CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
CaraudioTurkey Genel
»
Pazar Yeri
»
Yurtdışından alışveriş yapacaklar yazıyı mutlaka okuyun !
Kullanıcı Adı:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Parola:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Giriş Yap
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Bu Konuyu Gönder
Yazdır
Gönderen
Konu: Yurtdışından alışveriş yapacaklar yazıyı mutlaka okuyun ! (Okunma Sayısı 1707 defa)
dartangne
Aktif Üye
«
:
Ocak 31, 2007, 12:14:33 ÖÖ »
Deniz' in yazısına ektir..
Deniz konuyu iyi açıklamış. Teşekkür ederim. Ama biraz da ben ekleyeyim..
Çok mağdur insan tanıyorum, paranız boşa gitmesin, onlar kazanmasın..
Gümrük konusunda bildiğim çok şey var.. Deniz' in dediği gibi 100 Euro'nun altında veya Bayram öncesi-sonrası, Yılbaşı gibi özel günlerde GIFT (Hediye) olayı biraz değişik. Kesin gümrükten geçme gibi birşey söz konusu değil.
Mal yurtdışından herhangi bir firmayla gelir ve Muayene Memuru (Malın geçmesine veya gümrükte kalmasına onay veren kişi) eğer onu ticari nitelikte görürse bırakır veya gümrüksüz geçmesine onay verir. Eğer getirdiğiniz malı gümrükte bırakırsa siz o malı gümrükten çekebilmeniz için çok uğraşmanız ve çok paralar harcamanız gerekir.
Gümrükte kalan bu mallarda genellikle, Elektronik hemen hemen bütün eşyalar, Oto aksamı, TSE ye tabi eşyalar, Bandrole tabi eşyalar (radyo alıcısı-vericisi olan bütün eşyalar), Ziynet eşyaları, Kimyevi malzemeler, Tütün ve içki mamulleri ve benzeri ticari değeri olan bütün eşyalar üzerinde bir değerlendirme yapılır.
Tabi bu eşyalar adet ve kıymetine göre işleme tabi tutulur. TSE, Bandrol, Ziynet eşyası, Kimyevi malzeme, Tütün ve içki mamulleri hemen hemen gümrükte takılır ve aşağıda sayacağım bedelleri ödersiniz.
Elektronik malzemeler, Tekstil ürünleri, Oto aksamları genellikle adet ve alıcısına göre değerlendirilir. Unutmayın kıymetine göre değil! Siz karşı tarafa örneğin 1000 Euro tutan bir mal için 80 Euro fatura kestirirsiniz, ama bütün kontrol memurları fiyatları bilir. Bir Ipod hediye geldi diyelim. Bu memurun takdirine kalmıştır. Genellikle adetleri fazla olmayan ve alıcısı şahıs olan malları gümrükte bırakmazlar. Değeri düşük mallar için söylüyorum tabi. Değeri yüksek olan malları gümrükte bırakırlar.
Tekstil malları alıcısı şahıs olduğu sürece, adet ve içeriğine göre gümrükte kalmaz.
Unutmayın! Yurtdışından size gönderdikleri firmalar, genellikle Hızlı kargo taşımacılığı yapan, malı kapıdan kapıya teslim eden (door to door) firmalardır. Ve bu firmaların taşıyacağı mallar, dökümantasyon ve numunelerdir. Bununla beraber 100 Euro yu geçmeyen, adetleri sınırlı hediyelik veya numune bazında eşyalardır. Numune bir eşyanın adet sınırı yoktur. Bu memurun takdirine kalmıştır. Ama hediyelik eşya da unutmayın bir sınır vardır. Bu adet olsun, kıymet olsun.
Diyelim yurtdışından mal getirdiniz ve malınız gümrükte kaldı. O zaman aşağıdaki ücretleri mutlaka ödersiniz..
Ortalama bir malın gümrükleme bedeli; kıymeti, ağırlığı, ebatı vs. ne olursa olsun,
- 100 Usd+Kdv gümrükleme bedeli (Çekeceğiniz mala göre değişir),
- Yaklaşık 50 Usd ambar ardiye ücreti (Ağırlığı ve kıymetine göre değişir),
- Yaklaşık 110 YTL+Kdv ordino ücreti (malı çekmek için mutlaka almanız gereken evrak),
- Yaklaşık 29 YTL pul (damga vergisi),
- Malı zati eşya (kişisel eşya) gibi çekerseniz kıymetinin %10 unu maktu vergi olarak ödersiniz (hediye gelmiş ya da yurt dışından kendin almış gibi gösterirsen, o zamanda pasaport istiyorlar, pasaportta giriş çıkışının mutlaka olması gerekli ve tabi pasaport malı çeken kişi adına olmak zorunda)
- Malı vergi numaranla, ithalat işlemi yaparak ya da herhangi bir firma üzerinden çekmek için ise yukarıda saydıklarım ve + malın kıymetinin %18 ini kdv olarak + gümrük vergisi varsa, bazen olmayabiliyor yaklaşık o da, malın kıymetinin yaklaşık %2,5-3 ünü,
Yukarıda saydıklarımın hepsini ödemek zorunda kalırsınız ve ya malı alamayabilirsiniz.
Bunlara lütfen dikkat ediniz. Aksi takdirde paralarınız boşa gider. Birçok örneğini biliyorum.
Eksik bilgiler olabilir. Zamanla eklemeler yapacağım.
Teşekkürler..
24.05.2007 tarihinde ABD den getirttiğim component speakerlar gümrükte kaldı. Ne kadar ödediğimi sizlerle paylaşıyorum.
MB Quart QSD216 Component Speaker (2 adet)
754.00 USD (ürünün bedeli)
54.00 USD (Fedex kargo bedeli)
105.00 YTL (topex ordino - evrak ücreti)
282.16 YTL (%18 kdv)
24.30 YTL (%2 gümrük vergisi)
28.30 YTL (damga vergisi)
29.72 YTL (%3 kkdf - kaynak kullanımı destekleme fonu)
75.00 YTL (topex ardiye bedeli)
Gümrükleme işlemlerini kendim yaptığım için, gümrük komisyon ücreti ödemedim. Eğer herhangi bir gümrükleme firmasına verseydim en az 100 USD + kdv daha ödeyecektim.
Saygılar..
«
Son Düzenleme: Mayıs 24, 2007, 05:36:51 ÖS Gönderen: dartangne
»
Ford Focus Sport Trend
Ana Ünite : JVC AVX800
Comp : MB Quart QSD216 x 4
Sub : Kicker Solo X - S10X2
Comp Ampli : Kicker KX850.4 x 2
Sub Ampli : Kicker ZX2500.1
Cap : Stinger 10 Farad x 2
Altyapı : Stinger & Dynamat
Ne mutlu Türk'üm diyene!
cmycl
Hiperaktif Üye
«
Yanıtla #1 :
Ocak 31, 2007, 01:38:56 ÖÖ »
gözüm korktu:)
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
CEM YÜCEL / İSTANBUL
Main unit: ALPINE 9847R
Sub.:2*compvr10
Sub. Ampli: kx600.1
Front Comp.:infinity kappa 1.7cs-3way comp.
Rear Comp: SonyX-plöde 13cm 50w rms
Comp Amp.:Helix DARKBLUE 4
Power Cable: 4awg ASS
Cap:Lightning Audio 1F dig.
RCA Cable: 1*Directed audio+1*epoch+1*Audison
Power : Mutlu 60A
R
Global Moderator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #2 :
Ocak 31, 2007, 03:08:08 ÖÖ »
yukarıya sabitliorum paylaşım için teşekkürler
Onur ÖZER /Ankara-İzmit
capon foreva
dartangne
Aktif Üye
«
Yanıtla #3 :
Ocak 31, 2007, 09:35:51 ÖÖ »
Bu şekilde herhangi bir probleminiz olduğunda, bana buradan veya msn adresimden ulaşabilirsiniz. Elimden geldiği kadar sizlere yardımcı olmaya çalışırım.
Ford Focus Sport Trend
Ne mutlu Türk'üm diyene!
01MRT009
Yeni Üye
«
Yanıtla #4 :
Ocak 31, 2007, 08:45:56 ÖS »
ya almanyada laptoplar ucuzmuş ben ordan söliyecektım akrabalara nasıl olcak bi akıl verın ya
ToRaMeN
Hiperaktif Üye
«
Yanıtla #5 :
Şubat 01, 2007, 12:24:15 ÖÖ »
her şeyden öenmlisi yurt dısındaan ne getirirseniz getirin
birde garanti sorununuz olacak tabii ki...bunuda gözönüne almakda yarar var.
yuzde20 maksımum daha ucuz odeyeceğiniz kesin ama yuzde 20 için garanti veya karsınızda muhatap aramazsanız arkadaşın yazdığı noktalara dikkaet ederk getirebilirsiniz.paylaşım için teşekkürler...
keops-59
alpi
Hiperaktif Üye
«
Yanıtla #6 :
Şubat 01, 2007, 01:53:25 ÖÖ »
o ne be abi korktu millet yav 1000 € değerinde bişey alsak gümrüğe takıldığı takdirde o fiyatları buluyo hemen hemen burdan çıkarılacak ders neymiş pahalıda olsa sağlam iş yapacaksın ve tr den alacaksın
arkin1453
ScRaM Go-KaRt ( New name : BY KARTİNG )
Hiperaktif Üye
«
Yanıtla #7 :
Mart 10, 2007, 12:58:35 ÖÖ »
eywallah cok saolasın peki getirirsek kendimiz gümrükte bi sorun olumu yanımızda bi bilgin var mı kardes
HADE HAYIRLISI Bİ İŞE KALKIŞTIK ALTINDAN KALKARIZ İNŞALLAH AHH İASCA YAKTIN BENİ ...
ayni_hasan
Yeni Üye
«
Yanıtla #8 :
Mart 10, 2007, 07:35:42 ÖS »
yazın için çok teşekkürler ben 2ay sonra almanyaya gideceğim ordan gelirken eğer bulabilirsem kicker comp15 bass almak istiyorum herhangi bir sorun çıkarmı ticari amaçla falan değil arabamda kullanıcam??????????????
ÖVÜNMEKTE ÇOK HAKLIYIZ SAPINA KADAR GÖZTEPE'LİYİZ...İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE SAPINA KADAR GÖZTEPE'LİYİZ...!
h.erdem79
Yeni Üye
«
Yanıtla #9 :
Mart 11, 2007, 04:10:08 ÖS »
arkadaşlar bende ebay ve amazonda çok araştırdım pıoneer marka teypleri ama duydumki bidünya hazimet en iyisi buradan temin etmek veya amerikadaki dostunuz varsa onun ile getirtmek
ben 10 aydan beri 960mp modeline taktım çok araştırdım ve en ekonomik bana yurtdışından getiren bir arkadaşım gitti gidiyorda satması geldi teybi aldım 565 ytl ye ve şu an arabamda mükemmel ve alacagım fiyat ebay da 400 dolardı hem hiç takılmamış olması hemde hesapladığım fiyatlarda olması beni sevindirdi
dartangne
Aktif Üye
«
Yanıtla #10 :
Mart 12, 2007, 03:36:22 ÖS »
Alıntı sahibi: "arkin1453"
eywallah cok saolasın peki getirirsek kendimiz gümrükte bi sorun olumu yanımızda bi bilgin var mı kardes
Yolcu beraberi yanında getirirsen, işin şansa kalmış. Yolcu salonu çıkışında gümrük memurları ve muhafaza memurları kontrol ederler bagajlarını. Eğer ticari bulurlarsa işlem yaparlar. İşte o zaman hapı yuttun. Bir sürü işlemlere tabi olacaksın. Dediğim gibi, şansın iyi ise yırtarsın. Bir tür kumar gibi. Kaybedebilirsinde, kazanabilirsinde..
Ford Focus Sport Trend
Ne mutlu Türk'üm diyene!
dartangne
Aktif Üye
«
Yanıtla #11 :
Mart 12, 2007, 03:39:16 ÖS »
Alıntı sahibi: "ayni_hasan"
yazın için çok teşekkürler ben 2ay sonra almanyaya gideceğim ordan gelirken eğer bulabilirsem kicker comp15 bass almak istiyorum herhangi bir sorun çıkarmı ticari amaçla falan değil arabamda kullanıcam??????????????
Sanırım 1 adet için birşey demezler. Ama diyebilirler de. Faturasını mutlaka yanında getir. 300 EUR altında ise fazla problem olmaz. Faturanın da adına olması gerekli.
Ford Focus Sport Trend
Ne mutlu Türk'üm diyene!
anil1024
Aktif Üye
Ynt: Yurtdışından alışveriş yapacaklar yazıyı mutlaka okuyun !
«
Yanıtla #12 :
Mart 27, 2007, 11:03:30 ÖS »
Bizim mahalleden bir abimiz var, yurt dışına seyahate giderken arabasına yaptırdığı tesisat duruyordu. Gümrüğe geldiği zaman araçta arama yapmaları gerektiği için görevliler aramaya başlamış, güvenlik dolayısıyla tüm basların göbeklerini bıçakla yarmışlar ve içine bakmışlar. Buraya geldiğinde tekrar tesisat yaptırmak zorunda kalmıştı.
punk
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #13 :
Mart 28, 2007, 04:24:40 ÖS »
sağol paylaşım için oldukça yararlı
Cihan
Hiperaktif Üye
«
Yanıtla #14 :
Temmuz 18, 2007, 06:54:40 ÖS »
üstad kuzen bana bir takı hediye edecek, değerini sigortalattırması sağlıklı olacağından gerçek yazmak zorunda kalacak. Ama gift olarak işaretleyecek...
Bu durumda %10 unu ödeyerek gümrükten alabilirmiyim acaba malı?
Araç:
2004 Toyota Corolla HB Sol
(1.6 16V 110hp)
Ünite:
Alpine CDE-9827RR
Ön :
Focal Utopia 165W
Arka :
Focal Access 130CA
Sub.:
Hertz HX 380D
(1400W peak, Altın; çift bobin)
Sub. Amp.:
Audison Lrx 1400
(1 ohm 900rms)
Komp. Amp.:
Audison Lrx 2500
(4 ohm 2*200rms)
Alt Yapı:
Audison RCA, Ass güç kablo, Audison sigortalık, 2 x Audison CLK2, Audison LRX Bas Level Controller, Komple izolasyon
Baybora Cihan Kahveci
gargamel35
Yeni Üye
«
Yanıtla #15 :
Temmuz 20, 2007, 02:52:30 ÖS »
Dartangne benim de sana bir sorum olacak...
Ben Almanyadan cok uygun fiyatli bir Alpine subwoofer ve bir cift speaker'i yanimda getirmeye niyetliyim. Sadece kendi arabamda kullanacagim ve ikisinin toplam fiyati tam 298 euro yapiyor (fatura adima olacak). Bizim degerli gümrük memurlarimiz acaba 2 parca malin var deyip de bir sorun cikarirlar mi? Ne dersin dostum? Paylasimin icin cok sagol, gercekten cok yararli oldu...
dartangne
Aktif Üye
«
Yanıtla #16 :
Temmuz 22, 2007, 06:05:03 ÖS »
Alıntı sahibi: Cihan üzerinde Temmuz 18, 2007, 06:54:40 ÖS
üstad kuzen bana bir takı hediye edecek, değerini sigortalattırması sağlıklı olacağından gerçek yazmak zorunda kalacak. Ama gift olarak işaretleyecek...
Bu durumda %10 unu ödeyerek gümrükten alabilirmiyim acaba malı?
İsmine hediye olarak alabilirsin. Kıymetinin %10 unu vergi olarak, 28.30 YTL damga vergisi, ardiye ücreti (yaklaşık 50 usd) ve işlemleri kendin halledebilirsen muamele ücreti ödemezsin. Eğer komisyoncuya verirsen yaklaşık 100 usd alır senden.
Alıntı sahibi: gargamel35 üzerinde Temmuz 20, 2007, 02:52:30 ÖS
Dartangne benim de sana bir sorum olacak...
Ben Almanyadan cok uygun fiyatli bir Alpine subwoofer ve bir cift speaker'i yanimda getirmeye niyetliyim. Sadece kendi arabamda kullanacagim ve ikisinin toplam fiyati tam 298 euro yapiyor (fatura adima olacak). Bizim degerli gümrük memurlarimiz acaba 2 parca malin var deyip de bir sorun cikarirlar mi? Ne dersin dostum? Paylasimin icin cok sagol, gercekten cok yararli oldu...
Yolcu salonunda gümrü memurları eğer görürlerse faturasını isteyebilirler. Söylediğin aletlere zannetmiyorum bir problem çıkaracaklarını. Ama çıkarırlarsa çok uğraşırsın. Onu yolcu salonu gümrük ambarına alırlar. Sen onu THY Havalimanı Kargo Gümrük ambarına aktarma işlemi yaparak ancak ithalini yapabilirsin. Bu da çok zamanını ve paranı alacak. Ama bi problem çıkacağını zannetmiyorum.
Ford Focus Sport Trend
Ne mutlu Türk'üm diyene!
ercuz
Aktif Üye
Respect is Everything....
«
Yanıtla #17 :
Temmuz 26, 2007, 11:40:32 ÖÖ »
Ben kuzenimle zamanında kocaman bi amfi ve 1 takım comp getirttim usadan hiçbir sorun çıkmadı.Şans....
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Bu Konuyu Gönder
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
CaraudioTurkey Genel