CarAudioTurkey
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ARA RCA(2 DİŞİ 1 ERKEK VEYA 2 ERKEK 1DİŞİ)  (Okunma Sayısı 483 defa)
golf4
Hiperaktif Üye

« : Aralık 12, 2005, 11:49:58 ÖÖ »

Bu ara Alt yapı ile kafayı yedim.söyleyin bakalım nedir bu dişiler erkekler ne işe yarar yahu!!!!
artı ANL Ana sigorta olarak kullanılacak sigorta amperajı amfilerin üzerindeki sigorta kadarmı yoksa onun aşağısı mı olmalı saygılar.

Rasim AY
EUROPE

harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2005, 02:57:55 ÖS »

valla bahadır dediğim gibi amplinin üzerindeki sigortadan daha küçük bir değerdeki sigorta amplifierin önüne koruma amaçlı kullanılır ki elektriğin mantığı budur
aksini yapıp daha büyük bir değerdeki sigortayı koyduğunda o sigorta atmaz transit geçer amplinin üzerindeki atar hatta daha büyük akımlarda ampline zararda verebilir

dişiler erkekler demişsin ne olarak soruyosun? yani basit anlatiim giren kablo ucu erkektir girilen yerde dişidir:D
mesela amplinin girişleri dişidir senin expert ler erkektir:D:D

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
Demonaz
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2006, 05:35:12 ÖS »

harunAY kardeş sigorta konusunda sana katılmıyorum. Aküden hemen sonra konulan ana sigorta ARACI korumak içindir. Anfileri koruyan şey kendi sigortalarıdır. Ana sigortanın amper değeri anfilerin toplam max çekebilecekleri akımdan düşük olursa sürekli olarak ana sigortan atacaktır. En güzel yol kablonun uzunlığu ve kalınlığını ölçüp taşıyabileceği MAX akım miktarını aşşağıya doğru yuvarlayarak bir ana sigorta koymaktır... Belirttiğim gibi ana sigorta elektriksel donanımı korumaz.. Tek görevi olası bir kaçak veyahut kısadevre durumunda güç kablosundan taşiıyabileceğinden fazla akımın geçmesini engellemektir... Şayet böyle birşey olursa ve bir ana sigortanız yoksa yada çok yüksek bir amper değerindeyse kısabir süre sonra güç kablonuz iç direncinden dolayı aşırı ısınacak, dışındaki plastiği eritecek ve daha sonra geçtiği yerdeki halıları fln ne varsa yakmaya başlayacak sonuçta aracınızdan geriye bir kül yığını kalacaktır. Birde şu var sen şimdi anfilerin üzerindeki sigortaların toplam amperinden daha düşük bir ana sigorta kullandın diyelim ve sisteminde bir kapasitör var bir bass vurunca kapasitörün boşaldı bir yandan müzik sistemini çalıştırmak diğer yandan kapasitörü geri doldurmak için çabalayan akün kabloya illaki fazla akım verecek ve sigortan atacak =)
Ayrıca elektriğin mantığı budur demişsin ama evlerdeki sigorta panellerindeki devre kesiciler çok yüksek akımlarda devreye girerler sen evindeki bütün elektronik aletleri 1 prizde toplarsan attırırsın Ki ben 1 prizden yaklaşık 30 adet alet besliyorum ama sigorta atmıyor... Bunun nedeni kısa devre halinde çekilen akımın inanılmayacak boyutlarda olması ve geçtiği kabloları yakmasıdır. Yani ana sigorta mantığı kabloyu korumaktır

O kadar baktın okudunda noldu?
Head Unit: Alpine 9847R
Active Crossover: MA Audio HK3X
Component (Front): MA Audio HK60C
6" X 9" Coaxial (Rear): MA Audio HK69
Class AB Amplifier: MA Audio HK598
Subwoofer: MA Audio MA121XQ (x2)
Class D Amplifier: Edison Ed1000D
Cabling:
MA Audio MAR 15 RCA (x2)
Jameson RCA
ASS 4 AWG Power Cable
ASS 8 AWG Power Cable
Wishlist:
Component (Front): Focal 165 K2P
Subwoofer: MA Audio 12D4 (x2)
Subwoofer Amplifier: MA Audio HK2000D

Adil Hüsrev TEPE
Ankara
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2006, 10:40:53 ÖÖ »

1.si biz rasim abi ile msn de konuşuyorduk akü nün önüne koyulan sigorta için değil amplinin önüne koyulan sigorta için konuşuyorduk
evet elektriğin mantığı budur amplinin üzerindeki sigortanın amperajı 60 amper olarak düşünelim önünede 70 amper sigorta koydun sence atarmı? 61 amper akım geçti önüne koyduğun sigorta atacakmı atmayacak ve amplin gümleyecek
ana sigorta içinde kimse aptal değil adamın 4 adet amplisi var ve ona 200 amper sigorta tavsiye ettim sorabilirsin

ev işine gelincede tam 6 senedir elektrik projeleri çiziyorum bir prize 30 adet yük bağlandığını duymadım bunu bana kanıtlamanı talep edeceğim
ayrıca elektrik iç tesisat yönetmeliğindede asla böyle birşey göremezsin monofaze pano için max 7 adet priz tek bir linyeye bağlanır ve bunun sigortasıda 16 amperdir sen nasıl 30 adet yük bağladında sigortan atmadı ilginç
evet somut deliller görmekisterim en azından bir video

Görünmez Düşman Öldürmekten Bıktım İşim Belli Mermi Sıktım Tıktım adım harunAY Çok Kolpa Saltanatlar Yıktım !!
Demonaz
Hiperaktif Üye

« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2006, 02:02:42 ÖS »

tamam bir ara çekerim ama 30 tane buzdolabı bağlamadım =) 2 bilgisayar 1 laptop 5+1 televizyon printer kablosuz telefon baz adaptörü müzik seti cep tel şarj cihazı fln gibi şeylr bağlı (şu an arkadaştayım o yüzden veremiyom hepsini unuttuklarım var). ben senin ana sigortadan bahsettiğini düşündüğüm içn verdim o cevabı kusura bakma tabiki anfiyi koruyacak sigortanın 1 e 1 örtüşmesi yada daha düşük olması gerekir..

O kadar baktın okudunda noldu?
Head Unit: Alpine 9847R
Active Crossover: MA Audio HK3X
Component (Front): MA Audio HK60C
6" X 9" Coaxial (Rear): MA Audio HK69
Class AB Amplifier: MA Audio HK598
Subwoofer: MA Audio MA121XQ (x2)
Class D Amplifier: Edison Ed1000D
Cabling:
MA Audio MAR 15 RCA (x2)
Jameson RCA
ASS 4 AWG Power Cable
ASS 8 AWG Power Cable
Wishlist:
Component (Front): Focal 165 K2P
Subwoofer: MA Audio 12D4 (x2)
Subwoofer Amplifier: MA Audio HK2000D

Adil Hüsrev TEPE
Ankara
thecr0w
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2006, 05:35:47 ÖS »

Alıntı sahibi: "harunAY"
valla bahadır dediğim gibi amplinin üzerindeki sigortadan daha küçük bir değerdeki sigorta amplifierin önüne koruma amaçlı kullanılır ki elektriğin mantığı budur
aksini yapıp daha büyük bir değerdeki sigortayı koyduğunda o sigorta atmaz transit geçer amplinin üzerindeki atar hatta daha büyük akımlarda ampline zararda verebilir

dişiler erkekler demişsin ne olarak soruyosun? yani basit anlatiim giren kablo ucu erkektir girilen yerde dişidir:D

abi 150amper yerine 200amper verdin 50amper fazlam var şimdi nolcek smile

abi onu geçtimde; amfidede sigorta varken amfideki sigorta yanar direk sanırsam. çavuşum yanlış  kutup bağladığında direk amfi üstündekiler gitmişti smile

NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2006, 05:55:12 ÖS »

Alıntı sahibi: "thecr0w"

abi onu geçtimde; amfidede sigorta varken amfideki sigorta yanar direk sanırsam. çavuşum yanlış  kutup bağladığında direk amfi üstündekiler gitmişti smile

la Çavuş kadar meteor düşsün kafaaaaa  Smile ni alaksı far onun bu mevzuyla kendin diyon ters kutup bağlama olayı diye ? çizdi karizmaya hava soğuktu bide açtık ondandır Razz  

falla ben extra sigortadan yana hiç değilim ne kadar ek o kadar elektrik kaybı dimahhh power keybıl'ı kuruyacak bi sigorta yetiyo bana ama benim power'ların ayrı ayrı yani d-amp'a giden pwer'ı 2x80a lık sigortalar koruyo (amp^taki 150a external)  ve o gün sigortası yanan p180.2'ye giden power'ıda 40a lık sigorta koruyo (amp'taki 20x2) Surprised kısaca gördüğünüz üzre ben direkt akü'den itibaren dağıtıyorum power'ı gerekli yerlere ama yok vatandaş tek kocaman ve kalın power keybıl'ı bagaj'a kadar götürüp orada sigortalı veya sigortasız dağıtıcılar vasıtasıyla dağıtıyosa oda caiz herhangi bi sakıncası yok birazcık elektrik kaybı dışında ki sanırım bu kaliteli ürünler'le minimize edilebilir....

Attention !  Club_Stock 155+ Mr. Green

CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR

2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db
2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db
2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db

The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer !

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2006, 09:07:12 ÖS »

splci adamın sigortayla ne işi var zaten düşük omajlardalar...
splci adam delikanlıdır.Arabası yansa umrunda değildir.İlk hedefi mühimmatı kurtarmaktır.

Mr. Green

Only Blaupunkt gamma Headunit
bigbang
Tiryaki Üye

« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2006, 11:25:25 ÖS »

Mr. Green

"Each new hour holds new chances for new beginnings.The horizon moves forward offering you space  to take new steps of change." LTJ BUKEM

Rover 25
Alpine CDA-7998R
Alto Mobile UCS Pro + RM2 Programmer
Midbass: Dls Iridium 8"
Midrange: Dls Iridium 3"
Tweeter: Dls Iridium 1.1"
Mb Quart PCE-216 (Arka)
2x RF T112D2 (sealed 1,41cuft+1,41cuft)
Rockford Fosgate T4004
Rockford Fosgate T8004
Rockford Fosgate T20001BD
2x Rockford Fosgate CPCD10-03 Power Digital Cap.
Ana ve yedek akü: Delphi Freedom 72Ah 700CCA

Bülent Ergücü, Arkent / Artur
NCavuS
nihat çavuş
Tiryaki Üye

Pressure & Carp Master !

« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2006, 11:38:21 ÖS »

Alıntı sahibi: "GHOST"
splci adamın sigortayla ne işi var zaten düşük omajlardalar...
splci adam delikanlıdır.Arabası yansa umrunda değildir.İlk hedefi mühimmatı kurtarmaktır.

Mr. Green

la seninde kafaaaa Çavuş kadar poş Fotka şişesi düşsün iyimi  Mr. Green ne düşük ohm'ajı biliyon biz 2 ohm'da seyrediyoz hattaEmre'nin sub'u gibi 2+2 olsaydı seride 4 ohm takılırdık günlük kullanımda Surprised

bu arada benim'de kafaaaama ahanda aşağıdaki düşsün ben çıkarım altından sonra cuk diye atarım onu bagaja Surprised

Attention !  Club_Stock 155+ Mr. Green

CA-TR BaM_BaM Te@M,Te@M-DD_TR, Te@M-Jbl_TR

2006 Iasca-TR Stock 1 Champ 149 Db
2007 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.4 Db
2008 Iasca-TR Stock 1 Champ 155.1 Db

The NCavuS Theory: More Power, Less Woofer !

GHOST
Administrator
Tiryaki Üye

« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2006, 11:45:11 ÖS »

Altından yapıcaksan o terminalleri haberim olsun abi Mr. Green

Only Blaupunkt gamma Headunit
harunAY
Tiryaki Üye

« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2006, 12:04:25 ÖS »

Alıntı sahibi: "thecr0w"

ulen bizmi dedik 200amper sigorta al diye sen 150 istedin 200 var dedik ver dedin:)

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by webtechnica.com.