ayarları da tek tek kontrol edin derim.
işlemci sogutucu suna baktım sıcaklık yok ısınmıyor sogutucu bakır , enteresan bi durum ama 60 derece gözüküyor .. ankartın modelini biliyorum üzerinede baktım ve kendi orjinal driver cdsi de var intel -d945 plrn
bios ta bios sürümü gözükmüyor . buda enteresan yane anakartın biosu sanki yüklü degil normalde bios sürümü görünmesi gerek bios ekranında görünmediği için farklı herhangi bir windows programındada anakartla ilgili herhangi bir özellik cıkmıyor ..
bu durumu bende yaşadım lga 775 p4 3.0 2mb bendede var ve pc lerimin birinde çalışıyor sorunsuz olarak.ancak daha önce bu tip bir ısınma sorununu bu işlemcide yaşadım.bios günceledim olmadı soğutucu olmadı.en son çare olarak bir psu içindeki ısı algılayıcılı fan devresini söküp termostat ını soğutucuya bağladım fan çıkışınıda cpu nun fanına verdim.pc cpu fan çalışmıyor uyarısı yapıyor ama olsun ben sorunu hallettim.sıcaklık artık yüktr 50 serbest te 42 çok iyi oldu böle.tavsiye ederim.böle uraşmam dersen bazı fan kontrol programları var onlarıda kullanarak fan a müdahale edebilme şansın olabilir.benim bu konuda bildiklerim bu yani bu işlemci ie ilgili.yani çok fazla takılma derim eğer durumun varsa değiş o işlemciyi derim.ayrıca şunuda söliyim elindeki şlemcinin 64 bit desteğide var sana tavsiyem 64 bit sistem kur ve bide o olayı orda test et.ama bu işlemcinin ir benzeri daha var bende.478 pin p4 3.0 + 1.40 sanal çekirdek desteği ama sadce 32 bit.bu işlemci 45 geçmez yazın sıcağında adobe premierre elements video ve grafik programıyla ki bayağı gerer pc yi bu işlemci 45 i geçmedi ek bir bilgi olsun dedim.
kasayla ilgili ugraşıyorum sorunu cözmek için hala sorunu bulabilmiş degilim .. bios güncellemişsin fakat bende bios güncellemesi olmuyor belki bunu yapabilsem sorun cözülecek fakat bios güncellenmiyor .
biosun en son sürümünü intel in sitesinden cektim . en kolay yöntem express bios secenegi dosyasını windowsta actıgımda aşagıdaki hata veriyor .
This program is unable to continue. The BIOS you are trying to update to is invalid for your system. (Program devam edemiyor. Güncelleştirmeye çalıştığınız BIOS sisteminiz için geçerli değil.)
böyle bi hata vermemesi lazım cünkü anakartın modelini biliyorum kitapcıgı cdsi anakrtın üzerinden bi daha kontrol ettim intel plrn 945 .. indirdigim yazılımda bu karta ait fakat olmuyor
sonra bios pilini cıkardım . 5-6 dakika sonra tekrar taktım .. acılırken siyah ekranda The firmware has detected that a CMOS battery failure occurred .. 3 sefer enterden sonra windows normal acılıyor bi daha bu yazı cıkmıyor dier başlangıcta .. bios pilini cıkarıp resetleme yapmama ragmen bios sürümü gözükmüyor .
1 adet yeni bios pili ile yeni bi lga 775 fan alıp tekrar bi deneme yapıcam .
bios yazılımı anakartın yazılımı degilmi bu düzgün degilse dogal olarak sistem dzgün calışmıyor
bios neden güncellenmiyor olabilir ..
hitman'n Sistemi
barış / ist
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
« Yanıtla #38 : Şubat 11, 2010, 10:08:10 ÖS »
arkadaşım tabikide bios yazılımı anakartın yazılımı ancak biosun daha önce güncellenmek istenmiş ve başarısız olunmuş yahut farklı bir sürüm ile değiştirilmiş olabilir.pc yi 2. el almışsan böle bir işlem görmüş olabilir makine...bu arada bios pilini çıkarıp resetlemeye gayret etmen bu durumu değiştirmez gereksiz müdahalelerden kaçınınız.zira istenmeyen bir şase durumu karşısında anakarta kalıcı hasarlar verebilirsiniz.unutmayın anakart ve üzerindeki tüm donanımlar ve elemanlar insan elindeki yada bir materyaldeki statik elektirik ten bile yanabiliyor aman dikkat.şimdi biraz tezat oluşturacak ancak bios sıfırlama yı mümkünse bios ana ekranından default seçeneğinden giderin.illa pil diyorsanız.makinenin elektirik fişini mutlaka pirizden çıkarınız ve bios pilini yuvasından çıkarınız ama (tavsiyedir)kasa dik konumda olsun ki pili çıkarırken anakar üzerine düşürmeyelim zira 3 volt luk bir enerji anakarta zarar verebilir.sonra pil yuvasının içindeki artı ve eksi olan yaylı uçları bir cımbız marifeti ile birbirine şase yaptırınız zira bu şekilde makine tamamen boşalacaktır ve seret şüpheniz kalmayacaktır.ama fiş mutlaka pirizde olmayacak.birde anakartının tam modelini yazarsan sana uygun bios güncellemesini bulabileceğimi sanıyorum.gerçek versiyon anakart ın ekran kartı soketinin hemen altındaki pcı ların arasında yazmalı.yoksa ram slot larının yanında yazıyor olabilir.saygılar kolay gelsin.
hitman
« Yanıtla #39 : Şubat 12, 2010, 01:23:04 ÖS »
tekrardan sogutucu fanı cıkarıp montajladım .. şu an sıcaklık hatası uyarısı vermiyor .
şu hata mesajı yok .
[Processor Zone Temperature] exceeded its recommended maximum temperature
zannedersem sıcaklık sorunu cözüldü .. resimlerde sıcaklık degerleri şöyle .. 40-42 derecede seyrediyor sıcaklık program calışmıyorken ..
oyunlarda sarı bölgede 60 dereceye geliyor en fazla bu normal heralde .. 3. ve 4.resimde sistem bilgisinde bios ve anakart gözükmüyor . fakat şu an için bi sorun yok ..
anakart marka: intel model d945 plrn
kurtarma bios yüklemesi yapmam gerekiyor anladıgım kadarıyla dier türlü yüklenmiyor cünkü .. gerek var mıdır şu an için sorun olmadıgını varsayarsak bios güncellemesine default bios olarak kalması bi sorun teşkil eder mi
bide resimde görülen fan hızı ve sıcaklık degerleri normal midir ?
oyunlarda 30 dakika sonra pc kapanıyor ..yeni bi fanla sogutucu ile bios düzeltmesi yapmak gerekiyor anlaşılan ..
cevaplar için sağolun . kolay gelsin .
hitman'n Sistemi
barış / ist