|
kalbimizdesin loky
|
 |
« : Mart 03, 2005, 10:50:05 ÖS » |
|
Arkadaşlar birkaç arkadaşın bildiği üzre sistem parçalarının hemen hemen hepsi bitti. Kapılar vs. de tamamlandı ve ben kutu siparişimi verdim. Kalite ses versin diye kapalı kutu gelmesini istedim ancak bugün arkadaşım olan elektronikçi kafamı çok karıştırdı. Sen hep r&b, hip&hop dinlersin bence setini kurunca dedi. E bende açıkçası daha çok onları dinliyorum doğru ama şimdi ara sıra trance falanda takılıyorum. Ne yapmalıyım kafam karışık. Elimdeki basım L7 15" ve bu bas benim arabamı portlu olursa döker sanırım diyorum kendimce  Araba Hyundai Scoupe 1991 model. Kutu gelince beğenecekmiyim bilemiyorumda, tek beni tatmin eder etmesine ama dışarıdaki insanı ne kadar tatmin eder bilemiyorum Benim bir amacım vardı, bu yaşadığım yerdeki en iyi sistemi kurmak ve kurdumda. Ancak bir kaç ses sisteminden , ses kalitesinden birşey anlamayan ve sadece bas sesinin çok fazla olmasından başka şey istemeyen insan karşıma geçerde sen buna mı bu kadar para harcadın derse kendimi nasıl hissederim bilemiyorum. Şimdi sorum şu: 1000W L7 bas kapalı kutuda iken Portlu kutudaki 250şer Watt iki adet C15 yada yada bir adet 500W cvr15 den daha iyi çalar mı? Yani sesin sertliği, araba dışarısına sesi dağıtması gibi konulardan bahsediyorum.
|
|
|
|
|
|
Ana Ünite: Subwoofer ampli: Component ampli: Ön componentler: Arka component: Subwoofer: Capasitor: Equaliser: Altyapı: İzolasyon:  Lokman DURAN - ANTALYA
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2005, 11:16:23 ÖS » |
|
Ozaman Portlu kutu yaptırmalıydın.Forumda benzer birçok konu var oradanda devam edebilirdin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalbimizdesin loky
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2005, 11:29:35 ÖS » |
|
Evet ama konuyu başka yöne çekmemek için burada sordum... Neyse, şimdi bu bas kapalı kutuda bir adet portlu kutudaki cvr15 kadar şiddetli ses vermeyecek ve bu ses ile ben mahalleyi ayağa kaldıramayacaksam harbi yazık kapalı kutuya verdiğim paraya 
|
|
|
|
|
|
Ana Ünite: Subwoofer ampli: Component ampli: Ön componentler: Arka component: Subwoofer: Capasitor: Equaliser: Altyapı: İzolasyon:  Lokman DURAN - ANTALYA
|
|
|
|
|
tipo16v
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2005, 11:44:16 ÖS » |
|
15L7 nin omajı kaç?
|
|
|
|
|
|
İŞTE SAPIK MANİSALI! Headunit: Pioneer DEH P8650MP NW + CD-UB100 Front High: MBQuart PTE 25 Front Mid: MBQuart PWE 100 Front Low: Rockford Fosgate P3SD410 Front High & Mid amp: Rockford Fosgate P4004 Front Low amp: Rockford Fosgate P6002 Remote Para Punch EQ L.A Bolt BD 10-03 1 farad cap. Rockford Fosgate CPS 500 RCAx3
|
|
|
|
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2005, 11:46:26 ÖS » |
|
Loky kardeş öncelikle sistem parçaların hayırlı olsun kutuyu nasılsa çözersin ama bence yine portlu yaparsın sonunda. Dikkatimi çeken konuya geleyim bence infinity'leri kesinikle öne koymalısın onlar Jbl Gto 506ce'den daha güçlü ve kaliteli çalıyo sığmıyorsa mdf kasnak kullanabilirsin ön kapılara. Aldığın parçalar gerçekten kaliteli ve güçlü özelikle sub ve d-amplin tekrar hayırlı olsun ha bu arada izalasyon işini şimdiden düşünmeye başlamalısın.
|
|
|
|
|
|
Attention ! Club_Stock 155+ CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR 2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db 2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db 2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer !
|
|
|
|
|
kalbimizdesin loky
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2005, 11:52:57 ÖS » |
|
İzolasyon işini düşünmedim değil ama 200-300 dolar parayı bu arabaya harcamaya kıyamıyorum İnfinityler 40 rms ten fazla ses veremeyecek sonuçta çünkü amfi 4 ohmda 40W veriyor. Birde önde zaten iki tane var JBL o nedenle arkayı bastırır. Öne 16 cm sığmıyo ondan iki tane 13 cm koymak zorunda kaldık. Kapılarıda yaptırdım zaten yakında bitince resimleri koyarım. Şu an tek ihtiyacım capasitör. Onuda amerikadan ısmarladım ama kim bilir kaç günde gelecek. Belki şimdilik bagaja ikinci akü düşüncem var ancak onuda dinamo kaldırmaz diye korkuyorum. Neyse konuya dönelim. Portsuz kutuyu seven fazla yok sanırım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2005, 11:56:07 ÖS » |
|
Kapalı kutuyu kişisel olrak herzaman tercih ederim korkma yanlız değilsin ncavus doğru söylüyor.Bencede infinityler önde olmalı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ChaTLaX
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2005, 12:00:06 ÖÖ » |
|
ben warım be kapalı kutu yaptırcam ben bassı ıcınde hıssedıyorsun portluda ama ses kalıtesı gıdıyor...
|
|
|
|
|
|
2005 Kicker Comp Vr 15" Audison SRX 2 Audison SRX 2s Audison VSRAK Focal 165 V2 Cadence 2.5F Kapasitör Mazda 3 07 ARJ 10
İbrahim YAKALI ANTALYA & KONYA
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2005, 12:43:17 ÖÖ » |
|
valla dogru litrede ve ici guzel yapilmis bi kapali kutudaki L715 bence gayet tatminkar olacaktir. portlu kutudaki cvr15den cok assagi kalicagini sanmiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Austin Powers
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2005, 11:04:21 ÖÖ » |
|
Ben konuyu daha farklı bir yöne çekme gereği duyuyorum. L7 15 alınabilecek en ii baslardan biri olmuş. Bunda sorun yok. Fakat eğer kapalı kutu yapılmayacak ve portlu kutuda kullanılacaksa kesinlikle bass amfinde subsonic filtre olmak zorunda yoksa çok riskli olur ve bassı yakabilirsin. Yakarsanda kimseye garanti maranti konusunda ekşiyemezsin. Çnk Kicker PDF de bunu açık ve net olarak belirtmiş, portlu kutu için subsonic şart diye.
Bu durumda sana önerim Kx 600.1 yada 1200.1 almak olacaktır. 1200.1 fiyat olarka çok pahalı olduğundan 600.1 çok daha fiyat/performans konusunda ii olacaktır. Zaten forumda 600.1 satılık olarka mevcut ve fiyatıda cazip.
Seçim senin tabii, risk'i sewiosan elindeki JBL amfi ile dwm edebilirsin...
|
|
|
|
|
|
Friedrich Nietzsche
|
|
|
|
|
tipo16v
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2005, 11:35:32 ÖÖ » |
|
Kapalı yap bence.
|
|
|
|
|
|
İŞTE SAPIK MANİSALI! Headunit: Pioneer DEH P8650MP NW + CD-UB100 Front High: MBQuart PTE 25 Front Mid: MBQuart PWE 100 Front Low: Rockford Fosgate P3SD410 Front High & Mid amp: Rockford Fosgate P4004 Front Low amp: Rockford Fosgate P6002 Remote Para Punch EQ L.A Bolt BD 10-03 1 farad cap. Rockford Fosgate CPS 500 RCAx3
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2005, 12:13:57 ÖS » |
|
+ kapalı kutuda bass yeterli gelmiyor diye bass controllerine de çok fazla yüklenme bence 
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM
Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA
Bülent Ergücü, Arkent / Artur
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2005, 01:12:10 ÖS » |
|
+ kapalı kutuda bass yeterli gelmiyor diye bass controllerine de çok fazla yüklenme bence  +1 kapali kutuda en az portlu kadar riskli..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2005, 03:01:59 ÖS » |
|
+ kapalı kutuda bass yeterli gelmiyor diye bass controllerine de çok fazla yüklenme bence Bunu yapan bir video izlemiştim.Sonuç hiç iyi değil emin olabilirsin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2005, 03:03:58 ÖS » |
|
ben birebir yasadim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 04, 2005, 04:46:08 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space to take new steps of change." LTJ BUKEM
Rover 25 Alpine CDA-7998R Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer Midbass: Dls Iridium 8" Midrange: Dls Iridium 3" Tweeter: Dls Iridium 1.1" Mb Quart PCE-216 (Arka) 2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft) Rockford Fosgate T4004 Rockford Fosgate T8004 Rockford Fosgate T20001BD 2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap. Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2005, 08:07:41 ÖS » |
|
yok yok benimki pat diye birden sustu. sonra basi cikardik kutudan tutuyodu deli gibi  etraf duman alti oldu birden ehueheh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalbimizdesin loky
|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2005, 09:13:23 ÖS » |
|
Ya arkadaşlar dedikleriniz mutlaka doğru şeylerdir sonuçta hepiniz tecrübe sahibi insanlarsınız ancak ben subsonic filtrenin bu amfiyi almadan önce çok önemli olduğunu bilmiyordum. sadece frekansın düşüklüğüne yaradığını ve benimde 30 hz den düşük kullanmayacağım için gerek duymadığımı düşündüm ve ondan bu amfi fiyatı iyi gelince aldım.
Şimdi örnek veriyorum ben bu amfi ile 60 hz de sub level son ayarda, yüksek seste (en sonda değil elbette) , 10 dakka falan bir süre kullansam yakacak mı bu bası amfi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
djoz
|
 |
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2005, 10:29:25 ÖS » |
|
Benim bir amacım vardı, bu yaşadığım yerdeki en iyi sistemi kurmak ve kurdumda. Ancak bir kaç ses sisteminden , ses kalitesinden birşey anlamayan ve sadece bas sesinin çok fazla olmasından başka şey istemeyen insan karşıma geçerde sen buna mı bu kadar para harcadın derse kendimi nasıl hissederim bilemiyorum. Elalemi boşver, sistemini kendin için yapmalısın, bak herkes kutu kullanıyor ben pandizotta direniyorum, böyle seviyorum, bu tarz meselesi, Banada bişey bilmeyen adamlar "ses iyide teybin dandik değiştirmen lazım, alsana bi döner kafa, hımmm arkadada biçif seksenbeş varmış, alsana bi buufır" diyolar, he he deyip geçicen Saol dostum o görüntüler için, bazıları gerçekten etkileyici, bazılarında ise ufak hileler var çarpıcı olması için, dial-upla indire indire bitiremedim, indirmessemde aklım kalır...
|
|
|
|
|
|
Engin Demirkaya ><
Ermeni soykırımı iftirasını hazmedebiliyorsan sisteminde amerikan ve fransız ürünleri kullan..
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #19 : Mart 04, 2005, 10:35:18 ÖS » |
|
Benim içim sızlıo baktıkça Hele Audiobahn Awis-15p ağlatacaktı beni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tipo16v
|
 |
« Yanıtla #20 : Mart 04, 2005, 11:18:47 ÖS » |
|
Ya arkadaşlar dedikleriniz mutlaka doğru şeylerdir sonuçta hepiniz tecrübe sahibi insanlarsınız ancak ben subsonic filtrenin bu amfiyi almadan önce çok önemli olduğunu bilmiyordum. sadece frekansın düşüklüğüne yaradığını ve benimde 30 hz den düşük kullanmayacağım için gerek duymadığımı düşündüm ve ondan bu amfi fiyatı iyi gelince aldım.
Şimdi örnek veriyorum ben bu amfi ile 60 hz de sub level son ayarda, yüksek seste (en sonda değil elbette) , 10 dakka falan bir süre kullansam yakacak mı bu bası amfi? Ne dinlediğine bağlı eğer bass test dinlersen problem çıkabilir. Normal basslı bi parçada sorun yaşaman düşük ihtimal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbang
|
 |
« Yanıtla #21 : Mart 04, 2005, 11:23:04 ÖS » |
|
160 ve üzeri bpmli (bilmeyenler olabilir bpm=beat per minute, bir dakikada vuruş sayısı ritmin) belki sorun çıkabilir ;onu dinlemen de biraz zayıf bi ihtimal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalbimizdesin loky
|
 |
« Yanıtla #22 : Mart 05, 2005, 12:16:43 ÖÖ » |
|
e o zaman bası yakmam da zayıf bi ihtimal...  çünkü o kadar hızlı şarkıları dinlemiyorum dinlesem dinlesem vanguarde- gimme gimme gimme gibidir hızı en hızlısının  ve bas testleride hiç sevmiyorum çok baslı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|