CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: home hifi sistem önerisi  (Okunma Sayısı 969 defa)
nurkan_09
Tiryaki Üye

« : Mart 01, 2008, 12:02:45 ÖS »

birazda bu konudan anlayan arkadaşların görüşlerini alalım.elimde şu an marantz pm7200 entegre stereo amfi bulunmakta.buna uygun cdp ve hoparlör önerilerinizi alalım.bütçe toplam bu 2 cihaz için 2000ytl.oda 22m kare.genelde pop ve rock ağırlıklı müzikler dinliyorum.

punk
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Mart 01, 2008, 01:35:34 ÖS »

cd player olarak marantz ,technics yada denon uyum sağlayabilir diye düşünüyorum hoparlor ise tek tercihim bosse

punk
Tiryaki Üye

« Yanıtla #2 : Mart 01, 2008, 01:38:57 ÖS »

örnek olarak bu iyi olabilir

xname
Sedat Karasu
Tiryaki Üye

DD Fanatics!

« Yanıtla #3 : Mart 01, 2008, 01:59:20 ÖS »

cd player olarak marantz ,technics yada denon uyum sağlayabilir diye düşünüyorum hoparlor ise tek tercihim bosse

cd player olarak marantz güzel bir uyum içerisinde çalıyor, yumuşak soft bir tını hakim olur eger secimin marantz olursa. Denon CDP ben şu an kullanıyorum marantz amfimle birlikte, uyum cok iyi kendi keyfime göre, marantz cdp ye göre biraz daha agresif kalıyor, daha dinamik kalıyor, özellikle orta seslerde biraz daha dinamik marantz a göre.. Technics ise marantz ile hic uyum saglayamiyor, yani bircok technics cdp denedim sistemimde bir türlü keyif alamadım, hani birşeye bezetemedim smile ama keyif bu tabi sen begenirsen bilemem..

Hoparlor olarakda Dalinin karakteri yumuşak bir müzige uygun fakat sen pop rock dinliyorum diyorsun, bunun icin wharfedale önerebilirim,oldukca net ve keskin tınılara sahipdir, oldukcada güclü ve dolu çalar ve fiyatları oldukca uygu, Wharfedale Diamond 9,6 serisi 750 lira civarındaydı..

Sana önerim kıasac şudurki,

Denon CD Player ve Wharfedale Diamond 9.6

hoparlorler bunlar,

« Son Düzenleme: Mart 01, 2008, 02:01:01 ÖS Gönderen: xname » Logged

..is back!
Pioneer Deh P9650 MP   (NW mode)
Kicker RS Tweeter              (aktif)
Kicker RS 6 Midbas            (aktif)
Digital Designs 2515 x 2     (aktif)
Sierra SRA 100.4 Comp. Ampli.
JBL 1201.1 x2 SubWoofer Ampli
Tiryaki Üye

« Yanıtla #4 : Mart 01, 2008, 07:37:19 ÖS »

cdp olarak düşündüğüm cihazlar;marantz 6000 ose,marantz 6000 kı,nad c542 yada sony esprit serilerinden biri olabilir.bütçenin 1500 ytl sini hoparlörlere ayırmak istiyorum.xname diamond 9.6 ları geçen gün dinleme fırsatımız oldu oldukça kapalı çalıyor.hoparlör olarakta klipsc rf-82,tannoy s8(ikinci el)veya dali concept serilerinden biri olabilir.dali dinleyen arkadaşlar varsa yorumlarını esirgemesin smile

xname
Sedat Karasu
Tiryaki Üye

DD Fanatics!

« Yanıtla #5 : Mart 01, 2008, 08:00:33 ÖS »

Hangi amp. ile dinlediniz diamond 9.6 yi ? ozellikde dome midrange oldukca dinamik kılıyor sistemi, belkide dinlediginiz sistemdeki amp. ile uyumlu bir match olmamıştır cünkü Dimanond serisini (9.5, 9.5 ve 9.6) bizzat evimde dinledim, muadillerine göre sesde kapalılık söz konusu degildi.
  Tabi eger sedeki açıklık, parlamaysa sizin görüşünüze göre o ayrı tabi birşey diyemem, şahsen ben parlak bir ses tınısı olan hop.'a canlı diyemem

Ayrıca yazdıgınız/tercih ettiginiz model ve markaların dinlediginiz muzik tarzıyla (rock, pop) pek alakası yok smile sadece sony ES serisi cdp pop keyfinizi karşılayabilecek kıvamdadır.

Son olarak, dali kullanan biri olarak dinledigin müzige göre tavsiye etmem, cünkü pop ve ozellikle rock da istenilen verimi alamıyorsunuz,midbas frekanslar genelde peak degerde oldugu icin sert muziklerde potansiyel bir dengesizlik seziliyor rahatlıkla, ama jazz, classic, new age yada blues dinleyeceksen  kesinlikle dali! al derim

..is back!
Tiryaki Üye

« Yanıtla #6 : Mart 02, 2008, 12:53:32 ÖS »

Hangi amp. ile dinlediniz diamond 9.6 yi ? ozellikde dome midrange oldukca dinamik kılıyor sistemi, belkide dinlediginiz sistemdeki amp. ile uyumlu bir match olmamıştır cünkü Dimanond serisini (9.5, 9.5 ve 9.6) bizzat evimde dinledim, muadillerine göre sesde kapalılık söz konusu degildi.
  Tabi eger sedeki açıklık, parlamaysa sizin görüşünüze göre o ayrı tabi birşey diyemem, şahsen ben parlak bir ses tınısı olan hop.'a canlı diyemem

Ayrıca yazdıgınız/tercih ettiginiz model ve markaların dinlediginiz muzik tarzıyla (rock, pop) pek alakası yok smile sadece sony ES serisi cdp pop keyfinizi karşılayabilecek kıvamdadır.

Son olarak, dali kullanan biri olarak dinledigin müzige göre tavsiye etmem, cünkü pop ve ozellikle rock da istenilen verimi alamıyorsunuz,midbas frekanslar genelde peak degerde oldugu icin sert muziklerde potansiyel bir dengesizlik seziliyor rahatlıkla, ama jazz, classic, new age yada blues dinleyeceksen  kesinlikle dali! al derim
9.6 ları birçok forumda birebir tavsiye edilen nad c352 ile dinledim.hangi modellerin rock ve pop la alakası yok onu belirtirseniz sevinirim...

xname
Sedat Karasu
Tiryaki Üye

DD Fanatics!

« Yanıtla #7 : Mart 02, 2008, 12:58:44 ÖS »

9.6 ları birçok forumda birebir tavsiye edilen nad c352 ile dinledim.hangi modellerin rock ve pop la alakası yok onu belirtirseniz sevinirim...

Dali'nin tınısı hemen hemen her modelinde aynıdır, yani ben hangi modelini dinlediysem rock ve popda tam verim alamadım fakat blue serisi ki bu en düşük serisidir, bunda biraz daha piyasavari bir tını mevcut, yani her türlü muzigi orta kaliteyle sunabiliyor.

Bence sizin zevkinize diger bir secenek olarak Jamo Studio S 718 güzel bir tercih olarak gösterilebilir, cünkü cidden agresif karakterli bir hoparlor ve jamo bas tınısı yine müthiş, rock muziklerdeki davul vuruşları büyülüyor insanı keza agresif havasını oluşturan diger olayı ise orta ve üst frekanslardaki dengesi

..is back!
Tiryaki Üye

« Yanıtla #8 : Mart 02, 2008, 01:20:38 ÖS »

tannoy bulabilirmisin biyerlerden? gecen yıl bi abimiz dinletmişti bize atölyesinde, o sandalyeden kalkmak istememiştim..

erci
Tiryaki Üye

« Yanıtla #9 : Mart 02, 2008, 01:24:22 ÖS »

http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=175&title=Glenair&s=27
bu tarz bişeydi ama adam 10 bin dolarlardan bahsediyodu sanırım, yani butceyi baya bi aşar.

brabusss
Aktif Üye
**

« Yanıtla #10 : Mart 02, 2008, 10:48:50 ÖS »

amfi seçimin gayet güzel.cdp olarak marantz 6000 kı modeli kesinlikle süper bir seçim olur.ose versiyonu ile arasında ciddi farklar olduğunu duymuştum.7300 önereceğim fakat mp3 okuduğu için onu otomatikman eliyoruz.hoparlör olarakta klipsch rf-82 ler ile mükemmel bir uyum yakalayabilirsin.tannoy lar gayet iyi fakat bütçeyi biraz aşabilir.jamo ların stereodaki performansları sinemadaki versiyonları kadar iyi değil malesef.

nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #11 : Mart 03, 2008, 12:56:47 ÖÖ »

sanırım cdp seçimim 6000 kı dan yana olacak.yada temiz bir sony esprit seriside olabilir.sisteme daha sonradan dac eklemeyi düşünüyorum zaten.hoparlöre gelince jamo lar hakkında bende sinema performanslarının daha iyi olduğu hakkında duyumlar alıyorum.rf 82 lerde bazı müziklerde mid ler biraz geride kalsada çoğu kullanıcı tarafından beğenilen bir model.sanırım en güzeli cdp yi aldıktan sonra hoparlörlere karar vermek olacak...

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #12 : Mart 06, 2008, 06:03:01 ÖS »

sony es seilerine tercihi et derim.. isityorsan izmirdeysen sesini dinlete bilirimi hoparlorde klipcs yada b&w serilerine bak derim tannoy biraz bunların arasında ikinci planda kalır Surprised ama klipcs biraz stero ses sistemlerine kacıyo Surprised

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......
nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #13 : Mart 06, 2008, 07:34:42 ÖS »

crazy3333 sisteminin diğer bileşenlerinide yazabilir misin?

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #14 : Mart 07, 2008, 09:30:21 ÖÖ »

ben birleşimin yok ben bu işi yapıyom Smile kafamı eseni yapıyom kullanıyom smile ama orta sevyeli bir cd calar istiyorsan sony es serilerine bakın ama ben birazda işi büyüteyim diyorsan mark levinson n51 alderim...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #15 : Mart 07, 2008, 09:38:12 ÖÖ »

bide sony es cdlerinde teklı alman daha cok mantıklı Surprised dıkkat edilcek sey onlarda yan agacı olan maun agac cogundan orjinal alıp yan sanayilerini takılıyorlar orjinal fiyatı en son 175 dolardı buna dıkkat etmeniz iyi olur

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Ben;
nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #16 : Mart 07, 2008, 11:39:45 ÖÖ »

bide sony es cdlerinde teklı alman daha cok mantıklı Surprised dıkkat edilcek sey onlarda yan agacı olan maun agac cogundan orjinal alıp yan sanayilerini takılıyorlar orjinal fiyatı en son 175 dolardı buna dıkkat etmeniz iyi olur
175 dolarsa hemen alırım ama en son 333es in fiyatları 600$ seviyelerindeydi.arcam lerde olabilir aslında ama alan satmıyooo Sad

brabusss
Aktif Üye
**

« Yanıtla #17 : Mart 07, 2008, 11:43:46 ÖS »

o fiyata varsa bende hemen alayım.777es sorduğumda 1000 ytl seviyesinde bir fiyat çekmişlerdi.

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #18 : Mart 08, 2008, 09:33:57 ÖÖ »

175 dolarsa hemen alırım ama en son 333es in fiyatları 600$ seviyelerindeydi.arcam lerde olabilir aslında ama alan satmıyooo Sad
ben yanındaki kapaklara dedim dikkat et 175 ahsabı onu diyom Smile ikinci elleri uygun fiyatlarına alırsın Surprised

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Ben;
nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #19 : Mart 12, 2008, 07:49:30 ÖS »

komple sistem yenilemeye gideceğim için cdp olayını erteledim arkadaşlar Surprised

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #20 : Mart 13, 2008, 09:55:05 ÖÖ »

yardımcı oluruz ya herturlu sana ürünleri en uyguna bulabilcegin yerler tavsiye ederiz

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Ben;
nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #21 : Mart 16, 2008, 01:10:30 ÖÖ »

yardımcı oluruz ya herturlu sana ürünleri en uyguna bulabilcegin yerler tavsiye ederiz
teşekkürler...dükkanın tam adı ve adresini alabilirmiyim?birde şu an 2.el hangi cihazlar var?

brabusss
Aktif Üye
**

« Yanıtla #22 : Mart 16, 2008, 10:56:59 ÖS »

komple sistem yenilemeye gideceğim için cdp olayını erteledim arkadaşlar Surprised
oooo adayları tahmin edeyim;roksan kandy l3,creek destiny,vincent sv 226 mk sanırsam smile

nurkan_09
Tiryaki Üye

« Yanıtla #23 : Mart 17, 2008, 11:46:27 ÖÖ »

oooo adayları tahmin edeyim;roksan kandy l3,creek destiny,vincent sv 226 mk sanırsam smile
yoooo roksan belki olabilirde creek fiyatından dolayı yaklaşamıyorum.vincent hibrid olduğu için tereddütlerim var.olmadı lambalı olayına gircez sanırım Surprised

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #24 : Mart 18, 2008, 05:54:02 ÖS »

yoooo roksan belki olabilirde creek fiyatından dolayı yaklaşamıyorum.vincent hibrid olduğu için tereddütlerim var.olmadı lambalı olayına gircez sanırım Surprised
el yapımı lambalı anfi degilde kalite markalı bişey bakderim mesala macintosh olabilir Surprised