murat645
Aktif Üye

:)TUTMAYIN ULEYYN:)
|
 |
« : Mayıs 15, 2008, 03:09:58 ÖS » |
|
arkadaşlar subwooferların bobin çıkışları sonuçta 2 adet bakır tel değilmi ? Neden bunlarda çok kalın kablolar kullanmak gerekiyor açıklarmısınız biraz mantıksız geliyorr bana.
|
|
|
|
|
|
ana ünite:navitech dvd vcd sub amfi:edison 1000a subwoofer: 2xjbl 1202d
|
|
|
|
|
|
Bass Mechanics
Onur Mutlu
Hiperaktif Üye

SPL Livin'loud...
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2008, 05:00:33 ÖS » |
|
kablo kalın oldukça daha çok iletkendir, daha çok gücü kaldırır ve dirençi düşüktür. dediğinizi biraz anlar gibiyim yani okadar kablo kullanıyoruz sonunda bobine girerken 2 tane ince kablodan geçiyo demek istiyosunuz sanırım. ama zaten üreticileri orasını düşünmüşlerdir sanıyorum ki, ona göre yapılandırılır subwoofer. oradaki kablo, höperlörün zaten verimli ve son gücüne ulaşmasını rahat sağlamaktadır.zaten subwooferın belirli kaldırabileceği güç var kalın olsa bile. o kısa ve pekte ince olmayan kablo yerinde, çok daha kalın olup bobine uşalsa bile bi fark yaşanmayacaktır. çünkü ordaki oran zaten kendine rahat yeticek kadar yapılır. yani şimdi biz niye kalın kablo kullanırız? verimi arttırmak veya verim kaybı yaşamamak için. benim bildiğim bu  yanlışım varsa düzeltilir. 
|
|
|
|
|
|
Sound of Master - Sound Préssur€ Level
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2008, 05:34:44 ÖS » |
|
enerji dönüşümünü kabloda değil wooferda yapmak istediğimiz için. kablo ne kadar kalın olursa hoparlöre o kadar çok güç taşıyabilir. örneğin elektrik sobasının teli incedir ve seni ısıtır, ama sobaya giden kablonun seni ısıtmasını istemezsin 
|
|
|
|
|
|
"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein) Pioneer 7950 USB (satılık) Elate 6" woofer CDM 54 mid (yolda) MT-23 tweeter ---- JL 300/4 (satılık) JL12W6V2 SubWoofer JL Slash 500 İzolasyon (söylentilere göre o da yolda) Alt yapı (bekliyoruz efendim büyük bir sabırla)
|
|
|
|
franchase
MaLi
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2008, 06:05:16 ÖS » |
|
enerji dönüşümünü kabloda değil wooferda yapmak istediğimiz için. kablo ne kadar kalın olursa hoparlöre o kadar çok güç taşıyabilir. örneğin elektrik sobasının teli incedir ve seni ısıtır, ama sobaya giden kablonun seni ısıtmasını istemezsin   güzel bi örnek, daha açıklayıcı bi örnek olamazdı, sağol abi...
|
|
|
|
|
|
Pioneer Deh-P-880RS Helix Spxl 1000 Competition Re Audio Sx 12 Helix Rs 6.2 Audio System f4 600 Stinger 1 Farad Capasitör Stinger Hyper, Cadence Rca,ASS 2 Awg, Stinger Pro 4 Awg Power Kablo Stinger 250 Amper Sigorta AC Delcho 74 A 680 CCA Akü ====> 140.1 db <====
M.Ali GÜLER Keçiören/Ankara
|
|
|
|
aadevilaa
aadevilaa
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2008, 07:24:30 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahmet055
αнмєт055
Fanatik Üye

(gzв) z€утιηвυяηυ мєякєѕ
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2008, 01:00:38 ÖS » |
|
enerji dönüşümünü kabloda değil wooferda yapmak istediğimiz için. kablo ne kadar kalın olursa hoparlöre o kadar çok güç taşıyabilir. örneğin elektrik sobasının teli incedir ve seni ısıtır, ama sobaya giden kablonun seni ısıtmasını istemezsin 
|
|
|
|
|
|
Msn Adresim: ahmet_055_91@hotmail.com ___________________________________________________________ ''Yağmurdan sonra buğulu camlarda titreyen ellerimle yanlızlığımı yazdım,gecelerde yanlızlığıma gündüzlede karanlığa,şiirlerde mısralara seni istediğimi yazdım ,sensiz geçen hergüne yanlız yürüdüğüm her yere elimdeki sigarayla vefasızlığını yazdım,yüzümü göremediğim,kişiliğimi unuttuğum camlara seni sevdiğimi yazdım.yaş toprağa ıslak caddelere gökyüzünden düşen yağmur damlalarıyla birgün sevecegini yazdım..
|
|
|
|
deniz1980
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2008, 04:44:00 ÖS » |
|
bu wooferların hepsimi bakır tel. eğer öyleyse biz bu wooferların nesine 300-500-700 ytl para veriyoruz. mıknatıs-sepet-bobin-koni eğer öyleyse götür kamasonic wooferi sarımcıya.sardır 1000 rms. zaten kullanılan mıknatıs strontium neodinum mıknatıs nadir kullanılıyor. sepet aliminyum yada magnezyum.ucuz markalarında var aliminyum sepetlisi.yani iş koniyemi kalıyor. yada şöyle sorayım iyi bir wooferi diğerlerinden ayıran şey nedir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2008, 06:10:42 ÖS » |
|
tasarım. (görüntüden bahsetmiyorum)
|
|
|
|
|
|
"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein) Pioneer 7950 USB (satılık) Elate 6" woofer CDM 54 mid (yolda) MT-23 tweeter ---- JL 300/4 (satılık) JL12W6V2 SubWoofer JL Slash 500 İzolasyon (söylentilere göre o da yolda) Alt yapı (bekliyoruz efendim büyük bir sabırla)
|
|
|
|
deniz1980
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2008, 07:11:06 ÖS » |
|
bakır haricinde bir materyal kullanan firma yokmu.hepsimi bakır.dyn audio damı bakır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2008, 07:54:53 ÖS » |
|
firmalar saf bakır zaten kullanamaz, mutlaka içinde başka katkılar oluyordur, ama para yapan yer kullandıkları tel değil, tasarladıkları tüm hoparlörlerin aynı karakteristiğe yakın çıkması bile zor bi iş. aslına bakarsan yapılmayacak iş değil, türkiyede de üretilir yüksek kalite ürünler ama yatırım yapacak adam lazım. bu arada bilirsin sanırım, mesela pioneer'ın bazı ürünlerinde kare kesitli tel kullanılmıştı, böyle ufak tasarım farkları bile sonuç doğurabiliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quattros
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2008, 07:40:33 ÖS » |
|
soundstream splx bakır değildi hatırladıgım kadarıyla 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bass Mechanics
Onur Mutlu
Hiperaktif Üye

SPL Livin'loud...
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2008, 01:02:29 ÖS » |
|
soundstream splx bakır değildi hatırladıgım kadarıyla  onda başka dünyanın elementleri var  bu dünyadan değil o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2008, 01:12:32 ÖS » |
|
bakır değildi de neydi ki? gümüş mü  en iyi iletken gümüştür, ondan sonra bakır gelir. gümüş olacağını da sanmıyorum gerçi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bass Mechanics
Onur Mutlu
Hiperaktif Üye

SPL Livin'loud...
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2008, 03:50:10 ÖS » |
|
ondan pahalı demekki bu meret 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tayfunnn
TayfuN
Aktif Üye

hedefim xD
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2008, 11:16:32 ÖS » |
|
asıl denemek lasım orta sınıf iyi markaların taklidi bi basa gümüş sardırıcan  kapalıçarşıda çektiririz teli biraz pahalıya patlar ama  denemek lasım
|
|
|
|
|
|
2* EDİSON 804A EDİSON 1000A 2* Pioneer TS-W307D4 4* Pioneer TS-A-6991 ana ünite tam komedi  bilgisayar  not:(teyip parası biriktirmekteyim  :D) TayFun KüçüKsu İstanbul
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2008, 11:26:45 ÖS » |
|
yalıtımlı gümüş kablo, hem zor bulursun sanırım, hem de gümüş kolay kırılır, için birşeyler katmak gerekecek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bass Mechanics
Onur Mutlu
Hiperaktif Üye

SPL Livin'loud...
|
 |
« Yanıtla #16 : Mayıs 23, 2008, 12:02:33 ÖÖ » |
|
abi ne gibi bişey katıcaz içine  bence saf olsun, daha temiz ,daha berrak ses alırız. oh miss... şimdiden duyar gibiyim sesi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 23, 2008, 12:13:25 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tayfunnn
TayfuN
Aktif Üye

hedefim xD
|
 |
« Yanıtla #18 : Mayıs 23, 2008, 10:05:54 ÖÖ » |
|
yalıtırım bn onu  ilk yaktıgım kolonumu gitcem gümüşlettiricem kafaya koydum  cok saçma ama 
|
|
|
|
|
|
2* EDİSON 804A EDİSON 1000A 2* Pioneer TS-W307D4 4* Pioneer TS-A-6991 ana ünite tam komedi  bilgisayar  not:(teyip parası biriktirmekteyim  :D) TayFun KüçüKsu İstanbul
|
|
|
|
deniz1980
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2008, 12:50:28 ÖS » |
|
bence saçma değil.bende denemk istiyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bass Mechanics
Onur Mutlu
Hiperaktif Üye

SPL Livin'loud...
|
 |
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2008, 01:04:49 ÖS » |
|
yalıtırım bn onu  ilk yaktıgım kolonumu gitcem gümüşlettiricem kafaya koydum  cok saçma ama  ilk yaktığın oporlö ne, hala duruyomu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deniz1980
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #21 : Mayıs 23, 2008, 02:49:00 ÖS » |
|
bir bakmışsın herkes sıfır wooferi söktürüp gümüş sardırıyor.hani arabalara mod yaptırır gibi. -ya bilader benim wooferı tuning e sokucam. -na yapacaksın -sarımını değiştirecem -aliminyummu? -yok be olmuşken gümüş olsun -vay be başka -benim woofer tek mıknatıs -ee -ilave bir neodinyum taktırıcam -başka --walla konisi çok yumuşak geliyor -ne yapacaksın -alttan ilave bir katman daha tutturturuz koniye olur biter -ne olur be dostum süper. -recai yaptırmış mahallede acip havası var çocuğun -yemişim recaisini.biz yaptıralımda tuning görsün o  gerçekten şaka bir yana bunlar olmayacak diye bişey yok.biz amerikalılardan car tuningi öğreniyoruz.onlarda bizde sub tuningi öğrenir.birisi çinlilere bu olayı bir çıtlatsın bir bakarsınki tüm tesisatçılarda sub tuning malzemesi satılıyor.  -kardeş ordan 7 inclik neodinyum versene. -teklim ikilimi abi? -ikili olsun -abi bak bunlar taze geldi .gt5 ler için aliminyum koni. -tamam bi tanede ondan koy -sende şey varmı -ney abi?. -dd arması -neye abi? -gt5 in armasını söktürücez.dd yapıcaz -gt4 ünkü var elimde.ama haftaya kesin gelir. herşey hayal etmekle başlarmış!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bass Mechanics
Onur Mutlu
Hiperaktif Üye

SPL Livin'loud...
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 23, 2008, 03:15:11 ÖS » |
|
dd arması ha ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erci
|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 23, 2008, 08:37:04 ÖS » |
|
benim proje ele ayaga düştü, 27wx alıp bobini gmüşüten yapacaktık, sonradan ogrendikki gümüş ısındımı soguması cok zormuş, ama hala aklımda hayent bi sub alıp gümüşten sarmak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 23, 2008, 08:44:38 ÖS » |
|
bir sarım alüminyum bir sargı gümüş at erci, iyi soğur  yoksa 2 ters bir düz müydü sırası, tam hatırlamıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deniz1980
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #25 : Mayıs 23, 2008, 10:06:45 ÖS » |
|
| | |