CarAudioTurkey CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
Garaj'da okumadığınız yorumlar var(ayrıntılar aşağıda). Garaja gitmek için tıklayınız
1)Okumadığınız yorumlar var.
Rockford Fosgate T1 - 2  

Gösterim : 53 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

zitinger 35 ferhat  

Gösterim : 50 

Haddini aşan düldül  

Gösterim : 506 

DD 9515 vs RF t1  

Gösterim : 479 

2004 Fiat Palio  

Gösterim : 295 
Gönderen : SPL 
Garaj : HI-FI GARAGE 

Parçalar  

Gösterim : 106 
Gönderen : nippon 
Garaj : Disko diskooo üçyüzbeşyüz 

ANKARA KLASİĞİ  

Gösterim : 60 
Gönderen : RC-SQ 
Garaj : RC&SQ GARAGE 

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: GÜVENLİK!  (Okunma Sayısı 559 defa)
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« : Ocak 02, 2005, 12:03:41 ÖÖ »

Bildiğiniz gibi arkadaşlar 3 yıldır Manisada kafasını sökmeden kullandığım teybim alarma ve kafayı yanıma almama rağmen çalındı. Kaskodan araç bedelinin %10 nuna kadar olan kısmı karşılanıyor onada şükür diyerek  
ciddi parasal değere sahip o kadar para biriktirip aldığımız gözümüz gibi baktığımız cihazları nasıl koruyabiliriz diye soruyom? Onuralp modumuz  kızaklı ünite gibi bir sistem önerdi. Sizin önerileriniz neler?

NOT: Lütfen aracın içine kobra salalım gibi yaratıcılıktan uzak önerilerde bulunmayın...Smile

İŞTE SAPIK MANİSALI!

GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2005, 12:12:17 ÖÖ »

ahmet bu akşam bayagı araştırdım.radar olayı düşündüm...araştırdım harciden satılan bir alarm aksesuarı buldum..
-------
  Ultrasonik Hareket Detektörü, MDU-5509-0/5509-2

Ultrasonik Hareket Detektörleri genelde alarm cihazlarına tamamlayıcı bir unsur olarak araç içindeki ultrasonik değişimleri gözlemeye ve gerektiği durumda alarmı tetiklemeye yarayan bir araçtır.
http://www.udea.com.tr/Turkce/Urunler/Alarm_Aksesuarlari.htm
----
Ancak her alarm ile sorunsuz çalışıyormu bilmiyorum.
yurt dışınada bakındım..
araç dışı için alanı ayarlanabilir olan radar lar mevcut...
yani aracın 2metrekare etrafını filan kollıyabiliyor.
ancak buda kedi,köpek vs... için güzel bir oyuncak gibi geldi..
esasında en güzel çözüm kapalı garaj ama oda zor iş..
bu sefer misafirliğe filan giderken ne olucak oda ayrı dert smile
yani hırsıza kilit dayanmıyor kardeşim..
Allah forumuzdaki arkadaşlarımızı korusun demekten başka diyecek birşey yok ...

Saygılar sevgiler..

aRIf
Arif
Fanatik Üye

Yalanci Admin

« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2005, 12:25:48 ÖÖ »

Benim cok cok yillar once tanidigim bi abinin 190E'sinde olan bir sistem vardi ve hava haraketlerine duyarli bir sensor vardi dikiz aynasinin ustunde...  Bence iyi bir secenek... ama tabiki alarmin aktif olmasi icin hirsiizn kapiyi acmis olmasi lazimki arabanin icindeki hava akimi degissin...

0.25psi 5hp A4
tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2005, 12:30:46 ÖÖ »

Ultrasonic gözü bizde biliyoz olm... Özellikle benim gibi camı kırılıp kapısı açılmadan içine girilen araçlar için işe yarıyor. Misal olarak cam açık alarmı devreye soktun camdan biri kolunu soksa vay haline... Alarm ötmeye başlıyo.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
onuralp
Fanatik Üye

« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2005, 02:16:22 ÖÖ »

Bu mikrodalga radari benim bir arkdasim crx inde uyguluyor.Camlari film...30 cm e kurdugunu soylemisti bana...

Camlar koyu oldugu icin, ozellikle gece vakti hirsiz cama yaklasarak arabanin icine bakmak zorunda kaliyor...Daha kafayi cama uzatmasi ile alarmin bagirmasi bir oluyor...Valla bir senedir hicbir sikintisi olmadi...Memnun genelde ve oneriyor da...Diger sistemlere gore avantaji arabaya zarar gelmeden bagiriyor olusu...Cam ve kapiyi saglam kurtariyorsunuz.... smile  

Kedi olayi tek dezavantaji ama 30 cm oldugu icin biraz da olsa o problemi azaltabildi...

Ben kizakli sistemin mumkun olsa en iyi cozum olacagini dusunuyorum...Ama firmalar urunlerini kizakli yapmiyorlar artik...Acik soyliyeyim...Bu pazarda payini arttirmak isteyen bir firma yoneticisi olsam, ana uretici ile konusur ve TR urunlerinin kizak mekanizmali uretilmesini isterdim...Cogu insanin cok cani yaniyor bu isten...100-200 fazla verip kizakli mekanizma almak isteyen cok insan olur.Kizak bu yuzden ticari anlamda buyumek icin bir firsat ama niye getirmiyorlar ben de bilmiyorum...Oyle asan cosan bir maliyeti de yok uretici firmaya...

Dedigim gibi bir nette forumlarda gezineyim, varsa bir yenilik paylasirim... wink

Onuralp Armağan/İstanbul

www.acikradyo.com.tr

Home Audio is the best, SQ is ok...
onuralp
Fanatik Üye

« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2005, 02:43:56 ÖÖ »

Simdilik bunu buldum...Kesin cozum olarak gozukuyor...Son nokta bence... Smile

http://www.ianai.net/jokes/Monkey5-high.wmv

Arastirmalara devam... smile

Onuralp Armağan/İstanbul

www.acikradyo.com.tr

GHOST
Alper Dalar
Kurucu / Yönetici
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2005, 03:50:33 ÖÖ »

çok güzel ya Very Happy

onuralp
Fanatik Üye

« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2005, 04:51:46 ÖÖ »

Valla forumlarda genelde onerilen gizli montaj...Amfiler koltuk ile bagaj arasina montajlaniyor...Sub kutularini da ozel baslikli vidalar ile montajlamayi onermisler...Oyle alelade bir tornavida ile sokulemiyor...Ana uniteler icin ekstra oneri yapmamislar...

Demin eklemeyi unutmusum...Arkadaslar kesinlikle oturdugunuz semtte sesi acarak dolasmayin...Olmayacak biri fark eder, soyar ya da soydurur arabanizi...

Ikinci olarak ses sistemini acip piyasa mekanlarda dolasmaniz da ozellikle cumartesi gunleri cok riskli...Bagdat Caddesi orneginden devam edelim...Istanbul un heryerinden ne oldugunu bilmediginiz bir suru insan caddede oluyor.Oto hirsizlari da tabi...Birkac arkadasimdan duyduguma gore isi abartip arabali takilmaya baslamislar...Sesli bir araba duyduklarinda arabali takibe aliyorlar yani...Siz arabayi park etmek icin ara paralel sokaklara daliyorsunuz, onlar da pesinizden, sonrasi malum...O sokaklar-ozellikle sahil tarafindakiler- oglen saatlerinden aksamustune kadar bos olur haftasonu...Oturanlarin cogu evinden cikar gezmeye gider sabahtan...Rahat rahat icinde sigaralarini icerek gupegunduz soyarlar arabanizi...O yuzden kisacaksiniz biraz sesini...

Ben su sensor isine baktim ve uygun bir urun buldum...Hem ic hem de dis koruma sensoru...iki bolgeli...Eger distaki bolgesi ilhak edilirse uyari alarmi veriyor...eger dinlemeyip iceri giren olursa basiyor cigligi...Asagida linki var...

http://www.crutchfield.com/S-ypmfbRwQhIi/cgi-bin/ProdView.asp?g=805&id=essential_info&i=514AU94T

Genelde arabaya yaklasip kisa sureli bir uyari sinyali alan hirsiz tirsar sanirim...Yaklasmaz bir daha kolay kolay...Yav adam camdan gordu de uyari sinyali mi verdi acaba diye tirsabilir...
Soyle bir metreye kurarsin...Hem kedi kopekte dakkalarca otmez hem de eleman adim atamaz arabana...Tirsip kalir...Film uygulamasi ile beraber mantikli geldi....

Seneye ben de uygulayacagim muhtemelen...Gerci benim kendi sesimden sesli uyari kaydetmek gibi fantastik dusuncelerim var...

"Lutfen arabaya daha fazla yaklasmayiniz, iki adim daha attiginiz  taktirde alarm sitemi devreye girecektir.Saygilar..." gibi seyler dusunuyorum...

Ciddiyim bu arada... Smile

Onuralp Armağan/İstanbul

www.acikradyo.com.tr

tipo16v
AHMET TANERİ
Tiryaki Üye

Üye Garajı

« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2005, 12:09:32 ÖS »

video süper be abi! Smile 2005 yılı içinde camlara film çektirme olayı resmileşecek. Bu ultrasonic göz olayınıda yaptırmak lazım arabaya.

İŞTE SAPIK MANİSALI!
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #9 : Ocak 02, 2005, 12:26:37 ÖS »

Çok geçmiş olsun çok üzücü bir durum Sad İzmirde de ablamın arabasının 2 teybi çalınmıştı. Benim araba aklıma geldi de kötü oldum walla Sad

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #10 : Ocak 02, 2005, 12:26:58 ÖS »

Çok geçmiş olsun çok üzücü bir durum Sad İzmirde de ablamın arabasının 2 teybi çalınmıştı. Benim araba aklıma geldi de kötü oldum walla Sad

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
ertunçpower
Aktif Üye
**

« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2005, 07:13:05 ÖS »

vallahi çok üzücü bir durum.benimde basıma geldi.kapıdan arabayı çaldılar.o anda onları yakalasaydım oracıkta dorardım.sen o kadar seyden vazgeç ,okadar ugraş biseyler yapmak için sonra adam gelsin herseyi sıfıra getirsin.olacak iş degil valla.polislerimizde bu konu üzerinde durursa iyi olur bence...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.