CarAudioTurkey
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Subwooferı Ters Bağlamak?  (Okunma Sayısı 2418 defa)
audiopower
Banlandı!
Aktif Üye
**

« Yanıtla #30 : Mart 23, 2006, 09:02:53 ÖÖ »

en son peco 106 ya comp15 leri ters çevirdim litre kapalı kutu olarakta 35lt olarak belirledim yalnız  cama paralel olarak iki adet ayrı kutu yaptım sonuçta o eğime göre deneyerek basların araba içinde nasıl ses düzenine girdiğini anlayıp sistemi ona göre kurdum üzerine fiber çalışması yaptım ve sonuç olarak ses arttı ve arabanın içinde kolonlar açıkta olduğu için basların sanki potlu kutudaymışcasına sesin uzadığını gördüm zaten bu olay normaldir ve
baslar yalnız arka bagaj özellikle hacbak lerde kapalıyken ses alabiliyorsunuz bunu özellikle ters çevirdiğiniz zaman daha çok farkediceksiniz sonuç çok iyi birde not edeyim kolonların arkadan grünümü görsel açıdan güzelse takıp öylesine deneyebirsiniz
   :arrrow: bak sana birde bu linki buldum adam nasıl yapmış ........  http://tuninglook.free.fr/caissonfibre.h...fibre.html

Austin Powers
Sina Güran
Fanatik Üye

« Yanıtla #31 : Mart 23, 2006, 07:29:44 ÖS »

Açıkcası ben tezat bişey söylicem ters bağlamak ve DB konusunda fakat bunda tabi extreme bi olay sözkonusu olduğundan olsa gerek.

Solo X 46cm war bende bildiğiniz üzere, bi ara portlu Tuner kutusunda düz bağlıyken ile Ters bağlayıncaki tepkilerini ölçmek için ters bağladığımda şöyle bir şey fark ettim:

Arabamın camları kapalıyken ve normal bağlıyken bass daha etkisiz gibiydi fakat camları açınca güç çok ciddi artış göstermişti. Fakat bası ters bağladığımda camın açık yada kapalı olması etki yaratmadığını fark etmiştim.Ayrıca ters bağlıyken istenmeyen gürültülerde duymuştum bassdan.

Sistem konfigurasyonunda yardımcı olabilirim, msn:

Simson_@hotmail.com
Rainbow
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #32 : Mart 23, 2006, 10:02:57 ÖS »

peki ters bağlamanın bass'a bi zararı varmı bgn ters bağlayan birinin bass'ın ipeklerine zarar werdiğini duydum??

Cihan AKMAN
İstanbul

:ıs:
Main Unit : Alpine CDA-9853
Rhoson DVM-9000LD 7"In-dash DVD Player
Component Amplifier : JBL PX 300.4(123,5*4@4ohm)
Front : Focal Polyglass 130v2
Rear : Renault Privilege Speakers & Ground Zero UC165C
Mono Amplifier : Helix Dark Blue 1000.1(850*1@2ohm)
Subwoofer : Kicker S12L5(2ohm)
Capacitors : Ground Zero 1.0Farad & Stealth 1.0Farad
Cables : ASS 2AWG Power Cable, Audison RCA Cables, Brax Fuse

audiopower
Banlandı!
Aktif Üye
**

« Yanıtla #33 : Mart 23, 2006, 11:46:21 ÖS »

Alıntı sahibi: "Rainbow"
peki ters bağlamanın bass'a bi zararı varmı bgn ters bağlayan birinin bass'ın ipeklerine zarar werdiğini duydum??

ters bağlamanın tek kötü yanı portlu kutulardaki gibi kontrolsüz hava sürkilasyonu oluşturması portsuz kapalı kutularda hoaparlör daha kontrollü ve sıkı çalyor olay budur Smile

sgapao
Zamir KARAOĞLAN
Aktif Üye
**

Peugeot/207

« Yanıtla #34 : Mayıs 15, 2008, 12:20:10 ÖÖ »

hocam valla kıçı en güzel olan audiobahn ben bile baktıkça azıyorum. özellikle anfisiyle beraber yanyana durunca daha hoş. 

Bjorn
Yeni Üye
*

« Yanıtla #35 : Mayıs 15, 2008, 02:18:59 ÖÖ »

Ben pek anlamam ama gördüğüm bir uygulamadan bahsetmek istedim yeri gelmişken. 6 adet pioneer spl serisi wooferı kalçaları dışarıya bakacak şekilde 3 çift halinde kapatıp vidaladılar daha sonra özel bir kutunun içine portsuz şekilde hapsettiler hücre halinde.Wooferlar kutunun ortasındaki mdf nin üzerinde havada duruyordu adeta.Beslemek için 3 adet anfi kullandılar.Daha sonra 4 çift pioneer 300 watt coaxial hoparlör yerleştirdiler mdfin üzerinde arka camın önüne.Arka cam çıkarılıp yerine fiber takıldı ve üzerinde çalıştılar fırlamasın diye.Ön taraftada Pioneer TS 20 tarzında bir tweeter vardı yanılmıyorsam.Pioneer Head Unit ve Digital Equalizer,Pioneer altın kaplama bağlantı kabloları parazit önleyici.10 farad kapasitör 3 adet akü Very Happy çıkan sesi duymanızı isterdim.Abartısız söylüyorum gürültülü bir caddede 500 mt ileriden arkadaşın geldiğini fazlasıyla anlayabiliyorduk.Geldiğinde cam ve bilumum aksam sallanıyordu.Arkadaş içeride nasıl duruyordu orası muamma Very Happy
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2008, 02:26:17 ÖÖ Gönderen: Bjorn » Logged

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #36 : Mayıs 15, 2008, 12:11:36 ÖS »

3 yıllık konuyu açmışınız dikkat edin biraz lütfen !

Only Blaupunkt gamma Headunit
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.