CarAudioTurkey
CA-TR Garajdan Rastgele Resimler
helix h-235 twiterları üstte  

Gösterim : 40 
Gönderen : dj_haypha 
Garaj : Megane II Sedan Re Audio 

DD 9515 vs RF t1  

Gösterim : 93 
Gönderen : djzonk 
Garaj : Düldül 

Deneme Resim1  

Gösterim : 47 
Gönderen : N5K3G 
Garaj : N5K3G 

tn47 için...  

Gösterim : 59 
Gönderen : GHOST 
Garaj : Müzik Kutum 

2006 Fiat Tipo  

Gösterim : 29 
Gönderen : SPL 
Garaj : HI-FI GARAGE 

hyundai starex - digital designs 14  

Gösterim : 43 
Gönderen : xname 
Garaj : hyundai starex - digital 

tn47 için...  

Gösterim : 36 
Gönderen : GHOST 
Garaj : Müzik Kutum 

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sedan Arabada Bass ve Arka Kapı  (Okunma Sayısı 887 defa)
Deniz
Deniz
Forum Avukatı
Fanatik Üye
*

« : Şubat 05, 2005, 10:03:02 ÖS »

Anlayamadığım bir durum var bazı arkadaşlar diyorki arka kapılara component almana gerek yok veya hiç alma ve coaxiel speaker koy. Arka kapıya component koymak masraflı olduğu için mi yoksa hi-fi açısından mı ?

1- Benim araba Vectra B 98 model , arka kapı içlerine henüz önden çıkan GZRC 165F'leri taktırmadım ama 13cm yuvayı 16cm yaptırdım. Şimdi akustik açıdan ve sistemi yükseltmek için GZRC'leri satıp arka için coaxiel mi alayım ? Yoksa 165F'ler arkada mı durmalı ? Coaxiel ne alınabilir ? Bu arada arka kapıda tweeter yeri var ama öndekinden küçük sorun olurmu acaba..

2- Sonra , ön taraf için K65-2 düşünüyorum, halen ampli GZRA 4200X 4x85 , memnunum ama değiştirsemmi yoksa 4 adet comp (veya arkada coaxiel) için yeterli mi ? Trance ve Techno tarzı dinlediğim için mid'lerin belirgin olması ve kuvvetli ve kısa bass hoşuma gidiyor , component ne önerebilirsiniz ön taraf için ? Montaj derinliği de önemli tabii ve fiyatr olarak 300-350 dolar civarına kadar olabilir.

3- Hatchback arabada 2 adet sub vardı ancak bu sedan arabada bass olayından tırstım açıkcası , çok uzun tınısı olan bass istemiyorum daha çok tok ve kuvvetli bass için Sub ve Ampli tavsiyeniz ne olur ? Bir de kutu olayı tabii , bagajı fazla kaplamak istemiyorum , bir de kutuyu sabitliyormusunuz yoksa çıkarılabilir mi istendiği zaman sedan bağajda ?

Sub ve ampli 500 - 600 dolar civarına halledilebilir mi yoksa bekliyim mi biraz daha ? Bagajda az yer kaplaması ve müzik türüne uygun olması en büyük sorun kafamda  Confused

4- Şu aralar kafam bu konuda çok karışık , yardımcı olan arkadaşları bi yakalarsam mucuk mucuk  Smile  üstüne kebap lahmacun , antalya'da ise Evren'de yengen , teyzen ehueheuhu  Mr. Green

Bu arada Evren yengeni bozdu diyorlar aslı var mı ? ehuehu

Deniz                                                        

bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2005, 10:13:38 ÖS »

gerçekten de hayli karışmış smile
Öncelikle arabanın orjinalliğini bozmamaya baksan iyi olur diyecektim ama olan olmuş. Önemli olan ön tarafta arzu edilen sahneyi oluşturmaktır. Arka kapılar çok önemli olmadığı için makul bir coax ya component olabilir. Ön kapıların sanırım 16cm. 2 yollu güzel bir component ile işe başlayabilirsin. Focal ile başlamışsın onlarla devam edersin sanırım. Kullanan arkdaşlar sana gerekli tavsiyeleri yaparlar... Ben de techno vs... dinliyorum ancak portlu kutuda... Rock vs.. için kapalı kutu yapılıyor genelde. Techno vb müzik türü için kapalı kutunun çok uygun olacağını sanmıyorum.
Sub + ampli için biraz daha beklemeni öneririm...

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
Deniz
Deniz
Forum Avukatı
Fanatik Üye
*

« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2005, 10:26:23 ÖS »

Yok yok Focal diil Kicker K65.2 =)) ön kapılar için düşüncem ama acaba Focal mi alsam diye de bi olay var tabii. Bende işte o arka kapıya konulabilecek bir coaxiel ne olabilir davasındayım.. Yoksa GZRC 165F'leri arkaya mı taksam, of offf =)

Deniz                                                        
MissinG
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2005, 10:26:41 ÖS »

Alıntı sahibi: "bigbang"
 Focal ile başlamışsın onlarla devam edersin sanırım....

yok focalle diil ground zeroyla baslamis galiba

Deniz
Deniz
Forum Avukatı
Fanatik Üye
*

« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2005, 10:31:14 ÖS »

Alıntı sahibi: "MissinG"
Alıntı sahibi: "bigbang"
 Focal ile başlamışsın onlarla devam edersin sanırım....

yok focalle diil ground zeroyla baslamis galiba

+1

GZRC 165F ve 4200X kit halinde elimde halen ön kapıdan söktüm , bi de Blaupunkt MP74 Bremen yolda sayılır. Hepsi bu elimdekilerin ona göre yeni parçalara giricem yani.

Deniz                                                        
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2005, 10:33:29 ÖS »

euehuehu heryerde focal göre göre şartlanmışız haklısın smile

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Mb Quart PCE-216 (Arka)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004

MissinG
Tiryaki Üye

« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2005, 11:09:24 ÖS »

Alıntı sahibi: "Deniz"
Yok yok Focal diil Kicker K65.2 =)) ön kapılar için düşüncem ama acaba Focal mi alsam diye de bi olay var tabii. Bende işte o arka kapıya konulabilecek bir coaxiel ne olabilir davasındayım.. Yoksa GZRC 165F'leri arkaya mı taksam, of offf =)

ya acikcasi elinde componentlerin varken coaxiel dusunmen bana biraz sacma geldi. arkaya coaxiel dusunulmesi sebebi benim bildigim kadariyla sadece maliyet amacli.madem 300 dolar civarina cikacaksin focal dusunursen 165v2 olabilir. bass ve anfisi konusunda bisey diyemicem tamamen zevk meselesi. o kadar cok secenek varki..

nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2005, 11:44:57 ÖS »

bass kicker compvr olabilir amfi olarakta kicker ın kx-400.1 veya kx-600.1 olabilir ancak bunlar senin limitlerini aşar bu yüzden biraz daha bekle sağlam bir sistem yap.....

Junior CA-Tr
Cüneyt GÜVENÇ
Tiryaki Üye

V8 Power

« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2005, 12:11:57 ÖÖ »

valla deniz.evren gerçekten yengen'i biraz bozdu gibi.özelliklede yeni yerine geçtikten sonr...eramet stadtamıydı neydi smile

arkaya coax almanı bende tavsiye etmem.comp daha iyi olucaktır dinlediğin müzik türünüde düşünecek olursak smile ön kapılardakini arkaya geçirip,ön kapılara yeni bip takım komp alman daha iyi olur gibime geliyor.bass olarakta tok ses istiyorsan kapalı kutu kullanıcaksın.benim elimde P1220e var,30-40lt gibi bir kutuda çalışabiliyor(min.25lt miş) bunun gibi Audiobahn,RF gibi markalarda var ama bütçe olayı biraz kritik düşer.
sen istersen önce comp olayını hallet,sahneyi bir düzenle.sonra bass olayına bakarsın Surprised Allah yardımcın olsun (antalya ya ne zaman geliyorsun bu arada)

Şirinyalı - ANTALYA
Deniz
Deniz
Forum Avukatı
Fanatik Üye
*

« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2005, 12:32:49 ÖÖ »

Şubat 25 gibi falan , istanbulda okul kaydı falan filan var 2. dönem için sonra Antalia =)) hatta Işık Car Audio'da yaptırmayı düşünüyorum olayı , halen başka alternatif olabilecek biryer bulamadım Antalyada.

Deniz                                                        
Austin Powers
Sina Güran
Fanatik Üye

« Yanıtla #10 : Şubat 06, 2005, 12:47:50 ÖÖ »

Deniz,

Arkaya Coax önerisi veren bendim sana. Ama madem şuan elinde bulunan componentin war onları geliştirme niyetindesin, yerinde olsam gz leri arkaya uydurur bi şekilde, yani kasnak vs ile, ön tarafa da K65.2leri alırım.

Amfiyi değiştmen gerektiğini söyleyemem, bence elindeki amfi seni gayet ii idare edecektir, etmediğini görürsen değişikliğe gidersin.

Sert ve tek bass ile işini halletmek istiorsan kapalı kutuda Kicker L7 15" öneririm. Amfi olarak da Kicker KX 1200.1 ideal olackatır. Fakat 600$ gibi bir bütçe ile önerdiklerimi alman mümkün değil. Fakat yeni component ve amfi almazsan elinde paran kalmış olacağından bass+amfisi konusunda bütçen artacaktır herhalde, bu durumda beklemden belkide öneridğim bass+amfiyi alabilirsin.

Bu arada L7 15 + KX1200.1 i 1,270$ gibi bir bütçe ile alabilirsin.

Friedrich Nietzsche
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2005, 01:26:41 ÖÖ »

Antalya için alternatif yer SAER çok iyi işçiliği var İstanbuldaki fuarada katıldılar hatta İascadada bulundular genelde yanılmıyorsam Murtaş ürünleri kullanıyorlar Jbl,İnfinity,Xetec,Heı ve Jvc bu arada öncelik 1 tk. Comp ve sub daha sonra componentleri ikilersin bu arada benim kullandığım Kappa Perfect Vq12'yi incelemeni tavsiye ederim bence kaliteli,güçlü ve mıknatısına takılan aparatlarla frekans ayarları ve kutulama seçenekleri artmış oluyo ayrıca nasılsa iyi derece ingilizce biliyorsun testini burada okuyabilirsin yalnız oradaki 2 ohm www.caraudiomag.com/testreports/0311cae_infinity/  ha bu arada arkaya coaxial  takılmasının sebebi maddi ve arka koltuktaki yolcu içindir aslında birazda ben hala bir tk. component kullanıyorum

Attention !  Club_Stock 155+ Mr. Green

CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR

2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db
2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db
2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db

The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer !

Deniz
Deniz
Forum Avukatı
Fanatik Üye
*

« Yanıtla #12 : Şubat 06, 2005, 05:15:55 ÖÖ »

ncavus , bilgi için teşekkürler. ben aslında araba sedan olduğu için sub'dan önce 2. takım component olayına gireyim istedim ama bunun yerine sub ve ampli olayına da girilebilir bu fikir yeni yeni aklıma yatıyor.

Ama sub olayında 1 kere ve çok iyi bir seçim yapmayı düşündüğüm için şimdilik componentler ile idare etmek düşüncesindeydim. Açıkcası ilerisi için ki yaza doğru düşünüyorum aklımdaki sublar RF T115 D4 veya  JL 10W7 ama bu aletler baya bi kasıyor olayı dahası ampli olayı var =)

Söylediğin infinity sub'ı inceledim çok güzel bir ürün aklıma girdi açıkcası , teşekkür. Bu arada benim GZ ampli ile 2 kanalı köprüleyip 1 tane RF T115 sürsem tarihe kara bi leke olarak mı geçer acaba ?  Mr. Green

Deniz                                                        
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #13 : Şubat 06, 2005, 09:47:52 ÖÖ »

Sedan arabalarda 2 takım kullanılır diye bi kural var mı? Duymamıştım smile
Mono ampli ile sürsen daha cici olur smile O yüzden de acele etme yine derim smile

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Mb Quart PCE-216 (Arka)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004

Junior CA-Tr
Cüneyt GÜVENÇ
Tiryaki Üye

V8 Power

« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2005, 12:47:35 ÖS »

Antalya da ses sistemi denince akla 2 ayrı isim gelir zaten(popüler olarak)
bunlarda müşterilerin marka seçimine göre ayrılıyorlar.
JBL,Xetec,JVC,İnfinity,vs.. gibi markalar için adres : SAER-Sadullah & Cenk Abi,
Kicker,GroundZero,RF(yanılmıyorsam roll ),vs.. gibi markalar içinse : IşıkCar Audio-Recai & Erol Abi,
memlekette marka savaşı olmasaydı eğer,bu iki isimde acaip işler yaparlardı smile ama marka seçiminde zorlanan arkadaşlar,kararsızlıktan dolayı ortada boş boş ve karamsar bir şekilde geziyorlar Confused

eğer buraya geldiğinde görüşmek gibi bir imkanımız olursa bende sana yardımcı olurum,gerekirse beraber gidip konuşuruz firmalarla(işten vakit doğarsa yane Confused ) Austin in de dediği gibi Kicker L7-15" + Kicker KX1200.1 güzel bir alternatif.ama bütçe olayı JBL e göre %20 gibi daha yüksek.senin içinde bulunduğun karışıklık,nereye çekilsen gideceksin türünden! smile bu yüzden gel,gör,dinle ve karar ver.
ben yinede ilk önce comp. derim Surprised

Şirinyalı - ANTALYA
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.