CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Parazit motor sesi için öneriler  (Okunma Sayısı 400 defa)
hakanbay33
Hakan
Aktif Üye
**

« : Mart 16, 2008, 11:42:14 ÖÖ »

Arkadaşlar bircogunuzun basına gelmiş olabileceğini düşündüğüm bir problem yasadım ve baya bi arastırma yaptım bu konuda olası sebeplerin cogunu gordum cozum yollarını da. Çözumlerin neredyse tamamını denememe ragmen paraziti kesememiştim en son sorun teybimde cıktı 40 liraya halletti bi teypci transistor mu ne yanmıs kısa devre yaptırmısım neyse aşagıda motor sesini alan bi sistemdeki hataları kendimce sıraladım eklemek isteyen olursa paylasın lutfen:

RCA kabloları kalitesiz olabilir. (Kalın ve iyi yalıtımlı kablo kullanmak gerekir marka olanları tercih edin)
RCA kabloları ve aküden gelen elektrik kablosu aynı yerden geçirilmiş olabilir. (aracın sagından akü kablosu geciyorsa solundan RCA gecsin)
Amfinin şasisi amfiye yakın olmayan ve/veya iyi şase almayan bir noktadan baglanmıs olabilir veya yetersiz olabilir. (amfilerin kılavuzlarında da yazdıgı gibi şasiyi amfiye en yakın noktadan, iyi ileten bir kabloyla aracın şasine vermek gerekir koltuk vidaları emniyet kemeri vidalar gibi)
Buji kabloları veya alternatorden kaynaklı olabilir. (öncelikle diger cozumleri deneyin olmazsa buji kablolarını kaliteli olanlarıyla degiştirin olmadı meksefe takılıyormus alternatore bilgim yok bu konuda)
Amfi arızalı olabilir. (bi arkadasıızdan amfisini ödunc alıp aynı baglantıları uygulayın ses kesiliyorsa sorun sizin amfinizdir)
Teyp arızalı olabilir. (Baska teyple deneyin)
Parazit kesici kullanarak da halledilebiliyor bazen bu konuda da pek bilgim yok

Hertz ESK-165 Component
JBL GT4-12 Sub.
JBL GTO 75.4 Amp.

erdem_vrx
erdem mutlu
Global Moderator
Tiryaki Üye

Hayattaki en degerli şeyler satın alınamayanlardır

« Yanıtla #1 : Mart 16, 2008, 11:56:18 ÖÖ »

1.) Teyipten amfiye giden RCA kablolarının şaselerini kontrol et şasede kopukluk olursa motor sesi alır
2.) Power Anten (amfileri açan tetikleme ) eğer RCA ların ortasından giden kabloyu kullandıysan ses almasına sebep olur
3.) Amfini ve teyibin şase bağlantısı iyi değilse motor sesi alır
4.) Power Kabloların ve RCA kabloların yanyana gidiyorsa ve kabloların çok kaliteli değilse motor sesi alır
Çözüm:
1.) RCA ların arasından geçen ince kablonun bi ucunu teyibin şasesine diğer ucunu amfinin şasesine bağla
2.) Amfinin şasesinin iyi bağlı olup olmadığından emin ol (arabanın şasesinden alıyorsan vidanın iyice sıkılmış olmasına ve kablonun boyalı yüzeye değilde doğrudan saca temas etmesini sağla)
3.) imkanın varsa RCA kablolarını arabanın bi yanında Power kablolarınıda diğer yanından geçir.

araç.................:2004 Connect
ana ünite..........:pioneer deh-p 9650 mp (satıldı )
Mid..................:morel dotech mkII 
Mid Amp...........:Audison VRx cs 4.300.2 (satıldı )
Bass Amp.........:Audison VRx ex 1.500.2  (satıldı)
Subwoofer..........2 X DD 9515 g
volume control...:Audison vcrack (satıldı )
rca kablo...........:Audison Connection BT2-500 x 3
Capasitör..........:stinger shdh 35 f.
altyapı..............:ass 0 awg
sigortalık...........:ass 150 amp.
akü..................:mutlu 72 amp.
sonuç...............:Oº°‘¨146.0 db¨‘°ºO
altunpul
Abdülkadir ALTUNPUL
Aktif Üye
**

« Yanıtla #2 : Mart 30, 2008, 08:41:38 ÖS »

çok güzel bir konuya değinmişsiniz benimde daha once çok yaşadığım bir olaydı neyseki parazit önleyici kullanarak sorunu çözdük.
bazı kalitesiz amfilerde arıza olmasa sağlıklı çalışsa bile motor parazit yapabiliyormuş.

ARAÇ               :   HYUNDAI GETZ CRDI      
ANA ÜNİTE       :   ALPINE CDA-9857R            
ÖN MID            :   JBL GTO 607            
ARKA MID         :   JBL GTO 607            
BASS               :    KICKER CVX15            
STEREO AMP     :   VIBE BLACKBOX III            
MONO AMP       :   JBL 301.1 (DEĞİŞECEK)      
RCA                 :   VIBE HIGH DEFINITION INTERCONNECT   
CAP                 :   BOSS 1.2 F
SİGORTA          :  80 AMP.
                         4 AWG
cemal1982
cemal1982
Aktif Üye
**

« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2008, 10:38:12 ÖÖ »

Bencede güzel bir konu bilmeyenler için iyi bir kaynak olabilir. Benim deneyimim ise buji kablolarını değiştirmekle ve iyi bir şase yaparak olmuştu...Ve böylece parazit ve motor sesini bir daha duymadım...

Arabam  : Renault 21 94model Manager
Anaünite:Sony CDX-R3350
Sub.      : Jbl 30cm 1200W.
Copm     : Kicker 650.2 16cm.
Amfilikatör: Kicker ZX350.4
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.