CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: xenon  (Okunma Sayısı 430 defa)
5559
Aktif Üye
**

« : Mart 11, 2008, 07:29:55 ÖS »

merhaba arkadaşlar,umarım konuyu doğru yere açmışımdır. yeni astra h aracıma xenon taktırmak istiyorum.elimde kit var. sizce nereye taktırmalıyım? kaliteli bi montaj istiyorum.ileri doğru problem çıkarmıycak,su almıycak... öğrenci olmam sebebiyle de 50ytl nin uzerinde olmamasını istiyorum.önerebileceğiniz yerler var mı? ben anadolu yakasındayım ama avrupa yakası da olabilir? bi de sormak istediğim başka bişey var,ürünün h7-h4 olmasının haricinde dikkat edilmesi gereken bişey var mı xenonda? xenon konusunda çok eğitimli olmayan bi serviste ürünün amperinin aracıma uygun olmadığını ve bi süre yanıp daha sonra söndüğünü söylediler.sizce bu durum nedir? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim,teşekkürler...

1200N 750rms audiobahn bass
a8000t 1*800 rms audiobahn amfi
orj teyp =(
morel pulse 6 ön kapılar
jbl 75.4 comp amfisi

erdem_vrx
ca-tr moderatör
Global Moderator
Tiryaki Üye

Hayattaki en degerli şeyler satın alınamayanlardır

« Yanıtla #1 : Mart 11, 2008, 07:54:37 ÖS »

xenon satışı ve montaj konusunda forumumuzun montajcısı mertyılmaz elektronikten yardım alabilirsin..

araç.................:2004 Connect
ana ünite..........:pioneer deh-p 9650 mp
ekran...............:jvc kd-m 706 İndash(satıldı.)
Mid..................:morel dotech 5 mkII 13 cm
bass................:2 x hertz hx 380 (satıldı)
Mid Amp...........:Audison VRx cs 4.300.2 Chrome Shadown Edition
Bass Amp.........:Audison VRx ex 1.500.2  Exclusıve Limited Edition
volume control...:Audison vcrack bass remote control
rca kablo...........:Audison Connection BT2-500 x 3
Capasitör..........:2 x stinger shdh 35 f.
altyapı..............:ass 0 awg
sigortalık...........:ass 150 amp.
akü..................:mutlu 72 amp.
sonuç...............:Oº°‘¨146.0 db¨‘°ºO
5559
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : Mart 12, 2008, 06:03:08 ÖS »

biraz fikir toplayıp orayla görüşmeyi düşünüyodum.ama görüyorum ki sitede paylaşım oldukça azalmış Sad

orj teyp =(
morel pulse 6 ön kapılar
jbl 75.4 comp amfisi
crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #3 : Mart 12, 2008, 06:07:23 ÖS »

alakası yok ya kendi soruna cevabı veriyon zati düzgün bir montaj yaptır okadar puf noktası zati h4 kısa uzun ikisi bir arada h1-h7 arabadan arabaya degişyo Surprised

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......
5559
Aktif Üye
**

« Yanıtla #4 : Mart 12, 2008, 08:52:13 ÖS »

yok benm aracım h7 olması gerek,benm aldığım kit te h7 ama ohm'u voltajı uymaması gibi bişey söz konusu mu onu merak ettim,öyle dediler ama pek mantıklı gelmedi bana,daha önce duymamıştım

orj teyp =(
morel pulse 6 ön kapılar
jbl 75.4 comp amfisi
crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #5 : Mart 13, 2008, 09:50:56 ÖÖ »

yok voltaj sorunu olmaz sadece en ideal olan 8000 kelvinlik ( sadece bir öneri ) Surprised

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
5559
Aktif Üye
**

« Yanıtla #6 : Mart 13, 2008, 11:35:48 ÖÖ »

benmki de 8000K ztn smile önerileriniz için tşkler... bu akşam taktırıyorum mert yılmaza.sonucu ve fotoğrafları paylaşırım...

orj teyp =(
morel pulse 6 ön kapılar
jbl 75.4 comp amfisi
burak demirci
mix**car audıo :)
Fanatik Üye

izmir--spl team-

« Yanıtla #7 : Mart 13, 2008, 03:41:17 ÖS »

hayırlısı olsn  kardeşim ama 6000 kwden yukarı almasaydn keşke ondan snrası maviye kçtığı için geceleri görüş% 50 azalıor 4000 6000 tekeelimkye mkemmel olyr  we beyaz ışık werior

crazy3333
Tiryaki Üye

YASİN GÖKTAŞ

« Yanıtla #8 : Mart 13, 2008, 05:14:59 ÖS »

hayırlısı olsn  kardeşim ama 6000 kwden yukarı almasaydn keşke ondan snrası maviye kçtığı için geceleri görüş% 50 azalıor 4000 6000 tekeelimkye mkemmel olyr  we beyaz ışık werior
lan burak senin degigni 10.000 yada 12.000 oluyo 4000 adam önunu göremez Very Happy

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Ben;
Ben;
select_id
Murat
Tiryaki Üye

better than you

« Yanıtla #9 : Mart 13, 2008, 06:20:37 ÖS »

kelvin ışığın renk sıcaklığını anlatmakta kullanılıyor. 4000 kelvin biraz sarıya kaçar, 8000 kelvin ise biraz maviye.
öğlen güneş tam tepedeyken güneş ışığının renk sıcaklığı 5500 kelvin civarındadır.
tam beyaz 5000-5500 arası olsa da mavi renge kaçan beyaz göz yanılsamasından dolayı daha beyaz zannedilir.
hatta çamaşır beyazlatıcısı yapan firmalar da bunu bildiği için beyazlarınızı beyazlatmanın yanı sıra biraz da mavileştirirler smile

« Son Düzenleme: Mart 13, 2008, 06:23:36 ÖS Gönderen: select_id » Logged

"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein)
MSN kullanmıyorum, Lütfen istemeyin.Pioneer 7950 USB (satılık)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (yolda)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4 (satılık)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (söylentilere göre o da yolda)
Alt yapı (bekliyoruz efendim büyük bir sabırla)
eratech
Tiryaki Üye

Eren BALABAN

« Yanıtla #10 : Mart 14, 2008, 11:38:37 ÖÖ »

faydalı bilgiler Murat, paylaşım için teşekkürler...
aracımda (hem kısalarda hem de sis'lerimde) 6000k
xenon kullanıyorum, çok da memnunum, hatta bunları
aldığım dönemde, 5200k olsaydı, onu tercih ederdim...
bana göre en ideali 5200k, aşşağısı sarıya kaçar ama görüş
daha iyidir, üstü ise daha mavi ancak görüş daha zayıftır...   wink

Eren BALABAN / Ankara

Jeep CJ 5 Renegade

12 Nisan'da Jandarma...
5559
Aktif Üye
**

« Yanıtla #11 : Mart 16, 2008, 12:07:16 ÖS »

aracıma xenon montajı yaptık mertyılmaz elektronikte.3-5 saniye yanıp sönüyor,tekrar açıp kapıyoruz yine aynısı oluyo.bazen aracı önce çalıştırıp biraz beklersem sorun ortadan kalkıyor.problemin neden kaynaklandığını bilmediklerini ya xenonun problemli olduğunu ya da araca uygun olmıyabileceğini söylediler.araştırdım ki astralarda bu problem olabiliyormuş.bazıları serviste xenonların araca tanıtılması gerektiğini söylüyor(odak servisi aradım böyle bişeyin söz konusu olmadığını,araca uyumlu xenon almaktan başka çarem olmadıgını söylediler),bazıları ise ekstradan bi trafo vb. bi aparatla bu problemin çözülebileceğini söylüyor(voltyajıyada amperi uygun deilmiymiş ööle bşi dediler).xenonu aldığım yere söyledim,10 gün içinde o aparatı geiteceklerini söylediler.daha önce hiç böyle bi problemle karşılaşan olmadı mı,ya da duyan.nasıl ççözebiliriz 10günden önce...?

orj teyp =(
morel pulse 6 ön kapılar
jbl 75.4 comp amfisi
aldirakli
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #12 : Mart 17, 2008, 05:43:19 ÖÖ »

benim sağ farda yapıyor ara sıra.. kapatıp açınca sorunsuz çalışıyor... bütük ihtimalle ya xenon kutularında ya da farların içinde bir kısadevre olayı vardır... bu tarz aletler evrensel standartlara göre üretildiğinden yok voltmuş yok ampermiş yok ohmmuş yok  ampersaatmiş bu tarz şeylerin uyum diye birşeyi söz konusu olamaz... dakikada 2 litre akıtan muslukla 20 litrelik leğen uyumsuzdur diyebilir miyiz? veya hiç tavuk tencereyle uyumsuz olur mu? keser biçersin yine sokarsın oraya smile yalnız modelli bazı araçlarda, farlarda ayrıca bir elektrik sensörü bulunuyor aracın beynine bağlı... farı kendi kendine kapatabiliyor bu sensör sorun var diye... bunu bypass edebiliyorsun sorunsuz çalışıyor... ama öncelik kısadevrede... hazır monte ettirmişken, otomatik far sensörü de al... çok çılgın bir olay... aracı stop ettikten 10sn sonra kendisi sönüyor, hava karardığında kendisi yanıyor falan... çok eğlenceli bir aksesuar.. yağmur sensörüyle birlikte çok eğlenceli olabiliyor...

Peugeot307XT 2003TIPTronic

TipTip Reloaded

İstediğim sesi sonunda buldum... Darısı tüm arkadaşlarımın başına...
5559
Aktif Üye
**

« Yanıtla #13 : Mart 17, 2008, 02:06:38 ÖS »

buraya ve diğer forumlara açtığım başlıklarda xenonun diğer halojenlerden daha az akım çektiğinden dolayı aracın farların yanmadığını düşünmesi ve bu yuzden arıza uyarısı vermesi olarak tanımladı çoğu kişi problemi.araya kondensatör vb. bi ürünle bunu düzeltebileceğimiz söylediler.ama kimse nereden bulabileceğimizi söylemedi.nerdn bulabilriiz ve problem bu mudur sizce? bir de arıza ışığı yanıyo,arıza bilgisayarı akım azolduğundan aldanıyo fakat farlar da kesiliyo.sadece arıza hatası verip farların problemsiz çalışması değil olay... Sad bi de bir yerde aracı serviste tech2 cihazına bağlamamız gerektiğini,aracın halojen olarak ayarl ıolan yazılımını xenon olarak değiştirmemizin problemi çözeceğini söyledi...
« Son Düzenleme: Mart 17, 2008, 02:14:00 ÖS Gönderen: 5559 » Logged

orj teyp =(
morel pulse 6 ön kapılar
jbl 75.4 comp amfisi
aldirakli
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #14 : Mart 17, 2008, 04:58:34 ÖS »

aslında yazılıma falan müdahale etmeden şık biçimde bu olayı halledebilirsin, lakin baya kabo israfın olacak...

imzandaki sisteme göre oldukça güzel bir tesisat oluşturmaya başlamışsın... bagajına güzel bir aydınlatma muhteşem olabilir... bu aydınlatmanın elektriğini farlarından çekersen, beyni aldatacak kadar çok akım çemiş olursun, hem de şık bir bagaj aydınlatmasına... hem boşuboşuna hiç yanmaz, sadece farları yaktığın zaman yanar... modifiyeye meraklıysan, geniş boşluklara sahip büyük çelik jantların varsa, fren kaliperlerini de aydınlatabilirsin bu yöntemle....

görüyor musun, böyle bir hatadan bile ilginç modifiye işler çıkarabiliyoruz, işte spl ruhu bu smile

Peugeot307XT 2003TIPTronic

TipTip Reloaded

İstediğim sesi sonunda buldum... Darısı tüm arkadaşlarımın başına...
5559
Aktif Üye
**

« Yanıtla #15 : Mart 17, 2008, 09:38:27 ÖS »

acaba problem sadece fazla enerji çekmek ile halledilebilecek mi? eğer bu kadar basitse mert yılmaz elektronikten montaj sonrası bu sorunu çözmelerini beklerdim Sad bugun kadıkoyde bi servisle görüştüm pek bişi söyliyemediler,maslakta aradımbir iki yeri daha önce bu tip problemle karşılaştıklarını,çözebileceklerini söylediler :S bilmiorum,bir iki gün içinde maslağa gidicem sanrım... kimsenin net bi çözüm üretememesi çok garip Sad

orj teyp =(
morel pulse 6 ön kapılar
jbl 75.4 comp amfisi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.