CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
CaraudioTurkey Genel
»
Sohbet Odası
»
Güncel Haberler,Alıntılar,Makaleler
»
Adana'da Dayak ve Uyuşturucu hemde YAŞLILARDA var!!!
Kullanıcı Adı:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Parola:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Giriş Yap
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Adana'da Dayak ve Uyuşturucu hemde YAŞLILARDA var!!! (Okunma Sayısı 416 defa)
ibocebeci
Fanatik Üye
«
:
Şubat 21, 2007, 03:29:14 ÖS »
ADANA'daki Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören bazı hastaların görevliler tarafından dövülmesi ve madde bağımlısı hastalara uyuşturucu sbatıldığı görüntülerinin televizyonda yayınlanması üzerine Sağlık Bakanlığı ve savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Başhekim Dr. Cem Uraldı açığa alındı.
Star TV'deki ‘Deşifre’ programı ekibinden bir muhabirin Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gizli kamera ile çektiği görüntüler dün gece yayınlandı. Programda 500 kişinin görev yaptığı, ruh hastaları ve uyuşturucu bağımlılarının tedavi gördüğü hastanede, günün her saatinde hastalara şiddet uygulandığı ileri sürülerek görüntüler yayınlandı. Hastalardan bazılarının ‘vakitsiz namaz kıldığı', bazılarının yemek yemediği veya yemek kabını kaldırmadığı gerekçesiyle dövüldüğü belirtildi. Hastaların öfkeli hasta bakıcılar tarafından tokatlanması, aralarında çocukların da bulunduğu hastaların acımasızca tekmeli tokatlı şiddete maruz kalması görntülerdez yer aldı.
Programda yayınlanan görüntelere göre hastalar, yedikleri dayak ve küfürleri pencerelere çıkarak program ekibine ‘Şok veriyorlar, iğne vuruyorlar, dövüyorlar’ diyerek anlattı. Programda yayınlanan görüntülerde görevlilerin hastalara bulaşık yıkattığı, yerleri temizlettiği, tedavi gören hastaların 10- 15 kişilik grup halinde üzerlerine hortumla su sıkılarak bir arada banyo yaptırıldığı dikkati çekti.
UYUŞTURUCU SKANDALI
Programda yayınlanan görüntülerde uyuşturucu tedavisi gören hastalara, uyuşturucuyu hastane görevlilerinin sattığı ileri sürüldü. Tedavi için burada bulunanlar, hastane bahçesinde uyuşturucu içerken, biri defalarca bahçede uyuşturucu kullandığını öne sürdü.
Hastanede kadın ile erkek hastaların bir arada barındırılması taciz iddialarını gündeme getirdi. Kadın hastalar, taciz edildiklerini öne sürerken çocuklara işkence çektircesine ilaç veren hasta bakıcılardan birinin attıkları dayak konusunda, “Vurdum elmacık kemiği filan kalmadı” dediği duyuldu. Hastanedeki bu şiddete doktor ve hemşirelerin engel olmadığı da öne sürüldü.
BAKANLIK HEYET GÖNDERDİ
Hastalara dayak atılması görüntülerinin Deşifre programında yayınlanmasından sonra Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın selameti açısından geçen nisan ayından beri görevde bulunan Başhekim Dr. Cem Uraldı açığa alındı. Adana Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, tüm iddiaların en ince detayına kadar inceleneceğini açıkladı.
Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki dayak ve uyuşturucu ticareti ile ilgili görüntülenerek yayınlanması üzerine Sağlık Bakanlığı, Ankara'dan da inceleme heyeti gönderdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ‘Deşifre Programı'nda yayınlanan görüntülerin kabul edilemez olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
“Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaşananların ve ekrana yansıyanların insan ve hasta hakları ve sağlık hizmetinin gerekleri açısından kabul edilemez olduğu açıktır. Ülkemizde kaliteli sağlık hizmeti sunumundaki bütün olumlu gelişmeler yanında maalesef adı geçen özel dal hastanesindeki bu olumsuz görüntüler izlenmiştir. Konu hakkında kararlılık ve titizlikle gerekenler yapılacaktır.”
Açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile müfettişlerden oluşan heyetin inceleme için yola çıktığı belirtilerek, “Valilikçe soruşturma başlatılmış olmasına rağmen, Sayın Bakanımızın direktifleriyle konuyla ilgili Müsteşar Yardımcımız, Teftiş Kurulu Başkanımız, Birinci Hukuk Müşavirimiz ve bakanlık müfettişlerimizden oluşan heyet tarafından inceleme ve soruşturma başlatılmış ve derhal olay yerine hareket edilmiştir” denildi.
“HASTALAR DENEYİMSİZ İNSANLARA TESLİM EDİLİYOR”
Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosman, skandalının tek sorumlusunun Sağlık Bakanlığı olduğunu söyledi. Hastaların deneyimsiz, temizlik işlerini yapan kişilere emanet edildiğini öne süren Küçükosman, hastanelerde deneyimsiz kişiler çalıştırıldığını iddia ederek şöyle dedi:
“Hastabakıcı olarak adı geçen bu insanların çoğu bu konuda deneyimsiz, temizlik şirketinin personeli. Geçen yıl Malatya Çocuk Bakım Evi'nde ortaya çıkan olayın benzeri durum ile karşı karşıyayız. Siz hastanın sorumluluğunu deneyimsiz bir insana bırakırsınız olacağı budur. Hastanede yöneticileri suçlamanın yanı sıra asıl suçlu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın kendisidir.”
Küçükosman, dayak ve uyuşturucu işinin üzeri kapatılmadan bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini savunurken, hastanenin bir an önce denetimden geçirilerek, sorumluların cezalandırılması gerektiğini ekledi.
MUHABİR HAKKINDA İDDİA
Öte yandan ‘Deşifre’ ekibinin hastanedeki çekimlerinden sonra uyuşturucu ticareti yapıldığına ilişkin görüntülerin geçen ay Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiği, 8 hasta ve görevli hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.
Sürdürülen soruşturmada bazı hastaların da ifadeleri alınırken, ifade veren bazı kişiler görüntülerin çekilmesi sırasında kameramanın, kendisini hasta refakatçisi olarak tanıtıp hastanede kaldığı ve bazı hastalara uyuşturucu temin ettiğini öne sürdü. Jandarma tarafından hazırlanan fezlekede kameramanın bu nedenle yargılanması istendi.
Arkadaşlar tv görüntüleri izledinizmi bilmiyorum ama bence bunlar insan değil YAŞLI BİR AMCANIN İBADET YAPARKEN ONA DAVAK ATMASINI KİMİN YÜREĞİ KALDIRABİLİR. Bunlar nasıl insanlar insan demeye bili dilim varmıyor...
Saygılarımla,
İbrahim CEBECİ
İSTANBUL/Maltepe
punk
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #1 :
Şubat 21, 2007, 03:53:40 ÖS »
izledim bit tv programında çok kötü bir olay gereken yapılmıştır umarım
frozen
Engin YEŞİL
Fanatik Üye
«
Yanıtla #2 :
Şubat 21, 2007, 03:56:40 ÖS »
şerefsizler
çocuklara zorla ilaç içiriyorlardı.
burak_L300
Burak KARADENİZ
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #3 :
Şubat 21, 2007, 04:51:15 ÖS »
izlerken kanım dondu.Allah belalarını versin
ibocebeci
Fanatik Üye
«
Yanıtla #4 :
Şubat 21, 2007, 06:58:59 ÖS »
arkadaşlar bu şahsiyetsiz insanlar yeteri kadar ceza almazlarsa çıkar gene aynı işi yaparlar.Bu gün polis kendini konu mankeni gibi görüyor zaten onlar yakalıyo yasa bırakıyo dikkat ederseniz tv de bu olayda vede bir çok olayda kişilerin suratı yayınlanmıyor bunun nedeni ise yasanın izin verememesi sizce doğrumu...
Örneğin istnabulda geçenlerde bir kapkaççı yakalandı ama surantı gösterilmedi, evet artık kapkaççı yakalanması olayına alış tık ama birde şöyle düşünelim basın da özgürlüğü olsada bunları görünlülese toplumda en azından o tiplere dikkat etse tabiki bu benim düşüncem.
Saygılarımla,
İbrahim CEBECİ
İSTANBUL/Maltepe
mehmetzengi
m.ZENGİ
Fanatik Üye
«
Yanıtla #5 :
Şubat 21, 2007, 07:41:54 ÖS »
abi bak bende adanalıyım şerefsizim utandım insan nasıl yapar acizlere yaşlılara ne diim küfür ederimde uygun olmaz
yok ağam tesko kalmadı satıyorum
JBL GT-4 15'' ÇOK TEMİZ 110 YTL
ibocebeci
Fanatik Üye
«
Yanıtla #6 :
Şubat 21, 2007, 09:25:40 ÖS »
öyle insan laf söylemeden geçemiyor.
Saygılarımla,
İbrahim CEBECİ
İSTANBUL/Maltepe
ibocebeci
Fanatik Üye
«
Yanıtla #7 :
Şubat 23, 2007, 05:03:53 ÖÖ »
Alıntı sahibi: "burak_L300"
izlerken kanım dondu.Allah belalarını versin
öyle abi yürek kaldırmıyor
Saygılarımla,
İbrahim CEBECİ
İSTANBUL/Maltepe
ibocebeci
Fanatik Üye
«
Yanıtla #8 :
Şubat 23, 2007, 05:04:58 ÖÖ »
Arkadaşlar ilk olarak sunu söyliyim adamın suratını ilk olarak nasıl yayınladıysa atv ve bunu yaptı.
Saygılarımla,
İbrahim CEBECİ
İSTANBUL/Maltepe
*UMUT_V6*
CLUB VİTARA
Tiryaki Üye
A-D-A-N-A
«
Yanıtla #9 :
Şubat 23, 2007, 07:50:48 ÖÖ »
işte ben böle iğrenç bi yerde yaşıyorum adanada herşey olur
ana ünite:JVC KD-G 815
subwoofer: 4X30cm 307d2
bass amp:kicker kx2500.1
ön mid:jbl gto 506ce
arka mid:jbl gto 6506ce--helix blue mkII
tiz:pioneer ts-s20
mid amp:jbl 75.4
kapasitör:1 farat stinger
RCA kablolar :cadence
alt yapı: 0 awg
power:110A
G.Armağan
Ziyaretçi
«
Yanıtla #10 :
Şubat 23, 2007, 08:24:33 ÖÖ »
................................
'''YORUM DAHİ YAPAMIYORUM'''
tuning_monster
Aktif Üye
«
Yanıtla #11 :
Şubat 24, 2007, 12:59:46 ÖS »
söylenecek çok söz war ama ortam müsait deil
coming soon
(Oo=[][]=oO)
ibocebeci
Fanatik Üye
«
Yanıtla #12 :
Şubat 24, 2007, 10:08:39 ÖS »
ewet dostum müsait yer değil bu tarafta cezalarını çekiceklerine inanmıyorum ama öteki tarafta cezalarını çekiceklerine inanıyorum.
Saygılarımla,
İbrahim CEBECİ
İSTANBUL/Maltepe
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: