CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: anket önerisi  (Okunma Sayısı 648 defa)
musti
Hiperaktif Üye

« : Mart 27, 2006, 10:45:21 ÖÖ »

forma yeni üyeyim. hala daha tamamı gezemedim gördüğüm kadarıyla (belki yanılıyorum) hiç anket yapılmıyor. benim gibi aracına ses sistemi yapmak isteyen fakat bu konuda hiç bilgisi olmayanlar içinde bir fikir olur diye düşündüm.

Mustafa-----İstanbul

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Mart 27, 2006, 11:31:11 ÖÖ »

Ne gibi bir anket mesela?

Only Blaupunkt gamma Headunit
audiopower
Banlandı!
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : Mart 27, 2006, 12:13:23 ÖS »

Alıntı sahibi: "GHOST"
Ne gibi bir anket mesela?

sayın GHOST"]öyle bir anket dediği herhalde kurulu düzenli önericeğiniz sabit veya çeşitli markalı sistemler şunu veya bu önerilirse marka yanlı olmazmı benim anladığım kadarıyla zaten üyelerimizin sistemleri var ordan öğrenelibilir değilmi question  question

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Mart 27, 2006, 12:32:23 ÖS »

Yok o tip bir anket demek istedigini sanmıyorum arkadaşımızın.
En iyi sub,en iyi hop markası vs tarzından.
Ancak biz hiç bir zaman marka kıyaslamadık her zaman markaların modelleri ile ilgileniriz.
Belkide çabuk çözüm getirildiği için kimse anket açma ihtiyacı duymamış olabilir.

musti
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #4 : Mart 27, 2006, 06:22:44 ÖS »

benim düşüncem örnek: eniyi companent puanlamsı gibi bişeydi.  form sitelerinde genelde böyle anketlere rastladığım için bu öneride bulundum.

Mustafa-----İstanbul
audiopower
Banlandı!
Aktif Üye
**

« Yanıtla #5 : Mart 27, 2006, 08:08:04 ÖS »

Alıntı sahibi: "musti"
benim düşüncem örnek: eniyi companent puanlamsı gibi bişeydi.  form sitelerinde genelde böyle anketlere rastladığım için bu öneride bulundum.

bu forumda zaten veriyorlar ark smile adaşlar

shame
Erhan Meço
Fanatik Üye

« Yanıtla #6 : Mart 27, 2006, 08:08:18 ÖS »

Konu ses olunca malesef öyle elma armut tartar gibi şu en iyisi demek mümkün değil. Her ürünün karakteristiği farklı olduğu için bu tip anketler yeni kullanıcılar için faydadan çok zarar getirir. Çünkü bu tür anketlerde modeller değil markalar oylanır genelde. Her markanın farklı modelleri vardır, üst modelleri çok verimliyken alt modelleri verimsiz olabilir. Her ekipmanın belli bir karakteristiği vardır. Bazısı yumuşak çalar bazısı sert ve ikisini de seven insanlar mevcuttur. Bunlar dışında Kullanım amacı çok önemlidir. Ses kalitesine yönelik kullanımlar ile ses şiddetine yönelik kullanımlarda farklı ekipmanlar öne çıkar.

Müzik tiplerine göre çoğu ürün farklılık gösterir. Kullanıcı ürün seçerken dinlediği müzik türünü de göz önünde bulundurmalıdır. Mesela bazı ekipmanlar club tarzı müzikler için ideal olabilirken, bazısı enstrüman ağırlıklı müziklerde iyi olabilir. Kullanıcı ürün seçiminde yardım isterken bütçesini de belirtmelidir. Çok ucuz fiyatlardan 1000lerce eurolara kadar ses sistemi ekipmanı vardır...

Son olarak kullanıcı eğer forumdan yardım istiyorsa, almayı düşündüğü cihazları nasıl kullanacağını, nelerle kullanacağını (mesela Hoparlör ise hangi anfiyle besleyeceğini, anfi ise hangi hoparlörler ile kullanacağını) belirtmelidir...
Kullanıcı sistemi için en sağlıklı sonuca ancak bu şekilde ulaşabilir..

Bu tür marka oylamalarında bazı kullanıcılar bilinçsizce fanatikleri oldukları markalara oy verirler ve buna neden göstermek zorunda da değildirler. Sonuçta olay marka savaşlarına dönüşür ve kimseye bir fayda sağlamaz...

Erhan Meço
Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi
Alfa Romeo 156

Head Unit: Alpine 9855 + Steering Remote Interface (KCE-870B + KWE-897E)
Front Component: Focal Polyglass 165v2s
Rear Component: Focal Access 165 A1
Amplifier: Audison LRx 4.5 (4x75w rms)
Amplifier: Helix Dark Blue 1000.1 (1x800w rms @ 2 ohm)
Subwoofer: Alpine SWR-1242D (4+4 Ohm 500w rms)
Capacitor: Stinger HPM-SC201MNC 1 Farad
Power Cable: Sierra Hurricane 8 AWG & A.S.S 2 AWG
RCA: Audison Connection BT2-500  x3
Fuse: Audison Connection FFH 14 (60A - SFA 060) & Audison Connection SFH 11WP (100A - SFA 100)
thecr0w
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2006, 08:21:02 ÖS »

Alıntı sahibi: "shame"
Konu ses olunca malesef öyle elma armut tartar gibi şu en iyisi demek mümkün değil. Her ürünün karakteristiği farklı olduğu için bu tip anketler yeni kullanıcılar için faydadan çok zarar getirir. Çünkü bu tür anketlerde modeller değil markalar oylanır genelde. Her markanın farklı modelleri vardır, üst modelleri çok verimliyken alt modelleri verimsiz olabilir. Her ekipmanın belli bir karakteristiği vardır. Bazısı yumuşak çalar bazısı sert ve ikisini de seven insanlar mevcuttur. Bunlar dışında Kullanım amacı çok önemlidir. Ses kalitesine yönelik kullanımlar ile ses şiddetine yönelik kullanımlarda farklı ekipmanlar öne çıkar.

Müzik tiplerine göre çoğu ürün farklılık gösterir. Kullanıcı ürün seçerken dinlediği müzik türünü de göz önünde bulundurmalıdır. Mesela bazı ekipmanlar club tarzı müzikler için ideal olabilirken, bazısı enstrüman ağırlıklı müziklerde iyi olabilir. Kullanıcı ürün seçiminde yardım isterken bütçesini de belirtmelidir. Çok ucuz fiyatlardan 1000lerce eurolara kadar ses sistemi ekipmanı vardır...

Son olarak kullanıcı eğer forumdan yardım istiyorsa, almayı düşündüğü cihazları nasıl kullanacağını, nelerle kullanacağını (mesela Hoparlör ise hangi anfiyle besleyeceğini, anfi ise hangi hoparlörler ile kullanacağını) belirtmelidir...
Kullanıcı sistemi için en sağlıklı sonuca ancak bu şekilde ulaşabilir..

Bu tür marka oylamalarında bazı kullanıcılar bilinçsizce fanatikleri oldukları markalara oy verirler ve buna neden göstermek zorunda da değildirler. Sonuçta olay marka savaşlarına dönüşür ve kimseye bir fayda sağlamaz...

+1kaçmilyon

virgülüne bile katılıyorum

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #8 : Mart 27, 2006, 10:47:13 ÖS »

Erhan gerekli açıklamayı yapmış.
Tamamen bende katılıyorum...
Bunlar kullanıcıları çoğu zaman olumsuz yönde etkilenir.Ancak bir anket açılır fiyatları belirtilir farklı markalarda aynı kategrilerde ürünler karşılaştırılabilinir.Tabi buda kullanıcıların objektif yorumları ile desteklenirse her zaman daha yapıcı olacaktır.

Ramiz
Fanatik Üye

« Yanıtla #9 : Mart 28, 2006, 12:17:27 ÖÖ »

Erhan güzel bir açıklama olmuş

Ramiz AKSOY
Corolla-Alpine-İnfinity-JBL-Xetec-Phonocar
Sistemi ayrıntılı ve resimli görmek için tıklayınız!
musti
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #10 : Mart 28, 2006, 11:01:39 ÖÖ »

erhan açıklaman için çok teşekkürler.

Mustafa-----İstanbul
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.