CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Müzik Sistemi oLanlar ve modifiye yapanlar okusun !!!  (Okunma Sayısı 495 defa)
R
Global Moderator
Tiryaki Üye

« : Ekim 03, 2004, 12:26:18 ÖÖ »

Ülkede müzik sistemi parcalarının girişi binbir devlet kontrolunden ve prosedüründen sonra giriyo TSE den ürün geçmesi için türk standartlarına uyması gerekiyo bu ürünler ülkeye girerken gümrük vergisi katma değer vergisi ve daha tahmin etmedigimiz pek cok işlemden geçiyo ve müzik marketlere ulaşıyo. bu olaylar tuning parcaları içinde geçerli. TÜRKİYE standartlarına uymayan hiç bir parca ülkeye giremiyo yasal olarak satışı yapılamıyo. aracınızda her ne kadar tse belgeli malzeme kullansanızda polis amcalarımız bunlardan bişey anlamıyo dikkat edin sizde bizim gibi aracınızı kaptırmayın !! müzik sesi açık,performans egsozu var,cam filmi var,yaldızlı cantları var (ve bu bi sti düşünün) , bagaj üstü spoiler ı var (bu da aynı sti için geçerli) , araç yere cok yakın (artık bu neyi etkiliyosa...) gibi saçma sebeplerden bugun talihsiz olaylar yaşadık. biz yaşadık siz yaşamayın artık nası bi çözüm üretirsiniz bilmem. ama polisler bu sebepten araba da baglıyomuş ögrenmiş olduk...  Ne diyim ülkemin hali ortada.  kamyonlar frensiz gezsin amortisor+yay bulunuyo diye araba baglasın polis helal walla helal...   banghead

Onur ÖZER /Ankara-İzmit
  capon foreva twisted

Kain
Baris Bozkurt
Fanatik Üye

« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2004, 02:18:36 ÖÖ »

Walla geçmiş olsun  ;  trafik polislerimizin şaka gibi olaylarına alıştık artık.

Ana Unite : Alpine F#1 Status DVI-9990J
Islemci : Alpine F#1 Status PXI-H990J
Amp 1: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Amp 2: Brax x2400.2 Graphic Edition Chrome
Hoparlorler : Alpine F#1 Status SPX-Z18T mighty revelator Very Happy
Tweeter : R29/7000
Mid : 12M
MidBass : 18M
Subwoofer : JL Audio 8w7
Rca Kablolar : Van Den Hul Thunderline Hybrid
Hoparlor Kablolari : Van Den Hul CS-122 Hybrid ;Tweeter , Mid , Mid-Bass  Van Den Hul CS-352 Hybrid ; Subwoofer
Kablo Shielding : 3M
Elektriksel Alt Yapi : Stinger SP2150 Aku ve Stinger Pro guc kablolari
Yalitim : Dynamat Extreme + Wurth

www.roketoyun.com
Speedy
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2004, 11:24:13 ÖÖ »

Benim en çok güldüğüm.ŞU taksici kazasının olduğu günlerde polis bi 206 durduruyo ve önünde hava girişi var diye arabayı bağlıyo.Tamamda bu hava girişi kainattaki bütün 206larda standart olarak var ztn

MUS 96
Olynth
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2004, 02:06:35 ÖS »

gecmıs olsun.
Aslında pek sasırmamak lazım burası turkıye sonucta. zamanı gelır aracta benzın az dıye yıne ceza keserler burda mauahu.

GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2004, 04:44:43 ÖS »

Geçmiş olsun R,ne yazıkki Türkiyenin acı gerçekleri dray

Only Blaupunkt gamma Headunit
FORAEN
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2004, 07:06:41 ÖS »

offff geçmiş olsun R

bu kadar da saçmalanmas ki yaaa Mad

SBÇ

İZMİR

*****SBÇ*****
onuralp
Fanatik Üye

« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2004, 07:08:23 ÖS »

Bence TOMSFED in artik bu ise bir el atmasi lazim...Gerci asil sorumluluk soforler ve otomobilciler federasyonu veya Turkiye Turing Ve Otomobil Kurumu nun olmali ama nerde...Bu isi yapsa yapsa Tahincioglu yapar...Tomsfed catisi altinda internet teki otomobil forumlari, modifiye sirket ve dergileri bir platform olusturup hem anti-hiz ve guvenli suruse yonelik bir platform olusturmali, hem de bu isin yasal cetrefillerine el atmali...

Caddedeki kazadan sonra benim arkadasin arka camindaki rockford yazisini sokturdu polisler...Anlayin artik...

Ben su isin kanuni tarafini biraz arastiracagim...Trafik kurallari etc...gercekten boyle bir haklari var mi merak ediyorum...internette tuzuk kanundan bol bisi yok ne de olsa... Confused

Onuralp Armağan/İstanbul

www.acikradyo.com.tr

Home Audio is the best, SQ is ok...
more_speed
Aktif Üye
**

cvp
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2004, 09:26:07 ÖS »

bunları modifiyemde yazmıştım yine yazıyorum
BÖYLE BÜYÜK YAZDIKLARIM YENİ YORUMLARIM smile

1.si o modifiye parçalarını her türlü sattırmaya hakları var devleti suçlamayın çünkü sadece caddede araba sürenler yok bu ülkede yarışanların trafiğe çıkarmadıkları yarış araçlarında var.
2.bazen polislere katılıyoru örneğin kaput uzatma far boyama stop çerçevesi gibi işlemler goorüşü etkiler ve kor noktadan dolayı kazaya sebep olabilir
3.fiber dtm spoylerlara karşıyım (doğru uygulanmadığı taktirde niyemi çünkü aracın ayrodinamini bozuyor mesela aracı virajda savurabilir buda kazaya sebebiyet verir BAKIN BURAYI ABARTMIŞIM
4.her aracın bir emisyon testinden geçmesi gerekir trafikte oyle kafanıza gore egzoz kullanamazsınız
5.tesisat konuşuna gelince bir desibel aralığı vardır onu geçemezsiniz BURDA NE ANLATMAK İSTEDİĞİMİ BENDE ANLAYAMADIM
6.vinlyler reklam meklam diye ruhsata işlenebiliyo yasak olması normaldir o zaman her kez arabanın üstüne her istediğini yazar.
7.neon oben vs gibi ışıklı ürünler trafikte diye diyer sürücülerin gözünü alıyor buda kazaya sebebiyet veriyor

bunlar gerçekler bunları göz ardı edemeyiz ben modifiye hastası bir kişi olarak yazdım bunları
polislere gelince allah adamlara kolaylık versin konuşanlarada siz onlardan daha iyi o işi yapamazsınız

more_speed
Aktif Üye
**

cvp
« Yanıtla #8 : Ekim 03, 2004, 09:28:17 ÖS »

bu arada yay a cezza kesmelerine hiç anlam veremedşm:( geçmiş olsun

Junior CA-Tr
Cüneyt GÜVENÇ
Tiryaki Üye

V8 Power

« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2004, 10:40:23 ÖÖ »

R geçmiş olsun kardeşim,vallahi öle kaışık bi durumdayız ki yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal.bi tarafta satılması yasal takılması illegal tuning parçaları,bi tarafta işi bilerek yapanlar bilmeden abartanlar ve hepsine karşılık anlamı tam olmayan trafik kuralları, Aynasızlar...

Speedy, senin örnek verdiğin olay "kaşının üstünde gözü var, kesin cezayı" muhabbeti  Smile  Smile

more_speed, ( sen madde madde verdiğin için bende aynı şekilde fikirlerimi sölüyorum.yorumlarım kendi düşüncem,sana karşı negatif bir düşüncem yok Cool )
1. madde tartışılır, sadece yarışanlar yada pist araçlarına monte edilir kuralı yok.
2. maddeden dolayı hiç kaza görmedim ve duymadım,olduysada oranı düşük olduğu için önemsemem(kazaya sebebiyet veren o kadar unsur varken bu biraz saçma),
3. madde de sende abarttığının farkındasın,memleketteki hız kurallarını geçmediğin sürece ne kadar ayrodinamiği bozuk DTM takarsan tak hiç bişi olmaz,
4.madde içerisinde haklısın her istiyen kafasına göre egsoz takamaz ama seste artma yaratmadığı halde görünüşe itiraz edilmesi saçma hemde mantıksız,
5. madde tartışması açık bir konu,tam değerleri bende bilmiyorum!tek bildiğim etrafını rahatsız edersen cezası var(bu ses sistemi ve DTM olayında da geçerli ama bence yine mantıksız,işin kolayına kaçıp bi madde de birleştirilmiş) 30/1-b : Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksiklikleri bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan ve çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak = 83,100,000 TL para cezası + 8 ceza puanı... Bu cezaya ticari ve devlet araçları dahil değilmiş... :!!!:  :!!!:  :!!!:
6.madde doğru bir nokta,herkes istediğini yapıştıramıyor,araçlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmıyanlar(polis,vatandaş,..vb.)aracı tanımlıyamıyorlar.
7.madde de ki neon vs. olayı biraz düşündürücü.doğru monte edilmiş neonlar araç altında yeri aydınlatır ama göze vurmaz. rahatsız etmenin aksine geceleri o aracı daha çabuk algılamamıza yardımcı olur.gündüz bir problem yok bence!bunun yerine far ayarını yaptırmamış sürücülere ceza kessinler...

son olarak onuralp,sana hak veriyorum,birileri daha da içinden çıkılmaz hal almadan bu konuya el atmalı. yada her ile bir pist yapsınlar biz orda kurtlarımızı dökelim. hem onlar rahatlasın hem biz  Cool

Türkiye deki bazı katı ve mantıksız kuralların değişmesi gerekiyor. gücü yeten varsa yapar bu işi... Mad

Şirinyalı - ANTALYA
aRIf
Arif
Fanatik Üye

Yalanci Admin

« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2004, 04:15:27 ÖS »

Bende kendimce ve buranin kurallarina gore biraz yorumlar yazayim...

* Legal yada Illegal piyasada bir suru parca var burada. Istedigini alirsin istedigini takarsin ama paketin uzerinde kocaman yazar caddeler icin yasal olup olmadigi. Yasal olmamasi demek ceza yicegin anlamina gelmez, ama yersende soz soyleme hakkin kalmaz.

*Kaput uzatma veya body de abartili olmayan degisiklerde bir sorun olmaz cunku kimseyi rahatsiz etmez seninde surusunu etkilemez.
Farklarin onune takilan siyah plastik parcalar var gunduz takilmasi yasal, geceleri cikartmak zorundasin cunku far isigini inanilmaz kesiyor.

*Fiber, Dtm kanatlarinda hemen hemen hepsi legal ama bir sartla, arka gorusunu engellemedigi surece. Virajda savrulma olayida biraz komik...
Arabanin butun hesaplamalari yapilmis sankide tek bir dtm den dolayi savrulucaksin... 45lik viraza dtm var benim arabada diye 65 le girersen sonu bu olur.

*Cok guzel ve burada Florida eyaletinde uygulanan bir konu. Emisyon testi. Arabana belli parcalari takmakta serbestsin ama emisyonu gecmek zorundasin baska yolu yok. Bu arada Florida modifiye konusunda en kati eyalet amerikada cok ama cok fazla yasalari var ve cok parca florida'da yasak.

*Ses sistemi... ortada gorunen birsey degil, ne yaparsan yap kim nerden bilicek ama sesi sonuna kadar acip seyyar disko gibi gezersen sokaklarda o zaman hak ettigin cezayi alirsin. Ses sistemini kendin dinlemen icin yapmalisin, mahalleye dinletmek icin degil.

*Sticker lar Vinlyler serbest, istersen arabani kendi zevkine gore boya kimse karismaz, ruhsatlik bir olay degil burada. Burada ruhsat dediginde 30cmx20cm kagit parcasi.

*Neon, cakarlar, cesitli renkte isiklar yasak ama polis cok esnek bu konuda. Cakarlar kesinlikle yasak cunku insanlari baska yonlendirebilir, sizi polis veya baska bir acil kurtarma araci sanabilir. Neon lar yesil,kirmizi,beyaz,sari bi nebze kullaniliyor polisde bisi demiyor ama mavi kesinlikle yasak cunku mavi sadece polise ozel. Bir serife sormustum, normalda kural fabrika cikisindan sonraki takilan ter turlu isik sisteminin yasak oldugu soylemekte demisti ama onu uygulamiyorlar cunku anlamsiz. 2 cift sis farini takip acarsanda gece oda yasak, tek cift sis farkina kimse birsey demiyor.
------------------------------------
Turkiyede ne yazikki polisler cahil. Burada biraz daha bilgililer neyin ne oldugunu hic yoktan bir nebze biliyorlar. Araba baglamak diye birsey sozkonusu degil, sen kimsinde benim arabami baglarsin! cezasini keser seni mahkemeye yonlendirir, eger hakli oldugunu dusunuyorsanda mahkemede kendini savunursun.

Bu yazdiklarimi bir dergide Ohio nun trafik kuralalrina gore ve kendi yorumlarima gore yazdim, her eyalette kurallar farklidir.

0.25psi 5hp A4
more_speed
Aktif Üye
**

« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2004, 05:08:34 ÖS »

bi kere niye negatif düşünce olsun burda muhabbet ediyoz hassasiyetin için teşekkür ediyorum

Alıntı sahibi: "Junior CA-Tr"
1. madde tartışılır, sadece yarışanlar yada pist araçlarına monte edilir kuralı yok.
2. maddeden dolayı hiç kaza görmedim ve duymadım,olduysada oranı düşük olduğu için önemsemem(kazaya sebebiyet veren o kadar unsur varken bu biraz saçma),
3. madde de sende abarttığının farkındasın,memleketteki hız kurallarını geçmediğin sürece ne kadar ayrodinamiği bozuk DTM takarsan tak hiç bişi olmaz,
4.madde içerisinde haklısın her istiyen kafasına göre egsoz takamaz ama seste artma yaratmadığı halde görünüşe itiraz edilmesi saçma hemde mantıksız,
5. madde tartışması açık bir konu,tam değerleri bende bilmiyorum!tek bildiğim etrafını rahatsız edersen cezası var(bu ses sistemi ve DTM olayında da geçerli ama bence yine mantıksız,işin kolayına kaçıp bi madde de birleştirilmiş) 30/1-b : Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksiklikleri bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan ve çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak = 83,100,000 TL para cezası + 8 ceza puanı... Bu cezaya ticari ve devlet araçları dahil değilmiş... :!!!:  :!!!:  :!!!:
6.madde doğru bir nokta,herkes istediğini yapıştıramıyor,araçlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmıyanlar(polis,vatandaş,..vb.)aracı tanımlıyamıyorlar.
7.madde de ki neon vs. olayı biraz düşündürücü.doğru monte edilmiş neonlar araç altında yeri aydınlatır ama göze vurmaz. rahatsız etmenin aksine geceleri o aracı daha çabuk algılamamıza yardımcı olur.gündüz bir problem yok bence!bunun yerine far ayarını yaptırmamış sürücülere ceza kessinler...

son olarak onuralp,sana hak veriyorum,birileri daha da içinden çıkılmaz hal almadan bu konuya el atmalı. yada her ile bir pist yapsınlar biz orda kurtlarımızı dökelim. hem onlar rahatlasın hem biz  Cool

Türkiye deki bazı katı ve mantıksız kuralların değişmesi gerekiyor. gücü yeten varsa yapar bu işi... Mad

1.evet tartışılır ama kullanması yasak diye yasaklıyamazlar satışını.
2.aslında bu sebebten dolayı kaza çok oluyor ama dikkat edilmiyor gece gidişli gelişli sollama yasağı olmayan bir yolda öndeki kamyonu sollamak için çıkıyosun ve güüüüm önden gelenle kanka olmuş zabıt tutturuyorsun smile
3.ben hala abarttığımın farkındayım smile
4.orjinal nikelaj egzozlarada karışıyorlarmış o konudda çok haklısınız
5.burda hem fikiriz galiba smile
6. madde bi arkadaş amerikadan bahsetmiş orda nasıl bilmem ama burda arabanın rengi dahil üstüne yapıştırdığın vinlylerin ruhsata reklam afişi mi ne diye işlenmesi gerekiyor mantıklı bir yasa.
7.burda sana katılmıyorum neon her türlü göz alır ayrıca her takside bir oben her arabada neon var artık önüne geçmeli sis farlarıyla ilgili bir yasa varmış ama bilmiyorum kapaklarıylamı ne kapalıyken gezebiliyomuşşun

:phr34:  twisted  :phr34:

KeMPeS
Aktif Üye
**

« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2004, 12:49:49 ÖÖ »

ceza yazmak isteyen memur her türlü yazıyo.. arabanın tavanını çizen de var, film de çizen var... normal bi şahinlede ceza yedim, modifiyeli hondaylada.. bazısı var ki ataköyde radara yakalandık memurlar arabayla ilgili hiçbir yorum yapmadı, biz 180 milyonla kurtulduk ama arabaya bakıpta ceza ekleselerdi aynı olaylar bizim de başımıza gelirdi rahatlıkla.. büyük geçmiş olsun diyorum her forum ortamında bu tür konular dile geliyo fakat hala neden birtakım önlemler alınmıyo anlaşılmaz.. aziz yıldırımın çıkıp biz mi oynayalım dediği gibi çıkıp biz mi kanun çıkarmak için talepte bulunalım?!?

Olynth
Aktif Üye
**

« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2004, 10:38:29 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "aRIf"

------------------------------------
Turkiyede ne yazikki polisler cahil. Burada biraz daha bilgililer neyin ne oldugunu hic yoktan bir nebze biliyorlar. Araba baglamak diye birsey sozkonusu degil, sen kimsinde benim arabami baglarsin! cezasini keser seni mahkemeye yonlendirir, eger hakli oldugunu dusunuyorsanda mahkemede kendini savunursun.

ya olay budur. sen kımsınde balıyorsun benım arabayı bu ısler bu kadar kolay olmamalı.

DLS_Tr
Banlandı!
Yeni Üye
*

« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2004, 07:32:56 ÖS »

merhaba arkadaslar oyle derın ve ınce bır konuya deyınmıssınızkı valla tartısmaya kalksak aylarca surer ben dogan hastasıyım bırkeresınde caddede gazlamayı denerken polıs arabamı durdurdu ehlıyet ruhsatı ver dedı bende verdım ve basladı ceza yazmaya abartı egzost fılm yaylar kesık lpg ruhsata ıslı degıl arabada stıcker var vs.. tamam arabam tam ofsayt cahıldık yapmıstık taksıcı gıbı sonra arabayı 15 gun gıbı bırsurede selamı cesmedekı polıslerle kanka olarak zor zoruna aldık sonra kızdım ve arkadasımın 320 bmw sı ıle geldım caddeye gazladık yanladık falan pat cevırme polıs cevırdı ve aynen ıyı aksamlar beyfendı evraklarınızı gore bılırmıyım dedı ben sasırdım etrafıma baktım bır anda beyfendı olmusum sıslerden dolayı uyarı aldım sonrada doganımı sattım ama arabasız yapamadım yıne bır dogan aldım  tam s vırajında arkadasla kapısırken cevırmede takıldım sadettın tantan zamanında her modıfıyelı araba baglanıyormus bızımkıde baglandı yay kesık egzost oto parka geldıkkı bır ferrarı 355 f1 adam genc bırı polısle tartısıyo yok arabayı baglıyamazsın sen kımsınkı falan bızse sut dokmus kedı gıbıyız adam polısle bayagı munakasadan sonra bır telefon gorusmesı yaptı bızde teyp ımızın kafasını cuzdanımızı aldık 15 dk once tartısdıgı polıs ruhsatı uzatarak ozur dılerım beyfendı deyıp gerı vermesınmı dunyam yıkıldı ve yemın ettım hangı polıs dur derde asla durmam rekorum 13 rkıp otosu s vırajından pendık olum vırajına kadar oyuzden daha hayatta durmam durmıycamda nasıl olsa yakalıyamıyolar adalet yok kardesım yasak herkeze yasaktır adaletı polıs saylar oyuzden adaletsızlıge ve adaletsız olanlara saygım yoktur yanlısım varsa sızlerden ozur dılerım

TURKER TEAM
AYHAN YILDIRIM
Junior CA-Tr
Cüneyt GÜVENÇ
Tiryaki Üye

V8 Power

« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2004, 09:31:27 ÖÖ »

devlet büyüklerimiz memlekette insan ayrımına yer verip karşı çıkmazsa biz ne yapalımki??elbet bir gün gelecek ve insanımız kuzu postunu aralııp gün ışığına çıkacak ama... hayırlısı artık ne diyim!!

Şirinyalı - ANTALYA
aRIf
Arif
Fanatik Üye

Yalanci Admin

« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2004, 03:53:51 ÖS »

Once hatayi kendimizde ariyalim...
hizli kullaniyormuyuz ? evet..
kurallari cigniyormuyuz ? evet...
arabamizi egsozunu/teybini butun mahallenin hatta semtin duyabilicegi kadar acip sokaklarda geziyormuyuz ? evet...

E o zaman baskalarina polise yada suna buna sira gelmeden once kendimize bir bakmamiz lazim.

DLS_Tr arkadas ben yemin ettim polis beni durdurmaya kalksa kacarim diyor... Sende bu is sorunu cozucekmi yoksa basina bir gun senin bile ustesinden gelemicegin bir sorunumu getiricek.

Biz sofor olarak trafikteki bir birey olarak once kurallara uymaliyiz, dogru duzgun araba kullanmaliyiz, sonra isler zaman ile duzelir. Kimsenin arabasida modifiyeli diye baglanmaz.

Arabalarimiza emegimizi, paramizi harciyoruz gozumuz gibi bakiyoruz. Guzel olduklari icinde hemen dikkati cekiyorlar. Guzel bir arabanin yolda adam akilli gitmesine, kimse cikipda  a adam ne guzel kullaniyormus demez. Ama sen o guzel ve modifiyeli araba ile cikipda oyle yanlarsan 60km lik yerde 110km ile gidersen milletin arasina makasla dalarsan o zaman kimsenin aklindan cikmiyacak bir sey yaparsin ve modifiyeli arabalar o zaman guzellikten cok cirkinlige donusur milletin gozunde.

Bilmem anlatabildim mi...

0.25psi 5hp A4
Junior CA-Tr
Cüneyt GÜVENÇ
Tiryaki Üye

V8 Power

« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2004, 05:00:23 ÖS »

aslında haksız sayılmazsın aRIf ama,
hızlı kullanıyormuyuz(kendimden örnek veriyorum):
şehir içi 70(sollamalarda 100)
şehir dışı 90 (sollamalarda ne denk gelirse<belirli bir hız sınırlaması yok>)
kuralları çiğniyormuyuz? bu tartışılır!!!
teyp olayı yok ama egsoz vardı.o da 1hafta önce bitti..

peki ya bu dediklerin gibi olmayanların durumuna ne demeli ya da farklı bir açıdan bakalım! daha fazla suç işlediği halde bişey denilmeyen, ensesi kalın olsun ya da olmasın bazı şöför arkadaşlarımızda var. hatalı denetim var ve "kuru"nun yanında "yaş"ta yanıyor.bence bunu çözmeleri lazım ilk önce!! safkan bir adalet gelmeli ve denetlemekte zorluk çekildiği zaman veya kontrol edilemediği noktalar olduğu zaman kökten silip yasaklamak çok saçma!!! işin kolayına kaçmak gibi bişi..

örnek vermek gerekirse benim aracım '93 Reno 9 Spring (1,3) diğer kulvarda ise 2004 VW Golf FSI...antalya yı bilenler bilir, Alanya-Antalya yolunun otoban gibi olan bölümleri var.ben sabit 90Km/h ilerlerken trafik ışıklarına itina gösterip,geçiş önceliği+diğer sürücülerin güvenliği(sollama ve şerit değiştirme,vs..) + şehir içi kısımlarda dönüşlerde yayalara geçiş izni gibi bir çok konuda kuralcı davranırım.diğer arkadaş ise yaya kaldırımında hız kesmeden ilerleme+ışık ihlali(2kere ve sarıda değil koyu kırmızıda) +yol çalışması nedeniyle gidiş-gelişin tek şeritte olduğu,sollama yasağınında bulunduğu bir yerde hatalı sollama yapmak(ben 3kere saydım)+bunların üstüne bide camdan bira şişesi atması...

sonuç:
Antalya girişinde ekipler tarafından durduruluyoruz(tesadüf arkadaşta orda! o sürate rağmen fazla uzaklaşamamış) evraklar kontrol ediliyor.
Cüneyt: Sorun nedir komiserim?
Komiser: Sorun yok,genel kontrol..
Cüneyt: İşlemiş olduğum bir suç ya da ihbar mı var??
Komiser: Niye tedirginsin?
Cüneyt: Alakası yok komiserim.Durdurulmamın sebebini öğrenmek istedim.Ama madem durdurdunuz, ben bir ihbarda bulunayım(diğer arkadaşlar hala orda)..
Komiser: Nedir??(hafif bir tebessüm ve garip bir bakış)
Cüneyt: Şu araç Alanya dan beri 3hatalı sollama+2kere ışık ihlali+yaya kaldırımında gaz kesmeme+camdan bira şişesi atma gibi bikaç kusurda bulundu...
Komiser: (sinsi bir tebessümle)Çok dikkatli bir şöförsünüz Cüneyt bey,ama muayenenizin süresi bitmiş(yaklaşık 3gün).Ceza yazmıyorum,en kısa zamanda yenileyin.
Cüneyt: Farkındayım komiserim,teşekkürler..
Komiser: Buyrun evraklarınız,iyi yolculuklar..(bu arada diğer aracın şöförü ile ekip otosundakiler arasında kahkahalı bir muhabbet görülüyor)
Cüneyt: Diğer araç için bir işlem yapılmıycakmı?En azından bir uyarı filan..
Komiser: İyi yolculuklar Cüneyt Bey....Muayenenizi unutmayın.
Cüneyt:  Surprised  Confused  Mad  question  :!!!: ....

buyur burdan yak.gelde kızma,sinirlenme,gücüne gitmesin!!!bu mudur şeffaflık,adalet,kanun...ben herşeyin eniyisini yapıyorum demiyorum ama enazından sorumluluklarımın bilincindeyim.olayın bendeki boyutu bu.benim gibi olan birçok arkadaşım da var.bu durumda bizler yanma olayının "Yaş" tarafı oluyoruz...

Şirinyalı - ANTALYA
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.