Arama Tanıtım Menüm
DUYURU Tanıtım DUYURU
CarAudioTurkey.com on Facebook
İlanınızı vermeden önce "Pazar Yeri" Kullanım Koşullarını okuyunuz.Koşullar için Tıklayın
CA-TR Garajdan Rastgele Fotoğraflar
1) Garajda okumadığınız yorumlar var.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: bilgisayar hakkında dertler sıkıntılar.sorular cevaplar.bilinenler bilinmeyenler  (Okunma Sayısı 1116 defa)
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

NE BENİ GEÇ,NE KİMSEYE GEÇİL

« : Ocak 19, 2010, 12:55:55 ÖÖ »

bilgisayar hakkında her şeyi buradan paylaşalım arkadaşlar.birimizin bilgisi hepimize yarayabilir.yada aradığınız bir soruya yada soruna bir cevap bulabiliriz.en azından soralım bilenler cevaplasın.teşekkürler şimdiden.

burak demirci
** PRESSURE MACHİNE **
Tiryaki Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

izmir *** spl team***

Üye Garajı

« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2010, 02:56:27 ÖÖ »

ilk sorun benden gelsin madem smile
benim şu fijitsu siemens laptopu alırken ne driver cd si nede başka bir cd verdiler bunu söylediğimde teknik servise yeni ürünlerde hep böyle cevabını almışdım ve elindeki laptopun içinde gereken driverlar yedekli demişdi ve sanırım bunları bilgisayar 1 defa cd ye çekmeme olanak sağlıyormuş bu doğrumu ??
birde vistanın ağırlığından felan çok sıkıldım xp pro ya cevirmek istiyorum bunu vistadan xpye çevirmelerde sorun yaşanıyormuş boot felan bişiler gerekiyormuş sanırım ben bu laptopa direk  normal şekilde format atabilrimiyim yoksa bir program eklenti bişiyler gerekirmi
burak demirci'n Sistemi
Car = OPEL ASTRA  G 2001 HB

Ana ünite     = Clarion DXZ 958 RMC
Mono ampli  = Cadence dca 2500.1 
Woofer         = Cadence zrs 15 1000.2ohm 2 tane
Sterıo ampli  = Hertz HP 4
Component   = Hertz hsk 165 - 2 takım
Tweeter        = MA Audio MA-17 1 takım

**  ALT YAPI   **
Capasitör    = Dırected audıo  10 farad hybrid
4,2,0 awg  cable
72 amper mutlu akü + 72 amper  kuru akü
Mono = Stinger Hyper serisi 2 li  rca
Sterıo= Stinger Hyper serisi 4 lü rca
Audıopıpe = 0 awg blok gold edition dağıtıcı
Stinger expert = 0 awg  gold edition dağıtıcı
Audıopıpe = 200 amper sigorta
İzolasyon = Dynamat Xtreme Door Kit
Box          =  204 litre 35 hz 3 cm mdf
djzonk
Oğuzhan Sarı
Tiryaki Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ca-TR SPL Team

Üye Garajı

« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2010, 08:39:10 ÖÖ »

Win 7 ye geçiş yap, vista görüntüsü xp hızı Surprised
djzonk'n Sistemi
Bmw e46
Ana unite : Pioneer F900Bt Jvc kd shx 851
Mid : Hertz hsk 165 & Phonocar hi-tech 2/802
Mid Amp : DLS Ultimate A3 Twin mono 
Sub-woofer : Digital Desings 9515 Carbon  & Rockford fosgate T115D2
Sub-woofer Amp : Digital Desings Z1.   Dual 1 ohm.
Kablolama :Stinger; 0 awg Power kit, Digital 250 A. fuse,Techlink wres cr rca x3
Altyapı : Stinger 35 farad cap. ,Mutlu 72 A silver
DB skor : SA-3055 .. 143.8 DB.. ( 55 amper Akü ile ..)

!!Satılık Audison SRx 4 -  Jvc shx 851 sayılı üretim - 100 amper jel akü - Kicker 150.2  !!
ilkercom
H. İlker ÇOM
Tiryaki Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Scan Speak

Üye Garajı

« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2010, 09:33:39 ÖÖ »

aynen draynen. Win7 is win Very Happy
ilkercom'n Sistemi
Bir takım componente 700 watt ( RMS) güç veren adam.

satılık dls a7
barb_alone
SQ_For All
Global Moderator
Tiryaki Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Barbaros Şenbaş EdİrNe / İsTanBuL

« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2010, 09:34:52 ÖÖ »

aynen xp ye geçiş yapmanın gereği yok windows 7 gerçekten vistanın tüm kötülüklerini ortadan kaldırmış durumda çok hızlı
barb_alone'n Sistemi
SQ_For all...........
coming soon......

Yaradılışımdaki yegane fevkaladelik TÜRK olarak doğmamdır.
M.K. Atatürk.

CEVAPLAMAMI İSTEDİĞİNİZ SORULAR İÇİN PM ATMAYINIZ KONUNUZUN LİNKİNİ ATINIZ.....

Sistem Başlangıcı Yapacak Arkadaşlara Aşağıdaki Linki Öneriyorum
http://www.caraudioturkey.com/forum/yeni-baslayanlar-icin-sistem-onerileri/aracimiza-muzik-sistemi-secimi-ayari-ve-doyum-noktasi-t28186.0.html

Subwoofer Seçimi Yapacak Arkadaşlara Aşağıdaki Linki Öneriyorum
http://www.caraudioturkey.com/forum/hoparlorler/subwoofer-ve-kabinleri-t32301.0.html

Anaünite Seçimi Yapacak Arkadaşlara Aşağıdaki Linki Öneriyorum
http://www.caraudioturkey.com/forum/ana-uniteler-br-a-hrefhttpwwwcaraudioturkeycom
xq288(39)
Güray TEK
Fanatik Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2010, 12:50:58 ÖS »

ben nedense hiç ısınamadım win7 ye.... driver sorunu var birazcık....
xq288(39)'n Sistemi
Sound Stream SPLX 122  SoundQuality  smile
baris_
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2010, 02:55:56 ÖS »

ilk sorun benden gelsin madem smile
benim şu fijitsu siemens laptopu alırken ne driver cd si nede başka bir cd verdiler bunu söylediğimde teknik servise yeni ürünlerde hep böyle cevabını almışdım ve elindeki laptopun içinde gereken driverlar yedekli demişdi ve sanırım bunları bilgisayar 1 defa cd ye çekmeme olanak sağlıyormuş bu doğrumu ??
birde vistanın ağırlığından felan çok sıkıldım xp pro ya cevirmek istiyorum bunu vistadan xpye çevirmelerde sorun yaşanıyormuş boot felan bişiler gerekiyormuş sanırım ben bu laptopa direk  normal şekilde format atabilrimiyim yoksa bir program eklenti bişiyler gerekirmi
aynı sorunu bende yaşamıştım . direk normal şekilde format atılmıyor xp de yüklenmiyor . sorunda şuydu

Bildiğiniz gibi bilgisayarınızın hard diski sata ise windows xp kurarken disk bulunamadı gibi bir hata almanız normaldir.
Bunun sebebi windows xp cd'sinin içinde hard disk için gerekli olan sata driverlarının bulunmamasıdır.

temiz bi xp cd sine pc nin sata driverları entegre edilmeli
bilgisayar benim olmadıgı için  ugraşmak istememiştim  yedekleme dvd sinden tekrar windows yüklemiştim . driver cdsi  olmaz ama yedekleme dvdsi olması lazım .
pc deki yedekleme dosyalarını  dvd ye yazdırsan iyi olur .
emre_emre
Emre
Hiperaktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2010, 05:27:31 ÖS »

benim kafam win7 ye takıldı kullanmak istiyorum ama illa satın almak mı gerekiyor...
emre_emre'n Sistemi
Ana ünite : Pioneer deh-6050usb
2. Ünite : Navitech mt 7900btd
Component : Hertz hsk 163l
Comp ampli : Audison srx2s
Sub woofer :  --
Sub woofer ampli : For x x6000.1
Altyapı 
Stinger 0 awg power kit
Stinger 4 awg power cable
Stinger expert serisi rca
Stinger Sanlfhow 250A sigorta
88 Amper Bosch kuru  Akü
120A dinamo

satılık audison srx2s
alperuzi
Fanatik Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye Garajı

« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2010, 05:33:15 ÖS »

benim kafam win7 ye takıldı kullanmak istiyorum ama illa satın almak mı gerekiyor...

:ıs:
alperuzi'n Sistemi
Satılık: 80 litre, 38cm, 35Hz Kabin: 80TL
emre_emre
Emre
Hiperaktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2010, 05:38:27 ÖS »

:ıs:
yapıcak fazla birşey yok galiba en son çare  olabilir yada 100 bilmem kaç dolar bayılıp satın almak  olur...smile
emre_emre'n Sistemi
Ana ünite : Pioneer deh-6050usb
2. Ünite : Navitech mt 7900btd
Component : Hertz hsk 163l
Comp ampli : Audison srx2s
Sub woofer :  --
Sub woofer ampli : For x x6000.1
Altyapı 
Stinger 0 awg power kit
Stinger 4 awg power cable
Stinger expert serisi rca
Stinger Sanlfhow 250A sigorta
88 Amper Bosch kuru  Akü
120A dinamo

satılık audison srx2s
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2010, 06:18:34 ÖS »

arkadaşlar öncelikle şunu söliyim.xp yi kurunca sabit disk görmeme gibi bişi artık olmaz.tabii hala xp diye windows 2000 kurmaya çalışmıyorsanız.velhasılı benim yaptığım xp dvd sinde tüm sata lar entegre kaldıkı entegre etmesenizde zaten sp3 paketi entegre edilmiş tüm xp ler neredeyse sata driver lıdır zaten.bakınız windows vista örneğin bir nod 32 antivirüs programı,stat bar,kenar çubuğu çalışırken harcadığı ram miktarı 700 ila 750 mb aralığında.işlemci % 30..aynı programlarla windows 7 ram 400 ila 600 mb aralığında.işlemci %20...tüm bunlara karşın iyi entegrasyon yapılmış bir xp dvd sinden basılan bir formatta ram 200 ila 250 mb.işlemci ise % 5 ila % 10 dur.gelin hesabı siz yapın.ayrıca directx 10 nu da artık xp ye sorunsuz entegre edebiliyoruz.vista ve windows 7 den sıkılanlara ve performan sıkıntısı çeken arkadaşlara şiddetle 2009 yada 2010 versiyonlu bir xp ye geçmenizi öneririm.saygılar.
alperuzi
Fanatik Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye Garajı

« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2010, 08:30:02 ÖS »

XP çıkınca 98 için aynı şeyler söyleniyordu. Hatta sadece 4 yıl eski olmasına rağmen. XP şu anda 8 yıllık bir işletim sistemi. Bence değiştirme vakti çoktan geldi de geçiyor smile
alperuzi'n Sistemi
bermuda21
idris
Fanatik Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

endüstryel elektronik teknikeri

« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2010, 08:36:17 ÖS »

win7nin vistadan daha hızlı olduğunu bende duydum bi ara win7 ye geçeyim dedimde maalesef programların win7 destekleyip destekleyemeceği kararsızlığından dolayı daha sonraya bıraktım
bermuda21'n Sistemi
alperuzi
Fanatik Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye Garajı

« Yanıtla #13 : Ocak 19, 2010, 08:44:23 ÖS »

Vista ile çalışıyorsa Win7 ile de çalışır, arada nerdeyse hiç fark yok. Hız dışında tabi Very Happy

Yanlız upgrade önermem. Formatlayarak kurun.
alperuzi'n Sistemi
ilkercom
H. İlker ÇOM
Tiryaki Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Scan Speak

Üye Garajı

« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2010, 10:58:57 ÖS »

64bit kullanıyorum. Tanımama görmezden gelme diye bir şey yok. Program ile ilgili sıkıntı durumunda XPmode  kurun olsun bitsin. Very Happy
ilkercom'n Sistemi

satılık dls a7
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Ocak 20, 2010, 05:59:00 ÖS »

win 98 ile xp yi kıyaslaman bence gerçekten beyhude olmuş nedenlerin den sadce birini sölesem yeterli.    file allocation table yani fat dosyalama ve depolama sistemi.fat 32  nasıl fat 16 ya üstün gelmiş ise,zamanlada NT file sistem yani ntfs de tüm bu dosya sistemlerine üstün gelmiştir.bunların farkları maksatları birbirinden farklıdır.örneğin ntfs dosyaların şifrelenmesini sağlayabilir,
kişiler için limitli disk kotası kullanmaya olanak verir.
büyük disk alanlarını destekler.büyük hard disk lerin NTFS ile biçimlendirilmesi verimi artırır.uzun dosya isimlerinide destekler.güvenilir kayıtlar tutan bir dosya sistemidir.
scandisk chkdsk gibi yöntemlere fazla ihtiyacı olmaz.her dosya 1k lık CLUSTER alanlarında ayrıntılarıyla saklanır ve kendi başına optimize edebilme yeteneği mevcuttur.
win 95 yada 98 tabikide eskiyecekler.bunlara ilaveten vista yada win 7 xp den farklı bir dosyalama sistemi kullanmadığından.ve win 7 yada vista daki  güvenlik prosedürrlerinin de xp de artık yer alabildiğinide düşünürsek,bence tema görsel şov gibi gereksiz şeylerle yani vista ve win 7 ile fazladan para ve zaman kaybetmeyi ben saçma buluyorum.ancak ne vakit microsoft yada diğer yzılım şirketleri daha jızlı daha güvenilir daha çok emniyetli bir doslalama ve şifreleme sistemi geliştirirler işte o vakit xp vista ve win 7 mezara girebilirler.
alperuzi
Fanatik Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye Garajı

« Yanıtla #16 : Ocak 20, 2010, 06:28:22 ÖS »

NTFS FAT32'ye bahsettiğiniz birçok konuda üstün olabilir, ancak sisteme fazladan yük bindirir, çünkü dosyalara yapılan tüm değişiklikler ayrı bir veritabanına yazılır. Verimini arttırdığı doğru değildir. FAT32 kadar hızlı değildir. Ve bu yüzden 98'den 2000 veya XP'ye geçişi geciktiren etkenlerden biridir.

Aynı sebepten dolayı harici flash disklerde kullanılmaz.

Bana göre FAT32'nin en büyük dezavantajı bahsettiklerinizden hiçbiri değildir, 4GB'tan büyük dosyalara izin vermemesidir (misal, double-DVD veya BD-ROM filmler). Bu yüzden de exFAT diye FAT32 üstüne bir sistem geliştirilmiş ve Windows 7 ve Vistaya eklenmiştir. XP'de ise bir yama ile çalışır.
alperuzi'n Sistemi
rator4
LEVENT GÖÇEN
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Ocak 20, 2010, 07:49:30 ÖS »

fat 32 yada exfat ı tartışmayı bile gereksiz görüyorum.sisteme fazladan yük bindiren bir doslama sisteminin bu yükü neden sıkıntı oluyorda wistanın yada win 7 nin sistemin içiini dışına çıkartması sıkıntı olmuyor.şimdi ben şunları bilirim ve doğrudur.öncelikle daha flah belleğini ntfs biçiminde formatlanabildiğini bilmiyorsan,ve bu sayede flash belleğin daha esnek,daha stabil,daha güvenilir,daha hızlı,kullanıcıların kullandığı alan miktarını izleyip sınırlama koymaya imkan veren alan kotaları olduğunu,uzun dosya isimlerinde bir sorun çıkmıcanı ve kuvvetle muhtemel 4 gb den büyük dosyalarınızıda tek bir parça olarak depolama imkanı olduğunun farkında değilsen,
bu tamamen öğrenmek için geç kaldığın bişeydir.bence insanları yanlış bilgilendirmekten kaçınmalıyız.arkadaşım elbette ex fat iyi bir dosyalama sistemi olabilir.ama fat 32 gibi en küçük bir elektirik kesilmesin de haşatı çıkan bir dosyalama sistemiyle ntfs yi çarpman gereksiz bence.ex fat a gelince dosya sıkıştırma olmayacak.kök dizindeki azami dosya hacmi ntfs ile aynı olacak,yani sınırsız.klasör başına düşen maximum dosya sayısı yine ntfs ile aynı olacak.ancak iki fark olacak ntfs maximum dosya boyutu 16 tb olurken ex fat 16 eb yani 16 milyar gb olacak ve küme boyutu ntfs de 64 kb iken exfat  da 32mb olacak.ancak şunuda unutmayalım.exfat ın stabil ve standart hale gelebilmesi için uzmanlar en az 5 sene gerektiği görüşünde birleşiyorlar.elbette exfat iyi olacak ancak standar ları yakalayana kadar kanımca şimdilik en güvenilir olan dosya sistemini kullanmak durumunda olabiliriz.harici leri de ntfs ile biçimlendirme konusundada yardımcı olabilirim.herkese kolay gelsin,saygılar.
alperuzi
Fanatik Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye Garajı

« Yanıtla #18 : Ocak 20, 2010, 08:40:58 ÖS »

bu tamamen öğrenmek için geç kaldığın bişeydir.
En ufak düzeltmede niye bu şekilde rencide edici birşey yazdınız anlamadım. Dikkatli okursanız "kullanılmaz" dedim, "kullanılamaz" demedim. Kullanılmaz çünkü kullandığı veritabanına (journal) sürekli yazması gerekir ve bu flash disklerin ömrünü kısaltır. Ayrıca birçok özelliği de bir bilgisayardan diğerine taşınmayı engelleyecek şekilde tasarlanmıştır.

bence insanları yanlış bilgilendirmekten kaçınmalıyız.
Kesinlikle katılıyorum ama bunu yaparken medeni bir şekilde yapmalıyız.
alperuzi'n Sistemi
ilkercom
H. İlker ÇOM
Tiryaki Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Scan Speak

Üye Garajı

« Yanıtla #19 : Ocak 20, 2010, 08:53:25 ÖS »

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı. Madem günden güne hantallaşıyor Win3,1 kullanın Very Happy

Win 7 gerçekten başarılı bir sistem. Tıpkı vistada olduğu gibi beta sürecinden itibaren kullandım. Vista piyasaya çıktığında beta versiyona göre rezaletti burdan kaybetti. Win 7 de durum farklı ve elinde XP mode gibi bir avantaj var.

Belki 512mb veya 1gb ram olan sistemlerde Xp hala makul olabilir ama 2 gb ve üzeri belleğe sahip ciğerli bir sistem için win7 çok daha avantajlı.

64bit versiyonu son derece performanslı.

not olarak : bilmiyorsan git öğren tarzı söylemler yanlış olmasının yanısıra söyleyen kişinin 6 ay önce zihni sinir projelere imza atması ( akülerin birbirini şarj etmesi projesi) ayrı ironi konusu olmuş Very Happy
ilkercom'n Sistemi

satılık dls a7
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: