Alfisti
Mert
Hiperaktif Üye

|
 |
« : Ağustos 28, 2007, 11:54:56 ÖÖ » |
|
Ana ünite 156lardaki dandik ana ünite ve malesef değişemem. Tesisatçıyla ayar yaparken ana üniteyi değişemezsen crossover al 100ytl civarı bişey en azından daha düzgün sinyal yollar dedi. Baya ayar denememize rağmen çok yüksek seslerde complar zart die ses çıkarıyor kesiyor pat pat ses çıkarıyor bende hemen kısıyorum bişey olur diye.  Bu ana ünite için crossover dediği şey nedir nerden bulunur nasıl takılır? Ses kalitesinde kayda değer bir iyileştirme sağlayabilir mi? 
|
|
|
|
|
|
satılık kicker ks 65.2 comp 75w rms 16cm
|
|
|
|
|
|
Alfisti
Mert
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2007, 02:47:01 ÖS » |
|
sanırım şunun gibi bişey http://www.tunersmarket.com/showProd.asp?ProdId=2294 Ana üniteyle amfi arasınamı bağlanır bu? Öyle olacaksa tüm kablolamayı baştanmı yapmak lazım  sizce değermi ses kalitesi anlaşılacak kadar artarmı? ankarada bulabilirmiyim, hangi markaları önerirsiniz? şimdiden teşekkür
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eratech
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2007, 03:31:24 ÖS » |
|
bende olucaktı bir tane evde, ben bu akşam bi bakayım evde sağa sola, buluştuğumuzda denersin. eğer gerçekten işine yararsa da, anlaşabiliriz sanıyorum. birde bendeki 2 yollu değil, 3 yollu active crossover. 8 Volt destekli pre amp çıkışlı ve de yanlış hatırlamıyorsam bass boost vs.
|
|
|
|
|
|
Eren BALABAN / Ankara
Jeep CJ 5 Renegade
|
|
|
|
Alfisti
Mert
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2007, 03:37:53 ÖS » |
|
eyv inş işime yarar bide ayar vs. bakarız ben hiç anlamıyorum amfi ayarlarından
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quattros
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2007, 05:51:15 ÖS » |
|
eratech sendeki alet nedir? bende a.s.s marka ampli cıkısı yaratan bi alet var , teybin arka cıkıslarına bağladık ve 1 çift rca cıkısı var sadece , bas boostu fln bilmiyorum sendeki nasıl birşey fiyatları ne kadar? birde ayrıca teybin içinden ampli cıkısı alıyorlarmıs en kalite ses öyle mümkünmüş 100ytl civarı olması lazım
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 01, 2007, 05:48:57 ÖS Gönderen: quattros »
|
|
|
|
|
|
yakup_alt
Yakup ALTINER
Tiryaki Üye

laz ogli : ))
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2007, 09:51:19 ÖS » |
|
yanlıs gormediysem quattros ile eratech arasıında tam 12 yas fark var.. hitap ederken daha dikkatli olmak lazım die dusunuyorum
|
|
|
|
|
|
Ana unite : Clarion DRZ9255 (HX-D2) İşlemci : Zapco DSP6-SL 6kanal aktif işlemci(SATMIYORUM) Tweeter : Morel Supremo Piccolo Midrange : Helix RS802 Competition Woofer : Focal Utopia BE Comp. Amp1: Helix A6 Competition Sub Amp : Sony XM-SD51X Subwoofer : RE Audio SE12 (Bandbass) Kablolama : Stinger 0 AWG,4 AWG Pover kablosu Stinger Expert hoparlör kabloları, Stinger Bullet Rca(sub amfisi), Stinger expert Dağıtım paneli, Stinger sigorta, Symblink balanced rca.
|
|
|
|
|
R
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2007, 10:42:03 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
 Onur ÖZER /Ankara-İzmit capon foreva 
|
|
|
|
|
HS06
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2007, 12:27:30 ÖS » |
|
Eğer profosyonel bir ana üniteye çevirmek isterseniz alto mobile ile ilgilenmenizi öneririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ccc_hifi
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2007, 01:49:58 ÖS » |
|
Eğer profosyonel bir ana üniteye çevirmek isterseniz alto mobile ile ilgilenmenizi öneririm.
+1 mükemmel bi orkestra sefi
|
|
|
|
|
|
barnaktan sonra .. 
|
|
|
|
Alfisti
Mert
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 22, 2007, 10:43:27 ÖS » |
|
Linkteki ana üniteler gerçekten şık olmuş ama ana üniteler çok pahalı bütçe yok  Alto nasıl bişey? crossover+eqmu? Eren abiyle bi buluşabilsem onun crossu deneyecez ama daha kısmet olmadı. Birde crossover için kablolamayı baştan yapmak gerekmez heralde?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
narkissos
|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 28, 2007, 01:45:28 ÖÖ » |
|
ben sana audiocontrol LC6 yı onerırım. fakat suan esse grupta bulması zor. ıkı tane gelmıstı bı tanesını ben aldım. stock anaunıteye ciddı faydası var. 500 mwatt olan teyp cıkısını 8.5-9 watt a kadar cıkarıyor ve parazıtlerı alıyor(kendi sitesei 12 watt diyor fakat sanırım bır yalan soz konusu) buarada hem ses kaliten hemde gücün yükseliyor... ben on konsolu degıstırmek ıstemedıgım ıcın aldım cıddı faydalı bır urun... http://www.essegrup.com/?esse=Sub&MarkaId=7&Urun=211
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2007, 02:08:26 ÖÖ Gönderen: narkissos »
|
|
..........................................
Ana Ünite : Clarion DRZ9255 (Avrupadaki namı-ı diğer HX-D2)
Comp : Focal Utopia Be No:7 Active Be Tweeter 3w2 6w3
SW : Focal Utopia 33WX
Amp's : Focal FP 1.800 Focal FP 2.150 Focal FP 2.75 Focal FP 2.75
..........................................
|
|
|
|
hasan042
:.Hasan ERDEM.:
Tiryaki Üye

ZeYTiNBuRNu
|
 |
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2007, 06:59:29 ÖS » |
|
eren sendeki alet nedir? bende a.s.s marka ampli cıkısı yaratan bi alet var , teybin arka cıkıslarına bağladık ve 1 çift rca cıkısı var sadece , bas boostu fln bilmiyorum sendeki nasıl birşey fiyatları ne kadar? birde ayrıca teybin içinden ampli cıkısı alıyorlarmıs en kalite ses öyle mümkünmüş 100ytl civarı olması lazım
Eren dediğin kişi senin abin yaşında!Lütfen saygılı olalım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
R
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 31, 2007, 09:59:50 ÖS » |
|
gencler yiceniz fırcayı ha o hitabı arkadas ayın 17sinde sölemiş başka bi arkadasta ayın 17sinde büyüklerine karsı saygılı olması konusunda uyarmış siz hala neyin peşindesiniz?!! 31ekim tarih... varsa konuyla alakalı paylaşacagınız bişe paylaşın konuyla alakasız mesajlar 24saat içinde temizlenicektir. devamının gelmemesini umuyorum. hepinize iyi forumlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alfisti
Mert
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2007, 05:37:58 ÖS » |
|
Gerginliğe ne gerek vardı  neyse olay bitmiş. Altoyu inceledim gerçekten profesyonel ürünler ama biraz pahalı. LC6da special processors grubunda birşey. Burda kafam karıştı şimdi benim ana üniteyi adam etmek için işlemcimi crossovermı yoksa eqmu lazım?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
R
|
 |
« Yanıtla #16 : Kasım 01, 2007, 05:39:22 ÖS » |
|
işlemci kesinlikle daha kapsamlı crossover yada eq ya göre. sonucta işlemci de cok ucuz bi ürün olmadıgı için ben halen mumkunse ana unitenizi degişmenizi tavsiye ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HS06
|
 |
« Yanıtla #17 : Kasım 01, 2007, 05:42:15 ÖS » |
|
işlemci kesinlikle daha kapsamlı crossover yada eq ya göre. sonucta işlemci de cok ucuz bi ürün olmadıgı için ben halen mumkunse ana unitenizi degişmenizi tavsiye ederim  Kesinlikle katılıyorum ya anaüniteyi değiştirin yada işlemci 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quattros
|
 |
« Yanıtla #18 : Kasım 01, 2007, 05:48:19 ÖS » |
|
eren sendeki alet nedir? bende a.s.s marka ampli cıkısı yaratan bi alet var , teybin arka cıkıslarına bağladık ve 1 çift rca cıkısı var sadece , bas boostu fln bilmiyorum sendeki nasıl birşey fiyatları ne kadar? birde ayrıca teybin içinden ampli cıkısı alıyorlarmıs en kalite ses öyle mümkünmüş 100ytl civarı olması lazım
Eren dediğin kişi senin abin yaşında!Lütfen saygılı olalımsanane bi durumdan sen işine bak ben bilirim kimle nası konuscağımı , oraya abi yazmayı unutmusumdur , yani biraz kaba olacak ama gereksiz şeylerle urasıyosun , konuya bi yararın varsa konus yoksa konuyu dağıtma, bu altoyu orjinal üniteye takıyoruz ve cokmu güzel oluyor yani? sanırım 450 ytl flndı, daha ucuz seceneklerimiz varmıdır ? birde bu aletler preout voltajını filan değiştiriyormu
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2007, 06:07:36 ÖS Gönderen: quattros »
|
|
|
|
|
|
|
HS06
|
 |
« Yanıtla #19 : Kasım 01, 2007, 05:50:14 ÖS » |
|
Ben bu konuda çok uğraştım ilk önce 6850 vardı sesi değiştirmek için işlemciyi aldım takdık gerçektende şaşırıp kaldık sesin değişimine ama bagaj sorunu yaşadığım için kullanmadım söktüm daha sonra 8650 aldım bundan daha üstünüde almaya doğru gidiyor  eğer ana üniteyi değiştirmem diyorsanız eq yada crossovera bence para vermeyin birazda para biriktirip işlemci alın derim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quattros
|
 |
« Yanıtla #20 : Kasım 01, 2007, 05:52:51 ÖS » |
|
peki söyle yapsak? 1- işlemcimi alsak orjinal uniteye? 2- pioneer 6950ub mi?
bütçeyide göz önünde bulunduralım yada siz olsanız herşeyiyle hangisini seçerdiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HS06
|
 |
« Yanıtla #21 : Kasım 01, 2007, 05:58:42 ÖS » |
|
ben İşlemci derim heleki alternatif olarak 6950 ye karşı gösteriyorsan kesinlikle işlemci...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
clio_jbl_39
|
 |
« Yanıtla #22 : Kasım 02, 2007, 05:53:28 ÖS » |
|
hasan042 kardeşim
cok gereksiz mesaj lar atıosun ve bir abimiz onur u düzgün bir hitapla uyarmış ayriyetten sen neden mesaj yazıyorsun alıp veremediğin birşey mi war onurla
bence mesaj atmadan önce 1000 düşün 1 söyle hesabına getir olayı
sorunlarımızı da kişisel sorunlarımız haline dönüştürmeyelim
keyiifli forumlar kardeşim
|
|
|
|
|
|
___________EmRE CaN____________UN u FUCK ana ünite : jvc shx 701 ( ok ) comp :DLS ultimate serisi 3 yollu component (ok) comp amfi : sound magus c90 sub amfi:(loading) sub:rockford p2 10 (bayramdan sonra ) RCA : 3* audison connection (ok) power cable ASS 4 awg cap : uzun bi süre almıycam
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #23 : Kasım 02, 2007, 09:13:18 ÖS » |
|
Ortamı gerecek şekilde olan mesajlar silinmiştir.Bunu bir uyarı olarak kabul edebilirsiniz.Forumdaki hitap şeklimize dikkat edellim lütfen.
|
|
|
|
|
|
Only Blaupunkt gamma Headunit  
|
|
|
|
Alfisti
Mert
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #24 : Kasım 03, 2007, 06:32:02 ÖS » |
|
Sağolun arkadaşlar anladığım kadarıyla kesin çözüm ana ünite olmazsa sinyal işlemci diyorsunuz.. Peki 150-250 ytl civarında sinyal işlemci yokmu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|