|
yakup_alt
|
 |
« Yanıtla #30 : Ekim 17, 2007, 01:15:57 ÖS » |
|
acaba deneme amacli farki bi rca kullansan diyorum
|
|
|
|
|
|
Ana unite : Clarion DRZ9255 (HX-D2) İşlemci : Zapco DSP6-SL 6kanal aktif işlemci(SATILIK) Tweeter : Morel Supremo Piccolo Midrange : Helix RS802 Competition Woofer : Focal Utopia BE Comp. Amp1: Helix A6 Competition Sub Amp : Sony XM-SD51X Subwoofer : RE Audio SE12 (Bandbass) Kablolama : Stinger 0 AWG,4 AWG Pover kablosu Stinger Expert hoparlör kabloları, Stinger Bullet Rca(sub amfisi), Stinger expert Dağıtım paneli, Stinger sigorta, Symblink balanced rca.
|
|
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #31 : Ekim 17, 2007, 06:56:15 ÖS » |
|
acaba deneme amacli farki bi rca kullansan diyorum
Onuda kullandım! bugün prof. bi sistemci ile konuştum aracın alternatöründe sorun olabilirmiş onu kontrol ettircem, şuanki sistemi inceledi ve sorun olmadığını söyledi! bakalım alternatörden sonra nasıl bi sonuç alacağım!
|
|
|
|
|
|
TÜRK'ÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR!
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #32 : Ekim 18, 2007, 10:23:56 ÖS » |
|
Arkadaşlar bugünde alternatörü devre dışı bırakıp denedik ama sonuç yine olumsuz, bunun dışında cihazcı bi çok yöntem denedi ses kesilmedi ama en sonunda koltukların üstünden geçici Alpine marka rca kablo çektik denedik ve ses çok çok aza indi! yok denecek kadar azaldı... Şuan için sorun RCAlarda görünüyor! Rcalarımın markası A.S.S. ama daha kaliteli RCA bağlamam gerekiyor! Sonucu yine söylerim!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #33 : Ekim 20, 2007, 09:52:39 ÖS » |
|
Bugünde kaliteli Rca ile denedik ama sonuç olumsuz! sanırım alpine rca lar parazit azaltıcı özelliğine sahipti bu yüzden azaltmıştı, ya Alpine ya da Kicker rca almam lazım, bu sorunu çözmüyor sadece aza indiriyor! sorun ne onu bulamıyorum! en kısa zamanda da ateşleme bobinlerini kontrol ettirmeyi düşünüyorum, bi de bunu deneyeyim...
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
erdem_vrx
ca-tr moderatör
Global Moderator
Tiryaki Üye

Hayattaki en degerli şeyler satın alınamayanlardır
|
 |
« Yanıtla #34 : Ekim 20, 2007, 10:07:24 ÖS » |
|
dostum 75.4 amplini değiştiripte denedinmi hiç..
|
|
|
|
|
|
araç.................:2004 Connect ana ünite..........:pioneer deh-p 9650 mp ekran...............:jvc kd-m 706 İndash(satıldı.) Mid..................:morel dotech 5 mkII 13 cm bass................:2 x hertz hx 380 (satıldı) Mid Amp...........:Audison VRx cs 4.300.2 Chrome Shadown Edition Bass Amp.........:Audison VRx ex 1.500.2 Exclusıve Limited Edition volume control...:Audison vcrack bass remote control rca kablo...........:Audison Connection BT2-500 x 3 Capasitör..........:stinger shdh 35 f. altyapı..............:ass 0 awg sigortalık...........:ass 150 amp. akü..................:mutlu 72 amp. sonuç...............:Oº°‘¨146.0 db¨‘°ºO 
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #35 : Ekim 20, 2007, 10:10:03 ÖS » |
|
walla geçen gün usta inceledi etti ama amfide sorun yok dedi.. hem amfiden olsa araç çalışmıyorken de yapmaz mı?
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
erdem_vrx
ca-tr moderatör
Global Moderator
Tiryaki Üye

|
 |
« Yanıtla #36 : Ekim 20, 2007, 10:15:07 ÖS » |
|
fark etmez..dene.dene .dene..aynı olay arkadaşımında başına geldi..75.4 vardı..kesemedıler..ne gerekiyorsa yaptılar.olmadı..gitti rockford bi ampli aldı.olay bitti.finito!!!.bi dene yaw.
|
|
|
|
|
|
araç.................:2004 Connect ana ünite..........:pioneer deh-p 9650 mp ekran...............:jvc kd-m 706 İndash(satıldı.) Mid..................:morel dotech 5 mkII 13 cm bass................:2 x hertz hx 380 (satıldı) Mid Amp...........:Audison VRx cs 4.300.2 Chrome Shadown Edition Bass Amp.........:Audison VRx ex 1.500.2 Exclusıve Limited Edition volume control...:Audison vcrack bass remote control rca kablo...........:Audison Connection BT2-500 x 3 Capasitör..........:stinger shdh 35 f. altyapı..............:ass 0 awg sigortalık...........:ass 150 amp. akü..................:mutlu 72 amp. sonuç...............:Oº°‘¨146.0 db¨‘°ºO 
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #37 : Ekim 20, 2007, 10:26:40 ÖS » |
|
fark etmez..dene.dene .dene..aynı olay arkadaşımında başına geldi..75.4 vardı..kesemedıler..ne gerekiyorsa yaptılar.olmadı..gitti rockford bi ampli aldı.olay bitti.finito!!!.bi dene yaw.
 tamam denerim... ama başka amfiler varken de aynı sorun vardı ben kabloların üzerine yıkıyordum! ama denerim yinede!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
hasan042
:.Hasan ERDEM.:
Tiryaki Üye

ZeYTiNBuRNu
|
 |
« Yanıtla #38 : Ekim 21, 2007, 09:49:06 ÖS » |
|
Ahmet abi demişti Kicker RCA al diye parazit önleyici.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HS06
|
 |
« Yanıtla #39 : Ekim 21, 2007, 09:59:05 ÖS » |
|
K serisinin parazit önleyici özelliği mevcut ama montajcın iyi incelesin sistemi bir yerde kesin sorun vardır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #40 : Ekim 21, 2007, 10:08:02 ÖS » |
|
Ahmet abi demişti Kicker RCA al diye parazit önleyici.
Kicker RCA alsam bile ses sadece azalacak ama kesilmeyecek! benim amacım bu sorunu bulup ve kesmek!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #41 : Ekim 21, 2007, 10:09:45 ÖS » |
|
K serisinin parazit önleyici özelliği mevcut ama montajcın iyi incelesin sistemi bir yerde kesin sorun vardır
Montajcılarım (2 ayrı cihazcı) inceledi, birşey bulamadı! Sorunun araçta olduğunu düşünüyoruz, ateşleme bobinlerine baktırcam birde!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #42 : Ekim 23, 2007, 09:29:58 ÖS » |
|
Montajcılarım (2 ayrı cihazcı) inceledi, birşey bulamadı! Sorunun araçta olduğunu düşünüyoruz, ateşleme bobinlerine baktırcam birde! Ateşleme bobinlerine baktıramadım ama aküden direk (şase) - çektim yine kesilmedi! sadece cap. da voltaj 14.7 lere çıktı!
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2007, 09:33:33 ÖS Gönderen: TUĞRA »
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
|
ccc_hifi
|
 |
« Yanıtla #43 : Ekim 24, 2007, 06:31:54 ÖS » |
|
atesleme bobinlerinden olmaz tahmin ettigim kadarıyla.
|
|
|
|
|
|
pioneer p800prs audison VRx 6.420 kicker kx 2500.1 re audio mt-15 jl 10w3v3-4*2(satılık) hertz dcx 6*9 *2(satılık) stinger 35 farad (loading) morel mt 23 (loading) morel cdm 88 (loading) morel elate 9 (loading)
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #44 : Ekim 24, 2007, 07:03:36 ÖS » |
|
atesleme bobinlerinden olmaz tahmin ettigim kadarıyla.
neyden olur peki?
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #45 : Ekim 24, 2007, 07:05:32 ÖS » |
|
Bugünde teyp'e direk aküden artı (+) ve eksi (-) çektim ama sorun devam! farklı bir parazit azaltıcı taktım yine kesilmedi! Sadece 2 şey kaldı, başka bir amfi takıp denemek ve ateşleme bobinini kontol ettirmek!!!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
erdem_vrx
ca-tr moderatör
Global Moderator
Tiryaki Üye

|
 |
« Yanıtla #46 : Ekim 24, 2007, 07:06:45 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ccc_hifi
|
 |
« Yanıtla #48 : Ekim 24, 2007, 07:24:02 ÖS » |
|
+1 degistirse olay cözülecek zaten.
|
|
|
|
|
|
pioneer p800prs audison VRx 6.420 kicker kx 2500.1 re audio mt-15 jl 10w3v3-4*2(satılık) hertz dcx 6*9 *2(satılık) stinger 35 farad (loading) morel mt 23 (loading) morel cdm 88 (loading) morel elate 9 (loading)
|
|
|
|
|
byx
|
 |
« Yanıtla #49 : Ekim 26, 2007, 02:23:11 ÖS » |
|
Arkadaşım aynı sorun bende de var. Yalnız şunu söyleyeyim bu söylenenlerin hiç birisi işe yaramıyor. Ben kendi düşüncem olarak söylüyorum bu paraziti ancak bir filtreleme sistemi çözebilir.Ben halen araştırıyorum böyle bir filtreleme olayı daha önceden duymuştum ama nereden temin edeceğimi henüz bulamadım. Bulduğum zaman sizi bilgilendiririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ccc_hifi
|
 |
« Yanıtla #50 : Ekim 26, 2007, 02:27:36 ÖS » |
|
Arkadaşım aynı sorun bende de var. Yalnız şunu söyleyeyim bu söylenenlerin hiç birisi işe yaramıyor. Ben kendi düşüncem olarak söylüyorum bu paraziti ancak bir filtreleme sistemi çözebilir.Ben halen araştırıyorum böyle bir filtreleme olayı daha önceden duymuştum ama nereden temin edeceğimi henüz bulamadım. Bulduğum zaman sizi bilgilendiririm.
cözmez arkadasım sorunu sadece azaltır 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #51 : Ekim 26, 2007, 10:12:58 ÖS » |
|
arkdaşım bnde var 2 ayrı filtre denedim kesmedi, farklı bi ses yarattı biri, dieri ise hiç deiştirmedi bile!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #52 : Ekim 26, 2007, 10:18:52 ÖS » |
|
Bugün de 2. amfim (mono amfi) bağlandı, 75.4 amfimin dier 2 kanalı da boşa çıktı bu nedenle 2 takım olan kompenantları her bir kanala girdim, ve bu parazit sesi daha da azaldı, tamamen kesilmedi ama ciddi anlamda azaldı! sanırım tamamen kesilmesi için de teybin rca larına şaseyi iptal etmiştim onu tekrar verip deneyeceğim! ama şuan eski zamanlara göre daha da azaldı!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|
erdem_vrx
ca-tr moderatör
Global Moderator
Tiryaki Üye

|
 |
« Yanıtla #53 : Ekim 26, 2007, 10:25:16 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TUĞRA
|
 |
« Yanıtla #54 : Ekim 26, 2007, 10:29:21 ÖS » |
|
yok yok artık amfilik bişe yok geriside RCA lardan! sanırım daha önce 2ohma düşürüp kullandıım için daha belirgindi, ama 4 ohmda iken normale döndü!
|
|
|
|
|
|
BMW ///M-POWER
|
|
|
|