ben o gün sait oldum toyota arabaya bir teyp bagladık farları actıgın zaman teyp kapanıyordu nerden artı aldıysak olmadı en sonunda eksiyi baska bir yerden aldık öyle oldu
Şase aldığınız yer şase alınacak yer olmayabilir belki. Akü deki +12V un şaseye verilmesi, elektrik kaçağıdır. Ve çıplak ayakla suya girip arabaya dokunursanız, belki öldürebilir. İnsanı volt değil, üstünden akıttığı akım öldürür. Bu bağlamda çok saçma geldi bana.
Japonlar anahtarlam elemanı olarak kullandıkları transistörleri genelde npn çıkışlı seçerler, bu yüzden böyle bir ters anlaşılma olmuş olabilir. Ama bu bizim konumuzdaki voltaj dan çok farklı birşey. Çıkışına bağlanan aygıta göre değişir bu, ama arabanın elektrik tesisatında yok böyle birşey. Dünyaca standartlaşmış şeyi kimse değiştiremez , kaldı ki yukarıdaki nedenden dolayı imkansız.
Ve anfi dışında şase'den toprak alan arabada diğer aygıtlar var. Eğer + kutup şaseye değerse orada sigorta atar ve atmazsa da kablo yanar, kablo yanmazsa araba yanar:D veya hepsi birden yanar duruma göre.
Ve artı şase lafı bir kere tamamen saçmalık.
Sakın ola yanlış bağlantı yapmayın. Malınızdan canınızdan olmayın, asitli akü havaya uçar vallahi.