CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
CaraudioTurkey Genel
»
Sohbet Odası
»
en sonunda bende PC GOLD mağduru mu oluyorum acaba ?
Kullanıcı Adı:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Parola:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Giriş Yap
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: en sonunda bende PC GOLD mağduru mu oluyorum acaba ? (Okunma Sayısı 304 defa)
vwpolo
Aktif Üye
«
:
Ekim 01, 2004, 10:06:34 ÖS »
forumlarda gold pc lafı geçince ortalık hareketlenirdi, bende daha önce orada mağdur durumuna düşmediğim için savunur pozisyonlar alırdım, ama bu sefer bizde tongaya getiriliyoruz galiba, olay şöyle :
canon s1 is 1 milyara 10 taksitle oradan 3 gün önce aldım, orada satış müdürü tanıdığım var (o olmasa oradan toplu iğne almam), o sağolsun elinden geleni yapıyor ama bu sefer olay onu da aştı, malı teslim alırken sadece gözle inceledim, kutu içi içeriğine baktım, orada o kalabalıkta denemek hiç aklıma gelmedi zaten o makinayı da kullanmayı bilmiyordum,deneyemezdim, herneyse makineyi aldığımdan 1 saat içinde ilk denememi yaptım, flash otomatik olarak patladı, yani dışarı çıktı açıldı, sorun şu : flash hiçbir şekilde geri kapanmıyor, açık duruyor....hemen TR dağıtıcısı Erkayalara telefon ettim, adamlar ürünün bozuk olduğunu aldığım yere götürmemi istediler, bende satıcı arkadaşı bu konuda bilgilendirdim o da hemen yenisi ile değişelim dedi ...
oradaki tanıdığım makineyi yenisi ile değiştirecekti, 2 gün bekledik gititik geldik oraya, bugün yeni makina geldi ama elimdeki ayıplı ürünü geri verme prosedürü olayına takıldık, bir yetkili tutanak tutulup, kullanıcı hatası olup olmadığının belirlenmesi için erkayalara makineyi geri yollamak istedi, bu süreç de en az 1 hafta alırdı, ayrıca ben makinamın tamir olmasını değil, yenisini istiyorum doğal olarak...tanıdık müdürüm olayın üstesinden gelemedi, dediği gibi değişmedik, yarın erkayalara kendim götürüp olayı çözmeye çalışacağım, makina çiziksiz durumda, gıcır gıcır sıfır, onlarda öyle olduğunu görmelerine rağmen bana düşürmüş olabilirsiniz dediklerinde KAN beynime sıçradı sanki, çok sinirlendim, tanıdık müdürüm cihazın tamir olursa ben buradan sıfırla değişirim dedi, allah razı olsun ondan ama ya tanıdık olmasaydı ? ayrıa tamir parasıda vermeye niyetim yok, erkayalar makinayı geri kabul etmezse depocu arkadaşın malın parasını cebinden vereceğinden bahsetti, bu da bana enteresan geldi, koskoca gold pc de böyle bir uygulama çok saçma komik, dünyanın parasını kazanıyorlar ama kurumsallar mı ? ciddiler mi ? firmanın bu tür işler için uzman avukatları vs yokmudur ki oradaki gariban çalışan gıcır gıcır görünen boyasız çiziksiz malı teslim almaya korksun..... sonuçta kullanıcı olarak olayın çabuk bitmesi için ben bizzat uğraşmak zorunda kaldım...
sormak istediğim şu: yarın erkayalarda ürünü bana sen bozmuşsun derlerse ben ne yapayım? onları tüketici mahkemesine vereceğimi söyleyebilirim, yaptığım masrafları da mahkeme de isteyebilirmiyim? ben makina yüksek mühendisiyim, 3 gündür işi gücü bıraktım bu saçma sapan olayla uğraşıyorum, avrupa yakasında olduğum için gold pc ye gidip geldik, orada gelecek denen malın gelmesini bekledik, benzin otopark vs harcama yaptık, zaman kaybı da cabası, keşke 1 milyar 67 milyona 12 taksitle vatan bilgisayardan alsaymışım...
diğer iş arkadaşlarım gold pc den kesinlikle alışveriş yapmıyorlar, tanıdık var dememe rağmen yanaşmıyorlar, onlarında geçmişte acı deneyimleri olmuştu, ben akrabalarıma oradaki tanıdık vasıtasıyla bir şeyler alıyordum ama artık kesinlikle oraya gitmeyi düşünmüyorum.... öyle sinirlendim ki makinayı orada yere atıp kırmak geldi içimden...
araç: vw polo 6n 2000 model hb
anaünite: pioneer keh8600rds
subwoofer: sansui 1300w 30 cm
amfi: jbl 75.4 x 2 adet
compenant: audiomag 16.5 cm
coaxial: pioneer 6955 + pioneer 6991s
capasitör: 1f voodoo
power/rca kablo: audison
sigortalar:audison/voodoo digital kablo dağıtıcı/ass parazit giderici
akü:mutlu 60A
aRIf
Arif
Fanatik Üye
Yalanci Admin
«
Yanıtla #1 :
Ekim 01, 2004, 10:25:21 ÖS »
Kimsenin hakkini yemek gibi olmasin ama bende hic bir zaman PC Gold dan alis veris yapmamistim 4-6 sana onceden bahsediyorum. Hem fiyatlari fazla idi hemde anlamadigim sekilde bi kendini beyenmislik vardi, musteri ile yani benimle konusurken bile asalandigimi hissediyordum.... neyse...
Ben aslinda bir soru sormak istiyorum sana
Flash'in otomatik geri kapanma ozelligi olduguna eminmisin ?
Soyle bir arastirma yaptim, otomatik acilma ozelliginden bahsediyor ama kapanma ozelligi ile ilgil bir bilgi yok... neden bu soruyu sordum diyebilirsin cunku benim arkadasimda Canon EOS 10D var bu aletin bile flash'i otomatik kapanmiyor, aciliyor ama elle kapamak zorundasin...
Saygilar...
0.25psi 5hp A4
R
Global Moderator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #2 :
Ekim 01, 2004, 10:35:48 ÖS »
Alıntı
tanıdık müdürüm cihazın tamir olursa ben buradan sıfırla değişirim dedi
bu nasıl olabiliyo onu anlamadım. tamir olunca tanıdık müdür sana 0 ürünü nerden bulup vericek senden aldıgı tamir edilmiş ürünü ne yapacak vs vs. 0 bi ürünü kutusundan sana verip kutuya tamir edilmiş ürünü koymak gibi dehşet verici bi olay olmuyo sanırım
bu konuyu bi acıklarsan sevinirim. bu arada pm attım bi okursan işine yarayacagını düşünüyorum. saygılar.
Onur ÖZER /Ankara-İzmit
capon foreva
vwpolo
Aktif Üye
«
Yanıtla #3 :
Ekim 02, 2004, 12:22:06 ÖÖ »
flash ı itince kendi kendine kapanması lazım, itiyorum basılı tutuyorum kapanmıyor..
oradaki tanıdık öyle birşey dedi ama o olayı yapabileceğini sanmıyorum, bana moral vermek için öyle demiştir ayrıca malı para verip tamir ettirmeye niyetim yok
vwpolo
Aktif Üye
«
Yanıtla #4 :
Ekim 02, 2004, 12:25:21 ÖÖ »
bu konu 14 adet foruma yazılmıştır, meraklı arkadaşlar oralardaki yorumları da okuyabilir, bugün bana yarın size :
1-
http://www.darkhardware.com/phpbb/posting.php?mode=reply&t=66315
2-
http://forum.donanimhaber.com/m_1141815/tm.htm
3-
http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=6960
4-
http://www.forumtr.com/showthread.php?t=25491
5-
http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=23405
6-
http://www.maxoverclock.com/phpBB/viewtopic.php?t=64
7-
http://www.ozmena.com/showthread.php?t=10458
8-
www.sikayetvar.com
9-
http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=44850
10-
http://www.turkishoverclockers.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1891
11-
http://www.vwturk.com/forum/viewtopic.php?t=4022
12-
http://www.forum.caraudio-tr.com/viewtopic.php?t=619
13-
http://www.cardanadam.com/forum/viewtopic.php?t=9644
14-
http://forum.bilisimhaber.com/index.php?showtopic=2287
vwpolo
Aktif Üye
«
Yanıtla #5 :
Ekim 02, 2004, 04:43:59 ÖS »
erkayalarda makinam 2-3 dk da tamir edildi, tamir bile sayılmaz aslında, oradaki bir pim takılı kalmış galiba, ellerinde de yenisi yoktu, bende ısrar edemedim artık, olayı böyle kapattım...
gelelim gold pc teknik servisin iş bilmez, işten anlamaz tutumuna: adamlar ürünün gıcır gıcır çiziksiz boyası yerinde hiç çarpma emaresi olduğunu gördükleri halde (makina tertemiz olduğu için bana da suç atmadılar, şurası şöyle böyle diyemediler) değişmeye cesaret edememeleri olayını kınıyorum, o durumdaki makinayı benim bozmamın imkansız olduğunu bildikleri halde sırf kendilerini garantiye almak için beni süründürme yolunu seçtiler, TÜKETİCİ MEMNUNİYETİNİN M SİNDEN HABERDAR DEĞİLLER!!! SAT KURTUL MANTIĞI İLE GİDİYORLAR BAKALIM NE ZAMAN TÜRK HALKI BİLİNÇLENİP CEVABINI ONLAR GİBİLERE VERECEKLER ...
bana arabamla sirkeciye gidip gelme olayının da bir maliyeti oldu, makinayı çarşamba almıştım, perşembe cuma kadıköydeydim, cmtesi sirkecindeydim, bu 3 günde 30 ila 40 milyon arası bir harcama yaptım, 1 milyar 67 milyona vatan bilgisayar 12 taksit yapıyordu, neredeyse onların fiyatına yaklaşıyor... geçen sefer de decoder olayında aynısını yaşamıştım artık patladım, bir daha mı tövbeler olsun...
GHOST
Alper Dalar
Administrator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #6 :
Ekim 02, 2004, 05:37:41 ÖS »
Haklı tepkini anlıyorum vwpolo olayın hallaoldugunada sevindim.
bende zamanında bir tv kartı almıştım bir benzer olayıda ben yaşadım büyük uğraşlardan sonra kartın hatalı üretim oldugunu ispatlamıştık.
daha sonra paramı geri almıştım..
ogünden bu yana pc gold dan parça almıyorum.
Vatan yada eksen bilgisayar dan alış veriş yapıyorum..
Only Blaupunkt gamma Headunit
emrekadir
Yeni Üye
«
Yanıtla #7 :
Ekim 08, 2004, 05:57:41 ÖS »
Alıntı sahibi: "vwpolo"
gelelim gold pc teknik servisin iş bilmez, işten anlamaz tutumuna: adamlar ürünün gıcır gıcır çiziksiz boyası yerinde hiç çarpma emaresi olduğunu gördükleri halde (makina tertemiz olduğu için bana da suç atmadılar, şurası şöyle böyle diyemediler) değişmeye cesaret edememeleri olayını kınıyorum, o durumdaki makinayı benim bozmamın imkansız olduğunu bildikleri halde sırf kendilerini garantiye almak için beni süründürme yolunu seçtiler, TÜKETİCİ MEMNUNİYETİNİN M SİNDEN HABERDAR DEĞİLLER!!! SAT KURTUL MANTIĞI İLE GİDİYORLAR BAKALIM NE ZAMAN TÜRK HALKI BİLİNÇLENİP CEVABINI ONLAR GİBİLERE VERECEKLER ...
+100000000 arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum ben bilgisayar işi ile uğraşıyorum ve daha önce goldda çalışan arkadaşım var bu goldun yaptıkları bitmeyecek gibi gözüküyo ikinci el tamirli parçaları sıfır bi şekilde paketleyip sattıklarına çok defa şahit oldum hatta bende aldım geri verene kadarda göbeğini çatlatıyorlar adamın..
element5
Hiperaktif Üye
«
Yanıtla #8 :
Ekim 21, 2004, 04:25:30 ÖS »
bende ram taktırmaya götürmüştüm ama modemimin bozuk olduğu söylendi.neyse internete girebilmek için değiştirdik...eskisini bize verdiler.ama bir de ne göreyim modem meğer bozuk değilmiş.boşuna duracağına satmıştım zamanında...
vwpolo
Aktif Üye
«
Yanıtla #9 :
Ekim 22, 2004, 04:34:46 ÖS »
arkadaşlar size tavsiyem açık açık firmayı tehdit edin: tamir süresi 15 güne yaklaşmışsa tüketici kanuna göre aynı üründen idareten size vermek zorundalar, bunu belirtin, vermezlerse ilçe hakem kuruluna başvuracağınızı belirtin, başvurmadan önce firmaya noterden onaylı şikayet dilekçenizi iadeli taahütlü gönderin, bir kopyasıyla ilçe hakem kuruluna gidin, onların alacağı karar lehinize ve firmada o karara uymazsa, hakem kurulu fimayı tüketici mahkemesine veriyor, bütün bu prosedürü onlarda biliyor ama önemli olan SİZİNDE BİLDİĞİNİZİ onlara sinirlenmeden söyleyebilmeniz, ayrıca üniversitede tanıdıklarım var, onlardan bu ürünü bir kullanıcının bozmasının imkansız olduğuna dair bilirkişi raporu alacağım diyebilirsiniz.
sonuç: bu lafların hepsini kadıköy exa (eksa) bilgisayara arızadakilere söyledim, compact falsh kart aldıktan 10 gün sonra bozulmuştu, beni 10 gün beklettiler, açtım yukarıdaki bilgileri onlara aktardım, oradaki adam benimle ilgilendi ve tam 15. gün yani bu pazartesi kartın verileceğini söyledi, bugün de kartta kullanıcı hatası tespit edilmediğini öğrendim. amaçları süründürmek, iş yapar görünüyorlar, diş gösterilmesi lazım, firmalarının elinde olmadığı için yenisi veremediler, ayrıca ithalatçıda da yokmuş güya o yüzden bekletilmişim, hepsi bence palavra, ben şimdi kullanılmış, ambalajsız eski bir parçanın gelmesinden korkuyorum
Sayfa: [
1