Konu ses olunca malesef öyle elma armut tartar gibi şu en iyisi demek mümkün değil. Her ürünün karakteristiği farklı olduğu için bu tip anketler yeni kullanıcılar için faydadan çok zarar getirir. Çünkü bu tür anketlerde modeller değil markalar oylanır genelde. Her markanın farklı modelleri vardır, üst modelleri çok verimliyken alt modelleri verimsiz olabilir. Her ekipmanın belli bir karakteristiği vardır. Bazısı yumuşak çalar bazısı sert ve ikisini de seven insanlar mevcuttur. Bunlar dışında Kullanım amacı çok önemlidir. Ses kalitesine yönelik kullanımlar ile ses şiddetine yönelik kullanımlarda farklı ekipmanlar öne çıkar.
Müzik tiplerine göre çoğu ürün farklılık gösterir. Kullanıcı ürün seçerken dinlediği müzik türünü de göz önünde bulundurmalıdır. Mesela bazı ekipmanlar club tarzı müzikler için ideal olabilirken, bazısı enstrüman ağırlıklı müziklerde iyi olabilir. Kullanıcı ürün seçiminde yardım isterken bütçesini de belirtmelidir. Çok ucuz fiyatlardan 1000lerce eurolara kadar ses sistemi ekipmanı vardır...
Son olarak kullanıcı eğer forumdan yardım istiyorsa, almayı düşündüğü cihazları nasıl kullanacağını, nelerle kullanacağını (mesela Hoparlör ise hangi anfiyle besleyeceğini, anfi ise hangi hoparlörler ile kullanacağını) belirtmelidir...
Kullanıcı sistemi için en sağlıklı sonuca ancak bu şekilde ulaşabilir..
Bu tür marka oylamalarında bazı kullanıcılar bilinçsizce fanatikleri oldukları markalara oy verirler ve buna neden göstermek zorunda da değildirler. Sonuçta olay marka savaşlarına dönüşür ve kimseye bir fayda sağlamaz...
+1kaçmilyon
virgülüne bile katılıyorum