CarAudioTurkey.Com Türkiye'nin Tek Bağımsız Oto Müzik Sistemleri Platformu
CaraudioTurkey Teknik
»
Elektriksel Donanımlar
»
kapasitör
Kullanıcı Adı:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Parola:
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Giriş Yap
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: kapasitör (Okunma Sayısı 313 defa)
zekoo
Yeni Üye
sesin ötesinde
kapasitör
«
:
Aralık 02, 2007, 10:46:37 ÖS »
merhaba,benim L300 sity van minibüsüm var.yeni sistem yaptım
)1adet anfi jameson 1600 watt, 2adet 16cm mıd.takımı var.38cm subbass var.2adet 60 amper akü var arabada,benim merak ettiğim kapasitör gerekiyor mu?kapasitörsüz akü biter mi?merak ediyorum ve kapasitörü nasıl bağlıycağım sizlerden yardım bekliyorum tesekkürler.
hasan042
:.Hasan ERDEM.:
Tiryaki Üye
ZeYTiNBuRNu
Ynt: kapasitör
«
Yanıtla #1 :
Aralık 03, 2007, 10:15:08 ÖÖ »
Kapasitör şunun için gereklidir:Normalde aküden ampliye power kablosunu direk alırsınız ve ampliye takarsınız.Amplinin istemediği kadarda olsa güç gelecek ampliye.Kapasitör olduğunda ise kapasitör amplinin istediği kadar elektrik iletecektir ve elektrik kaybına sebep olmayacaktır.
Kapasitörün gerekip gerekmediğini anlarsın zaten bu yazımı okuduktan sonra.Eğer takma kararına varırsan yardımcı oluruz.
select_id
Murat
Tiryaki Üye
better than you
«
Yanıtla #2 :
Aralık 03, 2007, 10:49:28 ÖÖ »
Alıntı sahibi: hasan042 üzerinde Aralık 03, 2007, 10:15:08 ÖÖ
Kapasitör şunun için gereklidir:Normalde aküden ampliye power kablosunu direk alırsınız ve ampliye takarsınız.Amplinin istemediği kadarda olsa güç gelecek ampliye.Kapasitör olduğunda ise kapasitör amplinin istediği kadar elektrik iletecektir ve elektrik kaybına sebep olmayacaktır.
Kapasitörün gerekip gerekmediğini anlarsın zaten bu yazımı okuduktan sonra.Eğer takma kararına varırsan yardımcı oluruz.
yanlışın var hasan.
kapasitör anlık akım çekimlerinde deşarj olarak aküden çekilen akımı tepe değerini düşürür.
yani özellikle bas vurduğunda anlık akım artışını dengeler.
çok ayrıntıya girmeyim, ama şöyle hayal edilebilir, kapasitör su deposu gibi düşün, aküden gelen kablo ise su tesisatı olsun, çok su gerektiğinde depodan anlık takviye yaparsın.
"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein)
MSN kullanmıyorum, Lütfen istemeyin.
Pioneer 7950 USB (satılık)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (yolda)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4 (satılık)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (söylentilere göre o da yolda)
Alt yapı (bekliyoruz efendim büyük bir sabırla)
hasan042
Tiryaki Üye
ZeYTiNBuRNu
«
Yanıtla #3 :
Aralık 03, 2007, 10:58:33 ÖÖ »
Alıntı sahibi: select_id üzerinde Aralık 03, 2007, 10:49:28 ÖÖ
yanlışın var hasan.
kapasitör anlık akım çekimlerinde deşarj olarak aküden çekilen akımı tepe değerini düşürür.
çok ayrıntıya girmeyim, ama şöyle hayal edilebilir, kapasitör su deposu gibi düşün, aküden gelen kablo ise su tesisatı olsun, çok su gerektiğinde depodan anlık takviye yaparsın.
Nesi yanlış abi tam olarak anlayamadım yazımda neyi kastettiğini?
select_id
Murat
Tiryaki Üye
better than you
«
Yanıtla #4 :
Aralık 03, 2007, 11:02:58 ÖÖ »
Alıntı sahibi: hasan042 üzerinde Aralık 03, 2007, 10:58:33 ÖÖ
Alıntı sahibi: select_id üzerinde Aralık 03, 2007, 10:49:28 ÖÖ
yanlışın var hasan.
Nesi yanlış abi tam olarak anlayamadım yazımda neyi kastettiğini?
anfinin istemediği kadar güç anfiye gelmez mesala, güç (enerji) ne kadar çekilirse (harcanırsa) o kadar gelir.
kapasitörün görevi de anlık akım artışlarını karşılayabilmektir.
"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein)
MSN kullanmıyorum, Lütfen istemeyin.
Pioneer 7950 USB (satılık)
Elate 6" woofer
CDM 54 mid (yolda)
MT-23 tweeter
----
JL 300/4 (satılık)
JL12W6V2 SubWoofer
JL Slash 500
İzolasyon (söylentilere göre o da yolda)
Alt yapı (bekliyoruz efendim büyük bir sabırla)
hasan042
Tiryaki Üye
ZeYTiNBuRNu
«
Yanıtla #5 :
Aralık 03, 2007, 11:07:12 ÖÖ »
Ok.
R
Global Moderator
Tiryaki Üye
«
Yanıtla #6 :
Aralık 03, 2007, 11:08:07 ÖÖ »
akülerden biri amfiye yakın ise kapasitor almadan sistemini dene eger anlık yüksek basslarda kesilme yada voltajda düşme yaşarsan o durumda kapasitor alma olayına gir. kapasitor soradan rahatlıkla sisteme eklenebilicek bi parca cift akü kullanıoken tam olarak kapasitor ihtiyacın yokolmasada elektrik yapısıda tek akülüye gore daha başarılıdır.
Onur ÖZER /Ankara-İzmit
capon foreva
bambam
Serkan
Hiperaktif Üye
BaM - BaM
«
Yanıtla #7 :
Aralık 03, 2007, 11:14:06 ÖÖ »
Alıntı sahibi: R üzerinde Aralık 03, 2007, 11:08:07 ÖÖ
akülerden biri amfiye yakın ise kapasitor almadan sistemini dene eger anlık yüksek basslarda kesilme yada voltajda düşme yaşarsan o durumda kapasitor alma olayına gir. kapasitor soradan rahatlıkla sisteme eklenebilicek bi parca cift akü kullanıoken tam olarak kapasitor ihtiyacın yokolmasada elektrik yapısıda tek akülüye gore daha başarılıdır.
+1 katılıyorum
arkadaşım çift akün var kapasitöre ihtiyaç duyulmaması gerek ancak voltajlarda düşüklük olur bass vurunca farın kısılır falan v.s.... bunun gibi bir kaç şey daha olursa ozaman kapasitörü hiç düşünmeden tak tesisatın için hem araba elektriğinin hemde tesisatın için yararı var zararı yok 1.2 farad yeterli olacaktır marka konusunda da a.s.s veya boss markası düşünebilirsin.
=) A U T O N E X T (=
HİZMETİNİZDE
Pioneer 7950 UB
Jbl 601.1
Jbl 60.4 Stereo Amfi ("2 yıl Garantili SATILIK")henüz 1,5 ay kullanılmış bu amfinin daha garanti belgesi işlenip kaşe vurulmamıştır alacak arkadaşın aldığı tarih itibariyle garantisi başlayacaktır. Ürünün sıfırdan bir farkı yok.
2*Alpine 16cm spe 17 cs component
Kicker 38cm Comp15 Sub
Boss 1.2 Farad Kapasitör
bambam
Serkan
Hiperaktif Üye
BaM - BaM
«
Yanıtla #8 :
Aralık 03, 2007, 11:17:33 ÖÖ »
http://www.caraudioturkey.com/dosyalar/Capasitorler.pdf
Bak burda konuyla ilgili hem kapasitör hakkında detaylı bilgi edinmiş olursun hemde kapasitörün görevini öğrenirsin okumanı tavsiye ederim...
=) A U T O N E X T (=
HİZMETİNİZDE
Pioneer 7950 UB
Jbl 601.1
Jbl 60.4 Stereo Amfi ("2 yıl Garantili SATILIK")henüz 1,5 ay kullanılmış bu amfinin daha garanti belgesi işlenip kaşe vurulmamıştır alacak arkadaşın aldığı tarih itibariyle garantisi başlayacaktır. Ürünün sıfırdan bir farkı yok.
2*Alpine 16cm spe 17 cs component
Kicker 38cm Comp15 Sub
Boss 1.2 Farad Kapasitör
zekoo
Yeni Üye
sesin ötesinde
«
Yanıtla #9 :
Aralık 03, 2007, 08:30:13 ÖS »
ilgilendiğiniz için tesekkürler :-)ama baslar vurdugunda dipleri okurken ısıklar kısılıyo,bence kapasitör akımı duzeltecektir.cunku kapasitör dolup boşaldığında ham aküye yük binmeyecek hen anfi tam değerinde çalışacak ozaman,çünkü kapasitör çok çabuk dolup boşalıyor.anfiyi destekliyecek :-)benim düşüncem böyle,saygılar.sizin fikirlerinizde önemli.teşekkürler
zekoo
Yeni Üye
sesin ötesinde
«
Yanıtla #10 :
Aralık 03, 2007, 08:41:02 ÖS »
arabamda 2adet akü var.yani minibüs olduğu için 120amperle calışıyor.orjınali öyle oda benim için çok iyi tesisat içinde anfiyide iyi besler herhalde ama simdilik arabam marş basıyo bazen almıyo ikinçide alıyo tesisattan önce böyle değildi
zekoo
Yeni Üye
sesin ötesinde
«
Yanıtla #11 :
Aralık 03, 2007, 08:53:06 ÖS »
aküler herbiri 60amper birbirine paralel bağlı 120amper ayırma şansım yok.kardeşim
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
CaraudioTurkey Genel
-----------------------------