Arama
Tanıtım
Menüm
Hoşgeldiniz,
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen
buraya tıklayın
.
Mart 14, 2010, 03:14:56 ÖÖ
Ana Sayfa
Forum
Ara
Garaj
İletişim Formu
Giriş Yap
Tanıtım
DUYURU
CarAudioTurkey.com
on Facebook
İlanınızı vermeden önce
"Pazar Yeri"
Kullanım Koşullarını okuyunuz.
Koşullar için Tıklayın
CA-TR Garajdan Rastgele Fotoğraflar
R/carbon fi...
Divane/Jackson V...
burak demirci/jl audıo ...
TaNs/İstanbul ...
djzonk/zitinger ...
burak demirci/spl monst...
1) Garajda okumadığınız yorumlar var.
CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
>
CaraudioTurkey Teknik
>
Elektriksel Donanımlar
>
Midlerde Motor Paraziti Basslarda takilma problemi, fikir ve onerileriniz...
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Yazdır
Gönderen
Konu: Midlerde Motor Paraziti Basslarda takilma problemi, fikir ve onerileriniz... (Okunma Sayısı 367 defa)
649
Aktif Üye
Midlerde Motor Paraziti Basslarda takilma problemi, fikir ve onerileriniz...
«
:
Haziran 30, 2009, 01:24:34 ÖÖ »
Hepinize hayirli geceler arkadaslar 2-3 gundur arabamda calismalari hizlandirdim ama sorunum var arabam clio symbol alt yapi ve sistem asagida verdigim gibi uzatmadan tweeterlari filan yazmadan geciyorum
Ana unite: pioneer 6950
Mono Ampli: jbl 601.1
Sublar jbl 1202D 2 Adet
2. Ampli Pioneer 904
Complar: jbl 13 cm 506ce 1 takim
Alt yapi ve kablolama: 4 gauge boss power,
1 adet FT2 400 & 2 adet FS2 450 RCA kablolari + Audison FFS ANL tip sigortalik (60) ve birde 74ah bosch akuden ibaret
Derdimi adim adim net anlatiyorum
bundan 2 yil yada biraz daha once aldigim 601.1 ve iki adet 1202D babamin da elektrik teknisyeni olmasi ile babam yardimiyla arabama montajlandi 2 yil kadar once arabamda sistemim net caliyordu dinliyen bilen bir cok arkadas var altyapim daha once komple bosstu rca ve powerdan bahsediyorum 60likta cam sigortam vardi neyse ben askere gittim tabi kutu oldugu icin soktuk odama koydum askerde izine hep 5er gun geldigim icin ic takmadim 2 yil sonra bitirdik tabi askerlik islerini takmak icin ugrastik forumdaki sevdigim bir kac arkadasimla ikinci bir ampli daha takmayi dusunduk elimdeki 904 ampliyide 601.1in yanina montajladik denedik ettik olmadi motor paraziti aldik rcalardan suphe edildi bende paraya acimadim gittim 3 tane audison rca kablo aldim ayrica audison sigortalikta aldim power kablom zaten 4 awg altyapi guzel gibi gozukuyor ama parazit yiyorum simdi babamla yine oturduk konustuk dusunduk nedenleri kontrollerimiz soyle
- Rca ile Power ayri ayri yerden geciyor rca sag kapi esiklerinden power sol kapidan bu parazite neden olamaz dusuncesindeyiz.
- Sase kablosu iyi bir vidadan alinmis ve zaten 2yil once ayni yerdeydi sorunsuz calisiyordu bundan da neden olamaz dusuncesindeyiz.
- Sigortalik akude degil bagajda babamla bu konuyu cok tartistik babam o guc kablosu bagaja kadar enerjiyi getiriyor onde yada arkada olmasi o sigortanin birsey ifade etmez diyor ama bir cok arkadasim israrla sigortanin onde olmasi gerektigini soyluyor sizce onde mi bagajda mi kalsin?
- En kotu ihtimal babamin hic sevmedigi olan ve buyuk bir nefretle baktigi pioneer 6950de sorun olabilir dusuncesindeyiz
- remote kablosu kotu babam buna birde kelebek anahtar koymus istediginde kelebek anahtar ile basslari kapatiyor ve aciyor bu neden olabilir mi? eskiden bu remote kablosu ile net calisiyordu ?
Simdi babamin bana dedigi ise soyle bir cozum arabani sanayiiye g..tur ipek buji kablosu taktir sonucu bir gorelim parazit sesini dedi.
parazit sesi cok degil ama motorun sesini aliyor p 6950de son ses 62 bu ses 35teyken aragaz verdigimde motor kisikta olsa aliniyor ama 55 ve ustunde kesinlikle duyamiyorum bunu
Simdi tek tek amplileri denedim 904 ile bir takim comp calistirdim dedigim gibi aliyorum motor sesini ama sorun bununla bitmiyor cozemedigim sey ise basslar 601.1i tek calistirdigimdaysa parazit sesi almiyorum ama soyle sorunum var kisik seste basslar guzel hos caliyor sesi hafif yukseltince sublar takilyor bom bom bom bom surekli ice disa gidip geliyor yani parazit yok takilma var ben bu 601.1 ile 2 subu daha once tek olarak kullandim boyle bir sorun yasamadim 2 senede ne degismis olabilir? degisen bunu gordukten sonra rca kablolari oldu baska birsey yok degisen yani bu yaz bu sistemi kuramamis olman canimi oyle bir sikiyor ki sanirim tahmin ediyorsunuzdur simdi onerilerinizi bekliyorum
bu sorunlari o kucucuk remote kablosundan yapabilir mi? ve bu motor parazitini o ipek buji kablolari ile halledebilirmiyiz?
Peki parazit kalkti diyelim arkadas bu basslar neden takilip kaliyor nedir bu?
basslar calissa takilma yapmasa 904 iptal edip complari uniteden surmeyi dusunuyorum basslarimin problemi nedir remote kablosu olabilir mi? remote kablosunu komple yarin degistirip oyle denemeyi dusunuyorum.
Hepinize simdiden tesekkurler...
649'n Sistemi
Ana ünite: Pioneer DEH-P6950IB
Comp Amp: Pioneer GMX-904 (Satilik)
Sub Amp: JBL GTO 601.1 (Satilik)
Coax: HERTZ DCX 100 (10 CM) COAXİAL, Pioneer TS - A6991s (Satilik)
Comp: JBL GTO506c
Tweeter: 2 x TS-S20 (Satilik)
Sub WFR: 2 x JBL 1202D (Satilik)
Alt Yapı: 1 x FT2 400 & 2 x FS2 450 RCA VALUE SIGNAL CABLES + Audison FFS ANL FUSE (60)
BOSS 4R100 4 GAUGE (5AWG) RED POWER CABLE
74 Ah Bosch Akü
Sistem Komple Degisimde Takas Tekliflerine Acik!
Cihan KARTAL
SPL
Tiryaki Üye
RETURN THE SPL.
Ynt: Midlerde Motor Paraziti Basslarda takilma problemi, fikir ve onerileriniz...
«
Yanıtla #1 :
Haziran 30, 2009, 06:59:24 ÖÖ »
Daha önceki montajlarınızda 6950'nin rca soketlerini cihaz çalışır durumda söktüyseniz büyük ihtimal cihazın kart üzerinde bulunan RCA SİGORTASI atmıştır.Kart üzerinde minik bir parçadır,değişmesi gerekir..... bu bir ihtimal....
İkincisi ise... Aküden gelen artı güç kablosu ile.....şaseden gelen eksi güç kablosunu birbirlerine uzak mesafeden çiekn..mesela artı'yı soldan eksiyi sağ taban döşemesinden geçirin artı ile eksi kabloları uzaklaştırın hatta artı kabloyu RCA kablolardanda uzaklaştırın...
Üçüncü çare ise...Midlere giden front RCA'nın eksi kutbuna teybin gövdesinden şase verin geçici çözüm olarak...10 cm kablo alın...bir ucunu teybe vidalayın diğer ucunu rca'nın eksi kutbuna soketi takarken arasına sıkıştırın.....parazit kesilecektir...ama bu sağlıklı bir yönetme değil.......dediğim diğer 2 hususu kontrol etmeniz lazım önce....
Cihan KARTAL'n Sistemi
NEW SPL PROJECT: Coming Soon...
Pioneer 9650 Cd Player.
Nokia Coax X4
Mutlu 72 Amp. Battery.
select_id
Murat
Webmin & Moderator
Tiryaki Üye
The Last Soundbender
Ynt: Midlerde Motor Paraziti Basslarda takilma problemi, fikir ve onerileriniz...
«
Yanıtla #2 :
Haziran 30, 2009, 10:01:46 ÖÖ »
Ayrıca parazitle ilgili değil ama sigortayı aküye yakın tutmakta fayda var. Bagaja giden kabloda kısa devre olursa diye takılıyor o sigorta. Bagajda durursa işe yaramaz.
Birde üst konumuz olan amfi gain ayarlarının teknik olarak yapılması konusu var. Onu okumanı tavsiye ederim.
select_id'n Sistemi
Satılık
JL Audio Slash 300/4 4 Kanal Amplifier :
700 TL
550 TL
multispace
61
Aktif Üye
«
Yanıtla #3 :
Haziran 30, 2009, 11:06:37 ÖÖ »
hocam rca cıkışlarından bir şase wererek deneyin .. muhtemelen ondandır diye düşünüyorum..
multispace'n Sistemi
??????????????
djzonk
Oğuzhan Sarı
Tiryaki Üye
Ca-TR SPL Team
«
Yanıtla #4 :
Haziran 30, 2009, 07:50:33 ÖS »
Rca sigortası atmış olabilir. Rcalara şase vererek deneyin. Üst tarafta Halil abinin mükemmel bir makalesi var ondada cok yararlı bilgiler var okumanızı tavsiye ederim
djzonk'n Sistemi
Renault Broadway
Ana unite :
Jvc kd shx 851
Mid :
Phonocar hi-tech 2/802
Mid Amp :
DLS Ultimate A3 Twin mono
Sub-woofer :
Digital Desings 9515 Carbon & Rockford fosgate T115D2
Sub-woofer Amp :
Digital Desings Z1. Dual 1 ohm.
Kablolama :
Stinger; 0 awg Power kit, Digital 250 A. fuse,Techlink wres cr rca x3
Altyapı :
Stinger 35 farad cap. ,Mutlu 72 A silver
DB skor :
SA-3055 .. 143.8 DB.. ( 55 amper Akü ile ..)
!!Satılık Audison SRx 4 - Jvc shx 851 sayılı üretim - 100 amper jel akü - Kicker 150.2 !!
13bandekolayzırcılar.com buraya yönlenin ..
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
CaraudioTurkey Genel
-----------------------------
=> Üyelerimizi Tanıyalım
=> Üyelerimizin Sistemleri