|
GHOST
|
 |
« : Haziran 18, 2006, 03:50:21 ÖS » |
|
10 awg : ~35 amper Class D (~70% verim) - <350 watt Class A/B (~50% verim) - <250 watt
8 awg: ~55 amper Class D (~70% verim - <550 watt Class A/B (~50% verim ) - <400 watt
6 awg: ~87 amper Class D (~70% verim ) - <875 watt Class A/B (~50% verim ) - <625 watt
4 awg: ~140 amper Class D (~70% verim ) - <1400 watt Class A/B (~50% verim ) - <1000 watt
2 awg: ~220 amper Class D (~70% verim ) - <2200 watt Class A/B (~50% verim ) - <1500 watt
1/0 awg: ~350 amper Class D (~70% verim ) - <3500 watt Class A/B (~50% verim ) - <2500 watt
2/0 awg: ~440 amper Class D (~70% verim ) - <4400 watt Class A/B (~50% verim ) - <3000 watt
4/0 awg: ~700 amper Class D (~70% verim ) - <7000 watt Class A/B (~50% verim ) - <5000 watt
|
|
|
|
|
|
Only Blaupunkt gamma Headunit  
|
|
|
|
|
|
|
volkitoki
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2006, 11:03:26 ÖS » |
|
paylaşım için sağol alper kardeş peki biz aküden hemen sonraki sigortayı kablonun taşıyacağı ampeden ne kadar az veya ne kadar çok takmamız gerkiyo cevaplarsan benin ve benim gibi arkadaşlarda yardımcı olmuş olursun saygılar...
|
|
|
|
|
|
volkan oral söğüt/bilecik anaünüte........: jvs kd-g805... sub ampli........: subwofer.........: altyapı.............:
3 awg güç kablosu stinger 60 amper sigorta osawa rca
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2006, 11:19:12 ÖS » |
|
Amfinin üzerindeki sigortadan biraz daha büyük kullanabilrisin. Ancak çoğu kişinin unuttugu bir nokta var.Oraya kaç A takarsanız takın o sigorta kısa devre anında atacaktır. Orada küçük sigorta kullanmanız sizin kablo kesitinizi düşürecektir. düşük kablo kesiti daha fazla direnç gösterecektir.böylece daha az akım çekeceksiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2006, 11:27:53 ÖS » |
|
Hiç kasmaya gerek yok iş Kısa Devrede biter Koyabildiğiniz en büyünü koy tecrübeyle sabit şu benim yanmayan atmayan Mega Fuse'lardan en Helal'inden toplam'da 4x100a=400a'lık sigorta attırmışızdır icabında 
|
|
|
|
|
|
Attention ! Club_Stock 155+ CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR 2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db 2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db 2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer ! 
|
|
|
|
|
MissinG
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2006, 10:07:01 ÖÖ » |
|
yada benim gibi sadece amfinin sigortasınada güvenebilirsin  kablo kesitinden kayıp yaşamamak için 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
djoz
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2006, 01:27:45 ÖÖ » |
|
öyle demeyin akü başına sigorta şart, heleki her gün bişeyler söküp takıyosanız...
Allah muhafaza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SpAwN
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2006, 12:24:55 ÖÖ » |
|
Yaf bunu azcık açıklarmısınız bana ne iş bu tablo? misal 8awg var bende 40 amp adaptörle (hala arabaya koyamadık sistemi  ).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2006, 12:28:20 ÖÖ » |
|
10 awg : ~35 amper Class D (~70% verim) - <350 watt Class A/B (~50% verim) - <250 watt Amcam derki ; 10 awg kablo ortalama 35 amper taşır. bu kabloyuda 350w dan düşük bir d sınıfı mono amfide yada ab sınıfı stereo 250w dan düşük bir amfide kullanabilirsin... Hatta ve hatta bunlarında verimliliklerinide belirtmiş sağolsun...D sınıfı ampların kazançları yüksek oldugu için az aş çok iş mantalitesi olarak düşünebilirsin... Umarım açıklayıcı olmuştur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖMERKALAY
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2006, 04:18:54 ÖÖ » |
|
sızce paralel sıgorta baglamak dosrumudur yanı aynı kablo ustune ıkı tane 50 amp sıgorta baglamakmı yoksa bır tane 100 baglamakmı daha gogru ne dersınız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SpAwN
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2006, 10:17:50 ÖÖ » |
|
10 awg : ~35 amper Class D (~70% verim) - <350 watt Class A/B (~50% verim) - <250 watt Amcam derki ; 10 awg kablo ortalama 35 amper taşır. bu kabloyuda 350w dan düşük bir d sınıfı mono amfide yada ab sınıfı stereo 250w dan düşük bir amfide kullanabilirsin... Hatta ve hatta bunlarında verimliliklerinide belirtmiş sağolsun...D sınıfı ampların kazançları yüksek oldugu için az aş çok iş mantalitesi olarak düşünebilirsin... Umarım açıklayıcı olmuştur  bu class ları nerden öreniriz. xetec de yazmamış eleman?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GHOST
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2006, 03:02:17 ÖS » |
|
Çok kanallı soruyorsan eğer AB sınıfıdır.Monoları D sınıfı. 2-4 kanallı amplar AB yada A sınıfı çalışırlar.%95 i AB sınıfıdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
djoz
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 22, 2006, 01:37:09 ÖÖ » |
|
sızce paralel sıgorta baglamak dosrumudur yanı aynı kablo ustune ıkı tane 50 amp sıgorta baglamakmı yoksa bır tane 100 baglamakmı daha gogru ne dersınız Yaparsan olur, sakıncası yok, mesela benim sigorta yuvalarım dandikti, hem ısınmasın diye hemde iletkenliği arttırmak için 5x30amper yaptım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanis
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2006, 07:51:47 ÖS » |
|
çekilecek amperi kablonunu uzunluğunuda hesaba katmak lazım
|
|
|
|
|
|
By Karanis ® Team Natural Sound 2xDD 9515 sub 1xDDz1 amp 154.2db Legal 155.7db illegal 1XDD 9515 sub 2xfor-x 6000.1amp:155,5db
|
|
|
|
tolga-
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2007, 08:27:33 ÖS » |
|
amfiyi doğrudan aküye mi bağlamak gerekir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ferhataydogan53
ferhat aydogan
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2007, 05:31:36 ÖS » |
|
merhaba arkadaslar aranıza daha yenı katıldım uye olmadan da once bayaga ınceledım sıtenızı gercekten cok guzel bır sıte herkez bılgılerını paylasıyor yardımlasıyor ınsallah her zaman boyle olursunuz aranıza benıde alırsanız cok sevınırım oncelıkle sızden sıftah olarak bı yardım ıstıcem ayıp olmazsa  arkadaslar ALLAHA Sukur yasıma gore bı haylı araclarla hasır nesırım yanı tabırı caızse altından gırıyorum ustunden cıkıyorum ama su anfı ve teyp konusunda zayıfım kendıme yenı bı anfı aldım fazla ıyı bısey degıl yanı ben fazla dab dab dab meraklısı degılım ama sesın bıraz daha fazla cıkmasını ıstıyorum neyse konuya gelelım aracım transporter t5 kople camlı modelı 2007 model bır arac aracımın onde 2 adet kapı hoparloru var arkalarda yok bende arkalara koymak ıcın bır anfı alarak ıse basladım neyse ama benım encok merak ettıgım yer vede takıldıgım nokta anfıye gelecek gucu nereden cekıldıgı tmm bılıyorum azda olsa yuksek amper aldıgı ıcın akuden cekılıyor ama akuye hem + hem - mı baglanıyor bunu merak edıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım herkeze kolay gelsın arkadaslar
|
|
|
|
|
|
eğitim şart:D
|
|
|
|
|
Mudanyalı
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2007, 12:21:29 ÖS » |
|
JBL 1201.1 için kaç AwG kablo çekmek lazım benim 6 ile çekildi?
|
|
|
|
|
|
Pioneer 8650 Mid : 2 x Alpine SPS-171A Mid Anf : JBL 75.4 (4x104 Watt Rms 4 ohm) Sub: 2 x 38 Cm VİBE Blackair II Sub Anf : JBL 1201.1 (Satılık) ForX X89 2 Farad Cap (Satıldı) Cadence Cable Set
|
|
|
|
yasin59
yasin
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2007, 06:40:41 ÖS » |
|
benım anlamadıgım yer suarası bılgılendırırsenız sevınırım mono anfı d sınıfı oluyo stero ıse a/b olarak.... 220 amperde d sınıfında %70 verımlılıkte 2200watt oluyorsa ve a/b sınıfında 220 amperde%50 verımlılıkte 1500watt a dusuyor yanı bu %50 verımlıkte veya &70 verımlılıkte nası oluo cok karıstı corba oldu acıklayan olursa sevınırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erdem_vrx
ca-tr moderatör
Global Moderator
Tiryaki Üye

Hayattaki en degerli şeyler satın alınamayanlardır
|
 |
« Yanıtla #19 : Kasım 28, 2007, 06:51:10 ÖS » |
|
konuyu çok güzel joort lamışın tebrık ederım....
|
|
|
|
|
|
araç.................:2004 Connect ana ünite..........:pioneer deh-p 9650 mp ekran...............:jvc kd-m 706 İndash(satıldı.) Mid..................:morel dotech 5 mkII 13 cm bass................:2 x hertz hx 380 (satıldı) Mid Amp...........:Audison VRx cs 4.300.2 Chrome Shadown Edition Bass Amp.........:Audison VRx ex 1.500.2 Exclusıve Limited Edition volume control...:Audison vcrack bass remote control rca kablo...........:Audison Connection BT2-500 x 3 Capasitör..........:2 x stinger shdh 35 f. altyapı..............:ass 0 awg sigortalık...........:ass 150 amp. akü..................:mutlu 72 amp. sonuç...............:Oº°‘¨146.0 db¨‘°ºO 
|
|
|
|
yasin59
yasin
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2007, 07:33:45 ÖS » |
|
oenmlı olan burada bılgı almak deılmı senın tan-bırınce joortlasak ne olmus kı bılgı alamaya calısıoruz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #21 : Kasım 29, 2007, 03:35:12 ÖS » |
|
%50 verimli bir sistem 2200 watt vermek için 4400 watt çekiyor. 4400/12=367 Amper %70 verimli bir sistem 2200 watt vermek için ise 3143 watt çekiyor. 3143/12=262 Amper yani %50 verimli sistemde %50 hoparlöre gidiyor, %50 ısıya dönüşüyor. %70 verimli bir sistemde ise %70 hoparlöre gidiyor, %30 ısıya gidiyor. diğerlerini de sen hesaplayabilirsin bu şekilde.
|
|
|
|
|
|
"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein) Pioneer 7950 USB (satılık) Elate 6" woofer CDM 54 mid (yolda) MT-23 tweeter ---- JL 300/4 (satılık) JL12W6V2 SubWoofer JL Slash 500 İzolasyon (söylentilere göre o da yolda) Alt yapı (bekliyoruz efendim büyük bir sabırla)
|
|
|
|
yasin59
yasin
Aktif Üye

|
 |
« Yanıtla #22 : Kasım 29, 2007, 06:18:08 ÖS » |
|
bılgılendırdıgın ıcın cok tesekkur ederım burada bazı kısılerın amaclarının ne oldgunu anlamıs deılım saol..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eirdem
erdem
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #23 : Mart 09, 2008, 11:36:32 ÖS » |
|
ben aslında düşünce olarak daha çok kablo kesitini büyütmeyi gerilim düşümü için düşünmüşümdür çünkü akım herzaman kablonun en dışından akmaya çalışır siz ne kadar büyütürseniz o kadar gerilim düşümü azalır ve kablo rahat iletir sigorta ise göstereceği direç yüzünden bence büyük tutulmalı düşük sigorta değeri yüksek direç gösterir. he birde kısa devre olduğunda zaten sigorta atar yani görevini yerinne getirir sorunsa sigorta atıncaya kadar kabloyu koruyabilecekmi bunun hesabı yoksa kablo görünüşte yanmasa bile iletkenliği azalır yani içerden sertleşebilir ya da kömürleşis ki buda çok tehlikeli bir durum.
yani sözün kısası siz siz olun kabloyu 4 awg nin altında yani kalın tutun birde piyasada birçok ne üdüğü belirsiz kablo var siz kablonun iç çapına bakın yoksa yalıtımının ne kadar olduğu kablonun iletkenliğini hiç etkilemez sadece yangın çıkmasını engelleme ihtimali artar.birde sigortanızı mutlaka aküye en yakın yere takın ve mutlaka kutup başı yapın derim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
select_id
|
 |
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2008, 09:06:35 ÖÖ » |
|
ben aslında düşünce olarak daha çok kablo kesitini büyütmeyi gerilim düşümü için düşünmüşümdür çünkü akım herzaman kablonun en dışından akmaya çalışır siz ne kadar büyütürseniz o kadar gerilim düşümü azalır ve kablo rahat iletir sigorta ise göstereceği direç yüzünden bence büyük tutulmalı düşük sigorta değeri yüksek direç gösterir. he birde kısa devre olduğunda zaten sigorta atar yani görevini yerinne getirir sorunsa sigorta atıncaya kadar kabloyu koruyabilecekmi bunun hesabı yoksa kablo görünüşte yanmasa bile iletkenliği azalır yani içerden sertleşebilir ya da kömürleşis ki buda çok tehlikeli bir durum.
yani sözün kısası siz siz olun kabloyu 4 awg nin altında yani kalın tutun birde piyasada birçok ne üdüğü belirsiz kablo var siz kablonun iç çapına bakın yoksa yalıtımının ne kadar olduğu kablonun iletkenliğini hiç etkilemez sadece yangın çıkmasını engelleme ihtimali artar.birde sigortanızı mutlaka aküye en yakın yere takın ve mutlaka kutup başı yapın derim
kablonun taşıyabileceği akım artarken elbette direnci düşüyor ve üzerindeki gerilim düşümü de azalıyor. zaten hepsi birbiriyle alakalı. akımın kablonun dışından gitmesi ise eksik bir bilgi. alternatif akım frekansı arttıkça kablonun dış yüzeyinden akmaya başlar. ama aküden çektiğiniz akım doğru akım, o sebeple kablonun tüm kesitini kullanıyor. sigorta olayına gelirsek, haklısınız, olabildiğince yüksek tutulmalı sigorta. çünkü bahsettiğimiz sigorta yüksek akımdan koruma amaçlı değil kısa devre akımından koruma amaçlıdır.
|
|
|
|
|
|
"İki şeyin sonsuz olduğuna inanırım; biri evren, diğeri insanın aptallığı. Ama birinciden emin değilim."(Albert Einstein) Pioneer 7950 USB (satılık) Elate 6" woofer CDM 54 mid (yolda) MT-23 tweeter ---- JL 300/4 (satılık) JL12W6V2 SubWoofer JL Slash 500 İzolasyon (söylentilere göre o da yolda) Alt yapı (bekliyoruz efendim büyük bir sabırla)
|
|
|
|
eirdem
erdem
Hiperaktif Üye

|
 |
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2008, 12:59:20 ÖS » |
|
kablonun taşıyabileceği akım artarken elbette direnci düşüyor ve üzerindeki gerilim düşümü de azalıyor. zaten hepsi birbiriyle alakalı. akımın kablonun dışından gitmesi ise eksik bir bilgi. alternatif akım frekansı arttıkça kablonun dış yüzeyinden akmaya başlar. ama aküden çektiğiniz akım doğru akım, o sebeple kablonun tüm kesitini kullanıyor. sigorta olayına gelirsek, haklısınız, olabildiğince yüksek tutulmalı sigorta. çünkü bahsettiğimiz sigorta yüksek akımdan koruma amaçlı değil kısa devre akımından koruma amaçlıdır. sevgili meslektaşım sen daha gençsin daha iyi hatırlıyosundur tabii ama unutma frekans faktörü dışında elektronlar birbirini iterler yani merkezden uzaklaşırlar ac- dc farketmez birde doğru ise bir konu zaten doğrudur ama yanlış olduğunu düşünüyorsan önce bir bana mesaj at
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|