Valla forumlarda genelde onerilen gizli montaj...Amfiler koltuk ile bagaj arasina montajlaniyor...Sub kutularini da ozel baslikli vidalar ile montajlamayi onermisler...Oyle alelade bir tornavida ile sokulemiyor...Ana uniteler icin ekstra oneri yapmamislar...
Demin eklemeyi unutmusum...Arkadaslar kesinlikle oturdugunuz semtte sesi acarak dolasmayin...Olmayacak biri fark eder, soyar ya da soydurur arabanizi...
Ikinci olarak ses sistemini acip piyasa mekanlarda dolasmaniz da ozellikle cumartesi gunleri cok riskli...Bagdat Caddesi orneginden devam edelim...Istanbul un heryerinden ne oldugunu bilmediginiz bir suru insan caddede oluyor.Oto hirsizlari da tabi...Birkac arkadasimdan duyduguma gore isi abartip arabali takilmaya baslamislar...Sesli bir araba duyduklarinda arabali takibe aliyorlar yani...Siz arabayi park etmek icin ara paralel sokaklara daliyorsunuz, onlar da pesinizden, sonrasi malum...O sokaklar-ozellikle sahil tarafindakiler- oglen saatlerinden aksamustune kadar bos olur haftasonu...Oturanlarin cogu evinden cikar gezmeye gider sabahtan...Rahat rahat icinde sigaralarini icerek gupegunduz soyarlar arabanizi...O yuzden kisacaksiniz biraz sesini...
Ben su sensor isine baktim ve uygun bir urun buldum...Hem ic hem de dis koruma sensoru...iki bolgeli...Eger distaki bolgesi ilhak edilirse uyari alarmi veriyor...eger dinlemeyip iceri giren olursa basiyor cigligi...Asagida linki var...
http://www.crutchfield.com/S-ypmfbRwQhIi/cgi-bin/ProdView.asp?g=805&id=essential_info&i=514AU94TGenelde arabaya yaklasip kisa sureli bir uyari sinyali alan hirsiz tirsar sanirim...Yaklasmaz bir daha kolay kolay...Yav adam camdan gordu de uyari sinyali mi verdi acaba diye tirsabilir...
Soyle bir metreye kurarsin...Hem kedi kopekte dakkalarca otmez hem de eleman adim atamaz arabana...Tirsip kalir...Film uygulamasi ile beraber mantikli geldi....
Seneye ben de uygulayacagim muhtemelen...Gerci benim kendi sesimden sesli uyari kaydetmek gibi fantastik dusuncelerim var...
"Lutfen arabaya daha fazla yaklasmayiniz, iki adim daha attiginiz taktirde alarm sitemi devreye girecektir.Saygilar..." gibi seyler dusunuyorum...
Ciddiyim bu arada...