Arkadaşalar aracımda 60amper Opar akü var 7-8 aylık. Tesisatı bir kenara bırakalım, atıyorum 2 camıda kaparken iç ışıklarda çok hafif bi zayıflama oluyor motorun sesinde az bi değişme oluyor

Alternatörden aküye gelen kablo + şase kablosu bana ince gibi geldi, gerçi normali nedir hiçbir fikrim yok
Bunun dışında bi sorumda müzik esnasında bazen voltun 13ün altına inmesi elektrik altyapısının sağlıksız olduğuna işaretmidir?
1-2 ay önce serviste alternatör kayışını değiştiler, e akü dersen 7-8 aylık ve şarj durumu iyi, 60amperinde yeterli gelmesi lazım. Alternatör ve aküde bir problem olmaması gerekiyor..
Durum böyle olunca sabitteki Big3 konusunu inceledim anladığım kadarıyla alternatör-akü ve akü-şase kablolarının güçlendirilmesi. Benim sorunuma çözüm big3müdür? Peki bu kablolar nasıl olmalı ve herhangi bi oto elektrikcisi bunun üstesinden gelebilirmi? Bu işlem ne kadar tutar ve atıyorum bu işlem sonucunda ya bu seferde sürekli yüksek voltajlar elde edilirse aracın beynine amfiye vs. zarar getirmezmi?